logo

Akkuzulu Domates Şenliği Dualarla Açıldı

Akkuzulu Domates Şenliği Dualarla Açıldı

Çubuk’ta bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Akkuzulu Domates Şenliği’ dualarla açıldı.

Çubuk’ta bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Akkuzulu Domates Şenliği’ yapılan dualarla açıldı. Şenlikte kurulan stantlarda tonlarca domates ve sebze satışı gerçekleştirilirken, düzenlenen programlarla misafirler keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Binlerce Başkentlinin akın ettiği şenlik, Akkuzulu Meydanı’nda gerçekleştirilirken programa Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal, Hacı Çelebi, Çubuk AK Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetin Kaya, MHP İlçe Başkanı Sait Aydos, Eski Çubuk Belediye Başkanı Süleyman Haksever, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Alaattin Zararsız, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, çeşitli daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Kemal Yıldız’ın yaptığı, şenlik programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra mahalle imamlarından Fevzi Olmuş tarafından Mısır ve Suriye’deki Müslümanların kurtuluşa ermesi için dua yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün konserinin ardından şenliğin açılış konuşmasını yapan

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle şenliğin buruk başladığını söyledi. Yapılan etkinliğin ticari anlamda mahalle halkına bir girdi sağlayan etkinlik olduğunu vurgulayan Başkan Özden, “Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlar vicdanlarımızı sızlatıyor. Gerçekten şenliğin başlarken de hayır dualarla başlaması bir manidardır. Rabbil Alemin zalimlere fırsat vermesin. Mazlum insanlara Müslümanlara yüce Rabbim yardım etsin” diye konuştu.

Programa katılanlardan Osmanlı yadigarı kardeş ülkelerde yaşanan olayların sona ermesi için bolca dua etmelerini isteyen Başkan Özden, Birleşmiş Milletleri göreve çağırarak, herkesin bu olup bitenlere duyarlı olması gerektiğini söyleyerek, alanda bulunanları Mısır’daki darbecilerin katliamı sonrası sembol haline gelen Rabia işareti ile selamladı.

Girişte üreticilerin sorunlarını dinlediğini kaydeden Başkan Özden, diğer ilçe belediye başkanlarıyla görüşerek mahalle sakinlerinin ürünlerini pazarlama konusundaki sorunları çözmeye çalışacağının belirtti. Akkuzulu Mahallesinin imar planının bittiğinin müjdesini de veren Başkan Özden, imar planındaki yolların açılıp açılmaması konusunda alanda bulunanlarla mini bir referandum yaparak, “İnşallah festivalden sonra imar yollarını açacağız ve arkasından yolları asfaltlayacağız. Merkezde ne varsa burada da o olacak. Çubuk için durmak yok yola devam. İlçemizi kuzeyin parlayan yıldızı yapmak için var gücümüzle gece gündüz demeden çalıştık ve inşallah bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Özden’e mahalleye ve şenliğe verdiği katkılardan dolayı Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Gurban Demirci tarafından teşekkür plaketi verildi. Şenlik alanındaki üreticilerin stantlarını gezen ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Özden, daha sonra şenlik alanından ve mahalleden ayrıldı.

Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Zekai Kasım da mahalle halkının yetiştirdiği ürünleri tanıtmak ve pazarlamak için yapılan şenliğin amacına ulaştığını söyledi. Yapılan şenliğin Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle heveslerini kursaklarında bıraktığını kaydeden Kasım, “Tüm mahalle sakinleri olarak çağımızın firavunlarını lanetleniyoruz. Bizim bu şenliği yapmamızda her türlü desteği ve katkıyı veren başta Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden’e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe tarım müdürlüğünde görevli ziraatçılardan oluşan jüri tarafından en güzel domates yetiştiricisinin seçimi yapıldı. Akkuzulu Mahallesi’nin en güzel domates yetiştiricisi yarışmasının birincisi Yetiş Yıldırım, ikincisi Osman Sarıgül ve üçüncüsü Ömer Küçük olurken, dereceye girenler Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Gurban Demirci tarafından ödüllendirildi.

İlerleyen saatlerde çeşitli yarışmaların ve hediye çekilişlerinin yapıldığı şenlikte, ‘Domates Ağalığı’ seçimi de yapıldı. Bu yılki ‘Domates Ağalığı’nı 5 bin TL’ye Akkuzulu Mahallesi sakinlerinden Hamdi Cihat Kırıkçı aldı.

Şenlik meydanına kurulan stantlarda vatandaşlar, bahçelerinde yetiştirdikleri domates, fasulye, biber, karpuz, patlıcan gibi sebzeler ile meyveleri satışa sundu. Şenliğe gelen misafirler tarafından yoğun ilgi gören stantlarındaki ürünler, kısa sürede tükenirken, vatandaşlar bir taraftan da tarladan ürünleri toplayarak satış için yetiştirmeye çalıştı.

Şenlik süresince misafirlere çeşitli ikramlarda bulunulurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan oyun alanında da ücretsiz patlamış Mısır, şekerleme ve top dağıtıldı.

Dernek Başkanı Demirci tarafından daha sonra şenliğe destek ve katkı verenlere plaketleri verilirken, tanınmış sanatçılardan Hasan Koç, Hasan Yaman, Seda Kara, Yasin, İbocan, Ankaralı Yasin,’in verdiği Ankara havaları konserleri ile gece geç vakitlere kadar süren programda, şenliğe katılanlar doyasıya eğlendiler.

1464 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+10 = ?