logo

Festival Tarihi Turşu Fiyatları Belirledi

Festival Tarihi Turşu Fiyatları Belirledi

Çubuk ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’nin yapılacağı tarih ve turşu fiyatları belirlendi.

Uluslararası Çubuk Kültür Festivali Komitesince gerçekleştirilen toplantıda, festivalin 10-13 Eylül’de yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, turşucu esnafının, festival süresince açacağı stant yerleri ve bu yıl ki turşu fiyatları da belirlendi.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı açıklamada, dört gün sürecek festivalin Çubuk’un dünyaca ünlü turşusunun yanı sıra yöresel ürünlerinin de vatandaşların beğenisine sunulacağını belirterek, şunları kaydetti: “Bu yıl ki festivalimizde turşunun bilimsel yönden tanıtımının yanında, uluslararası sempozyumlar ve sportif turnuvalar da festival süresince düzenleyeceğiz. Çubuk turşusunu en iyi şekilde tanıtmak için, kaliteli bir turşu nasıl olur, fermente turşu, salamura turşu ne demektir gibi bunları bilimsel yönden açıklayacak broşürler de hazırlayacağız. Daha çok uluslararası boyutuna ağırlık vereceğimiz festivalimizle amacımız ilçemizin ürünleriyle birlikte kardeşliği ve dostluğu ön plana çıkarmaktır.”

Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli de geçen yıl 7,5 lira olan bir numara salatalık turşusunun 2 kilogramının bu yıl 10 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Benli, şöyle konuştu: “Sıfır numara salatalık turşusunun 1 kilogramlık fiyatı 7,50 lira, 2 kilogramlık fiyatı 17,50 lira, 5 kilogramlık fiyatı ise 23 lira olarak belirlendi. Bir numara salatalık turşusunun 2 kilogramlık fiyatı 10 lira, 3 kilogramlık fiyatı 15 lira ve 5 kilogramlık fiyatı ise 20 lira olarak tespit edildi. İki numara salatalık turşunun 5 kilogramı 15 lira, türlü turşunun 2 kilogramı 7,50 lira ve biberiye turşusunun bir kilogramı 7,50 lira olarak belirlendi. Biz kooperatif olarak festival süresince belirlenen fiyatlardan turşuların satılmasını sağlayacağız” dedi.

929 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+9 = ?