logo

Başkan Besicileri Dinledi

Başkan Besicileri Dinledi

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Acehan, ilçenin en önemli geçim kaynağının hayvancılık ve tarım olduğunu söyledi.

Özellikle son zamanlarda ilçenin hızla büyüdüğünü ve geliştiğini ifade eden Acehan, şöyle konuştu: “Hangi iş kolunda çalışırsak çalışalım birinci şartımız çevreye, insanlara ve topluma zarar vermemektir. Bu şartları sağladığımız zaman sizin yapmış olduğunuz iş ve kazancınız helaldir. Ama ‘ben burada istediğim şartlarda besicilik yaparım, çevreme istediğim gibi bu atıkları atarım, yolları bozarım, etrafı kokuya ve sineğe boğarım’ derseniz, bu şekilde bir hürriyet, özgürlük kimseye verilmemiştir. Böyle bir şey mümkün değildir. Hayvansal atıkları bahçeye serilmesi de kabul edilir bir şey değildir. Dolayısıyla ekiplerimizin burada sizlere sunacakları talimatlara uyarsanız hem gübrelerden kaynaklanan hem kimyasal ilaçlardan kaynaklanan toprak ve çevre kirliliğini önleyeceğiz.”

Talimatlarıyla ekiplerin denetimleri artırdığını aktaran Acehan, kurallara uymayanlara da büyük cezaların kesileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, sağlık işleri ve zabıta müdürlüklerinin ortaklaşa yaptıkları denetimlerde tespit ettikleri eksikleri slayt şeklinde anlatıldı.

Daha sonra besicilerin istek, talep ve önerileri dinlendi.

601 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?