logo

Temel Şereflikoçhisar ve Evren’de Tarım Alanları İnceledi

Temel Şereflikoçhisar ve Evren’de Tarım Alanları İnceledi

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel Şereflikoçhisar’da tarım alanlarında incelemelerde bulundu.

Şereflikoçhisar ilçesinde tarım alanlarını inceleyen Temel burada yaptığı açıklamada, Şereflikoçhisar’ın Türkiye ve Ankara için önemli bir tarım merkezi olduğunu belirterek, Peçenek barajının faaliyete geçmesiyle beraber buradaki tarımın çok daha iyi bir noktaya geleceğini söyledi.

Peçenek barajının faaliyete geçmesiyle 14.000 dekar alanın suya kavuşacağını hatırlatan Temel, böylece Şereflikoçhisar’da tarımsal verimliliğin ve çeşitliliğin artacağını da vurguladı.

Barajın faaliyete geçmesiyle beraber tarımsal sulamanın da başlayacağını kaydeden Temel, suyun kullanım hakkının Şereflikoçhisar Sulama Birliği’nde olduğunu ve çiftçilerimizin bu sudan faydalanabilmeleri için bu birliğe mutlaka üye olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Ankara’nın sulanabilir arazi varlığının çok az olduğunu ifade eden Temel, boşa akıtılacak bir damla suyun olmadığını ve çiftçilerden bu konuda duyarlılık beklediklerini söyledi.

Şereflikoçhisar ziyaretinin ardından Evren ilçesine geçen İl Müdürü Muhsin Temel tarım alanlarında incelemelerde bulundu.

Evren’de tarımın detaylandırılması gerektiğini ifade eden Temel, Hirfanlı Barajının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Son dönemde buradaki çiftçilerin bir kooperatif kurduklarını ve barajdan yakalanan kum balıklarının Hollanda, İtalya, Rusya gibi ülkelere ihraç edildiğini de belirten Temel, çiftçilerin bu tür birliklere ve projelere ihtiyaç duyduklarını, İl Müdürlüğü olarak bu tür çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Hububat ekili alanları da inceleyen Temel, bu sene yağışların bol olduğunu, şu an her şeyin yolunda gittiğini anlatarak bir aksilik olmazsa bu yıl hububatta verimin yüksek olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

1638 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?