logo

Milletin Malı Tekrar Millete Verildi

Milletin Malı Tekrar Millete Verildi

Çubuk’ta FETÖ – PDY nin milletten topladığı paralarla yapılan bütün okullar tapusu ile beraber tekrar hazineye devir oldu.

Çubuk’ta Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında iki özel öğrenci yurdu mühürlendi.

FETÖ/PDY’ye maddi destek sağladıkları belirlenen Ahmet Doğan İlkokul ve Ortaokulu (Samanyolu Koleji), Özel Çubuk Temel Lisesi’nin (Maltepe Dershanesi), ardından ilk adı Özel Damla Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, ikinci adı Reyhan Kız Yurdu son olarak ta Ayşe Deda İncesu kız yurdu ve İbrahim Ethem Özden Erkek Öğrenci özel öğrenci yurtları kapatılarak mühürlendi.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yurt binasına, “Bu yurt binasına devlet tarafından el konulmuştur” yazılı pankart asıldı. Kapatma işleminden önceki gece yurdun tabelalarının kimliği belirsiz kişilerce kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan, geçen hafta FETÖ’yle bağlantılı olduğu iddia edilen Özel Çubuk Temel Lisesi ve Ahmet Doğan İlkokulu’ndaki açılamayan kasalar İlçe Mal Müdürlüğü yetkilerine tutanakla teslim edildi.

Kamulaştırılması yapılan okullar ve malzemeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilirken, yeni eğitim öğretim yılı için devlet okulu olarak açılması konusunda planlama yapılacağı belirtildi.

İki gün önce Milli Eğitim Bakanlığından gelen emirle kapatılan FETÖ okul ve yurtları şimdi tapuları ile devlete geçiyor.

Çubuk’a gelen Maliye Bakanlığı ekipleri Çubuk’ta çalışmalarına devam ediyor. Ahmet Doğan İlkokul ve Ortaokulu (Samanyolu Koleji), Özel Çubuk Temel Lisesi (Maltepe Dershanesi), Deda İncesu kız yurdu, İbrahim Ethem Özden Erkek Öğrenci yurdunun Tapu devir teslimleri sırası ile yapılmaya devam ediyor.

Böylece Fetö’ye ait olan kurumlara devlet el koydu. Bu tür yerleri ihbar edip bildirmek ise her Türk vatandaşının asli görevi olmuştur.

Baraj Eğitim Kurumları isimli bir şirket adına yürütülen örgüt faaliyetleri nedeni ile FETÖ – PDY yapılanmasına ait şirketin yönetim kurulu üyesi olarak görünen şahıslarda gözaltına alındı.

Bu binalar artık tamamen milletin ve devletin. Olası taşkınlıklara karşı, gençler tarafından asılan pankartın da bina duvarından bin an önce kaldırılması bekleniyor.

Hazineye devrolan bu binaların hangi devlet kurumuna tahsis edileceği ise ileri ki günlerde belli olacak.

Bu işlemlerin dayandırıldığı OHAL yasasının ilgili maddesi şu şekilde

OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA ALINAN TEDBİRLERE İLİŞKİN KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

Karar Sayısı: KHK/667

(2) Kapatılan vakıfların her türlü taşınır ve taşınmazları ile her türlü mal varlığı, alacak ve hakları, belge ve evrakı Vakıflar Genel Müdürlüğüne bedelsiz olarak devredilmiş sayılır. Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ve kapatılan diğer kurum ve kuruluşlara ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayılır, bunlara ait taşınmazlar tapuda resen Hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edilir. Birinci fıkrada sayılanların her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde Hazineden bir hak ve talepte bulunulamaz. Devire ilişkin işlemler ilgili tüm kurumlardan gerekli yardımı almak suretiyle ilgisine göre Maliye Bakanlığı veya Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilir.

1341 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+7 = ?