logo

Kurban Bayramında 24 Saat Görev

Kurban Bayramında 24 Saat Görev

Çubuk Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını rahat ve huzur içerisinde geçirmeleri için gerekli önlemleri aldığı bildirildi.

Çubuk Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kurban Bayram süresince nöbetçi ekiplerin ve acil müdahale ekiplerinin 24 saat görev başında olacağı belirtildi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçeye kaçak hayvan girişlerini önlemek için denetimlerin arttırıldığını, ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksilerinde ulaşım ekiplerince denetleneceğini belirtti.

Ayrıca Bayram tatili boyunca, ilçe halkının alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyeceğini belirten Başkan Özden, Bayram süresince nöbetçi ekiplerin ve acil müdahale ekiplerinin 24 saat görev başında olacağı belirtti.

Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri de Bayram süresince, kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon çalışmaları yaparak, İlçe halkının ve Ankaralıların sağlıklı bir ortamda kurbanlarını kesmelerini sağlayacağını ifade eden Başkan Özden, ilçenin tüm cadde ve bulvarlarında Bayram temizliği yapılacağını söyledi.

Başkan Özden,”Kurban Bayramı öncesi süpürme ve yıkamanın dışında görsellik anlamında olumsuzluk teşkil eden çöpleri de toplayacak olan Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz Bayram süresince tam kapasite çalışacak. Kurban satış yerlerinde denetimlerimizi artırdık. Bayram süresince, kurbanlık hayvanların kesim öncesi ve sonrası muayeneleri, sağlık raporları ve kulak küpeleri de veteriner ekiplerimiz tarafından kontrol edilecektir. Kurban Bayramı boyunca belirlenen yerler dışında kesim yapmak isteyenlere izin verilmeyecek. Atıklar en kısa sürede belediye ekiplerimiz tarafından toplanarak çöp toplama alanına nakledilip uygun şekilde bertaraf edilecek. Kesim noktalarına kurbanlıkların etini, derilerini ve atıklarını koymaları için belediyemiz tarafından poşet dağıtımı yapılacak”diye konuştu.

Arife günü mezarlıklara ücretsiz servis düzenleneceğini anlatan Başkan Özden, daha önceki bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtılacağını belirtti.

1031 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

3+10 = ?