logo

Kaçak Yapıyla Mücadele Çubuk’ta Başlıyor

Çubuk Belediyesi konut, iş yeri, depo ve arsa gibi taşınmazların yeniden emlak tespitinin yapılması ve kaçak yapılarla mücadele edilmesi amacıyla yeni bir birim kurdu.

Çubuk Belediyesi tarafından Mali Hizmetler ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personellerinden oluşan 5 kişilik ekip, ilçe genelinde emlak taraması yapacak. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin başkanlığında kurulan “Emlak tespiti ve kaçak yapıyla mücadele birimi” merkezdeki 7 mahalleden başlayarak 85 mahalleyi kapsayacak şekilde çalışma gerçekleştirecek. Bu yılın sonunda tamamlanacak çalışma kapsamında belediye gelirlerinde önemli bir şekilde artış bekleniyor.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, kurulan birim ve faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Emlak vergilerindeki kayıp ve kaçakları önlemek için emlak tespiti ve kaçak yapıyla mücadele birimini kurduk. Hali hazırda 8 bin 353 bina, 10 bin 260 arsa ve 19 bin 452 arazi olmak üzere 38 bin 65 emlak mükellefimiz bulunmaktadır. Yapılacak bu çalışma ile emlak beyanında bulunmayan veya yanlış beyan veren kişi, kurum ve kuruluşlar belirlenecek ve 5 yıl geriye dönük borçlandırılacaklar. Ekiplerimiz günlük denetimleri gerçekleştirirken, aksaklıklar konusunda da, günlük, haftalık ve aylık raporlar hazırlayacaklar. İlçe merkezimizin yanı sıra mahalleye dönüştürülen köyleri de kapsayan güncellemeler sayesinde emlak vergisi kayıp ve kaçaklarının önüne geçilmesini hedefliyoruz. Ayrıca uygulama sayesinde belediyemizin yıllık geliri yaklaşık 2 milyon TL artması beklenmektedir”dedi.

458 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?