logo

Gökçek Çubuk’tan Tam Destek İstedi

Gökçek Çubuk’tan Tam Destek İstedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Çubuk meydanında yapılan açılış törenine ilçeye yapılacak projeleri anlattı.

Proje ile Kavşakkaya Barajı ile Çubuk 2 Barajı arasında su naklini sağlayacak iletim hattının açılışı yapılırken, yeni yapılan arıtma, depolama tesisleri ile birlikte Çubuk’un 50 yıllık su ihtiyacı karşılanmış oldu.

Çubuk ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin büyük projelere imza attığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu zamana kadar yaptıkları yatırımın 577 trilyon lira olduğunu kaydetti. Sadece geçen sene 50 bin metrekare kaldırım yaptıklarını, 450 bin ton asfalt döktüklerini ifade eden Gökçek, sadece bu sene yaptıkları yatırımın 50 trilyon lira civarında olduğunu kaydetti.

Fuar alanının ihalesinin yapıldığına dikkat çeken Gökçek, Melikşah’a dev bir tesis kurulacağını açıklayarak, Özlüce’yi termal tesisi haline getireceklerini, İŞ-KUR işbirliği yaptıklarını çevre temizlik elamanı olarak 150 kişiyi istihdam edeceklerini açıkladı.

Kavşakkaya Barajı suyunun Çubuk 2 Barajına aktarılması ile ilgili iletim hattı hakkında bilgi veren Gökçek, iletim hattının 14 kilometre uzunluğunda olduğunu belirterek, “Suyu hiç boş bırakmıyoruz. Barajlar arasında paylaştırıyoruz. Arıtma tesisimiz 80 bin metreküp su arıtıyor, arıtma tesisi yetmiyor, 50 bin metreküplük tesisi yapıyoruz, Çubuk’un arıtmasını büyütüyoruz” dedi.

Çubuk ile ilgili başka projelerinde olduğunu hatırlatan Elibol, “Kızılay ve havaalanı arasında metro yapılacak, o metro ile Çubuk arasında hafif raylı sistem yapılarak bağlantı kurmamız gerekiyor. Çubuk bölgenin en önemli hayvancılık ve tarım üssü. Çubuklular çok üretken, buraya ne yapsak azdır” diye konuştu.

1043 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?