logo

Fırtına Başkentte Hayatı Durdurdu

Fırtına Başkentte Hayatı Durdurdu

Başkent Ankara’da akşam saatlerinde yaklaşık 15 dakika fırtına ile birlikte yağan sağanak yağış hayatı felç etti.

Ankara Çubuk karayolu orta refüj de bulunan ağaçlar yerinden sökülürken, Yenice Mahallesi dev totem tabelası ile bir firmanın büyük totem tabelası sert rüzgara dayanamayarak bir aracın üzerine düştü.

Fırtına bazı ağaçları kırarken bazılarını kökünden devirdi.

Yetkililer, yağmurun etkisini yitirdiğini ve hava durumunun normal seyrine döndüğünü bildirerek bölge genelinde küçük çapta maddi hasar meydana geldiğini belirttiler.

ESENBOĞA HAVALİMANI GÖLE DÖNDÜ

Ankara’da etkili olan yoğun yağmur hava trafiğinde aksamalara neden olurken Esenboğa Havalimanı’nın çatısından terminale sızan yağmur suları yolculara zor anlar yaşattı.

Ankara Esenboğa Havalimanı, akşam saatlerinde etkili olan yoğun yağmur hava trafiğini aksattı. Yaklaşık 20 dakika süreyle şiddetli şekilde etkili olan yağmur sebebiyle iki uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı. THY’nin Duseldorf-Ankara seferini yapan uçağı ilk denemesinde inişini gerçekleştiremedi ve yağmurun kısmen etkisini yitirdiği anda ikinci denemesinde inişini gerçekleştirdi.

THY’nin Trabzon-Ankara seferini yapan uçağı da pisti pas geçti uçağın az sonra ikinci denemesini yaparak piste inmesi beklenirken yoğun yağış terminalde de de sıkıntılara neden oldu.

Esenboğa Havalimanı’nın çatısındaki bazı bölümlerden terminal içine sızan yağmur suları yolculara ve personele sıkıntılı anlar yaşattı. Yolcular terminal içine dolan su birikintilerinin içine girmemek için çaba sarf ederken temizlik görevlileri suları tahliye etmek için seferber oldu.

Yetkililer, yağmurun etkisini yitirdiğini ve hava trafiğinin normal seyrine döndüğünü bildirdi.

Öte yandan, suların elektrik tesisatına sızmasıyla birlikte Esenboğa Havalimanı’nda sık sık elektrik kesintisi yaşandı.

Etkili olan fırtına ve şiddetli yağış sırasında başarılı bir sınav veren Esenboğa Havalimanı tüm fonksiyonları ve tüm personeli ile kesintisiz hizmet sundu.

Ankara Esenboğa Havalimanı Terminalleri içinde, uçuş bilgisinden köprülere ve diğer tüm operasyonlar olağan seyrinde sürdürüldü. Hava muhalefeti nedeniyle, rüzgâr hızı ve yağışa bağlı olarak görüş mesafesinin de düşmesi ile bir uçak başka bir havalimanına yönlendirildi.

PURSAKLAR VE KEÇİÖREN DE FIRTINA DOLU SAĞANAK YAĞIŞ

Özellikle Keçiören ve Pursaklar ilçesinde etkili olan sağanak yağış ulaşımda da aksamalara sebep oldu. Esenboğa havalimanı yolu karyağdı mevkiindeki alt geçit su ile doldu. Alt geçitte ulaşım bir süre kontrollü olarak sağlandı. Alt geçide giren bazı otomobiller suda kalmamak için geri geri alt geçitten çıktı.

Pursaklar’da dün gün içinde ve akşam saatlerinde yağan yağmur hayatı büyük ölçüde etkiledi. Sağanak halinde yağan yağmur nedeniyle bazı yollar gölet haline gelirken Pursaklar’ın birçok yerinde de trafik kazaları ve araç bozulmaları yaşandı.

Yağmur ve dolu trafiği felç etti. Köprü altında biriken sularda araçlar mahsur kaldı. Bir servis aracı havaalanı yolundan, ayyıldıza dönenen alt geçit içerisinde yolcular ile birlikte mahsur kaldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Pursaklar ilçesindeki Gümüşköy alt geçidi yaklaşık 1,5 metre su ile doldu. Alt geçit ulaşıma kapandı. Yağmur esnasında alt geçide giren bir midibüs suda kaldı. Yaklaşık 1,5 metrelik su birikintisinde kalan midibisün şoförü aracı güçlükle terk etti. Fırtına bazı ağaçları kırarken bazılarını kökünden devirdi.

Şiddetli rüzgar ve dolu saray mevkinde de evlerin camlarının kırılmasına sebep oldu. Ayrıca şiddetli rüzgar ağaçların kırılmasına ve trafiğin felç olmasına neden oldu.

Gece saatlerinde şiddetini yitiren yağmurla birlikte hayat normale döndü.

Yetkililer, yağmurun etkisini yitirdiğini ve hava durumunun normal seyrine döndüğünü bildirerek bölge genelinde küçük çapta maddi hasar meydana geldiğini belirttiler.

1085 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+10 = ?