logo

Domateste Bu Yıl Verim Yüksek

Domateste Bu Yıl Verim Yüksek

Ankara’nın önde gelen sebze merkezi Çubuk’un Akkuzulu Mahallesinde domates hasadı başladı.

Önceki yıllara göre geç olgunlaşan ve rekoltenin düşük gerçekleştiği belirtilen domates için bu yılda Akkuzulu Mahallesi’nde ‘Domates Şenliği’ gerçekleştirilecek.

Hava muhalefeti nedeniyle bu yıl Akkuzulu domatesinin geç verim vermeye başladığını söylen Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Gurban Demirci, Ramazan öncesi domates fiyatlarının çok yüksek olmasına rağmen, Ankara’da Akkuzulu domatesi çıktığı anda fiyatların düştüğünü belirtti.

Üreticiyi bu yıl zor bir hasat döneminin beklediğinin kaydeden Demirci, “Ne hikmetse her yıl aynısı oluyor, bizim domatesimiz çıktığı anda fiyatlar iyice geriye düşüyor. Bizim burada toptan domates 75 kuruş arasında satılıyor. Toptan satmayanlar traktörlerle veya kamyonetlerle Ankara’nın çeşitli semt ve mahallelerinde seyyar olarak 1 TL’den satıyor. Bizde fiyatlar bu kadar düşükken vatandaş marketlerden yaklaşık 2 TL’den kilosunu almakta” dedi.

Akkuzulu Mahallesinin tamamının geçim kaynağı olan domates yetiştiriciliğinin ilçeye de büyük bir girdi sağladığını vurgulayan Demirci, domateslerini tüm Türkiye’ye duyurmak ve değerinde satabilmek için 4 yıldır hasat şenlikleri düzenlediklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Geçmişte inşaatlarda veya pazarlarda çalışan mahalle sakinlerimiz, yaklaşık 5 yıldır sebze üretimi yapmaktadır. Bu mahallenin yaklaşık 5 yıldır hemen hemen tek gelir kaynağı domates üretimi oldu. Çok çalışkan olan mahalle sakinlerimizden küçük büyük, kadın erkek tüm mahalleli gece gündüz sebze üretmek ve onları satmak ile meşgul. Bizde dernek olarak 4 yıldır üreticilerimize destek olmak için hasat şenlikleri yapmaktayız. Sağ olsun Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Bey bize şenlik ve tanıtım noktasında destek veriyor. Bizim tek amacımız üreticimizin bin bir güçlükle ürettikleri ürünü değerinde ve yerinde satmasına katkı vermektir”diye konuştu.

564 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?