logo

PKK’ya Diyarbakır’da Operasyon

Terör örgütü PKK/KCK’nın en büyük finansman kaynaklarından olan uyuşturucuya yönelik Diyarbakır’da operasyon düzenlendi.

Uyuşturucu ekim, yetiştirme ve işleme alanlarına yönelik olarak sabahın ilk ışıklarıyla başlayan operasyonda, ilk etapta yaklaşık 150 ton Hint keneviri tarlalardan sökülerek imha edildi. Bölgenin güvenlik açısından riskli olması sebebiyle saat akşam saatlerinde operasyona son verildi.

İldeki tüm güvenlik birimlerinin katılımı ile planlı bir şekilde yürütülen operasyon Lice – Hazro – Kocaköy ilçelerini kapsayan 150 kilometre karelik bir alanda yürütüldü. Yaklaşık 300 hektarlık bir alan, güvenlik güçleri tarafından didik didik tarandı. Birçok arazi Hint kenevirinden temizlenirken, akşam karanlığının yaklaşması sebebiyle bazı tarlalara girilemedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütünün finans kaynaklarının yanı sıra uyuşturucuda kullanılan milis yapılanmasına darbe vurmayı planladıklarını söyledi.

Jandarma özel harekat ve komando timleri, polis özel harekat timleri, geçici köy korucuları ve narkotik ekiplerinden oluşan bin 700 güvenlik görevlisinin katıldığı operasyona, çok sayıda helikopter de havadan destek verdi. Zırhlı araçların da katıldığı operasyon 3 ilçe ve 15 köyde icra edildi. Yaklaşık 15 traktör, kenevir tarlalarını sürdü. Toplanan kenevirler, güvenlik güçleri tarafından yakılarak imha edildi. Özel timler, kırsaldaki evlerde tek tek arama yaptı. Bazı köylülerin, tütün tarlalarının hemen dibine kenevir ektikleri tespit edildi. Uyuşturucu tarlalarına sulama sistemi kurulduğu gözlendi.

Söz konusu bölgede güvenliği sağlamak amacıyla faaliyet yürüten güvenlik güçlerine dün terör örgütü mensupları tarafından saldırı düzenlenmişti. Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı aracın geçişi sırasında, Kocaköy – Lice karayolunun 12. kilometresinde yola döşenen bir el yapımı patlayıcı, uzaktan komutayla patlatılmıştı. İçinde 8 askerin bulunduğu araçta ağır hasar meydana gelmişti. Herhangi bir ölüm veya yaralanmanın yaşanmadığı olay sırasında, yolun kenarında 3 metre genişliğinde, 2 metre derinliğinde çukur oluşmuştu.

742 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?