logo

Çubuk Yamaç Paraşütünde İlk Adım

Çubuk Yamaç Paraşütünde İlk Adım

Çubuk’ta yamaç paraşütü yaparak bir ilki gerçekleştiren Şekerci bu spor için ilk adımı attı.

Çubuk’un İkipınar Mahallesinde 7 Nisan Perşembe günü yamaç paraşütüyle atladığı sırada inişe geçerken rüzgarın da etkisiyle kayalıklara düşüp yaralı kurtulan, kaldırıldığı Çubuk Devlet Hastanesinde gördüğü tedavi sonrası taburcu olan  40 yaşındaki Aslan Şekerci, bu tutkusundan vazgeçmiyor.

Evinde istirahatta bulunan Şekerci, “Yamaç paraşütü ile 6 yıldır atlamak artık benim için bir tutkuya dönüştü. Bu hobimden kolay kolay vazgeçmek mümkün değil” dedi.

Yamaç paraşütü kazası, Çubuk İlçesi’ne 27 kilometre mesafede, yüksek tepenin bulunduğu İkipınar Çaltepe Mevkiinde 7 Nisan Perşembe günü saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Çubuk’ta oturan ve Esenboğa Havalimanı’nda çalışan Aslan Şekerci, arkadaşıyla birlikte bindikleri otomobil ile zaman zaman yamaç paraşütü yapılan İkipınar Çaltepe mevkiine gitti. Araçlarını dağlık bölgeye gelmeden bırakan iki arkadaş, bir süre yürüdükten sonra yamaç paraşütünün yapıldığı tepeye çıktı. Ardından Aslan Şekerci, dağın tepesinden yamaç paraşütüyle kendisini boşluğa bıraktı. Şekerci bir süre havada kaldıktan sonra inişe geçtiği sırada kayalık bölge düştü. 112 Acil Servis ekipleri tarafından kurtarılan Aslan Şekerci, yaklaşık 3 saat süreyle yaralı halde bekledi. Aldıkları telefon üzerine hemen yola çıkan, ancak ulaştıkları bölgede bir süre arama yapan ekipler, Şekerci’yi sedye ile ambulansa taşıyıp, Çubuk Halil Şıvgın Devlet Hastanesi’nde gördüğü tedavi sonrası taburcu oldu.

Olay günü kaskının üzerindeki kamera ile kaza anını görüntüleyen ve durumunun iyi olduğu söyleyen Şekerci, “Bu bir tutku ve hobidir. Kolay kolay vazgeçmek mümkün değil” dedi. Yamaç paraşütü sporunun, ilçeye yeni bir turizm sektörü kazandıracağını söyleyen Şekerci, “Bu sporu 6 yıldır yapıyorum. Çubuk’ta kendi imkanlarımla yaklaşık 100’e yakın, toplamda 300 atlayış yaptım. İlk defa böyle bir olay başıma geldi. Şuan iyiyim. Bu spor Çubuk’ta yapılabilir. İlçede bu spora uygun birçok alan var. Bu spor pahalı bir spor olarak bilinir. Genelde zengin insanların yapabileceği düşünülür. Aslında öyle değil. Herkesin yapabileceği bir spordur. Gerekli eğitimi ve belgeyi aldıktan sonra ayaklarınızı yerden kesip, kendinizi gökyüzünde bulabilirsiniz. Bu spora ilçede sahip çıkılırsa, gençlerimize eğlence ve yeni bir sektör oluşabilir” dedi.

883 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?