logo

Çifçi Emeğinin Karşılığını Almaya Başladı

Çifçi Emeğinin Karşılığını Almaya Başladı

Çubuk Ziraat Odası Başkanlığı, hububat hasat bayramı açılışını başlattı.

Yetkililer, rekoltenin iyi durumda olduğunu belirti.

Hububat hasat açılışına, İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, ilçe daire müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle ve ilçe tarım yetkilileri ve çiftçilerin katılımlarıyla 2013 yılı tahıl hâsılatı sezonunu başladı.

Kaymakam Cemal Şahin; “Kaliteli ve verimli ürün elde edebilmek için çiftçilerimizden gerekli bütün tedbirleri almalarını, verimi yüksek ürünlere yönelmelerinin daha uygun olacağını ve biçerdöverlerin sürekli denetlenerek dane kaybının önüne geçmelerini istedi.

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle ise yaptığı açıklamada, “Bu yıl ürününü eken, biçme dönemine başladı. Çiftçilerimizin bereketli hasat almalarını talep ediyoruz. Çifçilerimizin biçerdöver çalışırken başlarında durmalarını ürünlerini takip etmeleri gerekir. Ürün firesi % 2’yi geçmemeli, geçtiği takdirde ilçe tarım müdürlüğüne haber vermelerini talep ediyoruz. Arazi de hasatlarının denetimini çiftçimiz yapmalı. Biçerdöver tarım iş makinasının yangın tüpü olmalı. İlçe çiftçilerimizi ve biçerdöver sahiplerini bir araya getirdik ve dönümü 10 TL olarak belirledik.  Rekolte geneç seneye nazaran bu sene iyi durumda. Bu yıl ürün verimi güzel beklediğimizin üzerinde, belirlenen fiyat 72 ile 75 kuruş, hububat fiyatları da uygun. Çiftçilerimize bereketli hasat ve bol kazanç diliyorum” diye konuştu.

826 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

3+10 = ?