logo

AB’li Konuklar, Başkan Özden’i Ziyaret Etti

AB’li Konuklar, Başkan Özden’i Ziyaret Etti

‘Grundtvig’, ‘Learn to Integrate Families into Enviroment’ (Ailelerin Çevreye Entegrasyonu Öğrenmesi) programı kapsamında, Pursaklara gelen Yunanistan, Portekiz, İtalya ve Romanya’dan gelen 41 kişilik grup Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i ziyaret etti.

Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen AB Hayat Boyu Öğrenme ‘Grundtvig’, ‘Learn to Integrate Families into Enviroment’ programı kapsamında Türkiye’ye gelen Yunanistan, Portekiz, İtalya ve Romanya’dan oluşan ve aralarından Yunanistan’ın Drama İli Paranesti İlçesinin Belediye Başkanı Nıkolaoe Kayıaoylov-un da bulunduğu 41 kişilik grup, Belediye Başkanı Lokman Özden’i makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Gruba ilçede sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Özden, ilçenin her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunu söyledi.

Kurulan yeni Üniversite ile eğitim kenti olma yolunda hızla ilerlediklerini anlatan Başkan Özden, “Öncelikle ülkemize ve ilçemize hoş geldiniz. İlçemiz son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen bir ilçedir. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile birlikte ilçemizde 25 bin öğrenci eğitim alacak. Bu öğrencilerin yüzde 25’ini yurt dışından gelen öğrenciler oluşturacak. Belediye olarak eğitime ve eğitim ile ilgili tüm projelere katkı vermekteyiz. Gelişmişliğin en büyük göstergesi elbette eğitimdir ve biz bunun bilincindeyiz” diye konuştu.

Yunanistan’ın Drama İli Paranesti İlçesi Belediye Başkanı Nıkolaoe Kayıaoylov’da bu diyaloğun ikili ilişkileri geliştirmesini ve ilerletilmesini çok istediğni belirterek, Çubuk ilçesini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Birçok değerlerinin Türklerle aynı olduğunu ifade eden Nıkolaoe Kayıaoylov, Çubuk’ta çok iyi karşılandıklarını, çok iyi ve içten bir belediye başkanı ile tanışmaktan son derece memnun olduğunu söyledi.

Nıkolaoe Kayıaoylov, “İlçenizde olmak ve sizleri tanımak bizleri çok mutlu etti. Gelişmiş gayet modern ve insanları candan ve sevecen bir ilçeniz var. Bizlerde sizleri ilçemizde misafir etmek isteriz. Bu diyaloğun ikili ilişkilerle geliştirilmesini ve ilerletilmesini çok istiyorum” diye konuştu.

Daha sonra heyette bulunan konuklar geldikleri ülke ve şehirleri tanıttılar. Çeşitli ikramların ardından heyet Kıbrıs Caddesi’nde bulunan Çubuk Agat taşı işletmesini gezerek alış veriş yaptı.

Grup daha sonra Çubuk 2 Barajını gezerek, Yayla Karadeniz Lokanta’sında Türk balık yemeği ve Çubuk yöresel yemeklerini tattılar.

1008 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+7 = ?