logo

Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Uyardı!

 Yurt genelinde kış aylarını aratmayan havalar yazın yaşanıyor.

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı çevreleri (Kazan, Kızılcahamam, Beypazarı, Güdül, Nallıhan, Ayaş, Çubuk ve Çamlıdere) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. 

Hava sıcaklığı iç kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, yurdun kuzey ve iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Karabük, İnebolu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun batısında kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Zonguldak, Bartın, Karabük, İnebolu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb. ) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara, Batı Karadeniz, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun batısında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, vb. ) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu Yakası aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. (24)

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı çevreleri (Kazan, Kızılcahamam, Beypazarı, Güdül, Nallıhan, Ayaş, Çubuk ve Çamlıdere) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. (23)

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. (28)

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. (31)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (22)

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu. (25)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık. (36)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, doğusu (İstanbul Anadolu Yakası, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik) aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu, Kütahya çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Doğusu (Yozgat, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray) ile Eskişehir, Çankırı ve Ankara’nın kuzey ve batı çevreleri (Kazan, Kızılcahamam, Beypazarı, Güdül, Nallıhan, Ayaş, Çubuk ve Çamlıdere) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Karabük ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, bölgenin kuzeyi zamanla çok bulutlu, Erzincan ve Ardahan çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek.

1421 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

5+6 = ?