logo

Cami Avlusunda Ramazan Şenliği

Cami Avlusunda Ramazan Şenliği

Ankara Pursaklar Belediyesi, Ramazan şenliklerini 20 Temmuz’da 2 ayrı noktada başlatarak halka 3 Ağustos’a kadar Ramazan coşkusu yaşatacak.

Bu kutlu zaman dilimini en iyi şekilde geçirebilmek için birbirinden güzel programlar hazırlayan Pursaklar Belediyesi, Hicret Camii ve Saray Merkez Camii avlularında olmak üzere 2 ayrı noktada Ramazan şenliklerini düzenleyecek. İslam alemi, manevi iklimi ile gönülleri rahmet deryasına sürükleyecek olan On Bir Ayın Sultanı Ramazan’a ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Pursaklar Belediyesi de geleneksel hale getirdiği Ramazan programları ile Pursaklarlıların manevi iklimine katkı sunacak. Böylece Ramazan’a ulaşmanın getirdiği sevinç, Pursaklar’daki birçok etkinlikle devam edecek. 20 Temmuz’da başlayacak olan Ramazan Şenlikleri 3 Ağustos’taki Kadir Gecesi’nde halk iftarı ile sona erecek.

RENKLİ PROGRAMLAR

Pursaklar Belediyesi 2005 yılından itibaren geleneksel hale getirdiği Ramazan Şenliklerinde bu yıl da birçok programa yer verecek. Geleneksel sanatlardan otantik eğlencelere, Türk tasavvuf musikisinden deve safarilerine, bilgi yarışmalarından iftar sofralarına, çocuk oyun gruplarından otantik eğlencelere, Hacivat-Karagöz’den meddah gösterilerine kadar birçok faaliyet yer alıyor. Ayrıca Pursaklar Belediyesi 5 ayrı yerde halk iftarı düzenleyecek.

RAHMET VE MAĞFİRET AYI

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, kardeşliğin önemine vurgu yaptığı Ramazan mesajında şunları söyledi: “Rahmet ve mağfiret ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu mübarek ayda tüm hemşerilerimiz ile Bereketli bir Ramazan daha geçirmeyi planlıyoruz. Ramazan Şenliğimizin finalini ise tüm hemşerilerimizle birlikte Kadir Gecesi’ndeki iftarda yapacağız. Bu mübarek ayda kardeşliğimizi güçlendirip, komşuluk ilişkilerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.”

SAHNE ALACAK SANATÇILAR

20 Temmuz 3 Ağustos tarihleri arasında Pursaklar Hicret Camii ve Saray Merkez Camii avlularında sahne alacak olan sanatçıların isimleri şöyle: Ahmet Münir Akkuş, Murat Rıfai, Recep Çakar, Fatih Yardım, Ömer Faruk Keskin, Hidayet Can, Mesut Şimşek, Cengiz Taşkent.

1145 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+5 = ?