logo

Gökçek’in Kısmeti ve Kıspeti

Gökçek’in Kısmeti ve Kıspeti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kısmet olursa yeniden aday olurum” dedi ya; bu, er meydanına döndürdüğü siyaset arenasında kıspet giyip peşrev çekmeye başladığının ispatıdır!

İKİ ÖNEMLİ ŞART VAR…

 Gökçek’in, “Çok önemli projelerim var” gerekçesine kimse itiraz edemez, yaptıkları var.

İtiraz edenler, onun projelerinin ötesinde projeler sunmak zorundadır.

Başkan sözlerini, “Ondan sonra emekli olurum” diyor ama projeler bitmezse ne olacak?

O daha sonra düşünülecek bir husus.

Ha, bir de bu amacına ulaşmasının iki önemli şartı var. Birincisi elbette ‘Allah izin verirse’ ve de ‘Başbakan uygun görürse’!

YANDIĞIMIZIN RESMİDİR!

 Bizi, gerçekten bizi, yani medya mensuplarını özellikle de televizyon dünyasını yakından ilgilendiren hedefleri de var Başkan Gökçek’in. Emeklilik sonrası için dedi ki:

“Sonra belki de televizyonlarda program yaparım.”

Yandık!

Televizyonculuğu da belediye başkanlığı gibi olursa reyting-meyting komaz altüst eder!

DENEYİM VE DONANIM…

 Bilindiği gibi, Melih Gökçek, dört dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bir dönem de Keçiören Belediye Başkanlığı olmak üzere 5 dönemdir Ankara’nın dününe, bugüne ve yarınına mührünü vuran bir isim.

Hal böyle olunca, sadece belediye başkanlığı ile kalmadı, siyasetin dokularına nüfuz ederek pek az belediye başkanına nasip olan bir deneyim ve donanım kazandı.

“Belediye başkanları arasında genel siyaseti benim kadar bilen yok” demesi ondan.

Siyaset otobanında kimi zaman hız limitini aşan Gökçek, yeri geldi ara yollara saptı. Virajlı, inişli-çıkışlı bu yollarda atlattığı her badire, her koşulda direksiyonu toparlayabilen bir şoför özelliği kazandırdı kendisine.

Bu sürece dönük değerlendirme yaparken, “Ben oldum olası sadece belediye başkanı olarak kalmadım. Çünkü ben aktif siyasetten geldim. Anavatan Partisi’ndeyken de aynı şekilde hareket ettim, Refah Partisi’nde de Fazilet Partisi’nde de aynısını yaptım. Bunlar birbirini takip eden kapatılan partiler biliyorsunuz. Şimdi Ak Parti içinde de aynı şekilde davranıyorum” diyen Gökçek, kendisine yönelik tavırları, eylemleri, söylemleri, “Bana hücum etmelerinden daha doğal bir şey olmaz” olgunluğuyla karşılayıp önlemini alabilme noktasına varmış.

Moda deyimle; aşmış!

CHP İLE ‘GÖBEK BAĞI’ VAR!

Bir de kendisinin çok özel bir ihtisas sahası var: CHP

Öyle ki, “CHP benim velinimetim” diyecek kadar göbekten bağlı CHP’ye!

Çünkü, elde ettiği siyasi başarının ardında CHP’ye karşı yürüttüğü mücadelenin ve CHP’nin içinde bulunduğu hallerin etkisi olduğuna inanıyor.

Haksız da değil!

AB ÜYELİĞİ VE BÜYÜKŞEHİR

 Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış ve Ankara Valisi Alâaddin Yüksel ile birlikte imza attığı “Ankara AB’ye Hazırlanıyor Projesi”, Gökçek’in Ankara olarak Türkiye’nin AB’ye uyum sürecine sağladığı katkıyı değil, Avrupa ve dünya ölçeğinde kazanılan ödüllerin de havadan gelmediğini gösteriyordu.

Evet, Başkan Gökçek’in kısmeti açık, kıspeti sağlam görünüyor.

2426 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

7+9 = ?