logo

Yeşil Çubuk Yeniden Canlanıyor

Yeşil Çubuk Yeniden Canlanıyor

Çubuk ilçesinin en büyük rekreasyon projesi olan ‘Yeşil Vadi’ projesinin birinci etap çalışmaları devam ediyor.

Yeşil Çubuk Parkı ile Çubuk 2 Barajı’nın arasında kalan yaklaşık 330 hektarlık alanda yapılacak ‘Yeşil Vadi’ projesinin 1. Etap çalışması devam ediyor. Aşağı Çavundur Mahallesi Selimiye Camisi’nin önünden başlayan 1. Etap çalışması yaklaşık 38 hektarlık alanı kapsıyor.

 ‘Yeşil Vadi’ projesinin ilçenin çehresini değiştirecek bir proje olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, projenin aynı zamanda bölgenin en büyük rekreasyon projesi olacağını belirtti.

Projenin birinci etabının 2014 yılına kadar tamamlanmasının planlandığını anlatan Başkan Özden,  çalışmaların hızla devam ettiğini kaydederek, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Yapımı devam eden ve belirli bir aşamaya gelen projenin 1. Etabında halı saha, tenis kortu, basketbol sahası, kondisyon aletleri, süs havuzu, çocuk oyun alanları, wc, piknik alanları (kamelya ve barbekü), yaklaşık bin metre yürüyüş yolu, bin metre bisiklet yolu, serbest oturma alanları (pergole) gibi sosyal donatı alanları olacak. Üçte ikisi yeşil alan olacak 1. etap içerisine yaklaşık bin 750 ağaç ve yaklaşık bin adet süs bitkisi dikilecek’’dedi.

Göreve geldikleri 2009 yılından bu tarafa ilçeye 26 yeni park kazandırdıklarını ve ihtiyaçlara cevap vermeyen 10 adet park yerini de yeniden düzenlediklerini vurgulayan Başkan Özden, ’’Vatandaşlarımızın hizmetine kazandırdığımız 26 yeni parkla birlikte ilçe genelinde 141 bin 222 metrekarelik alanda 47 koruluk oluşturduk. İlçemizdeki kişi başına düşen yeşil alanı 3,73 metrekareden, 7.80 metrekareye çıkarttık. Gençlerimizin spor yapmaları için 6 adet halı saha ve 2 adette basketbol sahası yaparak hizmete açtık. İnşallah ‘Yeşil Vadi’ projesiyle yeşil alan oranı daha da çok artacak’’ dedi.

Çubuk’ta 2009 yılından sonra yapılan parklar.

Cumhuriyet Mahallesi’nde, Vefa Parkı, Kosova Parkı, Kosova Yürüyüş Yolu, 1 adet halı saha ve 1 adet basketbol sahası.

Yavuz Selim Mahallesi’nde, Emre, Lale, Çeltik, Sümbül Parkları.

Atatürk Mahallesi’nde Hikmet, Menekşe, Mevlana 2, Nevin Gökçek Parkları.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde, Köroğlu, Lefkoşe, Damla, Tayyip Özdemir, Köklü Sokak, Y. Beyazıt Parkları, Gazi Yürüyüş Yolu, Fatih Sultan Mehmet Parkı, 2 adet halı saha ve 1 adet basketbol sahası.

Barbaros Mahallesi’nde, Havuzlu, İniş, Fedakar ve Sevgi Parkları.

Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi’nde, M. Yazıcıoğlu, Altın Yurt Parkları ve 1 adet halı saha.

Fatih Mahallesi’nde, Gamze Parkı ve 1 adet halı saha

Sünlü Mahallesi’nde, Mescidi Aksa Parkı.

Çubuk’ta 2009 Yılından sonra yeniden revize edilen parklar.

Cumhuriyet Mahallesi’nde, Lale, Cemre, İstanbul ve Endüstri Parkları.

Yavuz Selim Mahallesi’nde, Huzurlu, Orkide, Şair Nedim ve Hacı Bektaş-ı Veli Parkları.

Atatürk Mahallesi’nde, Kurban Tepe Parkı ve İbn-i Sina Parkları.

Barbaros Mahallesi’nde, Zambak ve Yunus Emre Parkları.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde, Samurkent Parkı.

Çubuk’ta 2009 Yılından sonra yapılan Koruluklar.

Atatürk Mahallesi’nde, ŞH. Mustafa Eğriceğiz SK., Fecir Şener, Ceren 2 , Ceren 3, Bağış 2, Kumlu, Menekşe Cad. Elvan, Volkan, Ferah, Adnan Menderes Bulvarı ve Gezinti.

Barbaros Mahallesi’nde, Nadide2,  Öztürk2, Mekan 2, Hüseyin Gazi Karagöl koruluğu.

Yavuz Selim Mahallesi’nde, Fırat Osmancık, Cengiz Han, Orman, Elibol, Kurban, Çeçenistan, Darıca, Şefkatevi arkası ile Cumhuriyet ve Yıldırım Beyazıt Mahallelerindeki koruluklar.

1201 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?