logo

Başkan Gökçek’ten Hollywood Projesi

Başkan Gökçek’ten Hollywood Projesi

Başkan Gökçek’ten Hollywood Projesi

Başkent Ankara’yı bölgenin Hollywood’u haline getirecek, film platosu kurulacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent için hayata geçirilecek projeleri Yerel Yönetimler Danışma Toplantısında anlattı.

Bu projeler arasında, özellikle Ankara’yı bölgenin Hollywood’u haline getirecek film platosu dikkati çekiyor.

Gökçek, şunları kaydetti: “Fuar alanı içerisine bir tane de film platosunu kuruyoruz. Film platosunun şartnamesini hazırladık. İnşallah bu hafta içinde ihaleye çıkıyoruz, onu da yurt dışından bir firmanın yapmasını çok arzu ediyoruz. Amacımız şu; Diyoruz ki ‘Gelin Ankara’da film çekin. Size, bu stüdyoları bedava verelim. Ama bir şartımız var.’ En az her saat başına 5 dakika Ankara’yı tanıtacaksınız. Ankara’nın turizm potansiyelini arttıracaksınız”dedi.

Ankara, 9 Haziran’dan itibaren, benzeri İstanbul’da düzenlenen bir alış veriş festivaline de ev sahipliği yapacak.

Bir diğer proje de, Ankara’nın saat kuleleri ile donatılması…

Bu projeyle ilgili de Gökçek şunları söyledi:

”Ankara önümüzdeki iki sene içerisinde, saat kulelerinin dünyadaki en çok olduğu kent haline gelecek. Minimum 50 tane hatta 100 tane. Bu saat kulelerinin iki tane işlevi olacak. Bir kısmı tarihi saat kuleleri olarak ortaya çıkacak bir kısmı da ‘Tema saat kuleleri’ olacak. Mesela yurt dışında görmüşsünüzdür. Saat başına bir de bakarsınız ki bazı balerinler çıkar dans eder, dolaşır içeri girer. Bunu zihninizde bir fikir olsun diye söyledim. Bizim de mesela şimdi yapılıyor ihalesini de yapmak üzereyiz, seğmenler çıkıp her saat başı dans edecek ve içeri girecek. Ama çok daha orijinal fikirler var” diye konuştu.

Projelerin ortak hedefi, Başkent’i ticaret ve turizmin de merkezi haline getirmek.

trt

2417 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?