logo

Çubuk Heyeti Bosna da

Çubuk Heyeti Bosna da

Çubuk Heyeti Bosna Hersek’in Maglaj Şehrinde Temaslara Başladı.

İlçeden hareket eden Çubuk heyeti, 28 saatlik yolculuğun sonunda kardeş şehir Bosna Hersek’in Maglaj kentine ulaşırken, şehirdeki temaslarına başladı.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal, Hacı Çelebi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Dr. Arif Demir, Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koçak, Belediye Meclis Üyeleri, İşadamları, Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Satılmış Pürlü, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan, öğretim görevlileri, birim müdürlerinden, şehit yakınlarından, basından oluşan heyeti Bosna Hersek’in Maglaj kentinde Belediye Başkanı Mehmet Mustabasıc, Merhamet Dernek Başkanı Atıf Spahıc, Türk Barış Kuvvetinde görevli askerler ile öteki yetkililer karşıladı.

Maglaj Belediyesi Kültür Merkezinde heyeti kabul eden Mustabasıc, daha önce karşılıklı yapılan ziyaretler hakkında bilgiler verdi. Mustabasıc, merkezin şehre hakim balkonunda şehir ve yapıları hakkında kısa bilgi verirken, çevredeki vatandaşlarda heyete sevgi gösterilerinde bulundular.

Heyete Maglaj’da kaldıkları sürece yapılacak program ve etkinlikler hakkında da bilgi veren Mustabasıc, ’’Kardeşlerimiz şehrimize hoş geldiniz. Kaldığınız sürece birlikte farklı etkinlikler yapabileceğimiz güzel bir program hazırladık. Şehrimizin ve ülkemizin güzel yerlerini görmenizi sağlayacağız. Umarım burada kaldığınız sürece güzel anlar geçirirsiniz’’ dedi.

Türk halkının, Çubuk halkının ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in selamlarını ve sevgilerini Bosnalı kardeşlerine getirdiklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Hacı Çelebi’de, kendilerini ve heyetini şehirlerinde misafir ettikleri için teşekkür ettiğini belirterek, ’’Atat yadigarı bu topraklarda siz kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük onur ve gurur duymaktayız. Aralarında iş adamları, öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşları ve şehit yakınlarının olduğu 37 kişilik heyetimle birlikte davetiniz üzere buradayız. Bizi çok güzel bir şekilde karşıladınız. Teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Kabulde, Maglaj hakkında tanıtım filmi seyrettirilirken, ilçenin ekonomisi ve sosyal kültürel yapısı hakkında da bilgi verildi.

Dört bir yanı Türk ve Bosna Hersek bayraklarıyla donatılan şehirde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2009 yılında yaptırılan Vali Recep Yazıcıoğlu Camii’nde Cuma namazı kılan heyet, daha sonra Bosna Hersek’in en büyük fabrikalarından biri olan ve Türk girişimciler tarafından özelleştirilen Natron –Hayat kağıt fabrikasında incelemelerde bulundular.

Natron Hayat Fabrikası Genel Müdürü Mehmet Eray Nasöz tarafından heyete fabrika hakkında bilgi verildi.  Türkiye ile birlikte 45 ülkeye kâğıt ve kâğıt ürünleri ihraç ettiklerini vurgulayan Nasöz, şunları söyledi:

’’Yugoslavya tarafından 1956 yılanda yapılarak faaliyete geçen ve daha sonra kapatılan fabrika, 2005 yılında grubumuz tarafından alınarak yeniden faaliyete geçti. Toplamda 516 dönümlük alana saip fabrikaya 100 milyon Euro yatırım yaparken, şuanda 800 kişiye çalışmaktadır. Hurda kağıt, oluklu mukavva, ambalaj kağıdı, kutu ve çimento kağıdı üretilmektedir’’dedi.

Fabrikada yapılan incelemenin ardından Nansöz, tarafından heyetin onuruna yemek verilirken, kendilerine heyeti temsilen Başkan Yardımcısı Çelebi ve Türk Kızılay’ı Çubuk Dernek Başkanı Selahattin Koç çeşitli hediyeler verdiler.

773 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?