logo

Akyurt Fuar Alanının Temeli 2012’de Atılacak

Akyurt Fuar Alanının Temeli 2012’de Atılacak

Akyurt Fuar Alanının Temeli 2012’de Atılacak

Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Kurulunu Esenboğa Airport Otelde gerçekleştirildi.

Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İÇASİFED Başkanı Nihat Güçlü, AKSİAD Başkanı Azmi Kelemcisoy, Aksiad üyeleri ve Akyurt’ta bulunan resmi kurum amirleri katıldı.

Genel kurulun açılışında bir konuşma yapan Azmi Kelemcisoy son dönemlerde Akyurt’un hızlı bir gelişim sergilediğini bu gelişmede Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Akyurt Belediyesinin önemli katkıları olduğunu belirterek “Akyurt’a yapılacak olan uluslararası fuar alanı bölgemize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacak. Sanayiciler olarak biz raylı sisteminin de bölgemize gelmesini rica ediyoruz ” dedi. İÇASİFED Başkanı Nihat Güçlü ise yaptığı konuşmada “Akyurt gerek bünyesindeki Esenboğa havalimanının 25 ülkeye direk uçuş yapması ilçeyi daha da bir cazibe merkezi haline getiriyor. Fuar alanının hayata geçmesi ve bu bölgeye organize sanayi bölgesi kurulmasıyla bölgedeki büyüme daha büyük ivme kazanacaktır” dedi.

Genel kurula hitaben bir konuşma yapan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmiş olan Uluslararası Ankara Fuar Alanı Bölgesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Başkan Ayantaş “İlçemiz hızla büyüyen ve her geçen gün yeni yatırımlara ev sahipliği yaparak hızla gelişen bir ilçe. İlçemize yeni yatırımların kazandırılmasında bizlere verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’e çok teşekkür ederiz ” dedi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Yiğit ise yaptığı konuşmada “Son dönemlerde yapılan yatırımlarla Akyurt hızla gelişen, gündüz nüfusu 50 bin i aşan ve Türkiye ortalamasının 3 katı göç alan bir ilçe. İlçede her geçen gün eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye yeni yatırımlar hayata geçmekte. İlçemizde son dönemlerde hizmete giren Endüstri Meslek Lisesi ilçedeki kalifiye eleman sıkıntısını giderecek. Yeni hizmete giren 112 Acil Servisi de yaralanma ve iş kazalarında acil müdahale ederek can kayıplarını en aza indirecek.” Şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye çıkarak AKSİAD Genel Kuruluna hitap eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın geçmişte memur kenti olarak anıldığını ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projeler ve yaptıkları çalışmalarla Ankara’nın vizyonunun değiştiğini belirtti.Son yıllarda açılan AVM’lerle Ankaraticaretin canlandığını, kurulan hastanelerle de Ankara’nın tıbbın merkezi haline geldiğini belirten Gökçek sanayiyi ve sanayiciyi çok önemsediklerini,sanayi yatırımlarına ücretsiz altyapı desteği verdiklerini ifade etti. Başkan Gökçek “3 yıl önceAkyurt’ta sanayicilerle yaptığımız görüşmede siz istihdamı %50 arttırın bizde size destek olalım demiştik, Akyurt bu hedefe ulaştı. Sanayicimiz istihdam sağladığı müddetçe biz onlara destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Ankara Uluslararası Fuar Alanı inşaatına 2012 yılı içerisinde başlanacağını belirten Başkan Gökçek, ilk olarak 50 bin metre kare kapalı alan, 50 bin metre kare açık alan olarak inşaa edilecek fuar alanı projesi Ankara’yı Ticaretin başkenti yapacağını, Fuar Alanı Projesi kapsamında birde film platosu projelendireceklerini ve bu plato da çekimi gerçekleştirilecek filmlerle de Ankara’nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacaklarını belirtti.

2344 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+2 = ?