logo

Türkçe’nin Çocukları Çubuk’a Konuk Oldu

Türkçe’nin Çocukları Çubuk’a Konuk Oldu

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Çubuk etkinliği yoğun ilgi gördü.

Kırgızistan’dan 15 öğrencinin konuk olduğu etkinlikte öğrenciler seslendirdikleri Türkçe şarkılarla ve yöresel oyunlarla izleyenlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Çubuk’ta Atatürk Parkı’nda gerçekleşen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kırgızistan etkinliğine Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Meclis üyeleri Ömer Aydın, Kemal Küçük ve Osman Refahyeli, Ankara Sanayi ve İşadamları Derneği Temsilcisi Gıyasettin Yücel, işadamları Şaban Öztürk, H. Hüseyin Çelik, Mehmet Kayabaşı, Deda İncesu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Nijeryalı Ebubekir’in Kur’an tilavetinin ardından sunuculuğunu Aycanım ve Cunusaliyeva’nın yaptığı program birbirinden renkli gösterilere sahne oldu. Kırgızistan’dan gelen öğrenciler şarkılar, halk oyunları, şiir ve skeçlerle eğlenceli anlar yaşattı.

Programda Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in plaketini Ankara Sanayi ve İşadamları Derneği temsilcisi Gıyasettin Yücel verdi. Lokman Özden; Türkçe Olimpiyatlarının bu günlere kolaylıkla gelmediğini, bunun bir çile, bir ideal ve bir özlem olduğunu, olimpiyatları bu günlere getirenlere saygı ile alkış tutulmasını istedi. Özden, “Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Özden Türkçe’nin önemine vurgu yaparak, festivalin yabancı bir terim olduğunu söyledi. ‘Uluslararası Turşu ve Kültür Festivali’nin isminin ‘Uluslararası Turşu ve Kültür Şenliği’ olarak değiştirilmesi konusunu halka sordu. Halk değişikliğe onay verdi.

Kırgızistan’ dan gelen öğrenciler kendi ülkelerine özgü keçeden yapılmış şapkaları Kaymakam ve Belediye Başkanına hediye etti. Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin konuşmasında şunları dile getirdi: “Dünyanın 135 ülkesinden gelen değerli kültür dostları, on beş gündür memleketimizin farklı yerlerinde program yapıtlar ve şimdi programlarını bitirip memleketlerine dönüyorlar. Biz de onlara minnettarız, teşekkür ediyoruz. Bizler birincilerimizi, ikincilerimizi biliyoruz ama onları yetiştiren sahnenin arkasındaki kahramanları tanımıyoruz. Buradan onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Program sonunda Çubuk Kaymakamı ve Belediye Başkanı programa maddi manevi destek veren işadamlarına plaketlerini takdim etti. Yetkililer, Kırgızistan’ın yöresel kıyafetlerini giyerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

1733 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?