logo

ANKARA GÜNCEL YAŞAM HABERLERİ (ARŞİV)

ANKARA GÜNCEL YAŞAM HABERLERİ (ARŞİV)

TEKSTİLDE SUÇLU KİM?

Ankara Tekstilciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aktan; “Tekstilin Bu Hale Gelmesinin Tek Suçlusu Bizleriz Suçlu İçimizde” diye konuştu. Aktan çarpıcı açıklamalarda bulunarak gazetemize şu şekilde konuştu; “Tekstilde en büyük sorunumuz ithalat yâda Türk firmaların ülke içindeki atölyelerde değil maliyeti çok düşük olduğu ülkeler de mal yaptırarak Türk tekstil pazarında bu ürünlere müşteri bulması. Aslında sorun sadece insan emeğinin üç kuruşa satıldığı ülkelerle sınırlı değil. Sorun kendi tekstilcimizin gidip oralarda çok ucuza mal ettiği ürünleri kalitesine bakmadan insan sağlığına vereceği zararları umursamadan ülkemize getirmesi. Yıllardır başta ben de olmak üzere Çin Hindistan gibi ülkelere kızdık. Ama nedense fırsatçılık yapan kendi tekstilci iş adamlarını yargılamadık. Öyle ya zorla çağırmıyorlar bizleri ülkelerine. Yâda gelin size ucuza kalitesiz ürün yapalım demiyorlar. Çünkü onlarda her kalite ürün var. Ama uyanık is adamımız gidip benim nazarımda beş para etmez ürünleri alıp getiriyorlar. Sonra nemi oluyor atölyeler kapanıyor. İşsizler ordusuna bir sürü yeni üye. Ondan sonrada ortaya çıkıp biz millete ucuz mal satıyoruz de. Önce kendimizi kandırmayalım. Yerli üretim tekstil ürünleri çok uzun süre dayanırken ucuzcuların sattığı ürünler bir yıkamada kendini belli ediyor Ya boyası bozuluyor ya kumaşın şekli değişiyor yâda dikişler ben buradayım der gibi ortaya çıkıyor. Uzun sözün kısası suçluyu orda burada aramayalım suçlu içimizde elini kolunu sallayarak geziyor” şeklinde konuştu.

 

*

ANKARA’DA 4 KİŞİ İNTİHAR ETTİ

Başkentin Kutludüğün Mahallesi nde geçen Aralık ayında 4 intihar olayı yaşandı.Ankara nın merkezi Kızılay a 30 kilometre uzaklıktaki mahallede, son 5 yılda 25 intihar olayı gerçekleşti. Virüs gibi mahalleyi saran intihar olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Özellikle gençlerin eğilim gösterdiği intihar olayları karşısında aileler ne yapacağını bilmiyor. Başkent Ankara ya bağlı olmasına karşın hâlâ bir köy görünümündeki 7 bin nüfuslu mahallede yaşanan intihar olayları, gençler arasında artık özenti olarak görünüyor.Mahallenin gençleri, akşam oturup gülüp eğlendiği arkadaşlarının sabah ölüm haberini duyunca yıkılıyor. Kutludüğün de neredeyse intihar olayının yaşanmadığı hane yok. Bir süre öncesine kadar belde olmasına karşın belediyeliği kaldırılan mahallenin muhtarı Halime Kaya yetkililerin duyarsız kalmasından şikâyetçi olurken, gençler ailelerin cahilliğinden yakınıyor. Köyde bugüne kadar intihar edenlerin 2 si kadın geri kalanı ise erkek. İntihar edenler ya kendini asıyor ya da tüfekle vuruyor.

SON ÇIĞLIĞI ANNE

23 yaşındaki Gürler Edis, askerden geldikten iki ay sonra “temizleyeceğim” diye eve getirdiği dayısının tüfeği ile intihar etti. Gürler Edis, olayın yaşandığı 21 Ekim 2009 gecesi ailesiyle birlikte çay içip askerlik anılarını anlatarak kardeşleriyle keyifli vakit geçiriyordu. Kardeşlerini, annesini öpüp, iyi geceler dileyip duş alan Gürler in, yarım saat aradan sonra Anne diye çığlığı duyuldu. Yaşadıklarına inanamayan anne oğlunun intiharından, aynı mahallede yaşayan kız arkadaşı, E.M. yi suçluyor. Ailesinin biricik oğlu olan Gürler için annesi Hikmet Edis, hâlâ, “Kıyamadığım canımdı o benim, nasıl eline o koca tüfeği alıp canına kıydı” diye ağıt yakıyor.

EVLAT HASRETİNİ CANIYLA ÖDEDİ

2009 yılının son aylarında üst üste yaşanan bu acı olaylardan bir diğeri ise evlat hasretine dayanamayarak canına kıyan anne Zahire Kaya nın intiharı. Mahallenin Muhtarı Halime Kaya nın kız kardeşi Zahire Kaya, 27 yaşında kendini asarak canına kıydı. Yaptığı evlilikten bir türlü yüzü gülmeyince ailesinin yanına gelen Zahire, çocuğunun yokluğuna dayanamayarak 7 Aralık 2009 da kendini asarak intihar etti.

ARKADAŞINI MI ÖRNEK ALDI?

Mahallenin gençlerinden Yusuf Helvacı, daha 40 gün önce kendini ağaca asarak canına kıyan Murat Çelik in cesedini ağaçtan indirmiş ve yaşadığı üzüntüyü annesine anlatmıştı. Ancak o da 18 Aralık 2009 da kendini samanlığın tavanına astı. 22 yaşındaki Yusuf, intiharından bir hafta önce annesine evleneceği kızın adını söyleme sözü vermişti. Heyecanla gelin adayının ismini bekleyen anne Safiye Helvacı, mutlu haberi duyacağı gün samanlığın tavanına kendini asan oğlunun cesediyle karşılaştı. Ankara nın varoşlarında bulunan Kutludüğün Mahallesi nde geçen yıl aralık ayında üst üste 4 intihar olayı gerçekleşti. Mahalleyi bir virüs gibi kasıp kavuran intiharların sayısı son 5 yılda 25 e ulaştı. Özellikle 20 li yaşlardaki gençlerde görülen intiharlar, Adli Tıp ın kayıtlarına girmekten öteye geçmiyor. İntiharlar için ailelerin kapısını jandarmadan başka kimse çalmıyor.

 Adı Kutludüğün ama bahtı kara

Ankara nın varoşlarındaki Kutludüğün Mahallesi nin üzerine sanki kara bulutlar çökmüş. Bu mahallenin mezarlığında yatanların bir çoğu canına kıyanlarla dolu.

2 SEVGİLİNİN ACI SONU

Tuna ailesinin lise ikinci sınıf öğrencisi kızları Meltem Tuna kendisini vurduğunda henüz 19 yaşındaydı. Annesi Kadriye Tuna yı “Hastaneden aradılar randevun var. Bugün gitmen gerekiyor” diyerek evden gönderdi. Sonrasında babasının, silahını çenesine dayayarak, intihar etti. Meltem i ilk gören ağabeyi, Kadir oldu. Kardeşinin kanlar içindeki bedenini gören ağabey olayın şokunu halen üzerinden atamadığını söylüyor.

SEVGİLİSİ DE CANINA KIYDI

Meltem in intihar etmeden önce yaklaşık 1 aydır görüştüğü aynı mahalleli Mevlüt Ulusan ı telefonla arayıp, “Ben intihar edeceğim” dediği biliniyor. 20 yaşındaki Mevlüt Ulusan telefonda Meltem Tuna nın söylediklerine inanamayarak evlerine geldiğinde Meltem in intihar haberini duyuyor. Mahallelilere, “Beni aradı. İntihar edeceği söyledi. Saçmalama dedim ama beni dinlemedi” diyerek, yaşadıklarını paylaşıyor. Ardından arkadaşlarına “Meltem yoksa bende yokum” diyerek kendini mahallenin yakınlarındaki Mavigöl e attı ve hayatına son verdi. Şimdi iki gencin ailesi perişan. Çocuklarının kendilerine yaşattıkları acı ile yanan aileler, “Bize hiç bahsetmediler. Keşke sevgilerini söyleselerdi de canlarına kıymasalardı” diye çocuklarının ardından yaslarını tutuyorlar.

 

*

ÇAYYOLU’NA MÜJDE

Yenimahalle Belediyesi’nden Çayyolu’na müjdeli haber. Belediye, Çayyolu’ndaki semt birimini yeniliyor.Belediye hizmetlerinden yararlanmak için iki üç vasıta değiştirmek zorunda kalan Çayyolu sakinleri, hizmeti yanı başlarında alacak. 3 bin metrekarelik bir alana yapılan Semt Birimi’nde nikah salonundan dersliklere, cenaze hizmetlerinden hesap işlerine bir çok alanda hizmet verilecek. Halka hizmetin ibadet olduğunu vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Vatandaşın isteklerini göz önünde bulundurarak projeler üretiyoruz. İlçe sınırları çok geniş olan bir belediyeyiz. Bu yüzden vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en hızlı nasıl karşılayabiliriz diye düşünüyoruz. Projeleri üretirken Yenimahallelilerin öncelikli ihtiyaçlarını ve isteklerini belirliyoruz. Çayyolu Semt Birimi de bunlardan bir tanesi olacak. Halka hizmet ibadettir, biz de gereği neyse onu yapıyoruz” dedi.

Sosyal belediyeciliğin gereği

Semt Birimi’nin vatandaşları bir araya getireceğinin altını çizen Başkan Yaşar, “Çayyolu’nda oturan vatandaşlarımız bundan böyle Yenimahalle’ye gelmek zorunda kalmadan belediye hizmetlerinden yararlanacaklar. Semt Birimi’nde Belediye hizmetlerinin yanısıra,  sosyal faaliyetler ile de Çayyolu’nda oturanlar bir araya gelecek. Biz sosyal belediyeciliğin gereğini yapıyoruz. Amaç yalnızca hizmet vermek değil, gitgide birbirinden uzaklaşan vatandaşlarımızı bir araya getirecek ortak alanlar yaratmaktır. Çayyolu sakinleri bir yandan belediye hizmetlerinden yararlanırken bir yandan da hoş vakit geçirip yeni şeyler öğrenecekler” diye kaydetti.

Yenimahalle’ye minibüslerle sefer      

Çayyolu’na yapılmakta olan Semt Birimi’nde 155 kişilik nikah salonu, 150 kişilik kokteyl salonu, evlendirme hizmetleri, hesap işleri, küşat birimi, cenaze işleri, sağlık, imar ve harita işleri, iki ayrı lokal, 35 kişilik dernek toplantı odası faaliyet gösterecek. Semt Birimi’nde sivil toplum kuruluşlarının faaliyet göstereceği 16 oda ve toplantılarını yapacağı toplantı salonunun yanı sıra meslek edindirme ve hobi kursları için ayrılan 6 derslik bulunuyor. Belediye hizmetlerinin tamamının içinde bulunacağı Semt Birimi Şubat ayının sonlarına doğru faaliyete geçecek.Eski Çayyolu Semt Birimi ise Meslek Edindirme ve Hobi Kursları için düzenlenerek atıl bir bina olarak kalmadan Çayyolu sakinlerinin kullanımına açılacak. Yenimahalle’ye gelmek zorunda kalan Çayyolu sakinlerini de unutmayan Yenimahalle Belediyesi belirli saatlerde Yenimahalle’ye minibüslerle sefer düzenleyecek.

 

*

MUTLULUĞUN FORMÜLÜ 40 AYETTE

Çok uzak sandığımız ufacık bile olsa yeter dediğimiz mutluluğun hazinesini okuyunuz.

İsra 37: Kibirli olma, alçakgönüllü davran.

Müddesir 1-5: Kendini fazla abartma.

Tekvir 25-27: Her şeyin üstesinden gelemeyeceğini asla unutma.

Bakara 156: Çaresizlik tuzağına düşme. Her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma.

Beled 5-6: Her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale çevirme.

Hucurat 10: Büyüklük kompleksine kapılıp, insanları ezerek arkadaşlarını kendinden uzaklaştırma.

Muhammed 7: İyiliği karşılık beklemeden yap.

Rum 21: Tek başına mutlu olunamayacağını bil. Çevrenin mutluluğu için gayret göster.

Vakıa 83-87: Ölümden korkmak yerine, ölüm gerçeğiyle yüzleş.

Bakara 263: Yaptığın iyilikleri unut. Anlatarak onları kıymetsizleştirme.

Furkan 63: Sana yapılan kötülüğün karşılığını vermek yerine. Öfkenin dinmesini bekle.

İnşirah 1-3: Seni huzursuz edecek işlerden uzak dur. İhtirasını törpüle.

Maun 4-5: Eleştirinin keskin bir bıçak olduğunu unutma. Söyleyeceklerini iyi tart.

Mücadele 7: Hiçbir sırrın sonsuza kadar gizli kalamayacağını unutma.

Rahman 7-9: Çıkarcı olma. Adil davran.

Tekasür 1-2: Kibrine yenilip hep daha fazlasını isteyerek hayatını zehir etme.

Tevbe 40: En zor zamanda bile kesinlikle ümitsizliğe kapılma.

Fatır 19-22: Senden iyi durumda olanlara bakıp üzüleceğine, senden zor durumda olanları görüp rahatla.

Fecr 27-28: En sevdiğin şeyleri, başkalarıyla paylaşmanın keyfine var.

Hakka 33-35: Hayatının vazgeçilmezleri olsun. Onları küçük çıkarlar için asla feda etme.

Haşr 10: Muhatabına güvenmek istiyorsan, önce sen güvenilir ol.

Kalem 1-2: Yazdıklarının ve yaptıklarının peşini bırakmayacağını unutma. Gücünü insanların yararına kullan.

Münafıkun 4: Bencil olma, tebrik etmeyi bil.

Saff 2: Yalandan uzak dur.

Yusuf 32-33: Modern hayatın çarpıklaştırdığı kadın-erkek ilişkilerinin, hayatını esir almasına izin verme.

Ankebut 41: İyi bir dostun, paha biçilmez olduğunu aklından çıkarma.

Al-i İmran 92: İyilik yapma arzunu, şarta bağlama. Vermek almaktan daha büyük bir ihtiyaçtır, asla unutma.

En am 50: Önyargılarla hayatı kendine zehir etme.

En am 60: Bildiklerinle açıklayamadığın şeyler, hayatının kâbusu olmasın.

Felak 1-5: Korkuların tutsağı olarak yaşamaktan vazgeç.

Hacc 46: Kendini, hep daha iyiye ulaşmak zorunda olduğuna koşullama.

İbrahim 42: Merhametli olmaktan asla vazgeçme.

İsra 23: Anne ve babana öff bile deme.

Nisa 149: Kendini sürekli övmekten uzak dur.

Yunus 12: Vazgeçilmez olmadığını kabul et.

Enfal 56: Sözünüzde durmamanın utanç verici olduğunu aklından çıkarma.

Furkan 43: Heveslerini kendine ilah edinme.

Necm 3: İnanma duygunu diri tut.

Nisa 58: Karar verirken, vicdanının sesini duymazlıktan gelme

 

*

TÜGED’TEN EVLİLİĞİN ABC’Sİ

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği, Evliliğin ABC’si konulu 6. Konferansı Kayseri’de verdi.Bilinçli Birey, Nitelikli Aile, Kaliteli Toplum ve Yaşanabilir Bir Dünya parolasıyla Kayseri İl Özel İdaresi Erciyes Kültür Merkezi; Cemil TOKPINAR “Ailede Ömür Boyu Aşk” konulu konferans verdi. Yoğun katılımın olduğu konferansta salon dolup taştı. Evli çiftlerlin katıldığı ve özelliklede bayan izleyicilerin çokluğu ve dikkatlice konferansı dinledikleri zaman zamanda görüşlerini iletme imkânı buldular.  Konferansta Araştırmacı yazar Saliha ERDİM “Evlilikte Eş Seçimi” ve Kişisel Gelişim Uzmanı Rabia ZİNCİRKIRAN’da “Evliliğe Giden Doğru Adımlar” konulu bir sunum yaptılar.

 

*

TÜGED KAYSERİDE

TÜGED Aile Müesseselerimizi erozyondan korumak için, kuruluşumuzdan itibaren Aile konulu çeşitli konferans, panel, seminerler düzenmiş ve ayrıca aile okulu kursları vermektedir. “Aile İçi İletişim “ konulu ilk seminer 2005 yılında Yenimahalle Belediyesi Başkanlığında verilmişti. Daha sonra alanında bir ilk olan ve aylık 32 saatlik kursların verildiği Polatlı Aile Okulunu kurulmuş ve daha sonrada Polatlı Aile Okulu geliştirilerek PADMER;  Polatlı Aile Danışma Merkezinin kurulmuş ve halen bu proje Belediye tarafından devam ettirilmekte. Dernek olarak Aile konulu sayısız seminer, brifing, konferans ve paneller verdik. Aile Okulu Kursları ve Aile Danışma Merkezi, Aile konulu yayınlarımız bulunmakta ve ailelerin hizmetine sunuldu. En son Kayseri Erdemli Asile ve Nesil Derneği ve TÜGED ile birlikte Kayseri de konferans verdiklerini. Belirten Dernek Başkanı Doç. Dr. Sayın İbrahim ERDOĞAN yaptığı açıklamada, dernek olarak toplumun temel taşı ama en önemli kurumu olan Aileyi masaya yatırdıklarını dernek olarak Ankara’da birçok seminerler, konferans verdiklerini talep gelmesi halinde Ankara dışında da konuyla ilgili Aile konulu seminer ve konferanslar vereceklerini çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.

 

*

AKYURT’TA FESTİVAL SON BULDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sincan Kars-Ardahan-Iğdırlılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, Akyurt Vakfı işbirliği ile Akyurt Yaşamevi nde gerçekleştirilen Festival, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ın katılımlarıyla son buldu. Festivalde bir konuşma yapan Ertuğrul Günay; “Vakfa emek veren tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bir millet sadece varlılıklarına ve sağlıklılarına değil, yoksullarına, düşkünlerine, yoksullarına, sağlığını yitirmiş olanlarına sahip çıktığı zaman bir millet, millet olabilir. Dayanışma bir milleti ayakta tutan millet yapan önemli kader birliği göstergelerinden bir tanesidir. Burada bunun çok güzel bir örneğini sergiliyor arkadaşlarımız. Bundan ötürü minnetlerimi sunmak istiyorum. Anadolu’nun tüm kültürlerini yansıtan Akyurt ve Çubuk bölgesinde böyle bir etkinliğin fevkalade yakıştığını düşünüyorum. Biz büyük ölçüde sözlü kültürden gelen bir milletiz. Yazılı kültüre geçişimiz oldukça geçtir ama söz insanla birlikte vardır, iki insan bir araya geldikten itibaren söz oluşmuştur. Biz yazılı alanda gecikmiş olsak da bu alanda önemli bir birikimimiz var” dedi.

 

*

MAGANDA YA 25 YIL HAPİS

Akyurt’ta 4 yaşındaki Damla Burçak Üngör ün silahla ölümüne neden olan düğün magandaları 25 yıl hapisle yargılanacak. Akyurt’ta meydana gelen olayda 19 Ekim 2009 tarihinde Naile Sağlam adlı kadın, kocası Hamdullah Sağlam ın silahı ile havaya ateş açmış, çıkan kurşunlar, her şeyden habersiz evlerinin balkonundan düğünü izleyen minik Damla Burçak ın başına saplanmıştı. Ağır yaralı olarak hemen hastaneye kaldırılmak istenen küçük Burçak, yolda hayatını kaybetmişti. Olayın ardından silahı kullanan Naile Sağlam ve eşi Hamdullah Sağlam, Damla Burçak ın ölümüne neden olmak suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi nde görülecek duruşmada Naile Sağlam ve eşi Hamdullah Sağlam, Damla Burçak ın kasten ölümüne sebep olmaktan ve korku panik oluşturacak şekilde silah kullanmak suçlarından 25 yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

 

*

BAŞKAN TUNA’DAN ENGELLİLERE DESTEK

ANKARA-Sincan Belediye Başkanı Doç.Dr. Mustafa Tuna, engelliler ve aileleri için düzenlenen kermesin açılışını yaptı, satılan ürünlerden alarak destek verdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Sincan’da faaliyet gösteren Tüm Özürlüler ve Aileleri Derneği (TÜMÖZDER) tarafından kermes düzenlendi. Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan kermesin açılışını Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çöloğlu, TÜMÖZDER Başkanı Mehmet Ali Bakici ve Sincan İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Salim Çavunt yaptı.Dünya Engelliler Günü nedeniyle düşüncelerini ifade eden Başkan Tuna “Görmek, konuşabilmek, yürüyebilmek, kısacası günlük hayatımızı fiziksel anlamda başkasının yardımı olmadan devam ettirebilmek çok önemli. Bunu en iyi, engelli vatandaşlarımız anlıyordur. Zihinsel ya da fiziksel engelli olsun, toplum olarak bu insanlarımıza sahip çıkmalıyız. Gündelik hayatta karşılaştıkları sorunları en aza indirmek için, duyarlı bir şekilde hareket etmeliyiz. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarından, sivil toplum derneklerine kadar hepimize büyük görevler düşüyor”dedi.Kermesin açılışının ardından, tek tek standları gezen protokol üyeleri destek amacıyla bazı ürünlerden satın aldı. Kermesin 7 Aralık’a kadar süreceğini belirten ve destek amacıyla tüm Sincanlıları bu kermese davet eden TÜMÖZDER Başkanı Bakici de, verdiği desteklerden dolayı Başkan Mustafa Tuna’ya da teşekkür etti.

 

*

HAYDİ KIZLAR OKULA” KAMPANYASINA TÜGED DEN DESTEK

   Türkiye Gönüllü eğitimciler Derneği Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte kütüphane oluşturdu. Bu amaçla 5 bin adet kitap vererek “HAYDİ KIZLAR OKULA” kampanyasına katkıda bulundu. Eğitim alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği kuruluşundan günümüze kadar özellikle de çocuk yayıncılığı alanında yaklaşık 50 adet yayın basımını gerçekleştirmiştir.Bu yayınlardan; çocuk masalları ve hikâye kitapları ile 2 ayda bir yayınlanan YUNO isimli dergi çıkartmaktadır. Dergi ve çocuk kitaplarını ücretsiz veya maliyetine dağıtmaktadırlar. Eskişehir ili Günyüzü İlçesi, Yozgat İli Sarıkaya İlçesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde birçok okul ve Ankara’daki çocuk ıslah evlerine ile SEÇEK’e bağlı çocuk yuvalarına on binlerce kitap bağışlayarak çocukların okumaları için katkıda bulunmuşlardır.Okumanın önemine dikkat çeken Sayın Dernek Başkanı Doç. Dr. İbrahim ERDOĞAN özellikle de kız çocukların okutulmasının daha da önemli olduğunu bu nedenle Dernek olarak Haydi Kızlar Okula kampanyası kapsamında özelliklede kız çocukları için kitap vererek katkıda bulunduklarını ve bu alandaki çalışmalarının artarak devam edeceğini belittiler.

 

*

AKYURT’TA GERİ KAZANIM PROJESİ

Ankara’nın Akyurt ilçe Belediyesi tarafından 2009 Ağustos Ayı ndan başlatılan ve sadece pilot bölgelerde uygulanan “Geri Kazanım Projesi” ilçe geneline yaygınlaştırılıyor.

TÜM İLÇEDE YAYGINLAŞTIRILACAK

Ankara da Çevre Bakanlığı tarafından “Atık Yönetim Planı” onaylanan 5. Belediye olan Akyurt Belediyesi başlangıçta pilot bölge olarak seçilen TOKİ Konutları ve Yeşiltepe Mahallesi nde uygulanan “Geri Kazanım Projesi ni tüm ilçede yaygınlaştırıyor.”Çevreye Saygılı Bir Geleceğe Merhaba Diyelim” sloganıyla yürütülen “Geri Kazanım Projesi” kapsamında 2009 Ağustos Ayı nda başlatılan çalışmalar ile birlikte pilot bölgelerde yer alan vatandaşlara gerekli bilgilendirmelerde bulunularak geri dönüşümü yapılabilen atıkların Geri Kazanım Konteynırlarına atılması gerektiği mesajı verilmişti. “Geri Kazanım” projesi ile kâğıt, plastik, cam atıklarını toplanıyor.2010 yılında daha da yaygınlaştırılması planlanan “Geri Kazanım Projesi” ile birlikte pil, bitkisel yağ ve tehlikeli atıkların da geri kazanımı için çalışmalar yürütülecek. Kasım Ayı ndan itibaren ise tüm ilçede geri kazanımın yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaların başlatılacağı belirtildi.

EV EV GEZİLECEK

Akyurt Belediyesi adına Çevre Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ve lisans alan firmaların yürüttüğü çalışmalar ile birlikte tüm mahallelerde ev ev gezilerek gerekli bilgilendirmede bulunulacak. Ev gezilerinde konu ile ilgili ayrıntılı bilgi veren broşür dağıtımının yanı sıra poşet dağıtımı da yapılacağı belirtilirken vatandaşların bu konuda özen göstermeleri istendi. Bu kapsamda tüm mahallelere geri kazanım konteynırları yerleştirildi.

FİRMALARLA GÖRÜŞLDÜ

Akyurt ta faaliyet gösteren 200 m2 den büyük alanda çalışma yürüten firmalarla da görüşülerek geri dönüşümü gerçekleştirilebilen atıkların bu yönde kullanılması konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Proje kapsamında haftanın belirli günlerinde Akyurt Belediyesi adına çalışan ve Çevre Bakanlığı tarafından lisansa sahip olan firma evleri ve işletmeleri gezerek atıkların toplanması işlemini gerçekleştirecek.

OKULLARA BİLGİLENDİRME GEZİSİ

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, geri kazanım projesinin ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirterek projenin yaygınlaştırılması ile birlikte geri dönüşümü yapılabilen atıkların kesinlikle çöp olarak atılmayacağını ve geri dönüşüm ile tekrar kullanılabileceğini belirtti. Akyurt Şükrü Acar İlköğretim Okulu nu ziyaret eden Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş öğrencilere ÇEVKO Vakfı Eğitim Yayınları tarafından hazırlanan “katı atıklar ve kullanılmış ambalajların değerlendirilmesi” ve “Çevreci Kedi Çevki ile  Geri Kazanım”  adlı iki kitapçık hediye etti.

 

*

TEK-VAK KONUTLARI HAYIRLI OLSUN

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, TEK-VAK konutlarının tamamlanması nedeniyle tapu dağıtım törenine katıldı.108 tane konut sahibine tapularını tek tek veren Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, “Hayırlı olsun”  dedi.

4 KONUT’TAN 3’Ü SON 4 YILDA YAPILDI

Tapu dağıtım töreni sonrasında bur açıklama yapan Başkan Serhat Kemal Yılmaz, Etimesgut’ta 1990 yılından bu yana toplam 6.103 adet inşaat ruhsatının verildiğini belirtti. Son 4 yılda 4.640 adet inşaat ruhsatı verildiğini söyleyen Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, “Etimesgut’ta yapılan her 4 inşaattan 3 bizim dönemimizde yapıldı” diye konuştu.

ETİMESGUT SÜREKLİ GELİŞİYOR

Etimesgut’un Başkent’in en hızlı gelişen ve büyüyen ilçesi olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, ilçeye yatırım yapacak yatırımcıların önünü açtıklarını ifade etti. Bu çerçevede ilçeye 2004 yılından sonra, 30 adet okul spor alanı ve yurt, 13 adet sağlık Ocağı, 7 adet sosyal ve kültürel tesis, 2 adet karakol, 10 adet alışveriş merkezini halkın hizmetine kazandırdıklarını kaydetti.Bunun yanında ilçe nüfusunun her yıl yüzde 30 oranında arttığını belirten Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, son yapılan nüfus sayımı ile birlikte 350 bine yaklaştığını kaydetti.

 

*

ÇOCUK BELEDİYEYİ ALARMA GEÇİRDİ

Çubuk ta Yıldırım Beyazıt Mahallesi Derin Sokakta yaşayan Merve Erçin, sokaklarında yaşanan temizlik sorunu ile ilgili Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba`ya yazdığı mektuptan sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü alarma geçti. Çubuk ta Yıldırım Beyazıt Mahallesi Derin Sokakta yaşayan Bekir Yılmaz İlköğretim 3. sınıf öğrencisi Merve Erçin, Türkçe dersinde mektup yazmayı öğrendikten sonra ilk mektubunu Belediye Başkanvekili Halil Soba`ya yazdı. Başkan a duyduğu sevgiyi anlattıktan sonra kendisini tanıtan Erçin, sokakların da yaşanan temizlik sorununu, çevreyi kirleten insanlardan ve bunlardan duyduğu rahatsızlığı mektubunda bahsetti. Erçin mektubunda şunları yazdı: Çevremizde bir sorun var. İnsanlar çevreyi kirletip çöp atıyorlar. Ben bu konuda çok üzülüyorum. Bizim orada lağım kokuyor. Lütfen bu duruma bir çare bulmanızı istiyorum. Eğer bu sorunumuza bir çare bulursanız çok sevinirim şeklinde duygularını dile getirdi.

KÜÇÜK ERÇİN İN MEKTUBUNA YANIT GEÇİKMEDİ

Mektup, Belediye Başkanvekili Halil Soba yı çok etkiledi. Erçin`e cevaben mektup yazan Soba, yazdığı mektuptan dolayı ve çevreye duyduğu duyarlılık için çok teşekkür etti ve Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne gerekli talimatı verdiğini belirtti. Soba, bununla yetinmedi. Erçin in bahsettiği Derin Sokakta incelemelerde bulunarak, Erçin i  makam aracıyla evinden aldırdı. Soba, makamında ağırladığı Erçin e çevreye duyduğu ilgiden dolayı teşekkür ederek bir de hediye takdim etti.

 

*

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA MEKTUP

Çubuk ta Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, İsrail in Gazze de uyguladığı insanlık dışı soykırımdan duydukları rahatsızlığı yazdıkları mektupla devlet büyüklerine şikayet ettiler.Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a yazdıkları mektupla, Türkiye Cumhuriyeti olarak İsrail in Gazze de kadın, çocuk demeden binlerce Filistinliyi şehit ederek uyguladığı insanlık dışı soykırıma, işgale ve burada yaşanan drama sessiz kalınmamasını istediler. Ayrıca öğrenciler mektuplarında Filistin sorununa kalıcı çözüm istediler.Okul Temsilcisi 8 sınıf öğrencisi Nermin Baca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül e yazdığı mektupta Filistin konusundaki duyarlılığına teşekkür ederken, kendilerinin de öğrenci olarak bir şeyler yapmak istediklerini belirterek bu konuda yaptıkları çalışmaları mektubunda Cumhurbaşkanına anlattığını belirtti. Baca, mektubunda okullarında topladıkları yardımdan ve başta kendilerine olmak kaydı ile arkadaşları ile birlikte Başbakan a yazdıkları mektuplardan da bahsettiğini ifade etti. Okullarında başlattıkları mektup kampanyası hakkında Nermin Baca şunları söyledi: Gazze ye insani yardım için tüm öğrenci arkadaşlarım göreve hazırlar. İlk adım olarak okul genelinde yardım kampanyası düzenledik. Devlet büyüklerimize arkadaşlarla birlikte mektuplar yazdık. Mektupları yazmamızdaki amacımız Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız nezdinde bu insanlık dışı katliama göz yuman uluslararası güçlerin dikkatlerini çekebilmektir. Filistin de çocukların ölmemesi için kalıcı bir çözüm olması gerekir. Bu konuda da Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza önemli görevler düştüğüne inanıyoruz dedi

 

*

ÇUBUK’TA İNŞAAT SORUN DEĞİL

İlçede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından inşaat ruhsatları ve yapı kullanma izni verilmediği yönünde çıkan söylenti ve haberlere Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba’dan yalanlama.Çubuk ta İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından inşaat ruhsatları ve yapı kullanma izni verilmediği yönünde çıkan söylenti ve haberlere Çubuk Belediyesi Başkanvekili Halil Soba, konuya açıklık getirdi. Soba, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışmaları hakkında ilçe genelinde kaynağı belli olmayan yanlış bilgilerle hizmette aksama, zorlaştırma, ruhsat vermeme vb. yanlış bilgilerin kendilerine gelmesi sebebiyle bu açıklamayı yapma gereği duyduklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen inşaat ruhsatları ile ilgili olarak İlçemiz genelinde ruhsat düzenlenmediğine dair asılsız söylenti ve haberler çıkmıştır. Müdürlüğümüz bünyesinde 3194 sayılı imar kanununa ve Ankara Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine, belediyemiz imar planına uygun olarak hazırlanmış, plan ve parselasyonunda problem olmaya tüm parsellere İnşaat Ruhsatı ve Yapı Kullanma izni düzenlenmektedir dedi.İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün uyması gereken kanun ve yönetmeliklerin olduğunu hatırlatan Soba: İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz 3194 sayılı İmar Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, 4722 sayılı Medeni Kanun, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, 775 sayılı Gecekondu Kanunu, 2886 ve 4734 sayılı İhale Kanunları, 4708 sayılı Yapı Denetim Yasası, 506 sayılı SSK Kanunu ve mevzuatlarına ilişkin 4963, 4778, 2981, 3290 ve 3366 Sayılı Kanunlarla bunlara dayalı çıkartılmış olan tüm yönetmenlik, genelgelere tabi ve bunları uygulamakla mükelleftir şeklinde ifade etti.

 

*

ÖĞRENCİLERDEN FİLİSTİN’E DESTEK

Çubuk ta Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, “Filistin e yardım kampanyası” düzenleyerek, Filistinli kardeşlerine para topladılar.İsrail in saldırıları sonucunda kardeş ülke Filistin in Gazze bölgesindeki yüzlerce sivil ve çocuğun hayatını kaybettiği, binlercesinin yaralandığı Filistin halkına yönelik başlattığı saldırılar nedeniyle büyük bir duyarlılık gösteren, Barbaros İlköğretim Okulu ndan öğrencilerin afişler hazırlayarak başlattığı Gazze deki öğrenci kardeşlerine yardım kampanyası, başarıyla sonuçlandı. Yetkililerden alınan bilgiye göre: Daha çok maddi durumu zayıf olan ailelerin yaşadığı Barbaros mahallesinde, Filistin e yardım kampanyası düzenleyen, Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, hazırladıkları afişleri okul panosuna asarak, arkadaşlarının desteğini istediler. Okul genelinde düzenlenen kampanyada öğrenciler 1.250 TL (Bin iki yüz elli Türk Lirası) topladılar ve toplamış oldukları parayı Ziraat Bankasının Ankara Bakanlıklar Şubesi Gazze ye yardım kampanyası hesabına yatırdıkları belirtildi.Her akşam evde televizyonu izlerken Filistin de çocukların yaşadığı dramı ve insanların çaresizliğini gördüğünü belirten kampanyayı düzenleyen öğrencilerden Büşra Karaca sözlerine şöyle devam etti: Arkadaşlarla bir araya gelerek Filistin için düşüncelerimizi ortaya koyduk ve hep birlikte bir şeyler yapmak istedik. Böylelikle okulumuzda yardım kampanyası düzenlemeye karar verdik. Arkadaşlarım İsmail Mert Çelik, Hazel Özdoğan, Hilal Mert, Büşra Seda Geyik ile birlikte afişler hazırlayarak okul panosuna astık. Arkadaşlarımız da sağ olsunlar duyarlılık göstererek, ceplerindeki harçlıklarını kampanyaya bağışladılar. Bizim başlattığımız kampanyada topladığımız para küçük olabilir ancak, büyüklerimize örnek olmasını diliyoruz. Bize destek veren okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz dedi.Barbaros İlköğretim Okulu nda, öğrencilerin başlattığı kampanyanın takdire layık olduğunu belirten Okul Müdürü Bayram Arda: Öğrencilerimizi duyarlı davranışlarından dolayı kutluyoruz. Bize göre bu kampanya çok büyük ve anlamlı. Birkaç gün içerisinde harçlıklarını bağışladılar. Topladıkları parayı bize teslim ettiler. Bizde bu parayı Başbakanlık tarafından başlatılan kampanya dâhilinde genelge ile bildirilen hesaba yatıracağız. Öğrencilerimizi tekrar kutluyorum diye konuştu.

 

*

YENİÇUBUK’U BİLİYOR MUSUNUZ?

Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı olan Yeniçubuk kasabası ile ilgili bilmek istedikleriniz.Yeniçubuk’u Biliyor musunuz?

Eskiden İhmaloğlu nun hanı olarak bilinen yer, Mustafa Kemal ATATÜRK zamanında, Bataklık kurutularak 1936 yılında Bulgaristan ve Romanya dan gelen 451 hane olarak göçmenler için Yeniçubuk kasabası (beldesi) kurulmuştur. Yeniçubuk adı, kasabaya 3 km. Kuzeydoğusunda bulunan Eskiçubuk köyünün adından esinlenerek verilmiştir.

Yeniçubuk kasabasına ilk yerleşen halk Romanya ve Bulgaristan dan gelen 451 civarında göçmen aileden oluşmuştur. Bu halk, ilk gelişlerinde çevrenin bataklık oluşu nedeniyle sıtma hastalığına yakalanmış ve bu hastalık halkın yaşamına büyük etkide bulunmuştur. Bazı söylentilere göre 3-5 hatta 10 ölü olduğu günler olmuştur. Büyük uğraş ve çabalar sonucunda bu hastalığın önlenmesi sağlanarak halk huzura kavuşmuştur. Bu hastalık sırasında bir çok aile başta Bursa olmak üzere Adapazarı, Eskişehir, Adana ve İzmir illerine göç etmişlerdir. Bunların yerlerine çevre köylerden gelenler yerleşmişlerdir, daha sonraki yıllarda Erzurum, Kars ve Ardahan yöresinden gelen ve “Muhacir” adları ile anılan halk, bina ve arazi satın alarak bu yöreye yerleşmiştir. Böylece Yeniçubuk kasabası, Bulgaristan, Romanya, Erzurum, Kars, Ardahan ve çevre köylerden gelen insanlarla kozmopolit bir yapıya bürünmüştür.

COĞRAFİ DURUMU

Yeniçubuk, Gemerek ilçesine bağlıdır. İlçeye 3 km. uzaklıktadır. Sivas-Kayseri, Gemerek-Çayıralan yollarının kesiştiği alanda kurulmuştur, kasaba Kızılşar Dağı eteğinde kurulmuştur. Arazi, Güney ve Kuzeydoğu istikametinde uzanmaktadır. Kasabanın kurulduğu yer oldukça düzlüktür. Kasabanın yaklaşık olarak 4 km, Kuzeybatınsından Kızılırmak nehri geçmektedir. Sivas-Kayseri karayolu üzerinde kurulan Yeniçubuk, Sivas a 120 km. kayseri ye ise 80 km uzaklıktadır. İklimi kara iklimidir. Kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Kışlar uzun sürer. Don olayları sık görülür. Yazlar ise kısa ve kurak geçer. Sis oranı oldukça fazladır. Kasabanın doğal bitki örtüsü, iklimin etkisiyle bozkırdır. Kuzeydeki kırmızı dağ bölgesinin ağaçsız oluşu nedeniyle toprağın verimli kısmı aşınmaktadır. Kasabanın;

Doğusunda : Eskiçubuk Köyü

Batısında : Burhan Köyü

Kuzeyinde : Kızılşar Dağı

Güneyinde : Gemerek ilçesi, vardır.

SOSYO-EKONOMİK DURUMU

Yeniçubuk kasabasının nüfusu 1998 sayımlarına göre 16400 kişi civarındadır. Ancak her geçen gün kasabanın nüfusu çevre köylerden yapılan göçlerle artmaktadır. Kasabadan başka illere göç olmasına rağmen nüfusta yine de artış görülür.Yeniçubuk ta tarım ve hayvancılık gelişmiştir. Bunun yanı sıra bir kavşak noktasında bulunduğundan dolayı ticarette de hızlı gelişmeler gözlenmektedir. Halkın bir çoğu tarım ve hayvancılıkla uğraşır.Yeniçubuk kasabası Cumhuriyet Döneminde, yani 1936 yılında kurulmuş olduğundan turizmi etkileyecek önemli bir tarihi esere sahip değildir. Bu yüzden kasabanın turizmi gelişmemiştir. Ancak kasabanın yeni kurulmuş olması, planlı ve gelişmiş olması kasabaya iyi bir görünüm sağlar. Kasabanın folklorik yapısı da halkın yapısıyla bağlantılı olarak kozmopolit bir görünüm arz eder. Halk oyunları, çevreye has bazı oyunlar ve Doğu Anadolu yöresel oyunları ile bezenmiştir.

TARIM VE HAYVANCILIK

Yeniçubuk kasabasında tarım ve hayvancılık gelişmiştir. Halkın çoğu geçimini bu yollardan temin etmektedir. Tarımda buğday, arpa, yulaf, ve şeker pancarı ekimi yapılmaktadır. Bunlardan özellikle şeker pancarı üretimi kasabaya önemli gelir getirmektedir. Hayvancılıkta küçükbaş ve büyükbaş hayvan besiciliği yapılır. Bunun için besi damları bulunduğu gibi, kasabanın kenar mahallelerinde oturanlar hayvanlarını evlerinin bahçesindeki ahırlar da beslerler. Bu durum boşluk alanlarda gübreliklerin oluşmasına sebep olmaktadır. Bu gübrelikler çevre kirliliğini arttırdığı gibi, sinek ve sivrisinek oluşumunu hızlandırarak insan sağlığını tehdit etmektedir.

SAĞLIK

Yeniçubuk ta sağlık ocağı 1989 yılında geçici olarak belediye lojmanlarında hizmete açılmış ve daha sonra bugünkü binasına taşınmıştır, sağlık ocağında 2 doktor, 2 ebe. 1 hemşire ve 1 sağlık memuru görev yapmaktadır. Bu sağlık ocağı kasaba halkına hizmet verdiği gibi çevre köylerden gelen insanlarda burada tedavi edilebilmektedir. Yeniçubuk ta 3 özel doktor muayene hanesi, 2 diş doktoru muayene hanesi ve 4 eczane bulunmaktadır. 1998 yılı başlarında Yeniçubuk-Gemerek arasında birde yataklı hastane hizmete açılmıştır. Ayrıca, hayvan sağlığı açısından özel veterinerlik bulunmaktadır.

EĞİTİM-ÖĞRETİM

Yeniçubuk ta okuma-yazma ve okullaşma oranı oldukça iyi durumdadır. Kasabada Cumhuriyet ilköğretim okulu, Yeniçubuk Atatürk ilköğretim okulu, Yeniçubuk İlköğretim ve hayırsever bir kişi tarafından yaptırılan Dr. İsmail Hakkı ORAN ilköğretim okulu bulunmaktadır. Kasabamızda ayrıca bir Lise bulunmaktadır. Bu okullar kasabadaki öğrencilere hizmet verdiği gibi taşımalı sistemle çevre köylerden gelen öğrencilere de hizmet vermektedir. Bazı öğrenciler Şarkışla Anadolu Lisesinde eğitim yapmaktadır. Ayrıca kasabamızda M.E.B. bağlı bir öğrenci yurdu, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu, bir de özel dersane bulunmaktadır.

MADENCİLİK

Yeniçubuk kasabasında zengin linyit kaynakları bulunmaktadır. Bu linyit kömürü yatakları özel sektör tarafından işletilmektedir. Bağlı bulunduğu Gemerek ilçesi ve çevre köylerin kömür ihtiyacı ile diğer il, ilçe ve köylerin de ihtiyacı bu madenlerden karşılanmaktadır.

KASABANIN DOĞAL YAPISI

Sivas-Kayseri Karayolu ve Demiryolu kasabanın içinden geçmektedir, bu sayede ulaşım oldukça rahattır. Her an vasıta bulunmaktadır. Ayrıca Yeniçubuk Kasabası; Gemerek ilçesi ile diğer köylerin ve kasabaların (Sızır, Çepni gibi) bağlantı noktasında olduğu için bir kavşak konumundadır. Bu durum kasabanın gelişip büyümesinde etkili olmuştur, kasabada her Salı günleri büyük sayılabilecek bir Pazar kurulur. Bu pazar kasabaya büyük canlılık getirir. Kasabamızdan geçen belli bir akarsu yoktur. Ancak Hacıyusuf köyünden gelen bir dere kasabanın güneyinden geçmektedir. Yeniçubuk kasabasına 1957 yılında belediyelik verilmiştir. Yeni doğan, Yeni hayat ve Karacalar olmak üzere üç mahallesi vardır. Mahalleler oldukça planlı ve gelişmiştir. Yakın zamanda mahalle aralarına asfaltlama çalışmaları yapılarak daha düzenle hale getirilmiştir. Bahçeli, iki katlı ve çok katlı binalar vardır. Ayrıca Yeniçubuk-Gemerek arasında Yeniçubuk belediyesi tarafından yaptırılan ve inşası devam eden Atakent toplu konut projesi vardır. Şu an yaklaşık elli aile bu konutlarda oturmaktadır. Diğer binaların yapımı devam etmektedir. Konutların yapımı için gerekli ödenek dünya bankası tarafından karşılanmaktadır.Kasabada yeni bir belediye binası yapılarak belediye hizmetleri bu binadan sürdürülmeye başlanmıştır. Eski belediye binasında düğün salonu, çeşitli dükkanlar olarak kasabaya hizmet vermektedir. Ayrıca TEDAŞ daha önce eski belediye binasıda hizmet verirken daha sonra Atakenk toplu konutunun biraz ilerisine taşınarak hizmetlerini buradan yürütmeye başlamıştır. Yeniçubuk’ta bulunan diğer kamu kuruluşları ve özer kuruluşlara gelince; PTT, Tarım Kredi Kooperatifi, tekel Satış Yeri, beyaz eşya dükkanları, marketler, pastane, gazete bayi ve internet kafeler, araba galerisi vardır. Ayrıca kasabanın güvenliğini sağlayan bir polis karakolu vardır. Karakol daha önce belediye binasının giriş katında hizmet verirken daha sonra Yenidoğan mah. Karagöl Sk ta bulunan karayollarına ait alana 1998 yılında inşa edilmiştir. Karakol Şehit Şahin Kabasakal ın babası tarafından oğlunun anısına inşa ettirilmiştir.Yeniçubuk ta çevrenin ihtiyacını sağlayacak şekilde bir sanayi sitesi görünümünü almış, demir doğrama atölyeleri, oto tamirhaneleri, yedek parça satıcıları ve mobilya doğrama atölyeleri bulunmaktadır. Kasabanın nüfusu çevreden gelenlerle hızla artmaktadır. Buda ev ve arsa fiyatlarının hızla artmasına sebep olmaktadır.Kasabanın elektrik ihtiyacı Sızır hidroelektrik santralinden sağlanmaktadır. Kasabaya 1988 yılında Sızır kasabasından içme suyu getirilmiştir. Bu su fazla kireçli olmakla birlikte halkın ihtiyacına yetmemektedir. Ancak son dönemde getirilen su ile halkın ihtiyacı karşılanmıştır. Daha önceleri Murat Bey mevkiinden getirilen kasabanın bazı yerlerinde akmakta olan su daha tatlı ve kireçsizdir. Buda içme suyu olarak kullanılmaktadır.

(Kaynak: Yeniçubuk Lisesi Kalemleri, Hazırlayan: Rıfat ARSLAN)

 

*

ANKARA – ÇUBUK İÇİN BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ

Ankara – Çubuk İlçesi hakkında bilmek istediklerinizi Çubuk’un kendi ağzından, Çubuk; ovaya ve içinden geçen çaya adını veren bir yerleşim merkezidir. Türklerin Anadolu’ya hakim oldukları dönemde kurulan yerleşim yeri, Ankara’nın kuzey doğusunda Karadeniz bölgesinin geçiş kuşağında yer alır. Adını kurulduğu yerin yeşil olmasından almıştır. Çubuk, Ankara savaşı ile birlikte tarihi önem kazanmış bir ilçemizdir.Çubuk İlçesi İç Anadolu Bölgesinde ve Başkent ANKARA İline bağlı bir ilçedir. Tarih içinde ilçenin adı ilk kez 1402 yılında, Çubuk ovasında yapılan ANKARA savaşı ile duyulmuştur. Tarihsel önemini bu savaştan alan kasaba, ilk kez 1902 yılında ilçe merkezi yapılmıştır.1910 yılında yeniden Bucak olmuş ve 1921 yılından bugüne ilçe olarak gelmiştir. İlçeye bağlı köylerin bir çoğu adını ANKARA savaşına ilişkin yaşanan olay ve savaşan Komutanlardan almıştır.Çubuk ve civarı Anadolu nun Türkler tarafından fethi sırasında ilk ele geçen yerlerdendir. Bu bölgeyi, Selçuklu komutanlarından Çubuk Bey ele geçirmiştir. Çubuk isminin buradan gelmiş olabileceği konusunda görüşler bulunmaktadır. Çubuk, Türklerin fethinden sonra yoğun bir şekilde Oğuz Boyları nın iskanına sahne olmuştur. XVI. Yüzyıldan kalan Osmanlı tahrir defterlerindeki köy adları Alayundlu, Çavundurlu, Eymür, İğdir, Kınık, Peçenek ve Yazır boylarından bazı grupların bu bölgede yerleştiğini ortaya koymaktadır. Ayrıca Karakeçili ve Akçakoyunlu aşiretleri de Çubuk a yerleşmişlerdir. Türk aşiretlerinin birçoğu Çubuk a geldikten sonra zamanla yerleşik hayata geçmişlerdir. XVI. Yüzyılda aşiretlerin hemen hemen tamamı konar göçerliği bırakmış ve köylerde oturarak, zirai üretim ve hayvancılıkla uğraşmaya başlamıştır.Bölgede, bu dönemde sadece iki aşiret yerleşik hayata geçmemiştir. Bunlar Murad Fakihlü ve Işık Gazilü cemaatleridir. Aşiretler yerleşik hayata geçmelerine rağmen yayla hayatını sürdürmeye devam etmişlerdir. Bölge halkı XVI. Yüzyılda Aydos dağlarındaki yaylalara çıkarlardı. XVI. yüzyılda Çubuk, Osmanlı taşra teşkilatında Ankara Sancağı na bağlı bir kazaydı. Ancak kazanın bir merkezi bulunmuyordu. 250 civarındaki köy, Çubuk adı altında bu kazayı oluşturuyordu. Bu dönemde müstakil olarak Çubuk Pazarı ismini taşıyan bir köy de vardır. 1522 yılında Çubuk Kazası nda 248 köy, 40 mezra, 7 yayla bulunuyordu. Kazanın nüfusu yaklaşık 20.000 idi. 1571 yılına gelindiğindeyse kazanın nüfusu artmış, 30.000 olmuştu. 1571 yılında ise Çubuk ta 199 köy, 34 mezra ve 18 yayla vardı. 2002 Yılı Ağutos ayı itibariyle ilçemize bağlı 3 Belde 85 Köy vardır. İlçemiz 23.7.2004 tarih ve 2531 sayılı resmi gazetede yayımlanan 5216 sayılı Büyükşehir Belediye kanunu sonucu metropol ilçe olmuştur. Bu kanun itibariyle 27 köy yeni düzenleme ile belediyemize bağlanarak mahalle statüsüne kavuşmuştur. İlçemiz Ankara iline asfalt yolla bağlıdır. Yolun uzunluğu ilçemizden itibaren 39 Km.‘ dir. Ayrıca Akyurt ilçesi, Yukarı Çavundur Beldesi ve Sirkeli Beldesine de asfalt yolla bağlıdır.Köy yolları yaz ve kış ulaşıma açıktır. Çubuk – Ankara arasında 06:00 23:30 saatleri arası her 15 dakikada otobüs seferleri yapılmaktadır. Esenboğa Havaalanı ilçemizin hudutları içerisindedir. Esenboğa havaalanından ilçemize ulaşım karayolu ile yapılmaktadır.İlçenin üç tarafı dağlarla çevrili , güneyi ovaya doğru açık ve denizden uzak olduğu için kara iklimi hüküm sürmektedir. Yazları kurak ve sıcak , kışları ise soğuk ve yağışlı geçer. Kaydedilen en düşük ısı –21.5 derece , en sıcak ısı +37.7 derecedir. Yağmur ortalamaları 472 mm. Ve nisbi oranı ise % 68 ‘ dir. İlçemize bağlı Esenboğa beldesi sınırları içerisinde bulunan, Olimpik Termal Havuz ve Spor tesisleri mevcuttur. İlçemizde belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren çok amaçlı M.Akif ERSOY kültür merkezi bulunmaktadır. (Kültür merkezi 400 oturumlu olup Düğün salonu, Tiyatro Gösteri Salonu ile toplantı salonu olarak hizmet vermektedir.) İlçemizde tarihi eser niteliği taşıyan, ilçemizin muhtelif mahallerinde bulunan 5 adet tarihi eski evler mevcuttur. Çubuk İlçesi İç Anadolu Bölgesinde ve Başkent ANKARA İline bağlı bir ilçedir.Tarih içinde ilçenin adı ilk kez 1402 yılında, Çubuk ovasında yapılan ANKARA savaşı ile duyulmuştur. Tarihsel önemini bu savaştan alan kasaba, ilk kez 1902 yılında ilçe merkezi yapılmıştır.1910 yılında yeniden Bucak olmuş ve 1921 yılından bugüne ilçe olarak gelişmiştir. İlçeye bağlı köylerin bir çoğu adına ANKARA savaşına ilişkin olay ve Komutanlardan almıştır. Çubuk ve civarı Anadolu nun Türkler tarafından fethi sırasında ilk ele geçen yerlerdendir. Bu bölgeyi, Selçuklu komutanlarından Çubuk Bey ele geçirmiştir. Çubuk isminin buradan gelmiş olabileceği konusunda görüşler bulunmaktadır. Çubuk, Türklerin fethinden sonra yoğun bir şekilde Oğuz Boyları nın iskanına sahne olmuştur. XVI. Yüzyıldan kalan Osmanlı tahrir defterlerindeki köy adları Alayundlu, Çavundurlu, Eymür, İğdir, Kınık, Peçenek ve Yazır boylarından bazı grupların bu bölgede yerleştiğini ortaya koymaktadır. Ayrıca Karakeçili ve Akçakoyunlu aşiretleri de Çubuk a yerleşmişlerdir.Türk aşiretlerinin birçoğu Çubuk a geldikten sonra zamanla yerleşik hayata geçmişlerdir. XVI. Yüzyılda aşiretlerin hemen hemen tamamı konar göçerliği bırakmış ve köylerde oturarak, zirai üretim ve hayvancılıkla uğraşmaya başlamıştır. Bölgede, bu dönemde sadece iki aşiret yerleşik hayata geçmemiştir. Bunlar Murad Fakihlü ve Işık Gazilü cemaatleridir. Aşiretler yerleşik hayata geçmelerine rağmen yayla hayatını sürdürmeye devam etmişlerdir. Bölge halkı XVI. Yüzyılda Aydos dağlarındaki yaylalara çıkarlardı. XVI. yüzyılda Çubuk, Osmanlı taşra teşkilatında Ankara Sancağı na bağlı bir kazaydı. Ancak kazanın bir merkezi bulunmuyordu. 250 civarındaki köy, Çubuk adı altında bu kazayı oluşturuyordu. Bu dönemde müstakil olarak Çubuk Pazarı ismini taşıyan bir köy de vardır.1522 yılında Çubuk Kazası nda 248 köy, 40 mezra, 7 yayla bulunuyordu. Kazanın nüfusu yaklaşık 20.000 idi. 1571 yılına gelindiğindeyse kazanın nüfusu artmış, 30.000 olmuştu. 1571 yılında ise Çubuk ta 199 köy, 34 mezra ve 18 yayla vardı.İlçemizde bulunan Sele Köyünde türbesi olan Seyyid Kalender Veli, bir derviş olup,Horasandan gelen alperenlerdendir. İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde (Çubuk Lisesi yanında) daha önce bulunan ve şimdi yerinde iskan edilen binaların bulunduğu Gül Baba türbesi (zaviye) de döneme ait izler arasında yer alır.Gelen erenler, Ankara ve çevresinin Türkleşmesinde, yurt olmasında öncü olmuşlardır. İlçemiz ve Ankara çevresi 1354 yılında Osmanlı hakimiyetine katılmıştır. Osmanlı kaynaklarında Çubuk Bazarı, Çubukabad aslında yerleşim yeri olarak geçer. Abad: mamur, şen ve bayındır anlamına gelir. Evliya Çelebi 17. yüzyılda doğudan batıya doğru yaptığı seferi anlatırken; Çubuk ovasını 10 gün boyunca gezdiğini ve burasının 150 akçelik kaza, 7 nahiye ve 70 köyden oluştuğunu belirtmektedir. Evliya Çelebi seyahatnamesinden anlaşılacağı üzere ilçemizin 1648 yılında bir yerleşim yeri olduğu açıktır.1902 yılında kaza olmuş, 1907 yılında Ankara’ya bağlı nahiyeye dönüştürülmüştür. 21 Ekim 1920’de TBMM başkanı Mustafa Kemal Paşa ve bakanlar kurulu imzasıyla tekrar kazaya dönüştürülen Çubuk’ta bulunan Ravlı (Akyurt ) ve Sirkeli köyleri nahiye yapılmıştır. 1990 yılında Akyurt Çubuk’tan ayrılarak ilçeye dönüştürülmüş, 2005 yılında alınan kararla da Ankara Büyükşehir sınırları içerisinde yer almaya başlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk 1933 yılında; Melikşah köyünde yer alan açık havuz şeklindeki Melikşah hamamını, 16.06.1935 tarihinde başbakan İsmet İnönü, Ali Çetinkaya, cumhurbaşkanılığı muhafız alayı komutanı binbaşı İsmail Hakkı Tekçe ile yaptığı gezide ilçemizi onurlandırmış ve halkımızın sıcak sevgisi ile karşılanmıştır. Çarşı merkezinde üzeri kapalı tutulan su kuyusu yanında hatıra fotoğrafı çektiren Atatürk ve maiyetindeki heyet ile birlikte şimdiki belediye binasının bulunduğu çay bahçesinde istirahat etmiş, halk ile sohbet ederek daha sonra Kışlacık Köyü ve Karagöl’ü ziyaret etmişlerdir. Aydos dağı yaylasında küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amacıyla Atatürk’ün emri ile yaylaya mandıra yapılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk “Tarih, bir milletin kanını, hakkını ve varlığını hiçbir zaman inkar edemez” diyerek tarihin önemini vurgulamıştır.

ÇUBUK II BARAJI

Çubuk II Barajı ilçemize 4 km. uzaklıkta olup, Aşağı Çavundur Köyü toprakları üzerinde, dar bir boğazda toprak dolgu olarak 1964 yılında yapılmıştır.Baraja Çubuk-Karagöl yolu üzerinden ayrılan bağlantı bir yolla gidilmektedir. Ankara’nın içme suyu ihtiyacını karşılamak ve Ankara’yı Çubuk Çayı’nın taşkınlıklarından korumak amacıyla yapılan barajların ikincisidir. Bu barajın en önemli özelliği tamamen Türk düşünce, emek ve parasıyla meydana getirilmiş olmasıdır. Çubuk II Barajı da doğal güzelliği ve mesire yerleri ile oldukça yoğun bir ziyaretçi akınına uğramaktadır

KARAGÖL

Karagöl, Çubuk ile Kızılcahamam arasında, Kavak Dağı ile Yıldırım Dağı eteğinde küçük fakat çok derin, krater bir göldür. Gölün çevresi mükemmel bir doğal güzelliğe sahiptir. İlçemize yaklaşık 40 km. uzaklıktadır. Çevresinde spor yapma imkanı vardır. Gölün her iki tarafı yamaçlarla çevrili olup, etrafı çam ve dağ kavağı ile çevrilidir. Göl kenarındaki ormanların içinde kaynak suları vardır. Bu sular çıkış noktasında oldukça soğuktur. Hatta kayaların aralarından çıkan suların suyun son derece soğuk olmasından dolayı Ağustos aylarında dahi donduğu görülür. Ormanlık bölgelerde av hayvanlarına rastlamak mümkündür. Tepelerde yaz aylarında bile kara rastlanır. 1402 yılında yapılan Ankara Savaşı’nda, Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt’ın orduları burada iskan etmişler ve su ihtiyaçlarını karşılamışlar. Göl içinde yüzmek oldukça tehlikelidir. Ortasındaki şelalenin etkisiyle boğulanlar olmuştur.

 

*

ÇUBUK GÖZYAŞI’NA BOĞULDU

Çubuk Alperen Ocakları tarafından düzenlenen Gözyaşı geceleri proğramına Çubuk halkı yoğun ilgi gösterdi. Çubuk Alperen Ocakları organizasyonu ile düzenlenen ve Gözyaşı Geceleri olarak bilinen Filistin isimli tiyatro oyunu büyük bir ilgi ile izlendi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da programı takip etti.Belediye Düğün salonunda düzenlenen ve Gözyaşı Geceleri programında Filistin de ve Gazze de yaşanan insanlık dramına değinildi. Düzenlenen geceye BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Besteci, Hakkı Öznur, BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Ankara İl Başkanı , Çubuk Belediye Başkan Adayı Durali Simsar,İlçe Başkanı Şevki Arıcı , partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.Yoğun katılım dolayısıyla vatandaşların birçoğu parkta kurulan sinevizyon gösterisiyle izledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı nın okunması ile başlayan gecede Açılış konuşmasını İsrail”i kınayarak yapan Çubuk Alperen Ocakları başkanı Salih Özdemir, Bu gecenin düzenlenmesinde katkılarından dolayı BBP Çubuk Belediye Başkan Adayı Durali Simsar”a, Katılımlarıyla da BBP Genel Başkanı Muhsin yazıcıoğlu ve tüm davetlilere teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Büyük Birlik partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İsrail in; Filistin de ve Gazze de yaptığı katliamı lanetleyerek vatandaşları İsrail i boykot etmeye çağırdı. Muhsin Yazıcıoğlu nun konuşmasının ardından sahneye gelen Gözyaşı  Gecesi Ekibi programı izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

 

*

YENİMAHALLE’DE 700 KİŞİ “EVET” DEDİ

Yenimahalle Belediyesi nikah ve düğün salonları aylık ortalama 400’e yakın çiftin mutluluğuna ev sahipliği yapıyor. 2008’in son ayında 350 çift ortak yaşama “Evet” diyerek mutluluğa imza attı.Nikah ve düğün salonlarını, daha çağdaş ve daha modern bir görünüme kavuşturan Yenimahalle Belediyesi, hem çiftlerin hem de mutluluklarına ortak olan davetlilerin ilk adresi oluyor. Yenimahalle Belediyesi Evlendirme Memurluğu’ndan yapılan açıklamaya göre, aralık ayında 350 çift, Yenimahalle Belediyesi nikah salonlarında nikahlarını kıydırarak dünya evine girdiler.Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, belediyenin vatandaşların en mutlu gününe ev sahipliği yapmasından dolayı son derece memnun olduğunu belirtti. Toplumun temel çekirdeğini ailenin oluşturduğunu ifade eden Duyar şunları söyledi: “Aile olmanın ilk yolu, ortak bir yaşama karar vermektir. Belediyemize müracaat eden genç çiftlerin bu kararlılığını resmiyete dökmelerine yardımcı olmaksa bizim görevimizdir. Böyle kutsal bir birlikteliğe evet diyen çiftlerimizin nikahını kıymaktan gurur duyar, kendilerine gelecek yaşamlarında mutluluklar dilerim.”

 

*

OTOMOTİV DÜNYASINDA NELER OLUYOR?‏

Otomotiv dünyasından haberler ve gelişmeler. Yeni Mercedes E Sınıfı’nın örtüsü Detroit Fuarı’nda kalktı. Sizin için yeni E Sınıfı’nın tüm detaylarını inceledik…Basına sızdırılan birçok fotoğraf ve ardı arkası kesilmeyen dedikodulardan sonra Mercedes E Sınıfı’nın örtüsü Detroit’de tamamen kalktı.20’den fazla yeni veya güncellenmiş teknolojik özelliğin yer aldığı yeni E Sınıfı, Alman üreticinin 80’li yılların ortasındaki tasarım çizgisini hatırlatan görünümüyle birçok otomobil severi şaşırttı. Akaryakıt fiyatlarının arttığı şu günlerde bir çok araç sahibini düşündüren en önemli sorunlardan biridir yakıt tasarrufu. İşte size daha az yakıt tüketmenin yolları anlatan önemli ipuçları…

1. Aracınızın rölanti ayarını kontrol ettirin

2. Bujileri sık sık kontrol ettirin,

3. Akü su seviyesini kontrol ettirin,

Küresel finansal krizi yüzünden tüketicilerin harcamalarını kısması ve bu yüzden satışların azalmaya başlaması ikinci el otomobil satın almak isteyenler için iyi fırsatlar yaratmaya başladı.Tüketicilerin harcamalarını doğrudan etkileyen ekonomik krizin tetiklediği belirsizlik ortamı müşterilerin alım satım yapmalarını engelliyor. 

Araç muayenesinde eve teslim hizmet

Aktif Grup şirketi olan “HİZMET 7X24” tarafından yapılan yazılı açıklamada, araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesinin ardından daha kapsamlı hale getirildiği ve beklemelerle birlikte bütün bir güne yayılan muayene işlemlerinin, özellikle çalışan araç sahipleri için zaman kaybına neden olduğu belirtildi. 

 

*

YENİMAHALLE AVRUPA YA AÇILIYOR

Yenimahalle Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Yenimahalle de AB Projesi Olmayan Okul Kalmayacak ve Kardeş Okul Köprüsü” kapsamında eğitim seferberliği başlatılıyor. Başkan Duyar, projenin hazırlık aşamasında Londra 4. Bölge AB Projeleri Koordinatörü Bhavanni Sharma ve okul temsilcilerini, makamında ağırladı.”Gençler Avrupa Yolcusu” projesiyle Yenimahalle ye Avrupa kapılarını açan Yenimahalle Belediyesi, önemli bir projeye daha imza atarak AB ile kardeşlik köprüsü kuruyor. Yenimahalle Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün üstlendiği “Yenimahalle de AB Projesi Olmayan Okul Kalmayacak ve Kardeş Okul Köprüsü” adlı proje, ilçenin eğitim seviyesini AB Standartlarına ulaştırmayı hedefliyor. Bu projenin AB ayağını oluşturan Londra 4. Bölge AB Projeleri Koordinatörü ve beraberindeki heyet, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ı ziyaret etti.  Duyar heyeti makamında ağırladı

Projenin hazırlık aşamasında Başkan Duyar ı makamında ziyaret eden heyet, konuyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Duyar la yaptıkları görüşmeden son derece memnun ayrılan heyet, toplantılarına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nde devam etti. AB Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenim kapsamında Comanius Projeleri için İngiltere – Londra da bulunan okullarla Yenimahalle deki okullar, ortak projeler hazırlayacaklar. Üretilen projeler çerçevesinde okullar arasında kardeş okul köprüsü kurularak, eğitim seferberliğinde istikrarlı bir akış sağlanacak. Eğitim kalitesini AB standartlarına taşımayı amaçlayan projeyle, kardeş okul köprüsü kurulacak ve Yenimahalle de AB Projesi olmayan okul kalmayacak.   Eğitime “Duyar”lı yaklaşım

Projenin hazırlık toplantısında ilçeyi ziyaret eden Londra 4. Bölge AB Projeleri Koordinatörü ve beraberindeki heyeti makamında  ağırlayarak yakın ilgi gösteren Duyar, “Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır” dedi. Toplantının ardından konuklarıyla fotoğraf çektiren Başkan Duyar, projenin önemini belirten konuşmasında şunları söyledi: “Eğitim ve öğretim alanlarında çalışmalarımıza büyük bir gayretle devam ediyoruz. İlçemizin eğitim seviyesini Avrupa standartlarına yükseltmek için sürekli yeni projeler üretiyoruz. “Gençler Avrupa Yolcusu” gibi önemli bir projenin ardından şimdi de kardeş okul köprüsü kurarak Yenimahalle de AB Projesi olmayan okul bırakmayacağız. Diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.”

 

*

GAZZE ARAPLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

Gazze de Filistinlilerin çektiği acılardan kimin sorumlu olduğu konusunda medyaya da yansıyan çekişmeler ve sert tartışmalar Arap devletleri arasındaki derin bölünmüşlüğü bir kez daha ışığa çıkardı. Arap ülkeleri Filistinlilerin acılarına sahip çıkmamakla eleştiriliyor Araplar arasında en büyük tartışma yaratan konulardan biri de ortak bir politika belirlenmesi için Arap Birliği nin olağanüstü bir toplantı yapıp yapmaması gerektiği oldu. Araplar arasındaki bölünmüşlük Arap Birliği nin kurulduğu 60 yıl öncesinden bu yana varolan bir olgu. Örgüt, Arapların kendilerine yönelik gördükleri tehditlere karşı Arap devletlerini birleştirmek amacıyla kurulmuştu. Bununla birlikte son üç haftadır, Araplar günümüzün uydu yayıncılığında pek gizlenemeyen karmaşık bir görüntüden fazla birşey sergilemedi.Arap ülkeleri arasındaki anlaşmazlıkların bazıları gerçek ideolojik farklılıklar. Pragmatik safların başını, Batı Şeria daki Filistin yönetimini destekleyen Mısır ve Suudi Arabistan çekiyor.Radikal kanat içindeyse, Gazze Şeridi nde denetimi elinde bulunduran Hamas a arka çıkan Suriye ve Katar yeralıyor.

Medyada da sert bir savaş sürüp gidiyor.

Katar Emiri nin sahibi olduğu, yine Katar merkezli El Cezire televizyonu, radikal kesimin Arapların en önemli davası olarak niteledikleri Filistin sorununa ihanet edildiği şeklindeki görüşlerine geniş yer vererek hoşnutsuzluk ortamını daha da alevlendiriyor. Suudilere ve Mısırlılara daha yakın olan televizyon kanalları ve gazeteler de buna tipik acı ifadelerle karşılık vererek, radikalleri, Araplar pahasına, bölgede etkisini artırmaya çalışan İran ın yardakçısı olmakla suçluyorlar. Katar, İsrail e karşı sert bir tavır benimsenmesi için bir Arap doruğu toplamak için çok uğraştı ama henüz başarılı olamadı. Bu girişim, Suudilerden ve Mısırlılardan inatçı bir direnişle karşılaştı. Ama bütün bunlara rağmen, toplantılar yapılmıyor değil. Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri liderlerini âcil doruk toplantısına çağırdı.Arap dışişleri bakanları da Gazze savaşını ele almak üzere ikinci âcil toplantılarını yapıyorlar.Eleştirel çevreler de bunu Araplar eylem yerine toplantı yapıyor şeklinde yorumluyor.Magdi Abdülhadi

BBC, Kahire

 

*

ETİMESGUT’A 980 KONUT

Alsancak Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 980 konutta çalışmalar hızla ilerliyor.

348 AİLENİN YUVASI YAPILIYOR

Etimesgut Belediyesi, Şırıncaktepe Bölgesi’ndeki 30 yıllık gecekondu sorununu “Alsancak Kentsel Yenileme Projesi” ile çözüme kavuşturdu. 2886 Sayılı Yasa kapsamında kat karşılığı yapılan ihale ile gecekonduların yerine 21 blokta 980 konutluk Simgeşehir konutlarının inşasında çalışmalar hızla ilerliyor.

980 KONUT İNŞA EDİLİYOR

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, 980 konutun 348 adedinin gecekonduda oturan hak sahiplerine verileceğini belirterek, “Alsancak Kentsel Yenileme Projesi ile gecekonduda oturan vatandaşlarımız modern konutlarına en kısa zamanda kavuşacaklarının altını çizdi. Belediye Başkanı Yılmaz, “Gecekondularla anılan Şırıncaktepe, modern konutlarla simgekent haline geldi” dedi.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ

Radye temel tünel kalıp sistemiyle depreme dayanıklı asansörlü lüks konutların 18 ay içinde tamamlanması planlanıyor.115 bin m2’lik alana sahip bölgenin 50 bin m2’si konut, 11 bin m² okul alanı olarak kullanılacak. Heyelan bölgesi olması nedeniyle geri kalan arazi ağaçlandırılacak ve park alanı yapılacak.100 bin YTL değerindeki konutların vatandaşlara maliyeti 33 bin YTL olacak. Hak sahipleri 13,5 bin YTL’lik arsa payının yüzde 25’i olan 3 bin 327 YTL’sini peşin olarak öderken geri kalan miktar ise 36 ay taksitlendirildi. Vade farkı ile birlikte ilk ay ödemesi 314 YTL son ödemesi ise 278 YTL olacak.

 

*

TİLKİLER ŞEHİRE ERKEN İNDİ

Aç kalan tilkiler soğuktan dağdan Çubuk’un merkezine indi Havaların bu günlerde soğuk geçmesi nedeniyle dağda aç kalan tilkiler karınlıklarını doyura bilmek için Çubuk ilçesine güpe gündüz bastılar.Öylesine dağda aç kalmışlarki, kümesde bulunan hayvanları insanlardan korkmadan yemek için saldırdılar. Çubuk ilçesinin Barbaros mahallesinde tilki kovalamacası yaşandı. İnsanlar kümes hayvanlarını yedirmemek için tikilerin peşine düştüler. Ellerinde sopalarla  saldıran vatandaşlardan göründüğü üzere tilkilerin korkmaması ve kaçmaması dikkat çekti.

 

*

ÇUBUK’TA GAZDAN 10 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Çubuk’un Yıldırım Beyazıt mahallesinde iki ayrı evde şofbenden karbon monoksit gazı sızması sonucu 10 kişi zehirlendi.Çubuk’un Yıldırım Beyazıt Mahallesi Naim Sokak ta Ali Tural a ait evde karbon monoksit gazının şofbenden sızmasıyla ev sahibi Ali Tural, Nursen Tural, Utku Tural, Emine Tural ile evde misafir olarak bulunan akrabaları Fatma Yüksel, Aliye Ayaz, Hasan Ayyıldız, Mehmet Canıtez ve Dudu Canıtez zehirlendi.Zehirlendiklerini fark eden 9 kişi hemen Çubuk Devlet Hastanesi nde başvurarak tedavi altına alındı.Zehirlenmenin, şofbenin gaz çıkış borusu ile mutfak aspiratörü temiz hava borusunun aynı bacaya bağlanması nedeniyle yaşandığı belirtildi.Öte yandan yine aynı mahallede Neslihan Koyuncu, şofbenin gaz çıkış borusu ile soba borusunu aynı bacaya bağlanması nedeniyle zehirlenerek yakınlarınca hastaneye kaldırıldı.Zehirlenen 10 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu, gözetim altında tutuldukları bildirildi.

 

*

TARIM BAKANI EKER’İN ÇUBUK ZİYARETİ

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çubuk’ta bulunan Türem Tavukçuluk İşletmeleri A.Ş. Üretim Çiftliğini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türem Tavukçuluk Çubuk İşletmeleri A.Ş.’ye, Bakanlığa bağlı TEDGEM tarafından hibe desteği yapılan “Yumurta Toplama ve Yönleme Makineleri” ni yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Çubuk’a geldi.Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’i Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediyesi Başkanvekili Halil Soba, Yukarı Çavundur Belediye Başkanı Lokman Özden, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, İlçe Tarım Müdürü ve Belediye Meclis Üyeleri karşıladılar.Tesisi gezen Tarım ve Köyleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yumurta üretim çiftliğine “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında 172 bin YTL. hibe desteği verdiklerini açıkladı. Tesisin modern makinelerle donatıldığını belirten Bakan Eker, çiftlikte 300 bin yumurta tavuğu olduğunu söyledi.‘’Tarımda Kullanılan Ruhsatlı İlaçlarda Reçeteli Sisteme Geçilecek’’Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yaptığı açıklamada Gıda maddelerinde kullanılan ruhsatlı kimyasal ilaçlarda reçeteli sisteme geçileceğini belirtti. Bakan Eken şunları söyledi;’’ Tarımda kullanılan kimyasal ilaçları insanlar artık kendileri kendi istedikleri gibi satın alıp kullanamayacaklar. Çünkü kimyasal ilaçlar yanlış yerlerde kullanılır ve yanlış dozda kullanılırsa, insan sağlığına çok büyük zararı var. Bu nedenle konusunda eğitimini almış uzmanlar reçeteyi yazacak. 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren kimyasal ilaçlarda reçeteli satışa geçiyoruz. Bundan böyle gıda üretiminde kullanılacak ruhsatlı kimyasal ilaçlar reçete ile satılacak’’dedi.‘’Türkiye de Kullanılan 74 Adet Kimyasal Tarım İlacı Kaldırılıyor’’

‘’Sertifikalı Tarım Danışmanlığı İle İstihdam Artırılacak’’

Türkiye de kullanımda olan 74 adet kimyasal tarım ilacının satışının yasaklanacağını belirten Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker. Bu ilaçların Avrupa Birliği standartlarına uygun olmadığından dolayı satışının yasaklanacağını belirtti. Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bunları takip edecek olan yeni sistem getireceklerini belirterek şunları söyledi;’’ Ülkemizde ilk defa sertifikalı tarım danışmanlığı getiriyoruz. Bu konuda 2009 yılı bütçesine de para koyduk. Özellikle bu zirai mücadele ilaçları seracılık, sebzecilik gibi sektörlerde bu konuda destekleme verilecek.  Sertifikalı tarım danışmanlığı konusunda, eğitim alan ve istihdam eden kişilere de destek olacağız. Bu zirai mücadele ilaçları ve gıda güvenliği çerçevesindeki 3 hususta 1Ocak 2009 dan itibaren yürürlüğe girecek’’ dedi

‘’Kuş Gribi Çok Şükür Ülkemizde Yok’’

Kuş Gribi konusunda yılın 12 ayı kontrollerin yapıldığını ve bu güne kadar bir bulguya rastlanmadığını belirten Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, çok şükür grip bulgusuna rastlanmadığını söyledi.  Kuş gribi konusunda şaka bile yapmanın hoş olmadığını ifade etti.

‘’Tarım Sektörüne Kriz Nedeniyle Ek Bir Paket Yok’’

Dünyada yaşanan krizle ilgili her Tarım sektörüne yönelik herhangi bir ek paketin olmadığını belirten Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tarımla ilgili zaten ödenen destekler ve kredi faizi süspansiyonları olduğunu belirtti. İşletmeyi gezen Bakan Mehmet Mehdi Eker, İşletme sahiplerden işletme ile ilgili bilgiler aldı.Türem Tavukçuluk İşletmeleri 1969 yılından beri Ankara’da faaliyet gösteriyor. Sahipleri; Kemal Kaya ve 5 oğlu (Yusuf Zafer Kaya, Ömer Abdullah Kaya, Cemal Adnan Kaya ve Mahmut Kaya ).. Kemal Kaya 3 yaşında iken ailesi ile birlikte Siirt’ten Ankara’ya gelmiş ve yerleşmiş..Baba Kemal Kaya; “Doğduğum yer değil, doyduğum yer vatanım” diyor. Çocukları ile her gün tam tekmil fabrikada işin başında.. Onlara bayram-seyran yok. Dur-durak yok, işçilerle beraber tulumları giyip çalışıyorlar. “Çünkü tavukların yumurtlamasını engelleyemeyiz diyor” baba Kemal Kaya.. Fabrika tamamen hijyen kurallarına göre dizayn edilmiş ve tertemiz.Türem Tavukçuluk Çubuk İşletmeleri A.Ş. hakkında bilgisine başvurduğumuz baba Kemal Kaya şunları söyledi; Çubuk’ta iki çiftlik ve bir yem fabrikamız, Ankara Gimat’ta da bir satış yerimiz var. Çiftliklerin biri Çubuk Yolu Taşpınar Köyü’nde, diğeri de burası (Karagöl Yolu Karaağaç Köyü’nde.. Yem Fabrikamız da Çubuk Yolu Taşpınar Köyü’nde..Taşpınar’daki işletmemiz 6 yıldır faaliyette, 13 kişi çalışıyor ve günlük 150 bin yumurta üretiliyor.Buradaki işletmemiz daha yeni sayılır. 2,5 yıldır faaliyette ve biz hariç, 27 kişi çalışıyor. 3 kümeste günlük 200 bin yumurta üretimi var. Yumurta tavuklarının civcivlerini; bir günlük iken, civciv üretimi yapan Has Tavuk (İzmir) ve Abalıoğlu (Bursa) firmalarından alıyoruz. 4 ay sonra yumurta vermeye başlıyorlar. 11 ay yumurta verimi var.. Bu müddetten sonra kesime giderler. Yumurtalar Ankara, İstanbul ve Sakarya’ya gidiyor. Siparişlerimiz gün geçtikçe artıyor.Yumurta Toplama ve Yönleme Makineleri’nin bir kısmı 6-7 ay önce hibe edildi. Bu makineler (MOBA) Hollanda markalı.. Sayın Bakanımıza bu hibelerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

*

YENİMAHALLE İNSAN ODAKLI HİZMET

                      Yenimahalle Belediyesi her alanda olduğu gibi sosyal belediyecik alanında da vatandaşlara sunduğu hizmetlerle sosyal belediyeciliğin ve insan odaklı hizmetin adresi oldu. Yenimahalle Belediyesi nin hayata geçirdiği dayanışma merkezleri ve bakımevleri, Yen

“Alan El ile Veren El”i buluşturma felsefesiyle hareket eden Yenimahalle Belediyesi, 5 yılda sosyal belediyeciliği ve insan odaklı hizmeti simgeleyen merkezleri tek tek hayata geçirerek örnek ilçe oldu. Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ve ekibi göreve geldiklerinde haciz kıskacında olan belediye yi yardım yapan, muhtaçlara el uzatan bir belediye durumuna getirdi. Yenimahalle Belediyesi nin başarılı çalışmaları sonucu hayata geçen merkezler ise şöyle: “Yeniay Toplumsal Dayanışma Merkezi”  Yenimahalle de ikamet eden yoksul ve sosyal güvenceden yoksun vatandaşlara yapılacak yardımları organize etmek ve engelli vatandaşlarımızın tespit edilip ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yürütmek üzere oluşturulan Yeniay Toplumsal Dayanışma Merkezi nce bu güne kadar 40 Bin vatandaşımıza gıda-giyecek-yakacak sağlık, ev eşyası ve tekerlekli sandalye yardımları yapıldı. “Yaşlı Dayanışma Merkezleri” Yenimahalle Belediyesi nce, Karşıyaka ve Gazi semtlerinde oluşturulan Yaşlı Dayanışma Merkezleri nde yaşlıların sosyal ve kültürel talepleri dikkate alınarak, çeşitli geziler, müzik dinletileri, sağlık taramaları, söyleşiler,gazete ve kütüphane hizmeti ile sıcak içecek ikramlarının yer aldığı faaliyetler gerçekleştirildi. Bu faaliyetlerden Yaşlı Dayanışma Merkezi ne üye olan 3.000 den fazla yaşlı vatandaş yararlandı.

“80.Yıl Anaokulu ve Çocuk Bakımevi”Son derece modern bir mekanda kurulan Ana Okulu ve Çocuk Bakımevi nde 3-6 yaşları arasındaki çocukların sosyal gelişimlerini sağlamak, öğrenim çağına en iyi biçimde hazırlamak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlendi. Okul öncesi eğitim müfredatının yanı sıra sosyal faaliyetlerle de çocuklar geleceğe güvenle hazırlandı. Ana Okulu 100 öğrenci kapasitesiyle hizmet sunmaktadır.”Yoksul ve Yardıma Muhtaç Ailelerin Öğrencilerine Okul Yardımı”  Yenimahalle Belediyesi tarafından, eğitimlerini zor şartlar altında sürdüren yoksul ve yardıma muhtaç ailelerin ilköğretim okullarında okuyan çocuklarına okul çantası, önlük ve bir setten oluşan kırtasiye yardımı yapıldı. Bu yardımlardan 30 bin öğrenci yararlandı. 380 bin öğrenciye de eğitim desteği kitap yardımı yapıldı.”Cenaze Levazımatı Yardımı” Yenimahalle sınırları içerisinde vefat eden vatandaşların defin işlemlerini kolaylaştırmak ve onların ailelerine bu acılı günlerinde destek olmak amacıyla Cenaze levazımatı yardımında bulunuldu. Bu yardım 4.500 kişiyeyapıldı. “Toplu Nikah” İlçe sınırları içerisinde ikamet edip, evli oldukları halde resmi nikahları bulunmayan ve bu yüzden çeşitli sorunlarla karşılaşan çiftlerin tüm nikah masrafları Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılanarak resmi nikahları kıyıldı. Çiftlere belediyece altın, ev eşyası gibi çeşitli hediyeler sunulurken, bu hizmetten 400 çift yararlandı.”Her Zaman Yanlarındayız” Son derece hassas davranarak kimsenin onurunu rencide etmeden ihtiyaç sahiplerinin, kimsesizlerin yanında olduklarını belirten Başkan Duyar, 365 gün ihtiyaç sahiplerinin ve veren el ile alan elin buluşmasına yardımcı olanların yanında olduklarını kaydetti. Başkan Duyar, “Kimsesiz, yardıma muhtaç, fakir insanımıza destek olmak hepimizin görevidir. Bu görev sadece dini ve milli bayramlarımızda, ramazan aylarında değil yılın 365 günüyapılacak bir görevdir.” dedi.

 

*

ÇUBUK TA YAŞLI KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Çubuk ta evinde önce boğularak öldürüldüğü yaşlı kadının daha sonra bilezikleri çalındığı tespit edildi. Çubuk Cumhuriyet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Çeri Sokak No:3/6 da yalnız yaşayan Hatice Togay ın (66) cesedi, komşularının şüphelenerek polisi haberdar etmesiyle bulundu. İple boğularak öldürüldüğü ve kolundaki bileziklerinin alındığı belirlenen kadının cesedi, Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Polis olay ile ilgili araştırmalar yapıyor.

 

*

KATİL DEVE SUCUK YAPILACAK

İzmir de bir deve iki sahibini de önce ısırdı, ardından üstüne oturdu. İki kişi öldü ama katil deve bunun bedelini ağır ödeyecek.Katil deve iki sahibini de öldürdü. İzmir in Kemalpaşa İlçesi nde kendisini güreşlere hazırlayan sahiplerinden Ahmet Durmaz ı, iki yıl önce Aydın ın Çine İlçesi ndeki önceki sahibi Sezai Aslan gibi ısırdıktan sonra, üzerine oturarak öldüren ‘Alemşah’ adlı deve, yeni canlar almaması için sucuk yapılacak.

SUCUK YAPILACAK

İkiz olan kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Bülent Durmaz, kinci olan devenin ilk sahibini sopayla vurduğu için öldürdüğünü, ama kendilerinin ona hiçbir kötü davranışlarının olmadığını anlattı. Şimdilik karantina altında tutulan deveyi, sağlıklı olduğu anlaşılırsa kestirip, sucuk yaptıracağını, ikiz kardeşi adına, fakirlere hayır olarak dağıtacağını söyledi.

GÜREŞLERE HAZIRLANIYORDU

Aydın ın Çine İlçesi nde 2006 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda, bölgenin en ünlü deve yetiştiricisi olan 51 yaşındaki Sezai Aslan, güreşlere hazırlamak için caddede gezdirdiği ‘Aslan’ adlı devesinin saldırısına uğramıştı. Deve, kendisini daha önce dövdüğü belirtilen sahibi Sezai Aslan ı, başından ısırıp birkaç kez yere vurduktan sonra üzerine oturarak öldürmüştü. Sezai Aslan ın ölümüne neden olan devenin, ilk sahibini de kolundan ısırarak sakatladığı ortaya çıkmıştı.

ÖLÜMDEN SONRA EL DEĞİŞTİRDİ

Sezai Aslan ın yakınlarınca satılığa çıkartılan deve, Çanakkale nin Ezine İlçesi ne bağlı Alemşah Köyü nde oturan ikiz kardeşler Ahmet ve Bülent Durmaz tarafından 17 bin YTL ye satın alındı. İlk sahibini öldürdüğünü bildikleri için sürekli iyi davrandıkları, adını ‘Alemşah’ olarak değiştir dikteleri develeriyle çok sayıda başarı elde eden Durmaz kardeşler, develerinin yeni güreşleri için İzmir in Kemalpaşa İlçesi ne bağlı Armutlu Beldesi ne getirdi.

TÜM KEMİKLERİ KIRIK

İzmir ve Aydın daki güreşlere hazırlanan devenin yanına giden Bülent Durmaz, geceden beri haber alamadığı ikiz kardeşi 47 yaşındaki Ahmet Durmaz ın cesedini buldu. Ahmet Durmaz a İzmir Adli Tıp Kurumu nda otopsi yapıldı. ‘Alemşah’ adlı devenin, ilk sahibinde olduğu gibi Durmaz ı da, başından, kollarından ısırıldığı, daha sonra da üzerine oturarak öldürdüğü ortaya çıktı. Durmaz ın otopsisinde bütün kaburga kemiklerinin kırık olduğu tespit edildi.

SUCUK OLACAK

Birlikte baktıkları devenin ikiz kardeşini öldürmesini kabullenemediğini söyleyen Bülent Durmaz, onu artık yaşatmayacağını söyledi. Devenin sahibini öldürdüğünü bile bile satın aldığını söyleyen Bülent Durmaz, “Deve, ilk sahibini onu dövdüğü için öldürmüştü. Ama biz ona çok iyi davrandık. Şefkat gösterdik. İki yıl boyunca da herhangi bir saldırısına maruz kalmadık. Olay günü ne olduysa, filesini ağzına takmaya çalışan kardeşime saldırıp öldürmüş. Onu satıp, başka bir insanı öldürmesine izin vermeyeceğim” dedi.

KUDUZSA VURARAK ÖLDÜRECEĞİM

Devenin İzmir Tarım İl Müdürlüğü tarafından Armutlu daki ahırda 10 gün süreyle karantina altında tutulacağını, kuduz başta olmak üzere bir hastalığı olup olmadığının saptanacağını belirten Bülent Durmaz, “Karantina döneminin bitmesinin ardından kuduz çıkması durumunda vurarak öldüreceğim. Eğer sağlıklı çıkarsa, onu kestirip sucuk yaptırarak fakirlere, ikiz kardeşimin hayrı için dağıtacağım. Doğduktan sonra bir daha hiç ayrılmadığım ikiz kardeşimi o öldürdü. Dünyanın en büyük acılarından birisini yaşıyorum” dedi. Bülent Durmaz, devenin öldürdüğü kardeşinin cenazesini İzmir Adli Tıp Kurumu nda yapılan otopsinin ardından aldı. Ahmet Durmaz ın cenazesinin, yarın Çanakkale nin Ezine İlçesi ne bağlı Alemşah Köyü nde torağa verileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜLERİ YOUTUBE TA BİLE VAR

Sahiplerini öldürmekle ünlenen ‘Alemşah’ adlı devenin, internet üzerinden görüntü paylaşım sitesi youtube. da görüntülerinin bulunduğu belirtildi. Katıldığı güreşlerde çekilen ve başarılı olan devenin, görüntülerinin, sitenin yasaklanmadan önce çok sayıda deve güreşi meraklısı tarafından izlendiği öğrenildi

 

*

BERBER İSRAİL İ BÖYLE PROTESTO ETTİ

Ankara da berberlik yapan Ercan Buyruk, bir çocuğun saçlarını İsrail bayrağı, kuru kafa ve stop yazısı şeklinde tıraş ederek İsrail in yaptığı katliamı protesto etti.İsrail in Gazze de yaptığı katliamı Başkentli berber, ilginç bir yöntemle protesto etti. İsrail in Gazze de işlediği insanlık suçuna dünyadan ve Türkiye den tepkiler devam ederken başkentli berber Ercan Buyruk da, bir çocuğun saçlarını İsrail bayrağı, kuru kafa ve stop yazısı şeklinde tıraş ederek İsrail in yaptığı katliamı protesto etti.Yenimahalle de berberlik yapan Ercan Buyruk, yeğeni Yusuf Buyruk un kafasının arkasına İsrail bayrağının yıldızı, kuru kafa ve stop yazısı şeklinde kesti. Kuru kafayı kırmızıya boyayan berber Ercan Buyruk, amacının İsrail in Gazze de yaptığı katliamı protesto etmek olduğunu söyledi. Dünyanın İsrail in yaptığı katliama sessiz kalmasına tepki gösteren Buyruk, “Dünyada yaşanan bu ayıbı protesto ediyorum. İsrail in yaptığı insanlık dışı saldırıyı kınıyorum. Yeğenimin saçlarını kuru kafa yaptım tehlikeyi andırsın diye, İsrail in bayrağındaki yıldızı yaptım İsrail olduğu belli olsun diye ve stop yazısı yazdım artık bu katliam dursun diye. 2000 li yıllardayız artık. Medeniyetler ülkesinde artık kan akmamalı ve bu vahşet durmalı” dedi.Berber dükkanına Katliamı durdurun , Çocuklar ölmesin ve BM göreve şeklinde dövizler asan başkentli berber Ercan Buyruk, daha önce de birçok sosyal olaylara çeşitli şekillerde destek olduğunu belirtti.Saçlarına şekil verilen yeğen Yusuf Buyruk, “Çocuklar ölmesin, oyuncakları ile oynasın” diyerek Gazze deki çocukların düşüncelerine tercüman oldu.Tıraşın ardından berber Ercan Buyruk ve yeğeni Yusuf Buyruk, mahallede tur attılar. Küçük Yusuf u gören mahalleli sevgi gösterisinde bulundu.

 

*

KAZAN’A TOKİ`DEN 504 KONUT

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından Kazan Atatürk Mahallesi’nde yapılacak olan 504 konutun yapımı için şantiye kurularak çalışmalara başlandı.Fore Kazıkları ve bina temelleri için çukur kazılmasına başlanan şantiyede çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 504 konutun yanı sıra 24 derslikli ilköğretim okulu, 1 cami, ve ticaret merkezi yapılacak olan TOKİ evleri ile ilgili olarak Proje Müdürü Hüseyin Bayrak, temel atma töreninin 1 ay içerisinde gerçekleştirilebileceğini söyledi. Konutların TOKİ standartlarına uygun bir şekilde yapılacağını ifade eden Bayrak, “ Konutlarımızda mutfak dolabı, duş teknesi, alafranga ve alaturka tuvaletler, ıslak zeminler asma tavana kadar fayans, yine koridorlar fayans, salon ve odalar ise laminant parke standart olarak yapılacak. Bina içi yalıtımlar mutlaka yapılacak. Ayrıca her binanın kendisine ait merkezi ısıtma sistemi olacak ve doğalgaz ile çalışacak. Her binanın bodrumunda kapıcı dairesi ve sığınak bulunacak.” dedi. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de göreve geldikleri günden beri ilçenin çehresini değiştirdiklerini, Kazan’ı kasaba görüntüsünden kurtarıp, modern yaşanabilir bir şehir haline getirdiklerini vurguladı. Kazan Belediyesinin şehri güzelleştiren yatırımlarının yanı sıra Hükümet ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımlarla Kazan’ın en hızlı gelişen ilçe olduğunu ve Ankara ilçeleri içinde en çok yatırım alan ilçeler arasında üçüncü sırada olduğunu hatırlatarak,” Kazan yıllardır özlemini çektiği hizmetlere bizim dönemimizde kavuşmuştur. Kronikleşmiş sorunlarını çözdüğümüz ilçemiz, Hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyesinin de yaptığı dev yatırımlarla artık modern yaşanabilir bir kent haline geldi. Bunun son örneği ise TOKİ’nin Kazan’a yapacağı 504 konuttan oluşan toplu konut inşaatlarıdır. Bu dev yatırım tamamlandığında modern konutlarıyla sağlıklı çevre düzenlemesiyle, oyun alanlarıyla, parklarıyla, okuluyla, camisi ve ticaret merkeziyle Kazan’a yakışacak bir yaşam alanı daha kazandırmış olacağız. Kısacası Kazan kazandırmaya devam ediyor.” dedi.  

 

*

HAFTAYA KAR GELİYOR!

Kış mevsimi etkisini göstermeye başlıyor. Yılbaşı öncesini Türkiye soğuk ve yağışlı geçirecek, birçok yerde kar yağışları görülecek.Romanya üzerinden gelecek soğuk havanın Akdeniz den gelecek yağışla birleşmesi önümüzdeki günlerin bol yağışlı geçmesini neden olacak. Bugün öncelikle Marmara ve Batı Karadeniz soğuyacak. Yaklaşık 5-6 gün Türkiye de yağışlar devam edecek. Kış mevsimi etkisini göstermeye başlıyor. Yılbaşı öncesini Türkiye soğuk ve yağışlı geçirecek, birçok yerde kar yağışları görülecek. Bugün havanın soğumasıyla birlikte yarın Bolu, Afyon ve Sivas başka olmak üzere yağışlar iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yarın Marmara, Akdeniz ve İç Anadolu boyunca yağış var. Pazartesi günü Marmara ve Ege de poyraz kuvvetli esecek, denizciler dikkatli olmalı. Kuvvetli poyrazla birlikte hava çok soğuk olacak, hissedelen sıcaklık 5 dereceye inecek.

Salı gününden itibaren yine Polonya üzerinden daha soğuk hava gelecek. Yeni soğuk hava dalgasıyla birlikte İstanbul da dahi karla karışık yağmur bekleniyor, yükseklere kar da yağabilir.Batı bölgelerdeki kayak merkezlerinde kar kalınlığının oldukça artması bekleniyor.

 

*

THK DERİDE UMDUĞUNU BULAMADI

Türk Hava Kurumu (THK) Çubuk Şubesi Başkanı Satılmış Aydoğdu, tüm uyarılarına rağmen bu yılda Kurban Bayramında deri de yine umduklarını bulamadıklarını belirtti.Çubuk ilçesinde, Türkiye Hava Kurumu (THK) tarafından beş bin kilo sığır, 450 adet koyun ve 40 adet keçi derisi topladı.Çubuk THK Şube Başkanı Satılmış Aydoğdu, her Kurban Bayramı nda olduğu gibi THK nın ve kendilerinin ilçede başlattığı deri kampanyasında umdukları miktarda deri toplayamadıklarını belirterek şunları söyledi; 2 ilçede toplam beş bin kilo sığır, 450 adet koyun ve 40 adet keçi derisi toplandı. Çubuk ve Akyurt ilçelerimizde bu yıl deri toplama işlemi gerçekleştirdik. Topladığımız derilerin hemen, hemen hepsini Çubuk ta topladık. Müteahhit firma yetkililerine devrettiğimiz derilerden yaklaşık 12 bin YTL para tahsil edilmiştir. Bu paranın yüzde 50 si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı na, yüzde 40 ı Türk Hava Kurumu na, yüzde 4 ü Kızılay a, yüzde 3 ü Diyanet Vakfı na ve yine yüzde 3 ü Çocuk Esirgeme Kurumu na verilecektir. Ayrıca Kurban derisinden elde ettiğimiz gelirden daha çok bu yıl fitre parası topladık. Bu yıl ilçemizde 20 bin YTL fitre parası toplandı. dedi.Aydoğdu, duyarlılık göstererek kurban derilerini THK ya veren vatandaşlara, kurum ve ilçe adına teşekkür ettiğini de ekledi.

 

*

ÇUBUK TA İŞ YERLERİNİN CAMLARINA SALDIRI

Çubuk ta Cumhuriyet Mahallesi 2.sokakta bulunan işyerlerinin camlarına keserle saldırıldı.Yetkililerden alınan bilgiye göre; Cumhuriyet Mahallesi 2. sokakta bulunan 8 iş yerinin camı sabaha karşı keserle kırıldı. Olay, ilçenin çarşı merkezi olan Cumhuriyet Mahallesi 2. sokakta sabaha karşı meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince sabaha karşı devriye esnasında  tespit edildi. Olay sonrası işyeri ve çevresinde yapılan incelemeler de sarhoş olduğu tahmin edilen bir kişi tarafından keser ile aynı hizada 8 adet iş yerinin camları kırıldı. Polisin yaptığı incelemeler ve soruşturmalar sonucu keser ile iş yerlerin camlarını kıran şahsın A.Y olduğu iddia edildi. İş yerlerinde yapılan incelemelerde herhangi bir hırsızlık olayına rastlanmadı.Emniyet güçleri olayı gerçekleştirdiği iddia edilen A.Y nin yakalanması için ilçede geniş önlemler aldığı belirtildi.

 

*

ANKARA DÜNYA REKORU KIRDI

Ankara Sıhhiye de duman kirliliğinde dünya rekoru kırıldı. 150 ile 300 miligram/metreküp arası olması gereken değerler 5070 mikrogram/metreküpe ulaştı. Uzmanlar bu değerin ölüm sınırının 2.5 katı olduğunu belirtti.Çevre ve Orman Bakanlığı nın hava kalitesini izleme istasyonları web sitesine göre, 18 Aralık 2008 tarih ve saat 11.40 itibariyle Ankara Sıhhiye duman kirliliğinde dünya rekorunu kırdı. Verilere göre, Ankara Sıhhiye deki duman kirliliği 5070 mikrogram/metreküpe ulaştı. Ankara Bahçelievler de ise değerler 900 mikrogram/metreküp oldu. Uzmanlar, Dünya Sağlık Örgütü ne göre normal sınırların 150 ile 300 miligram/metreküp arasında değiştiğini, bin mikrogram/metreküpün ise alarm durumu olduğunu belirttiler. Yine aynı bölgelerde azotoksit kirliliğinin de Dünya Sağlık Örgütü limitlerini aştığı belirlendi.

 

*

ÇUBUK TA BANKA SOYGUNU

BİR BANKAYA GELEN 2KİŞİ, GÖREVLİ BANKA MEMURUNUN MASASINDAKİ 90 BİN YTL Yİ KİMSEYE FARKETTİRMEDEN ALARAK KAYIPLARA KARIŞTI

Çubuk ta, kimlikleri belirlenemeyen iki kişi, görevli banka memurunun masasının üzerinde duran 90 bin YTL yi alarak kayıplara karıştı.Edinilen bilgiye göre; Atatürk Caddesi ndeki Ziraat Bankası Çubuk Şubesi nde  müşteri olarak gelen hırsızlar bankonun arkasından banka görevlisinin bir an dalgınlığından yararlanarak 90 Bin YTL yi çantalarına koyarak kayıplara karıştılar. Öğlen saat 13:30 civarlarında müşteri olarak bankaya girdiği tespit edilen kimliği belirsiz iki bayan, görevlilerin bir anlık dalgınlığından yararlanan bayanlardan biri bankonun arkasına geçerek masanın üzerinde duran 90 bin YTL yi çantasına koyarak bankadan uzaklaştılar.İşlemleri bitiren banka memuru paranın masada olmadığını görünce soyulduklarını anlayarak polis ve güvenlik görevlisine haber verdi. Soygundan sonra olayla ilgili soruşturma başlatan Çubuk Emniyet Müdürlüğü ilçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirlerini artırdı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

 

*

GOOGLE DA BUNLARI ARADIK

Google, 2008 yılının en çok aranan terimlerini duyurdu duyurmasına da verdiği bilgilerde bir eksiklik var… ne mi?  Gerçekten en çok bunlar mı arandı?Google, 2008 yılının en çok aranan terimlerini duyurdu. Türkiye de en popüler 10 arama facebook , oyun , mynet , youtube , oyunlar , msn , indir , tv , hürriyet ve haber olarak sıralandı.En hızlı yükselen aramalar, hi5′, facebook , key , netlog , sahibinden , dizi , kurtlar vadisi , kpss , oyunlar 1′ ve vatan oldu. Türkiye den aranan ünlüler, hi5′, facebook , key , netlog , sahibinden , dizi , kurtlar vadisi , kpss , oyunlar 1′ ve vatan, Türk dizileri ise Kurtlar Vadisi , Kavak Yelleri , Yaprak Dökümü , Selena , Asi , Avrupa Yakası , Arka Sokaklar , Adanalı , Binbir Gece ile Gece Gündüz şeklinde sıralandı. Ekonomide, iş , kariyer , kredi , altın , para , finans , euro , borç , dolar , banka en çok aranan kelimeler oldu. Futbol takımları da, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Sivasspor, Eskişehirspor, Ankaragücü, Kocaelispor ve Kayserispor şeklinde yer aldı. En çok aranan kelimeler listesinde en dikkat çeken detay, listelerin çok temiz oluşu. Ne hikmetse bu yıl hiç kimse rahatsız edici aramalar yapmamış!Bu işte bir terslik yok mu sizce? Türkiye de basın magazin basını olmuşken, taciz tecavüz de patlama yaşanırken geçen yıllardan bu yıla ne değişti acaba? Yorum siz okuyucularımızın..

 

*

ÇUBUK TA AYAĞI KAYAN 1 KİŞİ ÇATIDAN DÜŞTÜ

Çubuk ta önceki gece yoğun sis nedeniyle meydana gelen buzlanma sonrasında evinin çatısına çıkan 1 kişi ayaklarının kayması sonucunda düşerek ağır yaralandı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Güldarpı Mahallesinde saat 11:00 civarlarında meydana gelen olayda evinin çatısında bulunan güneş enerjisi sistemine antifriz koymak isteyen Ufuk Oğuz, zemini buzla kaplı çatıda ayağının kayması sonucunda 3 katlı apartmanın çatı katından düştü. Düşme sonucunda ağır yaralanan ve olay yerine gelen ambulansla Numune Hastanesi ne kaldırıldı.Hayati tehlikesi bulunan Ufuk Oğuz un tedavisinin sürdüğü belirtildi.

 

*

2010 YILINDA ANKARA -KONYA HIZLI TRENİ TAMAM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, En geç 2010 yılı itibariyle Ankara-Konya arasındaki hızlı treni bitiriyoruz. 1 saat 10 dakikada Ankara dan Konya ya ulaşacağız dedi.Başbakan Erdoğan, Eski Adliye Meydanı nda düzenlenen Toplu Açılış ve TOKi Konutlarının Anahtar Dağıtım Töreni nde yaptığı konuşmada, Konya nın çehresini değiştirdiklerini, Konya ya girildiğinde modern bir şehre gelindiğinin anlaşıldığını söyledi.Konya, Kayseri ve Antalya yı görenlerin, buraların Avrupa şehirlerinden bir farkları olmadığını söylediklerini anlatan Erdoğan, bu değişimin Ak belediyecilik anlayışıyla hayata geçirildiğini kaydetti.İlim bizim yitiğimizdir. Nerede bulursak alırız diyen Erdoğan, İnşallah, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmanın laf olmadığını icraatlarımızla biz göstereceğiz. Bunun örneklerini veriyoruz diye konuştu.Mevlana dostlarının yaşadığı Konya yı bir çekim merkezi haline getireceklerini belirten Erdoğan, Konya yı AK Parti iktidarından önce 500 bin, şu anda ise 2 milyon turistin ziyaret ettiğini ifade etti.Konya nın, inanç ve kültür turizminin önemli hareket merkezlerinden biri olacağını kaydeden Erdoğan, Konya nın İstiklal Savaşı nda en çok şehit vermiş illerden biri olduğunu hatırlatarak, bunun nişanesi ve sembolü olarak İstiklal Harbi Şehitliği inşa edildiğini ve bu şehitliğin açılışının bugün yapılacağını söyledi. Erdoğan, Şehidini unutmayan bir anlayış, geleceğini bu denli güçlü oluşturur, güçlü kurar dedi. Konya Büyükşehir Belediyesi nin 5 yıl içinde 815 trilyon lira yatırım yaptığını belirten Erdoğan, buna merkezi yönetimin yaptığı yatırımların dahil olmadığını dile getirdi.En geç 2010 yılı itibariyle Ankara-Konya arasındaki hızlı treni bitiriyoruz. 1 saat 10 dakikada Ankara dan Konya ya ulaşacağız diyen Erdoğan, Ankara-Konya karayolu üzerindeki makas denilen bölgeye de değinerek, Ah ah, hep bir şey söylerlerdi: Makas, makas, makas… Ya ben de derdim ki bu terzi makası mıdır, nedir? Meğerse o makas ne canlar almış. Ama şimdi biz işte o makası tarihe gömüyoruz. Artık inşallah raylı sistemle burada ulaşımda güvenliği getiriyoruz ifadesini kullandı.Ankara ve Konya nın duble yollarla da birbirine bağlandığını kaydeden Erdoğan, Konya ya 33 bin kişilik stadyumun yapılacağını da açıkladı.

 

*

TRABZON DA LAZ İŞİ YÜZEN STADYUM

Arazi darlığı, denizin doldurulmasındaki zorluk Trabzon için laz işi bir stada yönlendirdi. Bakın nasıl bir proje üretildi? Trabzonlu Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak tarafından açıklandı. Bakan’ın TBMM komisyonunda dile getirdiği ‘Gemi gibi yüzer stad’ projesi, yeni bir ‘Laz işi’ bir zekanın ürünü olarak değerlendirildi.

PARA VAR AMA

Bakanlığın Bütçesi görüşülürken, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Avni Aker Stadyumu nun taşınması ve olimpik yüzme havuzunun yapımı için 500 milyon YTL ek bütçe ayrılması için önerge verdi. Bu önerge ile ilgili görüşmeler yapılırken Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, Avni Aker Stadyumu nun taşınmasına ilişkin bilgiler verdi. Bakan Stadyumun deniz kenarına yapılması için maddi desteğe ihtiyaç olmadığını ancak hukuki sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini bildirdi.

DOLGU STADTAN PAHALI

Özak, 660 bin metrekarelik denizin dolgu yaptırılmasının 100 milyon YTL, stat inşaatının ise 84 milyon YTL ye mal olabileceğini belirterek, deniz doldurularak yapılacak stadın 184 milyon YTL olacağını belirtirken, deniz doldurulmadan da bir çözüm olduğunu belirtti.Bakan şunları söyledi: “Denizin dolgusunun maliyeti düşünülmeden böyle bir proje hazırlanmış. Bir gemi şeklinde, deniz doldurulmadan stadyum yapılması için proje hazırlanıyor. Belki de denizi doldurmaya gerek kalmaz.”

YÜZER STADYUM

Bakanın sözünü ettiği bu projenin hayata geçirilmesi halinde Trabzon Avni Aker Stadı, yüzer stadyum olacak. Denizin içinde yer alacak stadyum, adeta kıyıya demirlemiş bir gemi gibi deniz üstünde sabitlenecek ve stada ulaşım iskeleler üzerinde yapılacak. Ancak denize kaçacak toplara nasıl bir çözüm bulunacağı henüz tartışılmadı bile.

 

*

ÇUBUK’TA KAVGA PAHALIYA PATLADI

Çubuk ta kokoreççide çıkan kavgada, 1 i ağır iki kişi yaralandı.Yetkililerden alınan bilgiye göre; Atatürk Caddesi ndeki bir kokoreççiye saat 22:00 civarlarında 06 CCS 88 plakalı otomobil ile gelen E.D ve arkadaşı M.İ aldıkları kokoreç in parasını vermeyerek tartışma çıkarttılar ve kokoreççiye saldırırlar. Kavganın büyümesi üzerine çevreden vatandaşların ayırmak üzere gelmesi ile E.D aracına binerek kaçmaya çalıştı. E.D nin birlikte geldiği arkadaşı M.İ (31) araca binmeye çalışırken E.D nin hızlı ve telaşlı kullandığı araçla M.İ yi altına alarak ezdi. Ayrıca aynı olayda E.D olay yerinde bulunan Y.Ö yü de bacağından yaraladığı ifade edildi.Olayda E.D nin otomobille ağır şekilde yaraladığı M.İ Gazi Hastanesine aynı olayda yaralanan Y.Ö Numune Hastanesine sevk edildikleri belirtildi. Olay yerinden 06 CCS 88 plakalı otomobiliyle kaçan E.D nin bir an önce yakalanması için Polisin ilçede geniş önlemler aldığı yetkililer tarafından belirtildi.

 Olayda ağır yaralanan M.İ (31) nin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

 

*

PARA MUTLULUK GETİRİYOR

Avrupa’da yapılan bir araştırmaya göre, yüksek sosyoekonomik güce sahip olanlar, olmayanlara göre daha az depresyona giriyor. AB 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenen SHARE (Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe) Projesi, Avrupa halkı hakkında bilinmeyen gerçekleri ortaya çıkardı.Sağlık, sosyoekonomik statü, sosyal ve aile bağları gibi çeşitli konuları kapsayan ve çeşitli ülkelerden 50 yaş üstü yaklaşık 40 bin kişiyle yapılan araştırmada göze çarpan en önemli madde sosyoekonomik güç ile stres ve depresyon ilişkisi. Araştırmaya göre, Avrupa’nın tamamında ve özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde yüksek sosyoekonomik güç, depresyonu engelliyor. Buna karşılık sosyoekonomik gücü olmayanlar stres ve depresyondan daha çok acı çekiyor.Araştırmaya göre, Kuzey Avrupa ülkelerinde yaşayanlar, Yunanistan, İspanya ve İtalya gibi Akdeniz ülkelerinde yaşayanlara göre daha sağlıklı ve varlıklı bir ömür sürüyor ancak Akdeniz ülkelerinin vatandaşları daha uzun yaşıyor. Araştırma, eğitimin obeziteyi engellediğini ortaya koyuyor. Eğitim seviyesi düşük olanlar, olmayanlara göre yüzde 70 daha az aktif ve yüzde 50 daha fazla obezit oluyor.Sağlıklı yaşayanlar, yaşamayanlara göre 3 yıl daha geç emekli oluyor. Emeklilik öncesi iş kalitesi de kuzeyden güneye doğru değişiyor. Kuzey Avrupa ülkelerinde iş kalitesi Güney Avrupa’ya göre daha yüksek durumda bulunuyor. Kuşaklar arası para transferi, ev gelirleri arasında önemli bir yere sahip. Araştırmaya göre, Kuzey’de yaşayan gençler, yaşlılardan para desteği alırken, Güney’de yaşayan gençler ise yaşlılara para desteğinde bulunuyor. Araştırmaya göre Avrupa’da 50 yaş üstü kişilerin en az yüzde 10’u, gönüllülük isteyen işlerde çalışırken, bu oran İskandinav ülkeleri ve Hollanda’da yüksek, Yunanistan ve İspanya’da da düşük düzeyde bulunuyor.

 

*

BAYRAMDA YİNE ACI TABLO 101 KİŞİ ÖLDÜ

Kurban Bayramı tatilinde alınan tüm önlemlere ve yapılan uyarılara karşın yollar yine kan gölüne döndü. Dokuz günlük tatilinde henüz bir hafta dolmadan çeşitli illerde meydana gelen 161 trafik kazasında 101 kişi yaşamını yitirdi, 595 kişi yaralandı.Kar yağışı ve buzlanma, kazaların artmasında etkili oldu. Yine sürücü hatası, aşırı hız, kar yağışı ve buzlanma olan yollarda dikkatsizlik ve uykusuzluk gibi nedenlerle meydana gelen kazaların günlere göre bilançosu şöyle:

05 Aralık Cuma: (6 ölü, 56 yaralı) –  06 Aralık Cumartesi (13 ölü, 90 yaralı)  –  07 Aralık Pazar (18 ölü, 136 yaralı) – 08 Aralık Pazartesi (14 ölü, 95 yaralı)  –  09 Aralık Salı (26 ölü, 73 yaralı) – 10 Aralık Çarşamba (18 ölü, 129 yaralı)  11 Aralık Perşembe (6 ölü, 16 yaralı

 

*

VİAGRA YAŞLI ADAMI COŞTURDU

Dedenin 80 lik karısı çareyi polise sığınmakta buldu!Viagra alan 82 yaşındaki kocasının cinsel ilişkiye zorlamasından korkan kadın polise sığındı.İtalya nın Palermo kentinde 80 yaşındaki bir kadın, Viagra alan 82 yaşındaki kocasını polise şikâyet etti. Viagra alan kocanın kendisini hırpalamasından ve cinsel ilişkiye girmeye çalışmasından korkan kadın çareyi polise sığınmakta buldu.İtalyan basını “Polis daha sonra yaşlı kadınla eve gidince, 82 yaşındaki ihtiyar hâlâ öfkeli ve şehvetliydi. Ancak bir süre sonra Viagra nın etkisinin geçmesiyle normale döndü” diye yazdı.

 

*

KAR ANKARAYI SEVİNDİRDİ

Kışın gelmesiyle birlikte Ankara beyaza büründü. yüksek kesimlerde kısa süre etkisini gösteren kar yağışının gecenin ilerleyen saatlerinde artması bekleniyor.Başkent te Kurban Bayramı na denk gelen ilk kar yağışı, bayram ziyaretlerine gitmek isteyen vatandaşları etkilemedi. Kar yağışına rağmen yollarda yoğun trafik dikkat çekti. İlk kar yağışı etkili olmamasına rağmen, yerler beyaz örtüyle kaplandı. Ankara nın Dikmen, Oran, İncek, Bağlum ve Hüseyin Gazi gibi yüksek kısımlarında çatılar da beyaz örtüyle kaplandı.Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü nün günler öncesinde yaptığı uyarı ve tahminlere göre, bugün ilk kar yağışı gerçekleşti. Zaman zaman hızlanan kar yağışının gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini artırması ve daha sonra doğuya doğru kayması bekleniyor

 

*

YENİMAHALLE’YE 86 BİN FİDAN

 Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi Cumhuriyetin 86’ıncı yılı dolayısıyla 86 bin fidanı toprakla buluşturuyor.

Gerçekleştirilen ağaçlandırma seferberliği, Çayyolu Semt Birimi’nin arkasındaki arazide başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın öncülüğünde Belediye Başkan Vekili ve Başkan yardımcıları, CHP İlçe Başkanı Kayhan Üreğir, Belediye Meclis Üyeleri, 75 Yıl Lisesi öğrencileri, Çayyoluspor Kulübü sporcuları, Atatürkçü Düşünce Derneği, TEMA Vakfı üyeleri ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş birlikte fidan dikti.Cumhuriyet ve temel niteliklerinin korunmasının gerektiğini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “86 yıldır Cumhuriyetimiz içerden ve dışardan gelen tüm saldırılara karşı ayakta durmaya devam ediyor. Cumhuriyet’e ve kazanımlarına inanan vatandaşlarımız sayesinde de yüzyıllarca yaşamaya devam edecek. Nimetlerini de külfetlerini de birlik içinde kardeşçe yaşayacağız” dedi.

Yeşil alanları kimseye yar etmem

Yeşil alan olarak belirlenen kamu arazilerinin bürokrat-siyasetçi-işadamları kumpası tarafından özel mülkiyete dönüştürülmesine izin vermeyeceğini ifade eden Yaşar, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla başlatılan ağaçlandırma kampanyasının Batıkent ve Yenimahalle’de de süreceğini söyledi. İlkbahara kadar 86 bin fidanı tabiatla buluşturacaklarını kaydeden Başkan Yaşar, “Kamusal alanlar rant peşinde koşanların gözlerini kamaştırıyor. Böyle yerlerin düşmanı da çok oluyor. Yeşil alan ve park alanları boş kaldığında rantçıların hedefi haline geliyor. Bugüne kadar böyle oldu. Ancak benden sonra böyle olmayacak. Bu alanlar ağaçlandırılacak ve o bölgenin halkının kullanımına teslim edilecek. Bu alanları yeşillendireceğiz. Buralara göz dikmek her babayiğidin harcı değil. Kimseye yar etmem” diye konuştu.

Biz diktik vatandaş da emanetçisi

Yeşillendirilmiş alanların rant kapısı olmaktan çıkacağının altını çizen Yaşar, bu nedenle ağaçlandırma çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini kaydetti. Başkan Yaşar, dikilen ağaçların bakımını da vatandaş ile birlikte gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Ağaçları dikip gitmeyeceğiz. Takipçisi olacağız. Bu çalışmalarımızı vatandaşla birlikte yapacağız. Vatandaşlarımız da bu alanların rant kapısı olmaktan çıkıp geleceğimiz olan çocuklarımıza orman olarak teslim etmek için takipçisi olacaklar. Biz dikeceğiz onlar gelecek nesiller adına sahip çıkacaklar” dedi.

 

*

ÖĞRENCİYE POLİSTEN AJANLIK TEKLİFİ

Erhan Erikli başından geçenleri “İşçi Kültürevi’ne gittiğimi söyledim. ‘Gittiğin örgüt iki gün önce bir pankart astı haberin var mı?’ diye sordular” şeklinde anlattı.

BAŞAK TURAN ANKARA

Ankara da Erhan Erikli isimli lise öğrencisi sivil polisler tarafından kendisine ajanlık dayatmasında bulunulduğunu bildirdi.İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi konuyla ilgili suç duyusunda bulunmaya hazırlanıyor.Erikli, İHD Ankara Şubesi’nde polisin kendisine yaptığı ajanlık teklifiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. 1 Ekim de Ankara Çubuk’ta bulunan evine giderken kendilerini polis olarak tanıtan sivil giyimli iki kişi tarafından durdurulduğunu ve kendisine ajanlık teklif edildiğini ifade etti.

 

*

İŞÇİ KÜLTÜREVİNE GİTMİŞTİM

Lise öğrencisi Erhan Erikli, yaşadıklarını BirGün e şöyle anlattı: “Akşam 21.45’te iki sivil polis tarafından durduruldum. İsmimi söyleyip canımı acıtmayacaklarını ifade ettiler. Bir yerlere gidip gitmediğimi sordular. ‘İşçi Kültürevi’ne gittiğimi söyledim. ‘Gittiğin örgüt iki gün önce bir pankart astı haberin var mı?’ diye sordular. Ben de bilmediğimi söyledim. ‘Başta bombalı eylemler olmak üzere örgütün düzenleyeceği eylemleri bize haber ver’ dedikten sonra beni bıraktılar. O akşam ve ertesi sabah evin etrafında tur attıklarını gördüm. Birkaç gün eve gitmedim. Beni okulumdan da sorduklarını öğrendim. Bir gün ders arasındayken yine geldiler. Benimle bir şey konuşmak istediklerini söylediler. Ben de konuşacak bir şeyin olmadığını söyleyerek yanlarından uzaklaştım.”

 

*

İHD: İNSAN HAKLARI İHLALİ

İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu ise “Sistem kendisi gibi düşünmeyen her kesime zor kullanarak yönelmeyi meşru görmektedir. Kişilerin zorla ajanlaştırılmaya çalışılması uygulaması asla kabul edilemez ve bu uygulamam insan hakları ihlalidir” diye konuştu.

Açıklamada hazır bulunan Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’ndan (BDSP) Onur İnce ise, Erikli’ye yapılan müdahalenin asıl hedefinin devrimci sınıf mücadelesi olduğunu, fakat hiçbir zorbaca yöntemin işçi sınıfının ve onların öncüsü sınıf devrimcilerini engelleyemeyeceğini belirtti.

İki bakanlığın amacı farklıydı!

Yeni eğitim öğretim yılında okullarda öğrenciler arasında yaşanan şiddet olaylarına karşı mücadele çerçevesinde her okulda bir sivil polis görev yapacağı duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında iki yıl önce imzalanan “Okul Güvenliği Protokolü” çerçevesinde şehir merkezlerindeki her okul güvenlik önlemleri açısından bir sivil polise zimmetleşecekti. Ancak protokole göre çalışan sivil polislerin başka amaçlara hizmet ettiği ortaya çıktı.

 

*

ÇİNLİLERDEN KIZLIK MAKİNESİ İCADI

Her şeyin icadını yapan Çinliler Kızlık Makinesi yaptılar. BBC’ye göre, Çin’de yapılan ve bakireliğin büyük önem taşıdığı Arap ülkelerinde giderek yayıldığı öne sürülen alet kadın cinsel organına yerleştiriliyor. Evlililik öncesinde bakireliğini kaybeden ve eşinin bakire olmadığını anlamasını istemeyen kadınların kullandığı belirtilen alet, cinsel ilişki sırasında kızlık zarından çıkan kana benzer bir sıvı çıkarıyor.Aletin Ortadoğu’daki kliniklerde yaygın olarak satıldığını öne süren BBC’ye göre, örneğin Suriye’de bu alet 15 dolara (yaklaşık 22 TL) satılıyor.

 

*

TURŞUNUN TADI İSTANBUL’U DA SARDI

İstanbul’da yaşayan bir Bayan, Dünyaca ünlenen Çubuk turşusunun tadını çok özlediğini ifade etti. Dünyanın bazı ülkelerine ihracatı yapılan Çubuk turşusunun tadı ve namı İstanbullu bir bayanı da etkiledi.

 

*

ÇUBUK’TAN İSTANBUL’A TURŞU ALMAK İSTİYOR

İstanbul’da yaşayan Banu isimli bir Bayan Çubuk turşusunu çok sevdiğini belirterek, Çubuk turşusunu nasıl satın alabileceğini ifade etti.Kendi mailinden Banu hanımın yazısı; “Ankaralıyım İstanbul’ da yaşıyorum. Bana turşu getirecek kimse yok orda. İstanbul’da nerede satılır bilmiyorum. Adrese kargonuz var mı? Çubuk turşularını çok özledim. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir lezzet yok. Suyundan mıdır?  Yoksa Ankara da yetişen o güzel çubuk sebzelerinden midir?  Bilmem, ama tek gerçek çok ama çok lezzetli olmaları. Ben suyunu bile rahatlıkla içiyordum gençken. Şimdi 45 yaşındayım ama elime geçse yine içerim tansiyon hastası değilim Allaha çok şükür. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Adres lütfen sevgiler selamlar Ankara.  Çubuk sakinleri”Banu Hanım şimdi Çubuk’taki turşu satıcılarından nasıl Çubuk turşusu alabileceğini, merakla ve sabırsızlıkla bekliyor.

Akıllara takılan sorular?

Turşunun İstanbul gibi büyük bir şehirde satışı yapılıyor mu? Çubuk turşusunun İstanbul’da bayisi var mı?

 

*

KEÇİÖREN DE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ İPTAL

Ankara – Keçiören Belediyesi, yurdumuzda yaşanan iki acı olaydan dolayı bugün yapılacak olan tüm etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Türkiye yi yasa boğan Siirt in Eruh İlçesi nde şehit edilen 7 askerimiz ve Tekirdağ ve İstanbul da yaşanan sel felaketinde 30 a yakın vatandaşımızın hayatlarını kaybetmelerinden dolayı Keçiören Belediyesi düzenlemiş olduğu “Uluslararası Ramazan Etkinlikleri”nin bu geceki programları iptal edildi.Keçiören Belediye, Başkanı Mustafa Ak, Siirt te şehit edilen 7 askerimiz ve Tekirdağ ve İstanbul daki sel felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah tan rahmet, ailelerine ve ülkemize baş sağlığı diledi. Başkan Ak, “Millet olarak Ramazan coşkusu yaşadğımız bir dönemde bizleri ve milletimizi acıya boğan iki acı olay yaşadık. Böylesine acı yaşadığımız bir günde Keçiören Belediyesi olarak düzenlediğimiz programları iptal ettik” dedi.

 

*

9.9.2009’DA SİNCAN’DA 19 ÇİFT EVLENDİ

Eşler için evlilik yıl dönümlerini hatırlamak önemlidir. Dünya evine giren çiftlerde bu nedenle önemli ya da kolay hatırlanabilir günlerde evlenmek için nikah tarihlerini özenle seçmeye çalışıyor.Bu nedenle 9.9.2009 tarihinde evlenmek isteyen çiftler nikah memurluklarına başvuruda bulundu. Sincan Belediyesi Nikah Memurluğu’nda bu günde, 19 çiftin nikahı kıyıldı.Günde ortalama 6 nikahın kıyıldığını, ancak 9 Eylül 2009 tarihinde yoğun başvurular nedeniyle 19 çiftin evlendiğini belirten yetkililer, Sincan’da yıl içerisinde bugüne kadar bin 832 çiftin dünya evine girdiğini söyledi.

 

*

BİR NUMARA ANKARA

Yapılan bir araştırma, Türkiye’nin en yaşanabilir kentinin başkent Ankara olduğunu, İstanbul’un ise Eskişehir’in ardından üçüncü sırada bulunduğunu ortaya çıkardı.

ANKARA VE AĞRI YERİNİ KORUDU

Türkiye’nin en yaşanabilir illerinin başında Ankara geliyor. Listenin sonunda ise Ağrı ili yer alıyor. 34 kriter esas alınarak hazırlanan ‘Türkiye’nin yaşanabilir illeri araştırması’nın sonuçları açıklandı. Açıklamada, geçen seneki araştırmada listenin başında yer alan Ankara ile sonundaki Ağrı’nın bu senede yerlerini korudukları belirtilerek, ‘Metropollerin yükselişi bütün açıklığıyla görülüyor. Başta Kırklareli, Karaman, Kayseri ve Gümüşhane olmak üzere pek çok flaş şehir bulunuyor. Geçen yılın en kötü durumdaki 10 ili, yine listenin son 10′unu paylaştı ancak kendi aralarında yer değiştirmeler var’ değerlendirmesine yer verildi.

KAMU YATIRIMINDA BAŞABAŞ

Araştırmaya göre yaşamak için ideal görülen Ankara’nın ekonomi, sağlık ve eğitim altyapısının en gelişmiş il olduğu belirtildi. Ankara kişi başına düşen kamu yatırımında İstanbul ile başabaş, mevduatta İstanbul’un önünde. Araştırmada esas alınan kriterler üzerinden ‘yaşanabilir iller’ sıralaması şöyle:’Ankara, Eskişehir, İstanbul, Antalya, Trabzon, Edirne, Isparta, İzmir, Artvin, Kırklareli, Kırıkkale, Bolu, Kocaeli, Karabük, Karaman, Sinop, Elazığ, Mersin, Kayseri, Zonguldak, Muğla, Bursa, Çanakkale, Samsun, Kastamonu, Adana…

EN PAHILISI İSTANBUL

Araştırmaya göre İstanbul, Türkiye’nin en pahalı kenti ve ülkedeki toplam banka mevduatının yüzde 45,6’sına sahip. Suç oranı sanıldığı gibi yüksek değil. Hava kalitesi açısından ilk 10 şehir arasında ve üç yetişkinden biri araç sahibi. İşsizlik, Ankara ve İzmir’e göre daha az. Türkiye’de nüfusa oranla en çok araç ise Antalya’da. İki yetişkinden birine otomobil düşüyor, buna rağmen trafiği kötü değil.

 

*

ERKEKLER BUNU GİYER Mİ? NE DERSİNİZ?

Avrupa da erkeklerin yeni gözdesi “külotlu çorap” Türkiye ye geliyor. Bir çorap firması, kış koleksiyonuna erkek çoraplarını da ekledi ve olan oldu…Türkiye de zaten iklim şartlarının çetin geçtiği Doğu ve Güneydoğu da erkekler söylemese de sıcak tuttuğu için külotlu çoktan giydi bile!

Türkiye’nin en eski çorap markalarından biri olan ve 60 yıldır kadınlara çorap üreten Penti, erkek koleksiyonunu da bu aydan itibaren piyasaya sunuyor. Organik ve dört mevsim kullanılabilen erkek soket çorapları tasarlayan Penti, erkek koleksiyonuna külotlu çorap da eklemeyi planlıyor.

KADINLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Aslında tartışma yeni değil! Türkiye nin en çok ziyaret edilen kadın blog sitesi konuyu bundan aylar önce tartışmaya açmış bile. Anne Kaz adlı kadın blog editörü, Türk erkeklerine “Erkekler neden giymeli” başlıklı yazısında, dünyayı saran yeni trendi en ince ayrıntısına kadar ele almış. Yazı kısa sürede internette paylaşılınca doğal olarak ta kadınlar iki bölünmüş.

İş Böyle Olunca Bakın Beler Oluyor?

“EŞİMİ BÖYLE GÖRMEK İSTEMİYORUM”

– Ay, hayıııır giymesinleeer. böğrk, sevdiceğimi şortu ve desenli çoraplarıyla pazara giderken hayal etttim de iyk böyk, tü kaka :(( (Frambuazlı Ruh Pastasıyım)

– Günaydın anne kaz,haklısın ülkemiz için biraz fazla,ama bence çokta sakil durmamış desen güzel olursa tabi.Ben eşime giydirirmiyim bilmem.sevgiyle…Tatlı Hayat

– İzmir den sevgiler……Ha bu arada çoraplar bize uymaz diyorum :))eşimin böyle çorap giydiğini düşünemiyorum :)) (Yıldız)

“EŞİMİ BÖYLE ÇORAPLA DÜŞÜNEMİYORUM”

– Yok yok ben eşimi öyle görmek istemiyorum. Hatta giyenleride etrafımda görmek istemiyorum:)) (Ayşece)

— Doktorlar erkeklerin külotlu çorap giy-ME-meleri gerektiğini soyluyor. Testislerinin vücut ısısından daha soğuk olması gerekiyormuş, bu nedenle kadınlarınki vücut içinde ama Erkelerinki dışarıdaymış. Oğlum için konuştuğumuzda çocuk doktoru böyle ifade etmişti. Özellikle üşümesin diye erkek çocuklara kilolu çorap giydirilmemesi gerektiğini söylemişti. Sıcaklık sperm üretimini olumsuz etkiliyormuş ve kısırlığa bile yol açabilirmiş bu durum. Bilgilerinize. (Cimcime)

– Ben eşimi düşünemiyorum bu çorapla:)))Aslında giyse resmini çeksem hep elimde olsa o resim:)Ben severim ama şortların altında renkli-desenli külotlu çorapları. (Beyaz Mendil)

– Cimcimenin yazdığı çekinceler dışında bence sakıncası yok.ayrıca açıkça söylemeseler de ben kışlık triko çoraplardan giyen erkekler olduğunu biliyorum.eşleri arkadaşımdı.Eee arkadaşlar ülkemizde hâlâ evleri,okulları,otobüsleri kaloriferli olmayan pek çok kişi yaşadığını unutmayalım. Böylece her beden adamcağız isterse kendine göre çorap bulabilir (Nalan)

TARTIŞMAYA ERKEK KATILIRSA…

– Selamlar arkadaşlar be bir erkek olarak uzun süredir naylonçorap (lastikli ve külotluçorap) giymekteyim yukarıda konuda yazılan şeylerin tamamına katılıyorum tecrübe ile sabittir yorumlara baktımda bayanların hepsi karşı çıkmış o zaman sizde pantolon giymeyin bizde sizi pantolonla görmek istemiyoruz.Neden herşey size olsun istiyorsunuz nerde kaldı eşitlik bizde üşüyoruz ne olacak mecburmuyuz pantolon altına eşofmanlar giymeye robot gibi oluyoruz. Ondan sonra yere bile çömelemiyoruz giymezsek üşüyoruz, malum çoğumuz dışarıda çalışıyoruz sizlerin çoğu evdesiniz giymeseniz bile olur. En çok ihtiyacı olan biziz lütfen bencil olmayın beğensenizde beğenmesenizde giyiyoruz ve giyeceğiz anlayışlı olmak çokmu zor? (Ahmet)- Bence fena durmamış şort altında kısa çoraplar o kıllı bacaklarda daha sakil duruyor. Naylon çorap kılları az görünür yapar göze daha hoş görünür kimbilir belki bacaklarını traşta eden olur biraz göz zevkimiz düzelir kızlar :)Birde külotlu çorabı TV karşısında salonda kokmuş soket çoraplar gibi çıkarıp sağa sola atma şansları yok olur ya yatak odasında ya da banyoda çıkaracaklar mecburen daha ne istiyorsunuz tuttum ben bu işi karşı çıkmak yerine destekleyelim :)))) (Hülya)

 

*

SİNCAN’DA SAHİPSİZ KÖPEKLERE AŞI

Ankara Büyükşehir ve Sincan Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalarla, ilçede sahipsiz köpekler aşılanıyor. İlk etapta, Sincan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki başıboş köpeklerin yanı sıra, firmaların güvenlik amaçlı kullandıkları köpeklerde aşılandı. Yürütülen projede, 3 veteriner ve 2 laborant tarafından 22 sokak köpeğine aşılama yapılırken, çalışmaların devam edeceği belirtildi. Sincan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı veterinerlerin verdiği bilgiye göre, ilçede vatandaşlardan gelen ihbarların yanı sıra, ekip olarak sokakları gezerek başıboş köpeklerin aşılanması ya da hayvan barınaklarına alınmasına yönelik faaliyetlere ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

 

*

ANKARA DA ETKİLİ SAĞANAK YAĞIŞ

 Önceki gün Ankara’nın Yenimahalle İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış, bazı ev ve işyerlerini sular altında bıraktı. Yenimahalle sınırları içerisindeki Macunköy Serpmeevler Mahallesi ve Batıkent Uğur Mumcu Mahallesi aniden bastıran dolu ve sağanak yağıştan nasibini aldı. Yaklaşık bir saat süren yağış, Serpmeevler Mahallesi’nde dere yatağına yapılan gecekondular ile Uğur Mumcu Mahallesi’nin bir kısmını etkisi altına aldı. Yağışta mağdur olan vatandaşların yardımına Yenimahalle Belediyesi koştu. Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yardımcılarıyla birlikte olay yerine giderek, yetkililerden bilgi aldı ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için talimat verdi.

DEREKONDULARI SU BASTI

Macunköy Serpmeevler Mahallesi’nde dere yatağına yapılan gecekondular yağışlardan en fazla etkilenen yerdi. Gecekonduların tıkanan kanalizasyon kanalı yağmurun da bastırmasıyla vatandaşa zor anlar yaşattı. Evlerini su basan vatandaşların imdadına koşan belediye ekipleri kepçelerle kanalı açtı, evlerdeki suları çekti. Batıkent Uğur Mumcu Mahallesi’nde de çalışmalarını sürdüren ekipler, tıkanan kanalizasyonları açarak, evlerdeki sel sularını boşalttı.

MAĞDURİYET GİDERİLECEK

Başkan Yardımcılarıyla birlikte olay yerine giderek bilgi alan Fethi Yaşar, sele sebebiyet veren aksaklıkları ve eksiklikleri yerinde inceleyerek, bunların bir an önce düzeltileceğini ifade etti. Vatandaşların mağduriyetinin de giderileceğini anlatan Başkan Yaşar,  Zabıta Ekipleri’ne talimat vererek, zarar gören vatandaşların listesini çıkarttırdı. Yaşar, vatandaşların bir daha bu tür olaylar yaşamaması için gerekli çalışmaları yapacaklarının altını çizdi.

 

*

ANKARA YI GEZ, GÖR, GURUR DUY…

Güzel başkentimiz Ankara’nın doğal güzellikleri ile içiniz huzur bulacak. Bunun içinde sadece yola çıkmanız yeterli olacaktır. Sıhhat bulmak istiyorsanız, seyahat ediniz…  Güzel başkentimiz Ankara’nın doğal güzellikleri ile içiniz huzur bulacak. Bunun içinde sadece yola çıkmanız yeterli olacaktır. Sıhhat bulmak istiyorsanız, seyahat ediniz…

Alternatif çok, yeter ki kentten bir gün bile olsa ayrılmaya karar verin. Karagöl, Soğuksu Milli Parkı, Nallıhan Kuş Cenneti, Beypazarı, Mogan ve Eymir gölleri kendinizi iyi hissetmeniz için bire bir.Çubuk ile Kızılcahamam arasında, Yıldırım Dağı eteğindeki Karagöl, doğal güzelliğiyle şehir yaşamından sıkılanlar için eşsiz bir alternatif…Çubuk a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Karagöl ün her iki tarafı yamaçlarla çevrili, etrafı çam ve kavak ağaçlarıyla kaplı. Ankara ve Çubuk un su ihtiyacını karşılayan Çubuk 2 Barajı da hafta sonları birçok kişi tarafından tercih edilen piknik alanlarından biri. Çubuk un yaklaşık 6 kilometre kuzeyinde yer alan baraj, manzarasıyla etkileyici bir güzelliğe sahip.

SOĞUKSU MİLLİ PARKI

Tabiat tutkunları, başkente 75 kilometre uzaklıktaki Kızılcahamam da, çam ormanlarıyla kaplı Soğuksu Milli Parkı nı gezerek, koruma altında bulunan kara akbabaları gözlemleyebilir. 800 hektar sarı çam,kara çam ve köknar ağacının bulunduğu milli park, kara akbabaların yanı sıra pek çok yaban hayvanına da ev sahipliği yapıyor. Parktaki 8 bin ziyaretçi kapasiteli alanda, piknik masaları, ocak yerleri, çöp bidonları, çeşmeler de dahil piknikçiler için her şey düşünülmüş. “Fosil ağaçlar” ise doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

BEYNAM MESİRE YERİ

Ankara ya 45 kilometre mesafedeki mesire yerine Ankara-Bala karayolu üzerinden 45 dakikada ulaşılabiliyor. Modern bir mesire alanı haline getirilen Beynam da çam ormanında, kır gazinosu, çocuk oyun grubu ve otopark bulunuyor. Beynam ormanları özellikle hafta sonları piknikçilerin akınına uğruyor.

NALLIHAN KUŞ CENNETİ

Ankara ya 120 kilometre uzaklıktaki tarihî İpek Yolu üzerinde, Sakarya nehri havzasında bulunan Nallıhan Kuş Cenneti, Nallıhan ın Davutoğlan köyü sınırları içinde yer alıyor. 1994 te koruma altına alınan 425 hektar genişliğindeki saha, 168 den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Nallıhan Kuş Cenneti nde kuşun en yoğun bulunduğu mevsim, ilkbahar ve yaz. Karacasu Şelalesi de görülmeye değer.

TARİHÎ EVLERİYLE BEYPAZARI

Ankara ya yaklaşık 87 kilometre uzaklıktakiBeypazarı, tarihî evleri ve el sanatlarıyla ilgi görüyor. Beypazarı nda “cumbalı” ve “guşganalı” evler, Boğazkesen Kümbeti, Sultanhan Kervansarayı, İnözü Vadisi gezilebilir, Hıdırlık Tepesi nden de eski ve yeni Beypazarı izlenebilir.

DOĞA TURİZMİNİN BAŞKENT TEKİ MERKEZİ

Tarihî ve doğal güzellikleriyle ünlü Güdül, doğa turizminin

Başkent teki merkezi konumunda.Güdül ün içinden geçen Kirmir Çayı ilçeye ayrı bir güzellik katıyor. Sorgun ormanı ve gölet ise hafta sonları şehrin stresinden kurtulmak, yürüyüş yapmak, balık avlamak ve piknik yapmak için eşsiz bir yer.

DİKİLİTAŞ GÖLETİ

Dikilitaş Göleti, Ankara ya 55 kilometre uzaklıkta, suyu Ankara daki birçok gölden çok daha temiz olan yeni bir gölet.Haymana yolu üzerindeki Dikilitaş köyündeki gölette, oltayla sazan ve kadife balığı avlanabiliyor. Göl, günü birlik gezilere çok uygun.

MOGAN VE EYMİR GÖLLERİ

Gölbaşı ndaki Mogan ve Eymir gölleri de keyifli birhafta sonu geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği yerler arasında. Mogan Gölü nün etrafındaki park, toplam 644 bin 979 metrekarelik bir alandan oluşuyor. Bu alanın 250 bin 100 metrekaresini ise bitkisel peyzaj çalışmaları süslüyor. Parkta lokanta, çay bahçesi, kır kahvesi, kamping tesisleri ile sportif faaliyetlere yönelik sahalar bulunuyor.

 

*

AİLE YAŞAM MERKEZLERİ SİZLER İÇİN

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuk kulüpleri aracılığıyla yaz aylarında çocuklara ücretsiz okul imkanı sunuyor.   Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuk kulüpleri aracılığıyla yaz aylarında çocuklara ücretsiz okul imkanı sunuyor. Kulüplerde, yüzmeden masa tenisine, drama dan İngilizce kursuna birçok etkinlik yapılıyor.

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, “Çocuk Kulüpleri” aracılığıyla yaz aylarında çocuklara ücretsiz etkinlik imkanı sunuyor.Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7-14 yaş arası binlerce çocuğun yararlandığı kulüplerde, yüzmeden, masa tenisine, drama dan,İngilizce kursuna kadar bir çok alanda faaliyet yapılıyor.

Eğitici ve sportif faaliyetler

Başta çalışanlar olmak üzere Ankaralı aileler,okulların tatile girmesiyle birlikte ilköğretim yaşında olan çocuklarını güven içinde “Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüplerinin” eğitici ve sportif faaliyetlerine yönlendiriyor. Ekonomik olanakları yetersiz ailelerce daha çok tercih edilen çocuk kulüplerinde, yüzme, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, badmington, boche, dart, satranç gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra, İngilizce, diksiyon, drama, müzik, bilgisayar, halk oyunları, koro gibi eğitici faaliyetler de yer alıyor. Ayrıca çocuklar atlı karınca, oyuncak tren gibi yaşlarına uygun oyun aletleriyle de gün içinde oynayabiliyor.

Başvurular aileyle yapılıyor

ANKARALI çocuklar bu hizmetlerden yararlanmak için hemen her semte yer alan Aile Yaşam Merkezleri, Gençlik ve Çocuk Merkezlerine aileleriyle başvurarak üye olabiliyor.

Eryaman, Pursaklar, Çubuk, Kalecik, Yenimahalle, Varlık, Şafaktepe Aile Yaşam Merkezlerinde bulunan çocuk kulüplerinin yanı sıra, Ansera, Batıkent, Ahmetler, Mamak, Gençlik Parkı çocuk kulüplerine de üye olabiliyor ve buralardaki faaliyetlerden yararlanabiliyorlar.

Merkezlere gün içi ücretsiz ulaşım

Yüzme havuzu olmayan çocuk kulüplerinden ise yüzme havuzu bulunan merkezlere gün içinde ücretsiz servislerle getirilen çocuklar, haftada bir saat yüzme kursu alabiliyor. 1 ay süren program sonucunda kız ve erkek çocuklara dönüşümlü olarak temel yüzme teknikleri öğretiliyor. Toplam 49 bin 434 çocuğun üye olduğu çocuk kulüplerindeki branşlar şunlar:

“Diksiyon,bilgisayar, İngilizce, satranç, halk oyunları, resim, okul öncesi el sanatları, taekwondo, güreş, step, jimnastik, müzik bando, ritim flüt, melodika,kütüphane, bağlama, masa tenisi, oyun odası, tiyatro, drama, masa futbolu,bilardo, futbol, karate, basketbol, hızlı okuma, ilkyardım, abalone, airhockey, kondisyon, aerobik judo, mini golf, gitar, sinema, sosyal faaliyet,etüt model uçak, yüzme, badminton, dart, voleybol, ud, org, piyano, ney, Türk Sanat Müziği koro ve nota, drama, trafik eğitimi.”

 

*

ÇOCUK GELİN SAYISI ARTTI

 Son bir yılda yapılan resmi nikahların yüzde 20’sinde 18 yaşından küçük kızların evlendirildiği gerçeği ortaya çıktı.

Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, ilçede son bir yılda 578 resmi nikah kıyıldığını, bunlardan 112’sinde 18 yaşından küçüklerin evlendiğini belirterek,“Bu, Türkiye’nin başkenti Ankara’ya ve modern çağa yakışmıyor” dedi.Yalçın, Çubuk Kaymakamlığı’nın isteği, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle İlçe İnsan Hakları Kurulunca oluşturulan komisyon tarafından, Çubuk’ta erken evliliklerle ilgili araştırma yapıldığını söyledi.İlçenin farklı köylerinde muhtarlar, öğretmenler ve erken yaşta evlenenlerle görüştüklerini bildiren Yalçın, Çubuk’ta son bir yılda 578 resmi nikah kıyıldığını belirtti. Yalçın, “578 resmi nikahın 105′i 17 yaşında ailenin rızasıyla, 7’si ise 16 yaşında mahkeme kararıyla gerçekleşmiş. Bir yıl içinde 17 ve 16 yaş grubundan 112 kişi resmi nikah kıydırmış. Bu, toplam resmi nikahın yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor. Ancak bu evliliklerin çok daha küçük yaşta gerçekleştiğini, ailelerin 16 yaşında mahkeme kararıyla, 17 yaşında da kendi rızalarıyla çocuklara resmi nikah kıydıklarını biliyoruz. Bu, Türkiye’nin başkenti Ankara’ya ve modern çağa yakışmıyor. Bunu el birliğiyle düzeltmeliyiz” dedi.

Ahmet Yalçın, ailelerin rızasıyla 17 yaşında resmi nikahı kıyılan 105 çiftin yüzde 55′inin daha küçük yaşta anne ve babasının zoruyla imam nikahıyla birlikte yaşadığı ve bazılarının çocuk sahibi olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Erken yaşta evlilik yapanların yüzde 70′inin ilçenin doğusundaki Akkuzulu, İmamhüseyin, Kapaklı, Küçükali ve Eskiçöte köylerinde yaşadığını ifade etti.

Yalçın,“Zihinsel ve bedensel engelli sayısı, erken yaşta evlilik yapanların sayısı ve köyleriyle doğru orantılı. Bu konuda akraba evliliği önemli yer tutuyor. Erken yaşta evlilik yapan kız çocuklarının tamamına yakını ilköğretim döneminde aileleri tarafından evliliğe yönlendiriliyor.”

KIZ ÇOCUKLARA IRGAT BAKIŞI

Erken evliliğin sebepleriyle ilgili yaptıkları araştırma konusunda da bilgi veren Yalçın, en önemli nedenin eğitim eksikliği ve bilgisizlik olduğunu söyledi. Çocuklarını erken evlendirenlerle de görüştüklerini kaydeden Yalçın, “Türkiye’nin başkentinde kız çocuklara ırgat gibi bakılıyor. Aileler ‘Kızın gözü açılmadan evlensin, evde kalmış derler’ anlayışını koruyor. Beşik kertmesi ve mal bölünmesin diye yapılan akraba evlilikleri hala yaygın. Erken yaşta evliliklerin yüzde 90′ı bu yaklaşımlardan kaynaklanıyor” diye konuştu.Yalçın,yerel yönetimler ve ilgili kurumların bu konu üzerinde yeterince durmadığını,aileleri bilinçlendirme çalışmalarının eksik olduğunu savundu.

 

*

BAŞKENT YEŞİL ZENGİNİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent in 7 dev rekreasyon alanı ile dört bir köşesinde yer alan 28 piknik alanına sahip olduğunun altını çizdi.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,Başkent in 7 dev rekreasyon alanı ile dört bir köşesinde yer alan 28 piknik alanına sahip olduğunun altını çizdi.Daha önceki yıllarda bozkırın ortasında yer alan ve sadece Türkiye Cumhuriyeti nin başkenti olma özelliği ile tanımlanan Ankara, günümüzde artık yeşil alan zenginliği ile de tanınıyor.Son yıllarda Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent te yeşil alanların artması ve yaşayanların daha güzel bir çevreye kavuşması amacına yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Sayıları giderek artan rekreasyon alanları, parklar, yeşil alanlar, yaya ve koşu yolları, spor alanları, bayanların spor yapma olanağı bulabildikleri hanım lokalleri, 6 yıldır başarıyla sürdürülen bahçıvanlık kursları gibi hizmetler halkın hizmetine sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgisini çeken ve sosyal dünyasına da hitap eden bu çalışmalar sonrasında Başkentliler, hem dinleniyor, hem spor yapıyor, hem çevre bilinci kazanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak 15 yıldan beri çevrecilik konusunda çok ciddi adımlar attıklarını belirtti. Başkan Melih Gökçek, belediye başkanı seçildiğinde, Başkent te kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2 metrekare olduğunu,şimdi ise nüfus artışına rağmen yeşil alan miktarını 17 metrekarenin üzerine çıktığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, dünyanın hiçbir kentinde Ankara daki kadar çok rekreasyon alanı bulunmadığını belirterek, Mavi Göl, Göksu, Harikalar Diyarı, Dikmen Vadisi, Altınpark ve Mogan ın yanı sıra bitmek üzere olan Gençlik Parkı ile Başkent in 7 dev rekreasyon alanına kavuştuğunu ifade etti. Ankaralıların hafta sonları ve tatillerde rahatlıkla piknik yapabilecekleri 28 ayrı yere sahip olduğunu anlatan Başkan Gökçek, bütün bu piknik alanları ve sayısız park ile Ankara Büyükşehir Belediyesi nin yeşile verdiği önemi açıkça gösterdiğini belirtti.

Yeşil alan ve park konusunda şanslı olan

Başkentliler, 7 rekreasyon alanının yanı sıra, Kurtuluş Parkı, yakında hizmete girecek olan 50. Yıl Parkı, Mamak Şafaktepe Parkı, Yenimahalle Huzur Parkı, Demetevler Parkı, Altındağ Örnek Parkı, Ayaş İpek Yolu Parkı, Sirkeli Yeşilova Parkı, Gölbaşı Bezirhane Parkı gibi parklarda da piknik yapma imkanı bulabiliyor.

 

*

PARK VE PİKNİK ALANLARI:

MaviGöl Mamak

Göksu Etimesgut

Mogan Gölü Rekreasyon Alanı Gölbaşı

Harikalar Diyarı Sincan

Altınpark Altındağ

Çubuk 1 Barajı Çubuk

Çubuk 2 Barajı Çubuk

Soğuksu Milli Parkı Kızılcahamam

Kurtboğazı Piknik Alanı-1 Kızılcahamam

Kurtboğazı Piknik Alanı-2 Kızılcahamam

Çeltikçi Mesire Alanı Kızılcahamam

50. Yıl Parkı Çankaya

Kurtuluş Parkı Çankaya

Havaalanı Yolu Coca Cola Yanı Piknik Alanı Altındağ

Pursaklar Tebessüm Parkı Pursaklar

Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı Keçiören

Şafaktepe Parkı Mamak

Sirkeli Yeşilova Parkı Pursaklar

Esenboğa Parkı Çubuk

Ayaş İpek Yolu Parkı Ayaş

Ümitköy Dodurga Uydukent Mesire Alanı Yenimahalle

Huzur Parkı Yenimahalle

Demetevler Parkı Yenimahalle

Batıkent Erol Kaya Parkı Yenimahalle

Örnek Parkı Altındağ

Hisarpark Altındağ

Karagedik Parkı Gölbaşı

Bezirhane Parkı Gölbaşı.

 

*

ETİMESGUT TA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM

  Etimesgut’ta okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte Etimesgut Belediyesi öğrencilere yönelik etkinliklere ağırlık veriyor.. Etimesgut Belediyesi Yunus Emre Spor ve Kültür Merkezi öğrencilere yönelik ücretsiz olarak İngilizce, keman, gitar, bağlama ve resim kursları başlattı. Çocuklar, Etimesgut Kent Konseyi’nde ise bilgisayar, satranç, zeka oyunları ve kütüphaneden yararlanıyor.

KURSLAR ÜCRETSİZ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, öğrencilerin yaz tatillerin en iyi şekilde değerlendirmesi için belediyeye bağlı birimlerde çocuklara yönelik etkinliklere ağırlık vereceklerini söyledi. Kursların tamamen ücretsiz olduğunu belirten Başkan Demirel, ayrıca çocuklara yardımcı olacak öğretmenlerin de hazır bulunduklarını söyledi.

KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER

Yorucu bir ders yılının arkasından çocukların farklı bir alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Enver Demirel, yaz tatilinde şehir dışına çıkma fırsatı bulamayan öğrencilerin de bu tür etkinliklerle tatillerini en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti. Bu arada yine Etimesgut Kent Konseyi, Hanım Faaliyetleri Binası, Yunus Emre Spor ve Kültür Merkezi’nde büyüklere yönelik kurslar devam ediyor.

 

*

BAKIMLI HALTERİN SULTANLARI

Hemcinsleri “tırnağım kırılır” diye çivi çakmazken, onlar her gün yüzlerce kilo kaldırıyorlar. Yine de her zaman bakımlılar. Şampiyon haltercilerimiz Nurcan Taylan ve Emine Bilgin, bakımlarını sürekli yaptırıyorlar.Erkeklerin dünyasında kadınlar var olabilmek için iki misli efor sarf etmek zorunda kalıyor. Fiziksel anlamda erkeklerin avantajlı olduğu halter sporuyla uğraşmak ise çok daha zor. Kimi kadın, tırnağının kırılma korkusuyla çivi bile çakmazken, onlar yüzlerce kilo ağırlığı narin elleriyle kaldırıyor, olimpiyat şampiyonu oluyorlar. Türkiye ye halterde tarihinin ilk olimpiyat altın madalyasını getiren kadın sporcumuz Nurcan Taylan ve gümüş madalya sahibi Emine Bilgin i, kadın olmanın güzelliğini yaşarken, yani manikür ve cilt bakımı yaptırıyorlar.

MANİKÜRSÜZ ASLA ÇIKMAM

Güzellikleri ve zarafetleriyle podyumda göz dolduran haltercilere, Türkiye’yi temsil eden bayan halterci olmanın ağırlığını, kadın olmanınsa dayanılmaz hafifliğini sorduk. Kendilerine “erkek gibi” denmesinden hoşlanmadıklarını söyleyen sporcular, kişisel bakımlarına verdikleri önemi şöyle anlatıyorlar, “Bizler tüm Türkiye ye mal olmuş sporcularız. Bu tabi fazladan fedakârlık anlamına geliyor. Başarı geldikçe insanların beklentisi artıyor. Bazı şeyleri başarmak için sosyalliğimizden feragat etmemiz gerekebiliyor. Ancak kadınlar da sırf erkek gibi görünmemek için bu spordan uzak kalmamalı. Bize “erkek gibiler” diyorlar. Dışarıdan konuşunca böyle. Ancak biz de sokakta gördükleri kadınlar gibiyiz. Güzelliğimize de çok düşkünüz. Manikürü, pedikürü hiç ihmal etmeyiz. Şampiyonada saçlarımız fönlü olur. Kampta imkân bulamazsak odamızda birbirimize bakım yaparız. Diğer kadınlardan hiç farkımız yok” diye konuştular.

MOTİVASYON ÖNEMLİ

Taylan, kadın halterci olmanın karşı cinsle ilişkilerini de olumlu ya da olumsuz etkilemediğini söylerken, “Bekârım. Sürekli kamplarda olduğumuz için topluma çok karışamıyoruz. İleride evlenmek istiyor umama şimdi hedeflerim var. Türkiye için yarışmak önemli” diyor. Podyumda sert göründüklerini itiraf eden Taylan, bu durumu “Motivasyon önemli. Gülerek podyuma çıkamazsınız, kaslarınız gevşer” diyerek açıklıyor.DÜNYA REKORU KIRDI 11 yaşında Antrenör Mehmet Üstün dağ tarafından keşfedilen Nurcan Taylan, halterde 6 Avrupa ve 2 Dünya rekoru kırdı. 2004 Atina’daki olimpiyatlarda 48 kiloda dünya ve olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kadanan Taylan, Romanya da düzenlenen 2009 Avrupa Halter Şampiyonası’nda koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalya kazanmayı başardı.

BİLGİN, ALTINA BİLENİYOR

Romanya nın başkandı Bükreş te Nisan ayı başında yapılan Bayanlar Avrupa Halter Şampiyonasında podyuma çıkan Türk haltercilerden biri demine Bilgi oldu. Bilgin, 53 kiloda 1 gümüş, 2 bronz madalya kazandı. Toplamda 186 kilo ile 3. olan Bilgin, koparmada 83 kilo kaldırarak gümüş madalya kazanırken, silkmede ise 105 kilo ile bronz madalyanın sahibi oldu.

 

*

ANKARA-ELMADAĞ, KAZA DA 1 ÖLÜ 5 YARALI

Elmadağ’a bağlı Lalahan beldesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi ise yaralandı. Edinilen bilgiye göre Elmadağ’a bağlı Lalahan beldesinde gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 52 DV 802 plakalı otomobil, Samsun Yolu Lalahan bölgesinde kontrolden çıkarak takla attı.Kaza sonrası hurdaya dönen araç içerisindeki Sadiye Yılmaz olay yerinde hayatını kaybederken, Fatih Akyol (31), Neslihan Akyol (29), Elif Naz Yılmaz (5), Zehra Yılmaz (1) ve Gülnihan Yılmaz (1) yaralındı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla  Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne kaldırıldı.

Olay mahalinde hayatını kaybeden Sadiye Yılmaz ın cesedi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi ne kaldırılırken, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

*

BAŞKENTTE KAZA: 10 YARALI

Ankara da iki yolcu otobüsü ile bir otomobilin çarpıştığı kazada 10 kişi yaralandı.Kazada yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, kaza sabah saat 05:00 sıralarında Samsun Yolu Lalahan Mevkii nde meydana geldi.Lalahan daki bir akaryakıt istasyonundan ana yola çıktığı iddia edilen 06 FEP 71 plakalı otomobile, aynı istikamette giden 42 BHA 05 plakalı yolcu otobüsü çarptı.Kazaya karışan otobüse de arkadan gelen 34 LRF 49 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Kaza sonrası otobüsün ön kısmında sıkışan sürücü ile 3 yolcu itfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

Kazada yaralanan diğer 6 yolcu ise Ankara daki çeşitli hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle yol, tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Kazayla ilgili soruşturmada başlatıldı

 

*

LAFLI DAN BİRİNCİ ÇAĞRI MEKTUBU

Bu çağrı mektubu ile Sizleri 26-28 Ekim 2009 tarihlerinde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi’nde toplanacak uluslararası bir çalıştay ile ilgili olarak bilgilendirmek istiyoruz

COLLOQVIA ANATOLICA ET AEGAEA

Congressus Internationales Smyrnenses II

Uluslararası Çalıştay

Anadolu’da Geç aNTİK DÖNEM Cam Sanatı

 (M.S. 4.-8. YÜZYILLAR)

26 – 28 EKİM 2009

Dokuz Eylül Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi İZMİR

Birinci Çağrı Mektubu Sayın meslektaşlar, sevgili öğrenciler,Bu çağrı mektubu ile Sizleri 26-28 Ekim 2009 tarihlerinde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi’nde toplanacak uluslararası bir çalıştay ile ilgili olarak bilgilendirmek istiyoruz. Bu çalıştayın içeriği M.S. 4. ile 8. yüzyıllar arasında Anadolu ve Doğu Akdeniz’de Geç Antik Dönem cam sanatı olarak belirlenmiştir. Çalıştay coğrafi alan olarak M.S. 4. ve 8. yüzyıllar arasındaki Anadolu ve Doğu Akdeniz üzerine yoğunlaşacak olup, daha önce yayınlanmamış kazı buluntuları ile kolleksiyonların tanıtılmasını ve antik cam alanında Türkçe ortak bir terminoloji oluşturulmasını sağlayacaktır. Anadolu dışındaki yakın coğrafyalar da çalıştay kapsamında değerlendirilecektir. Çalıştay ayrıca Türk katılımcılara Türkiye dışından cam örneklerini tanıma ve kendi malzemeleri ile karşılaştırma imkanı sunacaktır. Çalıştayda irdelenecek başlıca konular Geç Antik Dönemi Anadolu’sunda cam üretimi, ticaret, dağıtım, işlev ve kronoloji sorunlarıdır. Çalıştay kapsamında değerlendirilecek Geç Antik Çağ cam grupları şunlardır: cam kaplar, kandiller, pencere camları, cam curüfları, cam tesseralar ve diğer cam grupları. Cam ile ilgili tarihi, klasik filolojik ve epigrafik bildiriler de çalıştay kapsamında ele alınacaktırÇalıştayın amacı Türkiye ve yurtdışından konu üzerinde çalışan meslektaşları ve özellikle doktora ile yüksek lisans öğrencilerini bir araya getirmektir. Çalıştayda 20 dakikalık bildirilerin yanında poster sunumlarına da yer verilecektir.Bildiriler Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ya da İtalyanca dillerinde verilebilir; bildirilerin İngilizce olması tüm katılımcıların anlaşmasını kolaylaştıracağından, bildirilerde bu dilin tercih edilmesi salık verilir. Türkçe bildiri özetleri ya da bildiriler tarafımızdan İngilizce’ye çevrilecek ve bu dilde yayınlanacaktır.Çalıştaya katılmak isteyenler, aşağıdaki formu doldurup, e-mail, faks ya da posta yolu ile organizatörlere gönderebilirler. Katılım formunu ve bildirinizin 300 kelimeyi geçmeyen bir özetini 1 Haziran 2009 tarihine kadar <ergun.lafli@deu.edu.tr> adresine ya da 0232.453 41 88 no’lu faks numarasına ulaştırabilirsiniz.Çalıştay tüm katılımcılara ücretsizdir. Çalıştay organizasyonu katılımcıların yol ve konaklama masraflarını karşılayamayacaktır. Katılımcılar için her gün şehir merkezinden Dokuz Eylül Üniversitesi, Kaynaklar/Tınaztepe Yerleşkesi’ne bir otobüs kaldırılacaktır

Çalıştayımızda sunulan bildiriler ve posterlerin 2012 yılında basılmış olması planlanmaktadır.Çalıştayımızın ilk iki günü bildirilerin ve posterlerin sunumu için ayrılmıştır. Bu iki gün sonrasında, 28 Ekim 2009 tarihinde İzmir Tarih ve Sanat Müzesi, İzmir Arkeoloji Müzesi ve İzmir Ticaret Tarihi Özel Müzesi’nin antik cam kolleksiyonları gezilecektir.Bu ilanı yakınlarınızdaki tüm diğer meslektaşlarımıza ileteceğinize inancımızla, Sizi İzmir’de göreceğimizi umar, saygılar sunarız…

Çalıştay İletişim Adresler

Doç. Dr. Ergün LaflI

Dokuz Eylül Üniversitesi

Fen-Edebiyat Fakültesi

Arkeoloji Bölümü

Oda No: A 418

Tınaztepe/Kaynaklar Yerleşkesi

Buca35160 İZMİR.

Faks: 0232.453 41 88.

E-mail: <ergun.lafli@deu.edu.tr>.

Dr. Sylvia FÜNFSCHILLING

Augusta Raurica

Giebenacherstrasse 17

CH-4302 Augst, İSVİÇRE.

Faks: 0041.61.816 22 61.

E-mail: <sylvia.fuenfschilling@bl.ch>.

Bilimsel Organizasyon

– Organizatör: Doç. Dr. Ergün LAFLI (DEÜ, İzmir).

– İkinci Organizatör: Dr. Sylvia FÜNFSCHILLING (Augst Müzesi).

– Bilimsel Düzenleme Komitesi: Doç. Dr. Ergün LAFLI, Dr. Sylvia FÜNFSCHILLING, Prof. Dr. Binnur GÜRLER (Dokuz Eylül Üniversitesi) ve Prof. Dr. Burhan VARKIVANÇ (Akdeniz Üniversitesi).

Kurumsal Organizasyon

– Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir;

– Augusta Raurica Müzesi, Augst, İSVİÇRE.

COLLOQVIA ANATOLICA ET AEGAEA

Congressus Internationales Smyrnenses II

Uluslararası Çalıştay

Anadolu’da Geç aNTİK DÖNEM Cam Sanatı

 (M.S. 4.-8. YÜZYILLAR)

26 – 28 EKİM 2009

Dokuz Eylül Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi

İZMİR

Katılım Formu

Lütfen aşağıdaki formu doldurup ve 1 Haziran 2009 tarihine kadar yukarıdaki adreslerden birine gönderebilirsiniz. Bildiri sunmak isteyen konuşmacılar yine aynı tarihe kadar bildirilerinin 300 kelimeyi geçmeyecek bir özetini yine aynı adreslere göndermeleri gerekmektedir.

Katılım Şekli: Konuşmacı/Poster Sunucusu:

Dinleyici:

Soyadı:

Adı:

Akademik Ünvan:                         

Öğrenci:

Lisans üstü:

Lisans:

Kurumu:

Kurum Adresi:

Telefon:

Faks:

E-mail:

Bildiri Başlığı:

Aynı Bildirinin Diğer Yazarları:

Bildiri Özetinizi ve Bildirinizi Türkçe Kaleme Aldıysanız, Çalışmanızın İngilizce’ye Çevrilmesini Kabul Ediyor Musunuz?

Evet:

Hayır:

Bildiri Özeti (Not: Bildiri özetinizle beraber .tif ya da .jpg formatında bir çizim ya da fotoğrafı bize ulaştırırsanız, özetinizle beraber yayınlayacağız):

 

*

HIZLI TREN YAKINDA BAŞKENTTE

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara banliyö hatlarını metro standardına ulaştıracak ”Akıllı” trenlerin deneme seferlerine başladı.Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, günlük taşıma kapasitesini yüksek oranda artırması beklenen ve BAŞKENTRAY Projesi kapsamında kullanılması planlanan yeni elektrikli tren setleri, başlangıçta iki hatta mevcut raylarda hizmete girecek. 7’si Güney Kore’de, 25′i Türkiye’de üretilecek 32 trenden 7’sinin yapımı tamamlandı. Bunlardan 3 tren setinin sertifikalandırılması için gereken testler ile deneme sürüşleri Güney Koreli yetkililerce Sincan-Kayaş hattında yapılmaya başlandı.Saatte 140 kilometre hız yapabilen akıllı trenler, mevcut banliyö tren raylarında 120 kilometre hızla hizmete girecek. BAŞKENTRAY’ın faaliyete geçmesiyle yeni trenlerde ”hız ayarı” yapılması öngörülüyor. Testlerin tamamlanmasının ardından Ankara banliyösü, ”Akıllı” trenleriyle metro konforuna kavuşacak.

YENİ TRENLER

Yeni tren setlerinde uçaklardaki gibi karakutuların yanı sıra elektronik güvenlik sistemleri ve engelli vatandaşlar için hazırlanmış özel bölümler bulunuyor.Akıllı trenler, 170 koltuk, 3 tekerlekli sandalye bölümü ve 574 ayakta yolcu olmak üzere toplam 747 kişiyi taşıyabiliyor.Aralarında geçiş imkanı bulunan 3′er vagondan oluşan trenler her iki taraftan kumanda edilebiliyor.Her yanında kameralar bulunan yeni trenlerde ”Kapalı Devre Televizyon Sistemi” yer alıyor.Dahili telefon, klima, otomatik kapı, anons ve görsel yayın sistemi gibi teknik özellikleri barındıran akıllı trenlerde her üç vagonun ön kısmında elektronik yolcu bilgilendirme panoları bulunuyor.Tren setlerinin tümünün bu yıl Ağustos ayında tamamlanması öngörülüyor.Sincan-Kayaş ve Ankara-Sincan hatlarında kullanılacak modern banliyö trenlerinin üretim ihalesini ROTEM-MİTSUI iş ortaklığı kazanmıştı. Tren setlerinin toplam 139,8 milyon dolarlık finansmanı, Güney Kore İhracat ve İthalat Bankası ile Japonya Uluslararası İşbirliği Bankasından sağlanan düşük faizli kredilerden karşılanmıştı

 

*

YILIN BAŞARILILARI SEÇİLDİ

Siyaset, Bürokrasi, Sivil Toplum Örgütleri, Çalışma Hayatı ve Medya dünyasına yönelik haberleri ile Türkiye de gündem oluşturan Meclis Haber Dergisi Ve Time Dergisi 6. yılında da Türkiye ye hizmet edenleri ödüllendirdi.Meclis Haber Dergisi Ve Time Dergisi okurları, www.meclishaberdergisi.com, ve www.timedergisi.com a gönderilen elektronik posta, mektup ve anketlerle Yılın Devlet Adamını, Siyasetçisini, Milletvekillerini, Bürokratlarını, Valilerini, Belediye Başkanlarını, İşadamlarını, Gazetecilerini, TV Muhabirlerini ve Sanatçılarını belirledi. Meclis Haber Dergisi ve Time Dergisi nin geleneksel hale getirdiği ödül töreninde Türkiye ye hizmet edenler unutulmadı.Yapılan oylama sonucunda, Başbakan Recep Tayyib Erdoğan Yılın Devlet Adamı seçilirken, Yılın Bakanı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ödüle layık görüldü. www.meclishaberdergisi.com, ve www.timedergisi.com’da yapılan oylamada ise Yılın Başarılı Siyasetçisi Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş seçildi. Numan Kurtulmuşun ödülünü Saadet Partisi Genel Başkanı Şevket Kazan aldı.Yılın Milletvekilleri ödülüne ise Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy seçildi. Meclis Haber dergisi ve Time Dergisi okurları yılın Milletvekillerini, Valilerini, Belediye başkanlarını, Bürokratlarını, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve Basın Mensuplarını da unutmadı.Meclis Haber Dergisi ve Time Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Polat, her yıl geleneksel hale getirdiğimiz ödül töreninde Türkiye’ye hizmet edenleri ödüllendirmek istedik. Akar International Hotels’de yapılan törene birçok Siyasetçi ve Bakanın da katıldı. Bu yıl altıncısı Akar International Hotels’de yapılan ödül törenimizde İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu ödüle layık görüldüler.Yılın Bürokratı ödülüne layık görülen Tapu Kadastro Genel Müdürü Ahmet Zeki Adlı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Saadettin Sabaz, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Kız Teknik Genel Müdür Yardımcısı Esmihan Özbal, PTT Genel Müdürü Osman Tural ve Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal, Bingöl Sağlık Müdürü Zeki Bingöl layık görüldüler. Memurlar Derneği Federesyon Birliği Genel Başkan Vekili Yücel Can başarı ödülüne layık görüldü.Yılın Belediye Başkanları ise Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Patla, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Etimesğut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Adıyaman Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Balıkesir Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir seçildi.Yılın İşadamlarından Ekati İnşaat Yön.Kur.Bşk.Yaşar Kayaaslan, Zeksan İnşaat Yön. Kur. Bşk. Mehmet Barulay, Şimşekler Mermer Yön. Kur. Baş. Hanifi Şimşek, İşadamı Mehmet Demirkol, Karınca Oyuncak Yön.Kur.Bşk. Mehmet Coşkun, İşgören Otomotiv Yön. Kur. Bşk. Celal Ayrancı, İşadamı Vedat Bingöl, İşadamı Remzi Akar, Öz Yapıcılar İnşaat Yön. Kur. Bşk. Yusuf Korkmaz ve Kaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Kaya, As Oto Cam San. Yön. Kur. Bşk. Abuzer Özyıldırım ödüle layık görüldüler.Yılın Başarılı Basın Mensupları ise  Gazeteci Yazar Saygı Öztürk, Fox Tv Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt, Show Tv Anchorman’ı Caner Karaer ve Parlamento Muhabiri Sezin Hacıoğlu, Kanal D Anchorman’ı Mehmet Ali Birand ve Parlamento Muhabiri İbrahim Gündüz, Ses Tv Haber Genel Genel Yönetmeni Latif Şimşek, Kanal 24 Anchorman’ı Serdar Cebe, Anayurt Gazetesi Haber Müdürü Saniye Doğukan, Star Gazetesi Parlamento Muhabiri Kıymet Sezer, Kanal A  Televizyonu’ndan Ubeydullah Yener, TRT Parlamento Haber Müdürü Kudret Doğandemir, TRT Haber Daire Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, TRT Başkent Haber Program Yapımcısı Gökhan Gönültaş, TGRT Parlamento Muhabiri Sevda Özen, İHA Başbakanlık Muhabiri Devlet Arık ve birçok gazeteci ödülünü aldı.Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan TEK TÜRKİYE DİZİSİ YÖNETMENİ Salih Asan  ve Kanal 7 Televizyonu’nda yayınlanan ANASÜTÜ DİZİSİ başrol oyuncusu Mehmet Emin Eren ödüle layık görüldüler.Meclis Haber Dergisi ve Time Dergisi nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ödül töreni 20 Martta Akar Internatıonal Hotels de yapıldı. 6. yılında yılın En lerini seçen derginin ödül töreninde Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” seçildi.28 Mart 2004 seçimlerinde Belediye Başkanı seçilerek yaptığı başarılı çalışmalar, belediye kaynaklarının verimli kullanılması ve ilçemizin vizyonunu değiştiren çok önemli projeleri hayata geçirmesi nedeniyle Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş a Yılın En Başarılı Belediye Başkanı Ödülü verildi.Gölbaşı Belediyesi de, Meclis Haber Dergisi ve Time Dergisi tarafından ödüllendirildi. Gölbaşı Belediye Başkanı A. Nasır Haşlak ın yılın en başarılı belediye başkanı ödülünü başkan yardımcısı İsmail Ünal, , Ankara Akar Internatıonal Hotels de düzenlenen törenle aldı.

 

*

ANKARA EN GÜVENLİ BAŞKENT

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye de son 2 yılda, başta kapkaç olmak üzere şehir suçlarında ciddi düşüşler olduğunu belirtti.Bakan Atalay, Kırıkkale nin Keskin ilçesi Kaymakamlık binasının açılışını gerçekleştirdi. Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile Kırıkkale nin Keskin ilçesine polis helikopteriyle geldi. Keskin Stadyumu na inen Bakan Atalay ı, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Keskin Kaymakamı Osman Ahsen ve öteki ilgililer karşıladı.Keskin Kaymakamlığı, Çelebi ve Karakeçili İlçe Emniyet amirliklerinin ortak açılış törenine katılan Bakan Atalay, Keskinli olmaktan ve burada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Mülki idarenin il ve ilçelerde sembolik olarak yönetimi temsil ettiğini ifade eden Bakan Atalay, idare binalarının da belirgin olması gerektiğini söyledi.Keskin de eski kaymakamlık ve adliye binasının 50 yıllık olduğunu kaydeden Bakan Atalay, Atatürk İlköğretim Okulunda okuduğu yıllarda binanın açılışını hatırladığını dile getirdi. Keskin in o yıllarda büyük ve merkezi bir ilçe olduğuna işaret eden Atalay, eski kaymakamlık binasının aynı zamanda adliye binası olarak da hizmet verdiğini, o dönemdeki adliye binasındaki ağır ceza mahkemesinin Ankara daki ağır ceza mahkemesiyle yarıştığını anlattı. Adliye binasının eski yerinde faaliyetine devam edeceğini ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile bu binanın da yenilenmesi için görüşeceğini bildiren Atalay, Kırıkkale de rektör olarak görev yaptığı yıllarda da Keskin de üniversitenin bir kam püsünün olması için çalıştığını ancak buradaki kam püsün fazla gelişemediğini ifade etti.

YEREL SEÇİMLER

Atalay, yerel seçimlerin kendine has bir özelliği olduğunu ve pek çok yerde çok sayıda adayın yarış içinde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti;”Onun için bazen siyasi kirlilikler oluşabiliyor. parti duygusallıkları oluşabiliyor. Seçim ortamının yarışı güzeldir. Önemli olan barış içinde yarış olsun; dileğimiz bu. Kimse kimseyi kırmasın, kazanan da kazansın. Milletimiz kime oy ve destek veriyorsa o kazansın. AK Parti hükümetindeki 6.5 yıllık bakanlığın verdiği tecrübeyle şunu ifade ediyorum: Türkiye gelişiyor, Türkiye büyük bir ülke. Türkiye daha da büyüyecek. Önü açık. Bunun için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Ülkenin içinde ve dışında da umudumuzu artırmamız lazım. Olumsuzlukları yoğunlaştırarak ufkumuzu karartmayalım. Olumsuzluklar her yerde var. Bu seçimler, işte bunları görüşmek ve değerlendirmek içindir, birbirini karalamak için değil. Şehirlerimize, ülkemize gelecek projeleri tartışmak için seçim ortamı vardır. Yöneticiler bunun için seçilir. Bizler de bu sorunları çözmek için varız. Hep birlikte, kardeşlik içinde sorunlarımızı çözeceğiz. Seçim ortamının sıcak atmosferi olabilir ama seçimden sonra hepsi bitecek. Herkes el ele vermeli. Kardeşlik içinde ülkemiz için çalışacağız. Ülkemiz iyi yöne gelişiyor, sorunlar halloluyor. Azimle, kısır çekişmelere düşmeden çalışmalarımızı sürdürürsek, aşamayacağımız sorun yoktur. Biz böyle bakıyoruz.Bakan Atalay, kaymakamlık ve vilayet binalarının alım, tamir ve yeni projelerinin daha önce Maliye Bakanlığının kontrolünde yapıldığını hatırlatarak, bakanlık görevine başladıktan 3,5 yıl sonra bu yanlışlığı gördüğünü ve söz konusu binalarla ilgili yapılacak tüm işlemlerin sorumluluğunun İçişleri Bakanlığı bütçesinden karşılanacağını ifade etti.Güvenlik kurumlarıyla birlikte güvenli bir seçim ortamı sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Bakan Atalay, güvenlik güçlerinin, idarenin tarafsızlığı içerisinde görevlerini yerine getirdiğini belirtti.Kimse kimseye zorbalık yapamaz, seçim güvenliğini bozdurmayız diyen Atalay, güvenlik güçlerinin 24 saat çalıştığını söyledi.

 

*

TÜRKİYE DE SUÇ ORANLARI

Türkiye deki suç oranlarına ilişkin de değerlendirme yapan Atalay, son 2 yılda başta kapkaç olmak üzere şehir suçlarında ciddi düşüşler olduğunu ifade etti. Ankara nın, Avrupa ülkelerinin başkentleri arasında en güvenlisi olduğunu ifade eden Bakan Atalay, suçluların kısa sürede bulunması için çalıştıklarını tekrar etti.Türkiye faili meçhullerin olduğu bir ülke değildir diye konuşan Bakan Atalay, kendi dönemlerinde faili meçhul cinayetler olmadığını, kendilerinden önceki faili meçhulleri de aydınlatmak için çalıştıklarını söyledi.Atalay, Güneydoğu Anadolu da yapılan kazı çalışmalarını da değerlendirerek, geçmişte kalan karanlık noktaları aydınlatacaklarını ifade etti.Çete ve mafya türü örgütlenmelerin hepsinin çöktüğünü kaydeden Bakan Atalay, AK Parti döneminin, gelecekte Türkiye nin aydınlandığı bir dönem olarak hatırlanacağını söyledi.

-EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ KÖKSAL-

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da İçişleri Bakanı Beşir Atalay ın talimatıyla ilçe emniyet amirlikleri bulunmayan 94 ilçede emniyet teşkilatının kısa sürede yapılandırıldığını ifade etti.İçişleri Bakanı Atalay a desteği için teşekkür eden Köksal, suç istatistiklerine göre, suçluların da en kısa sürede yakalanarak, adalete teslim edildiğini ve insanların güven içerisinde yaşadığını kaydetti. Emniyet Genel Müdürü Köksal, çalışmalarından dolayı emniyet mensuplarına da teşekkür etti.

 

*

KIRIKKALE GÜVENLİK HİZMETLERİNDE ÖN SIRALARDA

Kırıkkale Valisi Mustafa Fahrettin Demirer ise Kırıkkale nin asayiş ve güvenlik hizmetleri açısından ön sıralarda yer aldığını belirterek, valilik olarak aynı zamanda vatandaşlara refah kazandıracak işler için de çalıştıklarını söyledi.Sağlık ve eğitim konusunda Kırıkkale nin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Demirer, Kırıkkale nin daha iyi bir noktaya geleceğini ifade etti.Keskin Kaymakamı Osman Ahsen in konuşmasının ardından Bakan Atalay ve beraberindekiler, Keskin Kaymakamlık binasının açılışını gerçekleştirdiler. Bakan Atalay, binayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Hükümet konağının açılışının ardından yürüyerek pazar yerine giden Bakan Atalay, burada vatandaşların tezahüratlarıyla karşılandı.Atalay, vatandaşlara, Keskinli olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Seçim çalışmalarının 29 Martta biteceğini de hatırlatan Bakan Atalay, adayların o zamana kadar neler yapacaklarını anlatacaklarını, vatandaşların da bunları değerlendirerek oylarını vereceklerini söyledi. Partilere de seslenen Atalay, Seçim ortamında birbirinizi kırmayın, incitmeyin. Seçimden sonra yüz yüze bakamayacağınız bir duruma gelmeyin diye konuştu.

 

*

ÇUBUK’TA KAZA 4 ÖLÜ 4 YARALI

Çubuk – Ankara karayolunda bir minibüsün kontrolden çıkarak karşı şeritten gelen otomobille çarpışması sonucu oluşan kazada, 4 kişi öldü, 4 kişi de ağır yaralandı.Edinilen bilgiye göre, kaza gece saat 00.30 sularında Ankara – Çubuk yolu üzerinde meydana geldi. Çubuk’tan havalimanı istikametine giden 06 AG 653 plakalı Ford Transit minibüs, aşırı süratten ve dikkatsizlikten dolayı kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak orta refüjü aşarak karşı istikametten gelen 06 TTY 04 plakalı Doğan marka otomobil ile çarpıştı. Kaza sonucu otomobilde bulunan 4 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüste ve otomobilde bulunan 4 kişi de ağır şekilde yaralandı.Kazanın hemen ardından olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edilen yaralılar tedavi altına alındı. Kazada otomobil içerisinde sıkışarak can veren sürücü itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı. Kaza sebebiyle yol Çubuk istikametine tek yönlü olarak bir süre kapatıldı.Alınan haberlere göre Ford Transit marka minibüs içerisinde alkollü içecek şişelerine rastlanıldığı belirtiliyor.Kazada ölen 4 kişi ile yaralıların kimliği belli oldu.Çubuk – Ankara yolunda, 06 TTY 04 plakalı otomobil ile 06 GA 653 plakalı minibüsün çarpıştığı kazada olay yerinde hayatını kaybedenlerin Halil Yalama, Ahmet Kara, Ramazan Yaman ve Ümit Demirhan olduğu belirlendi.Yaralanan 4 kişiden ikisinin Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Emrah Korkmazer ile Mahir Atmaca’nın tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

 

*

ÇUBUK AİLE YAŞAM MERKEZİ HERKESE AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk Aile Yaşam Merkezi, 07 – 24 yaş arası verdiği hizmeti, bundan sonra haftanın 7 günü açık olup, sabah 09:00 – akşam 20:00 saatleri arasında 24 yaş üstü ve engellilere de hizmet verecek.Bundan böyle, Çubuk Aile Yaşam Merkezi, ilçede yaşayan gençlere, çocuklara, yaşlılara, bay-bayan, engelli herkese yönelik çeşitli aktiviteler sunmaya başladı. Üye kabulüne başlanılan ve kısa sürede yaklaşık 7 bin üyeye ulaşan Atatürk Bulvarı No:149 adresindeki Aile Yaşam Merkezi nde gençler, çocuklar, bay, bayan, engelli, ve yaşlılar, tüm diğer merkezler de olduğu gibi Bilgisayar-İnternet, Step Aerobik, Kondisyon, Bilardo, Masa Tenisi, Masa Futbolu, Air Hockey, Satranç & Abolone, Photo Play, Kütüphane, Diksiyon, Resim, Tiyatro, Halk Oyunları, Bağlama, Gitar, Org, İngilizce ye kadar çeşitli kurslardan yararlanacaklar. Har yaştan insan merkezde bulunan aktivitelerde bulunabilecekler.Tüm etkinliklerinin yer aldığı merkezde ücretsiz olarak erkekler, kadınlar ve yaşlıların yanı sıra 15 – 24 yaş arası gençler ile 7 – 14 yaş arası çocuklar da faydalanabiliyor.

Kayıt İçin İstenilen Belgeler:

1-     1 Adet Poşet Dosya

2-     Kan Grubu

3-     İkametgah İlmühaberi

4-     Nüfus Cüzdan Fotokopisi

5-     2 Adet Resim

6-     Savcılık Belgesi (18 Yaş Üzeri – Memur Olanlar Hariç)

7-     Sağlık Raporu (Spor Faaliyetlerinde Katılacaklar İçin)

8-     Engelli Raporu Fotokopisi

9-     Memur Kimlik Kartı Fotokopisi

Bu belgelerle birlikte müracaat ettiğinizde verilecek ÜYE KARTI ile faaliyetlerden yararlanılabilecek.

Çalışma Programı

Hafta İçi:       09:00 – 12:00           24 Yaş Üstü ve Engelli

12:00 – 17:00           7-24 Yaş Grubu

17:00 – 20:00           24 Yaş Üstü ve Engelli

Hafta Sonu :  09:00 – 17:00           7-24 Yaş Grubu

17:00 – 20:00           24 Yaş Üstü ve Engelli 

 

*

ÇUBUK’TA 12 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ İNTİHAR ETTİ

Çubuk’ta 12 yaşındaki ilköğretim öğrencisi, banyoda intihar etti.Alınan bilgiye göre, mahallede arkadaşları ile top oynayan ve arkadaşları ile sigara içen ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Ç.K. (12), saat 21.00 sıralarında evine geldi. Çocuk, sigara kokusunu fark eden annesiyle tartıştı. İddiaya göre, tartışmanın ardından banyoya giren Ç.K, aradan 10-15 dakika geçmesine rağmen dışarı çıkmadı. Durumdan şüphelenen anne banyoya gittiğinde, oğlunu, yüksekteki kalorifer peteğinin borusuna bağlanmış bornozun kemeriyle asılmış halde buldu.Amcası tarafından Halil Şıvgın Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan çocuğun öldüğü belirlendi.Cesedin, sabaha karşı hastanenin morgundan alınarak Adli Tıp Kurumuna sevk edildiği, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

*

ETİMESGUT’TA YENİ PAZAR YERİ

Etimesgut Belediyesi Elvankent Topçu Mahallesi’ne ‘Pazar yeri’ yaptı.Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz Pazar yerinin açılışını yaparak vatandaşlara “Hayırlı olsun” dedi. Vatandaşlar da yıllardır yeni açılan Pazarı özemle beklediklerinin altını çizerlerken Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz’a böyle bir hizmeti ayaklarına kadar getirdiği için teşekkür ettiler.

AYAĞA KADAR HİZMET

Yılmaz, açılış sonrasında bütün esnafı tek tek ziyaret etti. Pazarda alış veriş yapan vatandaşlar ile sohbet eden Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, pazarda satılan ürünlerin fiyatları hakkında da bilgi aldı. Topçu mahallesi halkı fiyatların yerinde olduğunun altını çizerlerken ayrıca artık pazardan ürünleri taze olarak alabileceklerini kaydettiler.

HİZMETE DEVAM

Yılmaz, Topçu Mahallesi’nin yeni bir yerleşim yeri olduğunu belirtirken, kısa zamanda bu mahallenin eksikliklerini gidermek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Mahallenin yollarını asfaltladıklarını, bordür ve trotuarlarını döşediklerini ifade eden Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, ayrıca Elvankent’e yapılan yatırımların artarak devam edeceğini de dile getirdi.

 

*

YENİMAHALLE’NİN DUYAR SEVGİSİ

Yaptığı başarılı çalışmalarla Yenimahalle halkının gönlüne taht kuran Başkan Ahmet Duyar a herkesimden destek geliyor.Hınca hınç salonların ağzına kadar dolduğu toplantılarda Başkan Duyar ayakta alkışlanıyor. Sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik duygularıyla hareket edip örnek belediyeciliğin adresi olan Başkan Duyar, Yenimahalle halkından tam destek almaya devam ediyor. Yenimahalle, yapılan çalışmalarla da her kesimin örnek gösterdiği bir belediye olmanın gururunu yaşıyor.Şehircilikte, sosyal ve kültürel alanlarda gösterdiği büyük başarılarla halkın sevgisini kazanan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, gerek 5yılda Yenimahalle ye kazandırdığı eserleriyle gerekse halk görüş günleri, esnaf ziyaretleri, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip kurduğu diyalog ile Yenimahalle de halkın tam desteğini alıyor.Her zaman kapısı ve gönlü sonuna kadar açık olan Başkan Ahmet Duyar a desteğimiz devam edecek diyen vatandaşlar ise “Yenimahalle de yaptığı takdire şayan çalışmalarla Yenimahalle yi geleceğe hazırlıyor” diyerek teşekkürlerini sunuyorlar.İlklerin başkanı olarak anılan Yenimahalle de sergilediği hoşgörü ve biz bir aileyiz prensibiyle hareket eden Başkan Duyar, “Yenimahalle de sevgiyi, insana saygı duymayı, değer vermeyi ve ekip çalışmasını yerleştirdiğimizden dolayı başarı her zaman bizimle beraber gelmektedir. Bu güzel hizmetler hep halkımız için” dedi.

 

*

AKYURT’TA HEYELAN KORKUSU

Akyurt’ta bağlı Ahmet Adil Köyünde meydana gelen toprak kayması, köylülerin korkulu anlar yaşamasına neden oldu. Toprakta meydana gelen çözülmenin ardından gerekli tedbirlerin alındığını belirten Akyurt Kaymakamı Ahmet Avşar, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi; “Sabah saat 11:00’de meydana gelen olayın ardından Ahmet Adil köyünde arkadaşlarımız ile birlikte gerekli incelemelerde bulunduk. Köyümüzün üst kısmında meydana gelen toprak çözülmesinde o bölgede bulunan 3 ev derhal ekiplerimiz tarafından boşaltıldı. Olay yerine gelen Afet İşlerine bağlı ekipler köyde incelemelerine başladılar. Şuana kadar herhangi bir mal ve can kaybı olmadı. Köyde gerekli tedbirler alınmıştır.’’ dedi

 

*

ÇOCUKLARIN YILMAZ SEVGİSİ

Çocuklara olan sevgisini her zaman gösteren Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, çocukların en çok sevdiği belediye başkanları arasında yer alıyor.Katıldığı bütün programlarda çocukların sevgi seli ile karşılaşan Başkan Serhat Kemal Yılmaz, “Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Eğitimsiz bir toplumun geleceğe güvenle bakması mümkün değildir” dedi.

ÇOCUKLARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER

Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, katıldığı bütün programlarda çocuklara çeşitli hediyeler veriyor. Mahalle aralarında çocuklara şeker dağıtan Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, anaokullarını ziyaret ederek çocukların ihtiyaçları ile yakından ilgileniyor.

BÜTÜN PARKLARA OYUN GRUBU

Etimesgut Belediyesi, bütün parkların oyun guruplarını yeniledi. Yeni yapılan parklara yeni oyun gurupları koyan Etimesgut Belediyesi, ayrıca oyun guruplarının altında özel bir kaplama malzemesi kullandı. Çocuklar böylece oyun oynarken hiçbir şekilde yaralanmıyor.

 

*

BAŞKAN YILMAZ İLE RÖPORTAJ

Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz göreve geldiği günden bu yana binlerce öğrenci ile röportaj yaptı. Çoğu zaman onlarca öğrenciyi aynı anda makamda ağırlayan Başkan Serhat Kemal Yılmaz, başarılı öğrencileri ödüllendirdi. Dereceye giren öğrencilere plaketler, madalyalar ve şiltler takdim etti. Okulların bilgisayar, projeksiyon, faks cihazı, yazıcı ihtiyaçlarını da karşıladı.

OKULLARA DESTEK

Birçok okulun internet bağlantılarını yaptıklarını yapan Etimesgut Belediyesi, Etimesgut’ta bulunan okullarda Tiyatro, Resim ve Müzik Şenliklerine katılan toplam 23.000 katılımcıya başarı belgesi ve katılım belgeleri düzenledi, okullarıın folklor gruplarına, bando takımlarına ve korolarının kıyafetlerine destek verdi.

5 YILDA 180 BİN KIRTASİYE SETİ

Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, hükümetin uyguladığı eğitime yüzde yüz destek kapsamında Etimesgut’ta ilköğretim okulunda okuyan öğrencilerin tamamının kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı. Etimesgut Belediyesi 5 yılda toplam 180 bin adet kırtasiye seti dağıttı.

ÇOCUK MECLİSLERİ OLUŞTURULDU

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, bu günün çocuklarının yarının yöneticileri olacağını kaydederek “Bütün okullarımızın bahçe ve çevre düzenlemeleri yapılmış, okul bahçelerinin asfalt ihtiyaçları karşılanmıştır. Ayrıca okullarımızın çevre temizlikleri belirli aralıklarla düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Okullarımızın tamamına sivil savunma eğitim seminerleri düzenli aralıklarla ve her yıl yapılan programlarla verilmektedir. Her okuldan seçilen 10’ar öğrencinin katılımıyla Çocuk Meclislerini oluşturduk” diye konuştu.

 

*

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA

Dünyada yaşanan küresel kriz, kırmızı et üreticilerini de etkisi altına alarak üreticilere zor anlar yaşatıyor.Besi üreticisinin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten Ankara İli Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zihni Yüce, toptan et satışlarının 2004 yılı fiyatların da olduğunun altını çizerek bu gidişle üretimin biteceğini iddia etti.

YÜCE: BU GİDİŞLE ÜRETİM BİTER

Besi üreticisinin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten Ankara İli Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zihni Yüce, toptan et satışlarının 2004 yılı fiyatların da olduğunun altını çizerek bu gidişle üretimin biteceğini iddia etti.

BESİ ÜRETİCİSİ ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR

Hayvancılık denildiğinde ilk akla gelenin süt hayvancılığının  anlaşıldığını belirten Yüce, besiciliğin üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. Besiciliğe hiç destek sağlanmadığını iddia eden Yüce, şu anda besicilik sektörünün ahır kapasitelerinin çok altında faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını vurguladı. Yüce: Bu günkü kırmızı et fiyatları 2004 yılı et fiyatları ile aynı olmasına rağmen girdi maliyetimiz yüzde 120 oranında artış göstermiştir. Bir Kg kırmızı et şu anda üreticiye 10 TL ye maliyeti olmasına karşın, üretici elinden çıkartırken 9 TL nin altında satabiliyor.  Aylarca emeğini ortaya koyduğu ve cebinden para sarf ederek yetiştirdiği üründe kilo başı 1 TL zarar ediyor dedi.

ÇOK YAKINDA KIRMIZI ET TE DIŞA BAĞIMLI OLACAĞIZ

Artık dayanacak güçlerinin kalmadığının altını çizen Yüce, hükümetten ve Tarım Bakanlığından destek istediklerini belirtti. Üreticinin satmak zorunda kaldığı fiyat ile marketlerde perakende satış fiyatları arasında uçurumların olduğunu vurgulayan Yüce, sözlerine şöyle devam etti: Şu anda üreticimizin elinden çıkan et fiyatı en yüksek 9 TL den çıkıyor. Ama satış mağazalarında bu yüzde 120 nin üzerinde. Marketler de ve Et Mağazalarında et fiyatı 18 ila 25 TL arasında satılıyor. Gerçektende arada dağlar kadar fark var. Üretici zarar ediyor. Bundan beş yıl önce 100 baş hayvan besleyen, bu gün 40 baş hayvan besleyemez duruma gelmiştir. Her geçen gün üretici eriyor. Bu nasıl gider bilmiyoruz. Bizlerde önümüzü göremez haldeyiz. Bu gidişata dur demez ise hükümetimiz, çok yakında kırmızı ette tamamen dışa bağımlı olacağız şeklinde konuştu.Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesin de 2006 yılında başlayan ve 28 İlde Tarım Kredi Kooperatiflerin de ortak olan besicilerin, sözleşmeli üretim yaparak hayvanlarını Et ve Balık Kurumuna kestirmeleri şartı ile kilo başı 1 TL  destekleme primi verildiğini hatırlatan Yüce, Bu desteği fırsat bilen kırmızı et alıcılarının uygulamanın başladığı günden itibaren kırmızı etsin Kg fiyatını 1 TL aşağıya çektiklerini iddia etti.  Yüce: Destekleme 28 İlde uygulanırken, kırmızı et fiyatındaki düşüş ülke geneline yansıdı. Ankara İli Kırmızı Et üreticileri olarak bu haksız rekabetin önlenmesi için desteklemenin ülke genelinde uygulanmasını istiyoruz. Ayrıca Ankara da Et Balık Kurumunun et alımı yapmasını istiyoruz şeklinde taleplerini sıraladı.

 

*

KREDİ ÖDEMELERİNİN ERTELENMESİ İÇİN ZİRAAT BANKASINA MÜRACAT ETTİK

Besi faaliyetlerini sürdürebilmeleri için bağlı bulundukları TC Ziraat Bankası Şubelerinden bir yıl vadeli hayvan alımı kredisi kullandıklarını belirten Yüce,  bu kredileri bir yıl içerisinde iki dönem besi yapmak amacıyla aldıklarını fakat ürünlerini ekonomik kriz nedeniyle, ya gününde satamadıklarını yada paralarını zamanında alamadıklarını söyledi. Ziraat Bankasına beş yüz üreticinin imzası ile dilekçe yazdıklarını belirten Yüce şunları söyledi: Aldığımız bir yıl vadeli krediler ile bu şartlarda iki dönem besi yapmamıza imkan yok. Biz üreticiler dönem sonunda kredilerimizi kapatabilmemiz için ya tefecilerin eline düşüyoruz yada bankaya olan kredilerimizi ödeyemez hale gelerek icralık duruma düşüyoruz. Bu durum karşısında da kırmızı et üretimi (besicilik) kar eder bir işletme halinden çıkıp zarar eden bir işletme haline geliyor. Bu da hem Türkiye ekonomisine hem de kırmızı et üretimi ile uğraş veren üreticilerimize ve bu işten ekmek yiyen binlerce işçiye zarar veriyor. Ekonomik krizde ayakta kalabilmemiz için almış olduğumuz besi hayvanı kredilerini dönem sonun da faiz ve diğer masraflarını ödeyerek, ana para ödeme vademizin süt hayvancılığı yatırım kredisindeki gibi 5 yıl vadeye çıkarılmasını talep ediyoruz dedi

 

*

CEMRE HAVAYA DÜŞTÜ

Doğal bir mevsim olayı olarak bilinen ve üç aşama halinde gerçekleşen cemrenin ilki havaya düştü. Ülkemizde baharın müjdecisi olarak bilinen ve birer hafta aralıklarla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan cemrenin ilki havaya düştü.Doğal mevsim olayı olan cemreler, havaların ısınmaya başladığının ve kışın soğuk günlerini arkada bırakmak üzere olduğumuzun müjdecisi olarak kabul ediliyor.Eskilerin 365 günlük yılı Kasım 179 ve Hızır 186 olarak ikiye ayırdığı belirtiliyor. Yılın Kasım kısmının yani kış devresinin 8 Kasım da başladığına ve 6 Mayıs a kadar sürdüğüne inanılıyor. 6 Mayıs ta da Hıdırellez ile birlikte yaz devresi, Hızır günlerinin başladığı kaydediliyor. Kasımın 46 sında, kırk gün anlamına gelen erbain , 86 sında da elli gün anlamına gelen hamsin in girdiğine inanılıyor. Böylece kışın en soğuk zamanları sayılan 90 günlük süre geride bırakıldığı ifade ediliyor. Kasım günlerinin ortasını geçip yüz gün arkada kalınca halk arasında zorlu kış günlerini arkada bırakmanın sevincinin yaşandığı belirtiliyor.Kasımın 105 inde 20 Şubat ta birinci cemrenin havaya, 112 sinde 27 Şubat ta ikincisinin suya, 119 unda da 6 Mart ta üçüncü cemrenin toprağa düştüğüne ve yedi günlük aralıklarla buraları ısıttıklarına inanılıyor.

 

*

WHO DUYAR’I TEBRİK ETTİ

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Yenimahalle Belediyesi nin sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle Başkan Ahmet Duyar a tebrik ziyaretinde bulundu.Yapılan ziyaretin ardından “Sigarasız Yaşam Projesi” için fikir alışverişinde bulunuldu. Yenimahalle Belediyesi nin sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalar ilgi odağı olmaya ve takdir edilmeye devam ediyor. Yenimahalle Belediyesi’nin, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yapmış olduğu “Sağlıklı Beslen Hareketli Yaşa”, “Obezite ye Karşı Spor” “Okullara arası Sağlık Yarışması” gibi projeler ile Yenimahalle ye kazandırdığı spor merkezleri, koşu yolları ve spor aletlerinin bulunduğu parklar, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından takdir edildi. Geçtiğimiz gün Duyar ı makamında ziyaret eden WHO temsilcileri, sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalarından ötürü Duyar ı tebrik etti. Başkan Duyar ın büyük bir duyarlılıkla sağlık alanında sorumlu belediyecilik örneği sergilediğinin altını çizen yetkililer, Duyar a çalışmalarından dolayı teşekkür edip başarı dileklerinde bulundu. Cenevre den Dünya Sağlık Merkezi nden Uzman Vara Dekasto Esilva, Armanda Periga ve Hacettepe Üniversitesi Halk sağlığı Ana Bilim dalı Prof. Dr. Hilal Özcebe nin de bulunduğu heyet 12 gün boyunca Türkiye de sigaranın zararları ile ilgili çalışmalarda bulunacak. Türkiye nin tütünü en çok kullanan ülkeler arasında 8. sırada geldiğini vererek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimler bazında önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden yetkililer “Sigarasız Yaşam Projesi” için de Başkan Duyar ile ortak bir proje için fikir alışverişinde bulundu.5 yıllık görev sürecinde sağlık alanında çok ciddi çalışmalar yapıp birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Duyar, “sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, şehircilik kısacası tüm alanlarda çalışmalarımızdan dolayı tebrik edilmek, takdir görmek bizlere gurur veriyor. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.” dedi.

 

*

OXFORD, BÜYÜK SIRRI ÇÖZDÜ

Dünyanın ünlü üniversitelerinden Oxford, karıncaların yuvalarına mikrofon ve hoparlör yerleştiren bilim adamları büyük sırrı ortaya çıkardı.Karıncaların yuvalarına mikrofon ve hoparlörler yerleştiren bilim adamları, kraliçe karıncanın işçi karıncalara yönelik sesini kaydetti. İngiliz bilim adamları, karıncaların yuvalarının içinde konuştuğunu ifade ediyor. İngiliz gazetelerinde yer alan habere göre, yuvaların içine minyatür mikrofon ve hoparlör yerleştiren araştırmacılar, kraliçe karıncanın işçi karıncalara yönelik sesini kaydedip tekrar çaldı.Oxford Üniversitesi nden Jeremy Thomas, kraliçenin sesini çaldıklarında işçi karıncaların antenleri havada ve çeneleri açık saatlerce hareketsiz savunma durumunda beklediklerini kaydetti. İngiliz bilim adamı, “En önemli keşif, değişik seslerin karınca kolonisinin değişik tepkilerine yol açması dedi.

Özgür Harman

 

*

BENCİLLİK ÇOCUKLUĞU GÖLGELİYOR

İngiltere de çocukların karşı karşıya olduğu en büyük tehlikenin, yetişkinlerin bencilliği olduğu öne sürüldü. Çocuk Derneği adlı sivil toplum kuruluşunun üç senelik çalışmasının ürünü olan rapora göre, kişisel başarı peşindeki yetişkinlerin agresif tavırları, çocukluğun güzel geçmesini engelliyor. Rapor “Güzel Bir Çocukluk – Rekabet Çağında Değer Arayışı” başlığını taşıyor. Buna göre günümüz toplumunda kişisel mutluluk, çocukların iyiliğinden önce geliyor.Raporun baş yazarı olan İşçi Partili Lordlar Kamarası üyesi Lord Richard Layard, “Kişisel özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkı pekçok faydayı beraberinde getirdi” diyor.

“Ancak İngiltere de (…) terazinin ibresi şaştı.”

Bir diğer katılımcı olan İngiltere Başpiskoposu Rowan Williams da toplumun çocukların gereksinimlerine kulak tıkadığını, duygusallık ve panik yüzünden onlarla ilgili meseleleri tartışmanın imkansız hale geldiğini savunuyor. Rapordaki uzun öneriler listesinde bazı sınavlara son verilmesi, okullara derece verilmesinden vazgeçilmesi, 12 yaşından küçükleri hedefleyen reklamların tamamen yasaklanması, ilişkileri sallantıda olan anne babalara bedava psikolojik yardım verilmesi, ebeveynlerin çocuklarına bakmak üzere evde kalmasının kolaylaştırılması gibi öneriler yer alıyor.Ancak bazı bulgu ve öneriler, hayli tartışma yaratacak cinsten.Raporda bazı araştırmalara dayanılarak anne ve babası boşanmış olan çocukların, hala birlikte olan ailelere kıyasla, okulda başarı şansının yarı yarıya azaldığı, davranış bozukluklarının ve depresyonun arttığı öne sürülüyor.Ayrıca annelerin çalışmasının, çocuklara zarar veren unsurlardan biri olduğu belirtiliyor. Bir başka öneri ise anne-babalara sorumluluklarını hatırlatmak üzere, nikah töreni benzeri resmi doğum törenleri düzenlenmesi olduğu belirtiliyor.

3126 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?