logo

Başkent Ankara’ya Pentagon!

Başkent Ankara’ya Pentagon!

 

Başkent Ankara’ya Pentagon! 

 Amerikan savunmasının beyni olan ve başkent Washington’un içinde ayrı bir şehir gibi yapılanan Pentagon’un bir benzeri, Ankara’da polis için kurulacak. Merkezde, dünyanın birçok ülkesindeki güvenlik güçleri, özel eğitme alınacak.

 Takvim gazetesinin haberine göre; Türkiye, polis eğitiminde dünyanın merkez üssü olacak! 2008 yılından bu yana planlanan Uluslar arası Polis Eğitim Merkezi’nin (UPEM) kurulması için düğmeye basıldı. Devlet Planlama Teşkilatı’nın, 2011 yatırım programına aldığı merkez için Ankara Çubuk’ta arazi tahsisi yapıldı. UPEM projesine tahsis edilen 900 bin metrekare arazi üzerinde adeta yeni bir şehir kurulacak. Merkez içinde atış pistleri, eğitim göletleri, Off-road ve motosiklet pistleri, kriminal ve olay yeri inceleme alanı, bomba imha eğitim alanı, operasyonel müdahale eğitim parkuru, pratik eğitim şehri bulunacak. Dinlenme ve piknik alanları ile spor tesislerinin yer alacağı bu şehirde, dünya standartlarında eğitim de verilebilecek.

 

DERSİMİZ INTERPOL!

Merkezde, Türkiye’nin anlaşması olan, Orta Asya’dan Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Balkan ülkelerinden Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Ortadoğu’dan Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, Ürdün, Afrika’dan Sudan, Etiyopya, Nijerya, Fildişi Sahili ve Mali’nin polis teşkilatlarına eğitim verilecek. Günde 3 bin polise eğitim verebilecek merkezde, “İnterpol Terörizmle Mücadele Akademisi” de hayata geçirilecek. Dünya polisleri, interpol uzmanlığı eğitimini Türkiye’de alacak.

 

1. Ana giriş

2. Eğitim İdari Binası

3. Eğitim Amfisi

4. 360 Derece Atış Pisti

5. Mühimmat Deposu

6. Off-Road Pisti

7. Motosiklet Eğitim Pisti

8. 100 metre Atış Parkuru

9. Hareketli Hedef Atış Parkuru

10. 50 metre Atış Parkuru

11. Derslik, Kafeterya, Depo

12. Araç Atış Parkuru

13. 200 metre Atış Parkuru

14. UPEM Korusu

15. 400 metre Atış Parkuru

16. Olay Yeri İnceleme Eğitim Alanı

17. Bomba İmha Eğitim Alanı

18. İkinci Giriş

19. Üçüncü Giriş

20. Taktik Eğitim Parkuru

21. Pentatlon Sahası

22. Operasyon Eğitimi Parkuru

23. Keskin Nişancı Kulesi

24. Pratik Eğitim Şehri

25. Panzer Su Deposu

26. Eğitim Göleti

27. Rekreasyon Göleti

28. Dinlenme ve Piknik Alanları

29. Açık Hava Spor Tesisleri

1595 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?