logo

Her şey Suyu Yerin Üstüne Çıkarmak İçin

Her şey Suyu Yerin Üstüne Çıkarmak İçin

Çubuk’un değişik bölgelerden su çıkartmak için çalışan sondörler zorlu yaşam mücadelesi vererek geçimlerini sağlıyor.

Dağda ve ovada su sondajı yapan sondörler, bir taraftan adete zor doğa şartlarıyla hayat mücadelesi verirken, bir taraftan da su ve çamurla savaş veriyor.

Dünyanın en zor işleri arasındaki sondaj işini yapıyoruz. Suyu çıkarmak göründüğü gibi kolay değil. Bizim mesleğimizi ve nasıl yapıldığını çoğu kimse bilmiyor. Suyun olduğu her türlü bölgede suyu gün yüzüne çıkarmak için zor uğraşlar veriyoruz. Arazi yapısı zor olduğu için işimizde gerçekten çok zor. Gece gündüz buradayız, burada kalıyor, yiyecek ve içeceğimizi burada temin ediyoruz. Bu iş çok emek isteyen bir iş. Buraya uyum sağlamak bu şartlarda çalışmak zor, aldığımız paranın hakkını vermeye çalışıyoruz. Çalıştığımız görenler bize hak veriyorlar. İşimizin sonunda suyu çıkarınca gülen mutlu insanları görünce bizde mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Buraya ekmek parası için Konya’dan geldim. Bizim için mesai merhumu yok. Tek amacımız suyu bulmak. Çocukluğumdan bu yana hayatım böyle yerlerde çalışarak geçti. Ailemin geçimini mecbur çalışmak zorundayım. Buralarda çalışarak çocuklarımı okutmaya çalışıyorum. Kışın 3 ay memlekete gidiyoruz ve orada dinleniyoruz. Daha sonra tekrar çalışmaya geliyoruz” dedi.

650 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?