logo

Başkan Gökçek 18 Büyük Projesini Gösterdi

Başkan Gökçek 18 Büyük Projesini Gösterdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Melih Gökçek’in Çubuk için projeleri Çubuk Termal Projesi, Akyurt’ta Fuar Alanı ve Esenboğa’ya Metro, olarak açıkladı.

Başkan Gökçek, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Dünya da, Avrupa da ve Ankara da ilk defa yapılacak, 18 büyük yüzlerce projelerini anlattı.

Yeni dönem için 18 projesini tanıdan Gökçek, Ankara’ya yapılacak boğaz, Ankapark, Kuzey Yıldızı’na yapılacak cami ve İnanç müzesi ile Ankara’nın turizm açısından önemli bir merkez haline geleceğini belirtti.

 Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, milletvekilleri, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Tuncay Acehan ve çok sayıda partili katıldı.

 Melih Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde yapmış olduğu projelerin anlatımıyla başlayan tanıtım toplantısı, daha sonra Gökçek’in öz geçmişinin yer aldığı slayt gösterimi ile devam etti. Gökçek daha sonra, sahaya kurulan yürüyüş yolu ile tribündeki partilileri selamladı. Salonu dolduranlara seslenen Gökçek, 20 yıllık belediyecilik döneminin çalışma ve hizmet ile geçtiğine değindi.

Gökçek, “Hedefimiz Ankara’yı Tokyo ile New York ile yarıştırmak. Asya’dan Avrupa’dan Ortadoğu’dan devlet adamları Ankara’ya geldiklerinde övgüyle bahsediyorlar. 30 Mart’tan sonra da elimizden gelen gayretle çalışmalara devam edeceğiz. Durmak yok yola devam. Hiç vakit kaybetmeden 30 Mart’tan sonra yeni projelerimiz için çalışacağız. Ben Ankaralı kardeşlerimle gönül birliği yaptım. Ben bu şehri evim, ocağım, yuvam olarak gördüm. Ankara’da yaşayan her bir kardeşimin derdi bizim derdimiz, her bir kardeşimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.” diyerek yeni dönemde yapacakları 18 projeyi şöyle açıkladı:

 TEMAPARK PROJESİ

 “1. Proje: Proje Avrupa’nın en büyük tema parkı Ankapark projesi. İçinde bulunan çocuk oyun alanları ile birlikte dünyanın sayılı parklarının arasında yer alacak. Amacımız orayı 12 ay boyunca turizme açık tutmak. Alanda toplam bin 200 tane küçüklü büyüklü oyuncak var, bu bir rekordur. İçerisinde dinozor sinemaları, müzeleri bulunuyor. Savaşan Transformerlar, 360 derece Ankara ve Türkiye sinemaları. Yeni Mahalle birinci duraktan itibaren ücretsiz ulaşım sağlıyoruz. İlk yıldan itibaren 5 milyon ziyaretçi hedefliyoruz, hedef 10 milyon. Hızlı Tren’den parka teleferikle ücretsiz ulaşım sağlayacağız.

 ANKARA BOĞAZI PROJESI

2. Proje: Ankara Boğazı projesi. Ankara’ya deniz getirmek imkansız ancak Ankara’nın da bir boğazı olacak. İmrahor vadisinde 1. etapta yer alacak 11 bin metrekarelik dev alanda Ankara’nın imajına inanılmaz bir katkı sağlayacak. 5 senede bitmesini planlıyoruz.

 3. Proje: Havaalanı Metro projesi. Başbakan’ın talimatıyla Sıhhiye-Havaalanı metro projesi 30 kilometre uzunluğunda olacak ve 5 yıl içerisinde bitirilecek.

4. Proje: Bütün dünyada karayollarının yetersizliği nedeniyle kullanılmaya başlanılan otobüs teleferikler var. Otobüs gibi yoğun yolcu alabilen teleferiklerin merkez istasyonu, Adliye Binasının Toptancı Hal Bölgesine taşınmasından sonra, Adliye Sarayının olduğu yere koymak istiyoruz. Teleferik haricinde; yeni metro, dolmuş ve otobüs duraklarına da merkez olacak olan bu bölge, şehir trafiğine de nefes aldıracak. Ayrıca Ankara’nın birçok bölgesinde teleferik uygulamaları gerçekleştirilecek. Proje; Kızılay – Dikmen Vadisi, Kızılay – Mamak, Kızılay – Hacıbayram, İvedik- Etlik gibi bölgelerde genelde ‘yap işlet devret’ modeliyle uygulanacak olan bu projelerimiz bazı bölgelerde ise Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bizzat yapılacak. Toplam 23 kilometre.

 KUZEY YILDIZI

 5. Proje: Belediye başkanı olarak hayatımda yaptığım hizmetler arasında beni en çok heyecanlandıran proje. Kuzey Yıldızına Cumhuriyet döneminin en iddialı camisi olarak projelendirildi. 130 bin metrekarelik alanda 9 bin kişilik cami yanında bin 500 kişilik kongre salonu ve çeşitli merkezler yer alacak.

6. Proje: Fuar alanı projesi. Halen Esenboğa Havaalanı yanında 50 bin metrekare kapalı 50 bin metrekare kapalı alanı olan bir bölgede 2014 yılı içerisinde fuar alanımızı açacağız.

 İNANÇ VE TARİH MÜZESİ

 7. Proje: İnanç ve tarih müzesi projesi. Ankamall’ın karşısında itfaiye binasının yerine yapılacak. Ferman Müzesi’nde Osmanlı tarihi ile ilgili fermanlardan en az 200 ferman olacak. Ikinci kısım Tarih Müzesi’nde Osmanlı-Selçuklu büyüklerinin kılık/kıyafet, silah, kap/kacak ve benzeri malzemelerinin bulunacak. Bilim Müzesi’nde dünyada bilimin temelinin Müslüman alimler tarafından geliştirildiğini belgeleyen 1000 civarında icat yer alacak. Ve en önemli bölüm Kur’an Mucizeleri Müzesi’nde 21. asrın başında ancak anlaşılabilen Kur’an mucizelerinin, Universal Stüdyoları teknolojileri kullanılarak yapılan bilimsel açıklamaları inşallah burada yer alacak. Ankara’ya yılda en az 3 milyon turist getirecek bu proje, Hacıbayram ile birlikte, inanç turizmini teşvik edecek müthiş bir atılım olacak.

8. Proje: Termal su projesi. Ankara’nın 4 yanındaki Termal suların kullanılması için Ankara il sınırları içinde bütün altyapıları ücretsiz yaparak Termal turizm teşvik edilecek.

 9. Proje: Çok amaçlı kongre merkezi projesi. Yapılacak olan gösteri merkezi çok amaçlı kullanılacak ve Ankara’nın önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacaktır.

 10. Proje: 333 Ankara projesi. 333 metre olacak olan bir bina Ankara’nın simgesi olacak. Bina büyükşehir arazisi üzerine inşa edilecek ve içerisinde otel, ofis ve alışveriş merkezleri olacak.

11. Proje: Tarımsal ve hayvansal kalkınma projesi. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara’ya yeni katılan ilçelerimizde tarım ve hayvancılığı geliştirilmesi sağlanacak. Bölge halkına hayvan ve tohum desteği verilecektir. Kurulan tesisler zaman içinde köylülere hisse satışı ile devredilecek ve köyler zenginleşecek.

 12. Proje: Eryaman Stadyumu projesi. Gençlik Ve Spor Bakanlığı 43 bin kişilik yeni bir stat yapılıyor. 15 bin kişilik daha küçük başka bir stat daha yapılacak.

13. Proje: Manevi mimarımız Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresini yenileme projesi. 2014 yılında çevre düzenleme işleri bitmiş olacak. Ayrıca Türkiye’nin en modern kapalı dolmuş durakları ve Hacı Bayram kongre salonunu da tamamlamış olacağız.

14. Proje: Aile yaşam merkezlerinin çoğaltılması projesi. Çocukların, gençlerin, hanımların, engelli ve yaşlıların yararlanacağı sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunacağı merkezler yapılacak.

 GÖLBAŞI OTO GALERİCİLERİ PROJESİ

 15. Proje: Gölbaşı Oto Galerileri projesi. Arazinin kamulaştırılma işlemleri bitti. En kısa zamanda bitirilerek Ankara içerisindeki galeriler oraya taşınacak.

 16. Proje: Rekreasyon alanı projesi. 8 tane var. Iki tanesinin yapımı devam ediyor. Çubuk Barajını katarak 11. regrasyon alanını kazandıracağız. Atık su arıtma tesislerindeki sular barajı tekrar doldurulacak.

17. Proje: Çam Koru rekrasyon alanı projesi. Yaz kış bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek rekrasyon alanı olacak. Bölgeyi düzenleyerek gençler için kamp alanı yapılacak ve burada başarılı öğrenciler için kamp alanları oluşturulacak.

 18. Proje: Yeni Mamak projesi. 5 bin konut bitirilmesi için çalışıyoruz. Bir kısmını bitirdik. Diğer kısmını da bitireceğiz. Gecekondular yıkılarak yeni yaşam olaylarının yapılmasına devam edeceğiz” dedi.

1141 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?