logo

Çiftçiye Kovan Arı Dağıtıldı

Çiftçiye Kovan Arı Dağıtıldı

Ankara İl Özel İdaresi tarafından Çubuk’ta “Arıcılık Projesi” kapsamında 66 çiftçiye 330 kovan arı dağıtıldı.

Dağıtıma törenine, Ankara İl genel Meclisi Üyesi Şerife Ayar, İlçe Tarım Müdürü Ziya Akbayrak, İlçe Özel İdare Müdürü Fatih Kaya ve üreticiler katıldı.

İlçenin arıcılık yapmaya çok müsait bir yer olduğunu belirten, bayan Ankara İl genel Meclisi Üyesi Şerife Ayar, doğal bal üretmeye üreticiyi teşvik etmek istediklerini söyledi. Şerife Ayar sözlerine şöyle devam etti. “ Ankara İl Özel İdare tarafından yapılan Arıcılık Projesi kapsamında kovan sayısı az olan üreticileri desteklemek ve bal üretimlerini artırmak üzere arı dağıtımını gerçekleştirdik. Proje, yüzde 75’inin Özel İl İdaresi tarafından finanse edildiği, yüzde 25’inin de vatandaş katkısıdır. Buradaki amacımız ilçemizi bal üretiminde de hak ettiği yere getirmek. Umarız bu yıl güzel bir üretim olacak. Yanı sıra bizde projemizin ne kadar etkili olduğunu gözlemleyeceğiz” dedi.

Çubuk sanayisinde bulunan Ankara İl Özel İdaresi şantiyesinde akşamüzeri dışarıda kalan arıların içeri girmesi ile başlayan dağıtım da üreticiler arıları ile birlikte kovanlarını aldılar.

Akşamüzeri arıların kovanlara girmesi ile birlikte çiftçiye 5’şer kovan arı dağıtımı yapıldı.

Ankara ilçeleri genelinde toplam 3382 arılı kovan 608 üreticiye verildi.

1027 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?