logo

Karagöl Güzelleşiyor

Karagöl Güzelleşiyor

Karagöl Güzelleşiyor

Çubuk’un görülmeye değer Karagöl’ü temizlenerek güzelleştiriliyor.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Yıldırım Dağı eteğinde yer alan Karagöl’de temizlik yapıldığını belirterek, gölden piknik masası, mangal ve çok sayıda pet şişe ile 25 kamyon ot çıkarıldığını söyledi.

Ankara’nın Çubuk ilçesinin Yıldırım Dağı eteğinde yer alan Karagöl, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi iş birliği ile temizleniyor.

Doğal güzelliğiyle şehir yaşamındaki sıkıntılardan uzaklaşmaya çalışanların hafta sonu durağı olan Karagöl, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanada’dan getirilen hasat makinesiyle temizleniyor.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, sorumsuz kişilerce Göle atılmış piknik masası, mangal ve birçok pet şişe çıkarıldığını, ayrıca 25 kamyon da ot temizlendiğini belirtti.

Yazın gelmesiyle birlikte Karagöl’ün etrafındaki yoğunluğun artması nedeniyle çevrede başlatılan temizlik çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Özden, şöyle konuştu:

“ANFA tarafından getirilen göl hasat makinesi, gölün içerisinde bulunan atıkları, yosunları ve otları temizleyerek kirli görüntünün önlenmesini sağlayacak. Gölün doğal dengesini bozmadan devam edecek çalışmalarda, gölün tabanındaki otların temizlenmesiyle suyun rengi de düzelecek. Her konuda olduğu gibi Karagöl’ün temizlenmesinde de destek olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’e, ANFA yetkililerine ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.

1572 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+4 = ?