logo

Seracılar Zor Durumda

Seracılar Zor Durumda

Çubuk Kaymakamlığı ve Ankara İl Özel İdaresi’nin destekleriyle kurulan Sera Kent’te bulunan işletmeciler, çiçek satamadıkları için iflasın eşiğine gelerek mağduriyetlerini belirttiler.

16 üreticinin bulunduğu merkezde seralar tek tek kapanmaya başlarken üreticiler, bugüne kadar kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve ürünlerin belediyeler tarafından alınmadığını söyledi.

Ürünleri satamazlarsa iflas edeceklerini savunan üretici Dursun Mercan, “2011 yılında kaymakamlık ve özel idarenin desteğiyle sera kurduk. Bize destek sözü verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de bizi destekledi. ANFA’ya bilgi verdi ama yetkililer, nedense bizim malımızı hor gördü. Bu seneye kadar bir miktar alıyorlardı, müteahhitleri de yönlendiriyorlardı. Bu sene hiç ürün almadılar. Durumumuz vahim. Bu kadar malı çöpe dökeceğiz. Dökersek seralar batacak” diye konuştu.

Ürettikleri ürünlerin standartlara uygun olduğunu ifade eden Hacı Ahmet Kurnaz’da, fiyatların ucuz olduğunu kaydetti. Başkent’teki cadde ve sokaklarda kullanılan süs bitkilerinin sadece yüzde 10’unu kendileri tarafından karşılanmasının yeterli olacağını belirten Kurnaz, “Ne devletin, ne yerel yönetimlerin ne ANFA’nın bize bir desteği yok. Fiyatlarımız da dışarıdan gelen çiçeklere oranla yüzde 50 ucuz. Buraya gelip, bizim malımızı kötülüyorlar. Burada daha önce sosyal yardım alan 300 kişi çalışıyor” dedi.

1062 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?
#

Seracılar Zor Durumda” için 1 yorum

  1. Kazım Türk : diyor ki:

    Üreticiye acil destek lazım bu herkesin görevi yetkililerin değil hepimizin

    0