logo

Metro İçin Etüt Çalışma Yapacağı Talimatı Verildi

Metro İçin Etüt Çalışma Yapacağı Talimatı Verildi

Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, ilçe merkezine kadar hafif raylı sistemin geleceğinin müjdesini verdi.

Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Demirbaş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Esenboğa Havaalimanı’na gelecek olan metro hattının Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Külliyesi’ne kadar uzanacağını söyledi.

Çubuk’un en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Demirbaş, önümüzdeki eğitim öğretim yılında ilçeye gelecek 10 bin öğrenciyle birlikte bu sorunun katlanarak artacağını ifade etti.

Bu sorunun çözülmesi için hem belediye başkanının hem de kendilerinin bir dizi çalışma yürüttüğünü kaydeden Demirbaş, şunları kaydetti: “İlçe merkeziyle metronun son durağı olacak külliyenin bağlantısının sağlanması konusunda yaptığımız bütün ziyaretlerde vekillerimize ilettiğimiz ilk konu metro olmuştur. Çünkü ilçemizin metro hattıyla bağlanması bir anlamda ulaşım sorununu çözeceği gibi, ilçenin gelişimi ve prestiji açısından da çok önemli bir yol kat etmesine neden olacaktır. Metro talebini bölge milletvekillerimizden Aydın Ünal beye ilettik. Kendileri de bu talebi gayet mantıklı buldular. Sağ olsun bu konuyla ilgileneceğini söyledikten sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binalı Yıldırım beyle görüşme yaptılar. Bakanımız da bu hususu olumlu gördü ve hafif raylı sistemin ilçe merkezine kadar yapılabilmesi için bir etüt çalışma yapacağı talimatı verdiği bize iletildi. Açıkçası bu gelişme bizi heyecanlandırdı.”

Çubuk’a yapılan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ardından raylı sitemin ilçe merkezine kadar uzatılmasının Çubuk’un kaderini değiştireceğini ifade eden Demirbaş, “Bu müjdenin verilmesi bizim için önemli bir aşamaydı. Belediye Başkanımız da, imarla ilgili güzergah konusunda diğer çalışmaları yapmış bulunuyorlar. Sayın bakanımız tarafında da böyle bir talimatın verilmesini ben, ilçemiz açısından çok önemli buluyorum” şeklinde konuştu.

1039 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?