logo

ANKARA GÜNCEL SPOR HABERLERİ (ARŞİV)

ANKARA GÜNCEL SPOR HABERLERİ (ARŞİV)

ANKARA GÜNCEL SPOR HABERLERİ (ARŞİV)

Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor’dan defans oyuncusu Ersan’a transfer teklifinde bulunduğu bildirildi.Adanaspor A.Ş. Başkanı Bayram Akgül, Beşiktaşlı yöneticilerden Ersan’ın transferi konusunda teklif aldıklarını söyledi.Akgül, Beşiktaş’la görüşmelerinin sürdüğünü, ancak durumun henüz netleşmediğini belirterek, “Anlaştığımız takdirde transferi kamuoyuyla paylaşacağız. Beşiktaş gibi büyük bir camiaya futbolcu göndermek bizi mutlu eder” dedi.

AVRUPA OKULLAR ARASI BİREYSEL SATRANÇ ŞAMPİYONASINDA 12 MADALYA

  Yunanistan’ın Selanik şehrinde tamamlanan Avrupa Okullar arası Bireysel Satranç Şampiyonası’nda Türkiye Satranç Federasyonu takım oyuncuları 4 Altın, 3 Gümüş, 3 Bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandılar.Takım halinde de 1 Altın ve 1 Bronz alarak madalya sayımızı 12 ye çıkartmış oldu.13 yaş genelde Batuhan Daştan, 7 yaş genelde Emirhan Tarlabaşı, 9 yaş kızlarda Bengü Sena Ayan, 13 yaş kızlarda Yeşim Patel altın madalya kazandılar. 13 Yaş genelde Vahap Şanal, 11 yaş kızlarda Ayça Aksoy, 15 yaş kızlarda Ayça Fatma Durmaz gümüş, 9 yaş genelde Tolga Ülker, 15 yaş genelde Cankut Emiroğlu, 11 yaş genelde Volkan Sevgi ise bronz madalya kazandılar.8 yaş kızlarda Duru Oku yaz, 8 yaş genelde Tolga Ülker, 10 yaş kızlarda Ayça Aksoy, 12 yaş genelde Vahap Şanal en iyi sporcu ödülünü kazandılar.Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Selanik Açık Turnuvası nda yarışan Barış Esen, 7/9 puan ile turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Esen in gösterdiği performans, kendisine 2. GM normunu getirdi.

 

*

ÇUBUK KAZAN’I YENDİ

Çubuk Spor, Kazan Bld.Spor u 4-0 farklı mağlup etti.Kazan Sahasının zemininin bozuk olması nedeniyle, Sincan Fatih Stadında oynanılan maçta, Kazan Bld.Spor  ile Çubuk Spor karşılaştı. Klasman Hakemi Mehmet Gonca nın yönettiği maça;

ÇUBUK SPOR :

1-Hüseyin, 2-Fatih, 3-Cihan Özkan, 4-Serkan, 5-Hidayet, 6-Hasan, 7-İsmail(Dk.75 Osman), 8-Tayfun(Dk.46 Zeki), 9-Özer, 10-Köksal, 11-Uğur(Dk.46 İbrahim Yalçın)

KAZAN BLD.SPOR :

1-Tahir, 2-Ahmet, 3-Murat, 4-İ.Sedat, 5-M.Ali, 6-Özkan, 7-Mehmet Yener(Dk.46 Ali Şahin), 8-Gökhan, 9-Baran, 10-Mehmet Çakır(Dk.75 Bilgin), 11-Mustafa Çakır Kadroları ile çıktılar.20.dakikada sol taraftan kazanılan serbest vuruşta, atışı Uğur kullandı. Stoper Serkan Bolat arka direkte topla buluştu ve kafa ile takımının ilk golünü attı. 0-130.dakikada yine sol taraftan gelişen Çubuk Spor atağında, topla ceza alanı içerisinde buluşan Tayfun Şahin takımını 2-0 öne geçiren golü attı.2.yarıya 2-0 önde giren Çubuk Spor devrede 2 oyuncu değişikliği birden yaptı. Uğur un yerine İbrahim, Tayfun un yerine Zeki oyuna dahil oldular ve bu oyuncular takımlarının 3. ve 4. gollerini atan oyuncular oldular.55.dakikada gelişen kontratakta, Köksal ın defans arkasına attığı pas ile buluşan İbrahim Yalçın, kalecinin üzerinden topu ağlara gönderdi. 0-3 60.dakikada Hasan sol taraftan getirdiği topu, arka direğe pas olarak çıkardı. Oyuna 2. yarı dahil olan Zeki Bekler takımının 4. golünü attı. 0-4 80.dakikada Mehmet Çakır ın düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı, Mustafa Çakır üst direğe nişanlayınca, maç Çubuk Spor un 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

*

GENÇLER, TARAFTAR DESTEĞİ İSTİYOR

  Çubuk Gençlik Spor Kulübü Başkanı Sadık Karabal, üç yılda kendi çabaları ile bu güne geldiklerini söyleyerek, ilçe halkının ve yöneticilerin desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydetti.Başkan Sadık Karabal, basın sözcüsü Tayfun Aydoğan ve kulüp yöneticileri ile birlikte basın toplantısı yaptı. Yeni yönetim binasında basın mensupları ile son gelişmeler üzerine konuşan Karabal, 1’inci Amatör de son virajına girdiklerini belirterek, bu dönemde herkesin Çubuk Gençlik Spor Kulübüne destek olmasını istedi. Taraftarların desteğine çok ihtiyaç duyduklarını belirten Karabal, ’’Üç yıldır kendi çabalarımızla bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Ne yazık ki ne ilçe halkından nede basın mensuplarından istenilen ilgiyi görmedik. Bırakın destek olmayı, maçlarımıza bile gelmiyorlar. Yediden yetmiş yediye Çubuk’ta yaşayan herkesin taraftarımız olmasını istiyoruz.  Şiddetle desteğe ihtiyacımız var. Çünkü bizi futbol federasyonundan herhangi bir destek alamıyoruz’’ dediÇubuk Gençlik Spor Kulübünde ilçede ikamet eden 200 lisanslı futbolcu olduğunu belirten Karabal, seçimlerden önce kendilerine verilen sözlerin hiç birinin yerine getirilmediğini söyledi. Karabal, ’’Elimizden geldiği kadarıyla Çubuklu gençler için uğraşıyoruz. Seçimden önce MHP’den Belediye Meclis Üyesi Satılmış Çolakoğlu’nun otobüs sözü vardı. Seçimlerden dokuz ay geçmesine rağmen sözünü yerine getirmedi. Verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Ayrıca ilçemize futbol sahaları istiyoruz’’ şeklinde konuştu. Kulüp Başkanı Sadık Karabal: “Son Viraja Girdiğimiz Bu Dönemde Çubuklulardan Destek Bekliyoruz’’ dedi.Karabal, Çubuk Gençlik Spor’a sponsor firmalar aradıklarını da sözlerine ekledi.

 

*

ÇUBUK ESKRİM SPORCULARI YUNANİSTAN’A GİDECEK

Çubuk Bekir Yılmaz Okulu Öğrencileri Bursa’da yapılan Eskrim Şampiyonasında rakiplerini yenerek Yunanistan’a, Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına gidiyorlar.Çubuk Bekir Yılmaz Okulu Öğrencileri Bursa’da yapılan Eskrim Şampiyonasında rakiplerini yenerek Yunanistan’a, Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına gidiyorlar.Geçtiğimiz günlerde Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapılan, 17 ilden 186 sporcunun yarıştığı yıldızlar B ve bir üst kategori olan yıldızlar A “Türkiye Şampiyonasında” Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor kulübü sporcuları üstün bir başarıya imza atarak final oynamayı başardılar.Bekir Yılmaz Gençlik ve spor kulübü sporcuları Enver Yıldırım Bursa’lı rakibi Emre Cokal’ı ve Eren Ayhan yine Bursalı rakibi Armağan Sıkçalı’yı  yarı finalde yenerek birbirinin rakibi oldular.Eren Ayhan’ı 15 – 9 yenen Enver Yıldırım 1. olurken aynı kulüpten Eren Ayhan 2. oldu. Final oynayan Bekir Yılmaz İ.Ö.O. sporcuları Türkiye Eskrim Federasyonunun genel klasmanında üst sıralara yükselerek Yunanistan’da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.Mart ayında Yunanistan’da gidecek olan sporcular hem Türkiye’yi hem de Çubuk’u temsil ederek altın madalya için mücadele edecekler.

 

*

SİNCAN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA GİDİYOR

Ankara – Sincan Belediye Spor U15 yaş grubu yıldızlar ve U17 yaş grubu gençler kategorisinde Ankara Şampiyonası’na katılan tüm rakiplerini sahadan sildi.

2. gruptan 1. olarak çıkan ve Ankara Şampiyonasına katılan Sincan Belediye Spor U17 yaş grubu gençler takımı, grubundaki takımları yendi ve namaglup olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.7. gruptan şampiyon olarak çıkan ve Ankara Şampiyonasında grubundaki tüm takımları yenerek kupayı kaldıran Sincan Belediye Spor U15 yaş grubu yıldızlar takımı da Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Sincan’ı adına yakışır başarılar sergileyerek temsil eden genç futbolcular ve spor kulübü yöneticileri Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’yı makamında ziyaret ederek şampiyonluk coşkusunu paylaştılar.Takım oyuncularını ve kulüp yöneticilerini tebrik eden Başkan Tuna, spora ve sporcuya desteğinin artarak devam edeceğini söyledi. Tuna, başarılı futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

*

ÇUBUKSPOR ÜZDÜ

Amatör Süper Lig’in ilk yarısını lider tamamlayan Sincan Belediye Spor, İkinci yarının 3. maçında Çubuk Sporla karşı karşıya geldi.Sincan Şehir Stadında oynan maç Sincan Belediye Spor’un galibiyetiyle sona erdi.

SKOR 3-0

Henüz maçın 5. dakikasında Emrah’ın attığı golle 1-0 öne geçen Sincan Belediye Spor, 25. dakikada Barış’ın ve 48. dakikada yine Emrah’ın golüyle 3-0’lık skoru belirlemiş oldu. 90 dakika temponun bir an bile düşmediği zorlu mücadelede Sincan Belediye Spor galibiyeti kutlayan taraf oldu.Teknik Direktör Naci YILMAZ, 3 golle 3 puan alarak liderliklerini sürdürdüklerini belirterek, galibiyet serilerinin devam edeceğini, oyuncularındaki hırs ve performansın da artarak devam edeceğini vurguladı. Yılmaz, ligi şampiyon bitirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

 

*

TÜRKİYE HAPKİDO ŞAMPİYONASINDA ÇUBUK ŞAMPİYON 

Çubuk ta yapılan Türkiye Hapkido Şampiyonası’nda ikinci gün müsabakaları sona erdi. Şampiyonada erkekler ve bayanlarda 22, 27, 32, 34, 44, 47 ve 52 kilo müsabakaları yapıldı. Çubuk Belediyesi Kapalı Spor Salonu ndaki karşılaşmalarda 70 erkek, 10 bayan sporcu mücadele etti. Şampiyonada, erkeklerde 22 kiloda Efe Öztürk(Çubuk), 27 kiloda Enes Yemişci (Çubuk), 34 kiloda Osman Güven (Çubuk), 32 kiloda Onur Genç (Malatya), 44 kiloda Hasan Tekaüt (Çubuk) birinci olurken, bayanlarda da 27kiloda Aycan Yanık (Çubuk), 47 kiloda Nihal Genç (Sivas) ve 52 kiloda Esra Çakır (Çubuk) birinci oldu. Şampiyona sonunda takım olarak birincilik kupasını 85 puanla Çubuk Yücelhan Spor Kulübü, 40 puanla İkincilik kupasını Sivas – Darende Spor Kulübü,  33 Puanla Malatya – Darende Spor Kulübü ve 11 puanla Altınpark 23 Nisan Spor Merkezi üçüncülük kupasını aldılar. Dereceye giren sporculara madalyalarını ve çeşitli hediyelerini Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden verdi. Karşılaşmanın sonunda da Çubuk Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Çelenk tarafından Başkan Özden”e spora katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.Karşılaşmaya Belediye Başkanı Lokman Özden, Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Çelenk, Hapkido Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Halil Kozanoğlu, Hapkido Federasyonu Merkez Hakem Kurul Başkanı Berhan Arslan, bazı illerden gelen Hapkido hocaları ve öğrencileri ile ilçe halkı katıldı.

 

*

ÇUBUK’TA HAPKİDO ŞAMPİYONASI DÜZENLENECEK

Çubuk’ta 30-31 Ocak 2010 tarihleri arasında Türkiye Hapkido Şampiyonası düzenlenecek.Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katlıları ile Türkiye Hapkido Federasyonun organizasyonunda Çubuk’ta Hapkido Şampiyonası düzenlenecek. İlçede ilk defa düzenlenecek Hapkido Şampiyonası hakkında bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, şampiyonanın 30-31 Ocak 2010 tarihinde Belediye Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan Özden, ’’Şampiyonaya Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden sporcular katılacaklar. Diğer illerden gelen sporcularımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Çubuk Lisesi Pansiyonunda misafir edilecektir. Minikler yıldızlar ve gençler kategorisinde yapılacak olan karşılaşmaya, daha önceki müsabakalarda derece yapmış sporcular katılarak madalya için mücadele edecekler. Ayrıca bu yıl ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu yetenek kurslarındaki öğrenciler de bu müsabakaya katılacaklar. İlçemizde yapılan karşılaşmaya tüm spor severler ve vatandaşlarımız davetlidir’’ dedi.Program 30 Ocak Cumartesi saat 10:00 da Seminerler ile başlayacak ve 31 Ocak 2010 Pazar günü müsabakalarla devam ederek, saat 17:00 de sona erecek. Müsabakalarda 9 hakem görev alacak. Aynı tarihlerde Çubuk’ta iki ayrı da seminer verilecek. Bunlardan sporcu seminerini Türkiye Hapkido Federasyonun Teknik Kurul Başkanı Halil Kozanoğlu verirken, Hakem seminerini Hakem Kurul Başkanı Berhan Aslan verecekler.

 

*

BOCCE BİRİNCİ LİGİ KAZAN’DA START ALACAK

Türkiye 2010 Bocce 1. Ligi Kazan’da yapılacak. 28-31 Ocak tarihleri arasında Kazan Bocce Salonunda yapılacak müsabakalara çeşitli illerden 18 takım katılacak. Bocce 1. Ligi, iki yıl üst üste şampiyon olan Kazan Belediyespor Bocce takımının ev sahipliğinde yapılacak. Lig birinci etap müsabakalarıyla başlayacak. Ligin ilk etap karşılaşmaları petank ve rafa branşlarında yapılacak.Geçen yıl bayan – erkek ayrı oynanan birinci lige katılma hakkı elde eden 17 takımın tümü lige başvuruda bulunurken, ikinci lig terfi müsabakalarında 6. sırada kalarak terfi hakkı kazanamayan 2 kulüpten daha fazla puana sahip olan İstanbul Elit SK, 18. takım olarak birinci lige kabul edildi.Ligin birinci ve ikinci etaplarında Petank ve Raffa, üçüncü (final) etabında ise Volo müsabakaları oynanacak. Ligde sıralamayı belirlemek için ilk defa İsviçre sistemi kullanılacak. Her üç branşın lige etki faktörü eşit olacak.Türkiye Bocce 1. Liginin Kazan’da başlamasıyla ilgili olarak açıklamaklarda bulunan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, geçen yıl ekim ayında yapılan Erkek takımlar Avrupa Şampiyonasının ardından 1. ligin de Kazan’da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Amacımız Kazan’ı boccenin merkezi haline getirmektir. Sonuçta bocce Anadolu’dan dünyaya yayılmış bir spor dalıdır” şeklinde konuştu.

 

*

TÜRKİYE SATRANÇ ŞAMPİYONASI BAŞLADI

İş Bankası nın ana sponsoru olduğu Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen “2010 Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası”, 24 Ocak Pazar günü Antalya da başladı. Şampiyonada bir hafta boyunca, Türkiye ve KKTC den, 8-18 yaş grubunda 996 satranç oyuncusu mücadele ediyor. Antalya-Kemer Limra Otel de başlayan şampiyonaya, il yarışmalarına katılarak yarışmaları tamamlamış 8 – 18 yaş arasındaki sporcular katılıyor. Şampiyona; 8, 10, 12, 14, 16 ve 18 yaş gruplarında, “Genel” ve “Kızlar” kategorilerinde düzenleniyor.

Geleceğin Büyük Ustaları Burada

Şampiyonaya, Avrupa ve Dünya Satranç Şampiyonaları nda büyük başarılar gösteren Cemil Can Ali Marandi, Atilla Köksal Yüksel, Batuhan Daştan ve Vahap Şanal gibi pek çok milli sporcu katılıyor.Sporcular, şampiyona sonunda aldıkları derecelere göre dünya ve Avrupa şampiyonalarında oynamaya hak kazanacak. Ayrıca her yaş grubunda üst sıralarda yer alan sporcular, Milli Takım havuzuna alınacak.Okulların yarıyıl tatiline denk gelen 23 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleşmekte olan şampiyona kapsamında, Erkek ve Bayan A Milli Satranç Takımları da Antalya-Kemer Limra Otel de kamp yapıyor. Şampiyona, 31 Ocak 2010 da düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.

 

*

ESKRİM FEDERASYONU BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Eskrim Federasyonu Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezleri 1. Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.Ankara’da Türkiye Eskrim Federasyonu Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezleri 1.Değerlendirme Toplantısı  yapıldı.Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezi Projesi kapsamında Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığında  1. Değerlendirme Toplantısı’nın Ankara’nın Akyurt ilçesinde Büyük Anadolu Otel’inde yapıldığını belirten Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, düzenlenen toplantıya Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü  temsilen  Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı  Mustafa Küçükaytan ile birlikte Eskrim Sporunda pilot bölge seçilen 10 İl’in Gençlik ve Spor müdürlerinin katıldığını kaydetti.Toplantı hakkında bilgi veren Bilgin, toplantının Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezleri ile ilgili değerlendirmelerin  ve bundan sonraki adımlarda nelerin yapılması  gerektiği konusunda karşılıklı istişarelerin yapıldığını söyledi. Bilgin, ’’Yapılan toplantıda özellikle sporcu seçme kriterleri üzerinde durularak, bu merkezlerde yetiştirilmesi gereken sporcuların özellikleri ve kriterlerini masaya yatırdık. Sporcu seçiminde otomasyon sisteminin önemine de değindiğimiz toplantıda,  Federasyonun bilgi işlem sisteminde  hali hazırda bulunan TEF otomasyon sisteminin üzerinde sporcuların klasman yerleri ve performanslarının değerlendirilmesini de yaptık. Eskrim branşında olimpiyatlara katılabilmek için dünya klasmanında ferdi ve takım olarak olunması gereken yerler,  grafiklerle katılımcılara anlatıldı. Ayrıca toplantıda proje kapsamında olan  illerde yaşanan  sorunlar  ve sorunların çözümleri noktasında yapılması gereken hususlarında değerlendirmeleri yapılarak toplantı olimpiyat yolunda ilerleyen Türkiye için milad kabul edildi. Olimpik sporcu yetiştirme merkezleri 1. Değerlendirme Toplantısı katılımcılar ve olimpiyat hazırlığında olan eskrimcilerin gelişimi için kilometre taşı oluşturarak,  olimpiyat projesinin sadece bir hayal olmayacağının ve eskrim branşında olimpiyat dereceleri alınması yolunda ilk adımların atılmasının sağlandığı bir toplantı olmuştur’’dedi.

 

*

ÇUBUKSPOR DA TARTIŞMALI BERABERLİK

Çubukspor ve Polatlıspor mücadelesinde futbolcular ve taraftar arasında tartışmalar yaşandı. 

Polatlıspor 1- Çubukspor 1

Her iki takımında berabere tamamladığı maç sonrasında iki takımın futbolcuları birbirlerine karşı sözlü tacizde bulunurken, futbolcular arasında kısa süreli arbede yaşandı. Taraftarın tribünden müdahil olduğu kavgada polis futbolcuları soyunma odasına sokarken, taraftarlar sahaya pet şişe fırlattılar. 6 sarı ve 1 kırmızı kartın havada uçuştuğu maçta, Çubukspor maçı 10 futbolcu ile tamamladı. Polatlıspor sahasında oynanan maçta  Çubukspor 1 puanla  Polatlı’dan ayrıldı.

Şimşekler Berabere Kaldı

Polatlıspor bu hafta kendi sahasında , Çubukspor’u ağırladı. Pazar günü Şehir Stadında oynan karşılaşmada, her iki takımın taraftarının maç başlangıcında ki centilmenliği dikkat çekerken, maç sonrası sahaya atılan pet şişeler, sporun güzelliğine gölge düşürdü.İlk yarıya oldukça hızlı başlayan Çubukspor  bulduğu ilk pozisyonda , Polatlıspor  kalesine topu gönderdi. Polatlıspor karşısında 1-0 üstün duruma geçen Çubukspor ilk yarıyı 1-0 üstünlükle tamamladı.İkinci yarıya kadar oldukça sakin geçen maçta ikinci yarıda tansiyon yükseldi. Taraftarın tezahüratı ile rakibi karşısında  beraberliği sağlayan Polatlıspor ikinci yarıda Çubukspor’a gol attı. 90 dakika boyunca, sahada kartlar havada uçuştu. 3 Çubukspor, 2 Polatlıspor sarı kart görürken, 1 kırmızı kartta Çubukspor futbolcusuna çıktı. Saha içinde oldukça çekişmeli geçen maçın uzatmasında futbolcular arası yaşanan sözlü taciz, maç bitimi arbedeye  dönüştü. Futbolcular arasında yaşanan arbedeye,  taraftar tribünden  pet şişe atarak  karşılık verdi. Bir anda sahada  yükselen tansiyon Polisin müdahalesi ile son bulurken, futbolcuların birbirlerine karşı sarf ettikleri sözler sporun kardeşliğine gölge düşürdü.

 

*

ESKRİM FEDERASYONU TOPLANDI

Türkiye Eskrim Federasyonu Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezleri 1.Değerlendirme Toplantısı Yapıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezi Projesi kapsamında, Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığı olarak 1.değerlendirme toplantısı Ankara’da yapıldı.Ankara Büyük Anadolu Otelde düzenlenen toplantıya Eskrim Federasyonu Başkanı Sn. Müminhan BİLGİN başkanlığında, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü temsilen  Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Sn.Mustafa KÜÇÜKAYTAN, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn.Ahmet SAĞLAM, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü adına Sn.Zafer BATAR, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü adına Sn.Burak ORAY, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn.Seyit Ahmet BAĞCI, Afyon Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn.Zeki Kuş, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn.Nadir YAPSAKALOĞLU, Bursa Gençlik  ve Spor İl Müdürü adına Sn.Hamza ÇELİK, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn.Emrullah TAŞKIN, Federasyon Başkan Yardımcıları, Federasyon  Genel Sekreteri  ile Federasyon Teknik ve Eğitim Kurullarının katılımı ile gerçekleşti.Toplantının Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezleri ile ilgili 1.değerlendirme toplantısı özelliğini taşıması sebebi ile genel olarak değerlendirmeler  yapıldı ve yapılması gereken işlerin karşılıklı   istişaresi yapıldı. Özellikle sporcu seçme kriterleri üzerinde durularak, bu merkezlerde yetiştirilmesi gereken sporcuların özellikleri ve kriteleri üzerinde duruldu.  Federasyonun bilgi işlem sisteminde  hali hazırda bulunan TEF otomasyon sistemi üzerinde sporcuların klasman yerleri ve performansları değerlendirilerek, sporcu seçiminde otomasyon sisteminde bulunan klasman sisteminin önemine değinildi.Eskrim branşında olimpiyatlara katılabilmek için dünya klasmanında ferdi ve takım olarak olunması gereken yerler grafiklerle anlatıldı.  2006 yılından bu tarafa dünya klasmanında ferdi ve takım halinde gelinen noktalar da grafiklerle anlatılarak, olimpiyatlara katılabilmek için dünyada yapılan puan müsabakalarının önemi üzerinde duruldu.Ayrıca toplantıda proje kapsamında olan illerde yaşanan sorunlar ve sorunların çözümleri noktasında yapılması gereken hususlarda değerlendirmeler yapılarak toplantı olimpiyat yolunda milat kabul edildi.Olimpik sporcu yetiştirme merkezleri 1. Değerlendirme Toplantısı katılımcılar ve olimpiyat hazırlığında olan eskrimcilerin gelişimi için kilometre taşı oluşturarak,  olimpiyat projesinin sadece bir hayal olmayacağının ve eskrim branşında olimpiyat dereceleri alınması yolunda ilk adımların atılmasının sağlandığı bir toplantı olmuştur. Toplantı, katılımcıların olimpiyat yolunda başarı elde edilmesi adına dile getirdikleri temenniler ve katılımcılara teşekkürler ile sonlandırıldı.

 

*

ÇUBUKPOR DAN GALİBİYET SEVİNCİ

Ankara-Amatör Süper Lig’in 12. haftasında Çubukspor, Ormansporu kendi sahasında 1-0 yendi.Çubukspor 3 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Çubukspor, karşılaşmanın 83. dakikasında Serkan’ın attığı kafa golü ile maçı 1-0 alarak 12. haftanın sonunda puan hanesine 3 puan eklemeyi başardı. Haftaya Polatlıspor deplasmanına gidecek olan Çubukspor aldığı bu galibiyetle moral buldu.

ANKARA AMATÖR SÜPER LİG 12 NCİ HAFTA

MÜSABAKA SONUÇLARI

1 YENİ HAYMANA SPOR SİNCAN BLD. SPOR 0 – 2

2 ADLİYE SPOR YENİ YOL SPOR 2 – 1

3 PURSAKLAR BLD.SPOR Y.MAHALLE BLD.SPOR T T

4 JANDARMAGÜCÜ POLATLI SPOR 2 –

5 ÇUBUK SPOR ORMAN SPOR 1 – 0

6 AKYURT BLD.SPOR TKİ SPOR 3 – 2

7 KAZAN BLD.SPOR KEÇİÖREN BAĞLUM SPOR T T

PUAN DURUMU

TAKIMLAR                                    O G B M A Y P AV

1 SİNCAN BLD. SPOR                    12 10 1 1 22 9 31 13

2 AKYURT BLD.SPOR                    12 9 1 2 26 11 28 15

3 KAZAN BLD.SPOR                       11 7 2 2 18 10 23 8

4 ADLİYE SPOR                               12 7 2 3 11 5 23 6

5 POLATLI SPOR                             12 5 2 5 16 14 17 2

6 TKİ SPOR                                      12 4 4 4 16 14 16 2

7 PURSAKLAR BLDSPOR              11 3 4 4 10 12 13 -2

8 YENİ HAYMANA SPOR              12 3 4 5 14 18 13 -4

9 ÇUBUK SPOR                               12 3 4 5 8 16 13 -8

10 Y.MAHALLE BLD.SPOR            11 2 5 4 12 16 11 -4

11 ORMAN SPOR                            12 3 2 7 14 22 11 -8

12 JANDARMAGÜCÜ                     12 3 2 7 12 20 11 -8

13 KEÇİÖREN BAĞLUM SPOR     11 3 1 7 12 16 10 -4

14 YENİ YOL SPOR                         12 2 2 8 8 16 8 -8

13. HAFTA OYNANACAK MÜSABAKALAR

TAKIMLAR

1 TKİ SPOR KAZAN BLD.SPOR — —

2 ORMAN SPOR AKYURT BLD.SPOR — —

3 POLATLI SPOR ÇUBUK SPOR — —

4 Y.MAHALLE BLD.SPOR JANDARMAGÜCÜ — —

5 YENİ YOL SPOR PURSAKLAR BLD.SPOR — —

6 SİNCAN BLD. SPOR ADLİYE SPOR — —

7 KEÇİÖREN BAĞLUM SPOR YENİ HAYMANA SPOR — —

 

*

YENİMAHALLE FİNALE HAZIR

ANKARA-Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği Yenimahalle Belediyesi Basın Turnuvası’nın 17.nci gününde iki takım finale merhaba derken, mağlup olan iki takım da üçüncülük maçı için son kez sahaya çıkacak.  Birinci lig maçlarını aratmayan müsabakaların oynandığı Hasan Doğan Stadyumu gol sesleriyle inlerken sevinci ve hüznü bir arada yaşatıyor. Yenen takımlar finale çıkmanın haklı sevincini yaşarken, yenilen takımlar ise kupayı kıl payı kaçırmanın üzüntüsünü yaşadılar.

KIYASIYA MÜCADELE

Gecenin ilk maçı olan Zaman Gazetesi-Kanal B maçında final biletini cebine koyan taraf Zaman Gazetesi oldu. Rakibi Kanal B ise sportmence bitirdiği maç sonrası sahadan alkışlarla ayrıldı. Gecenin son maçı olan Milliyet Gazetesi-Kanal A maçı da tam final havasında geçerken son final yolcusu Kanal A oldu. Mücadelenin bol olduğu iki maçta gazeteciler bütün kozlarını oynarken yeşil sahalar iyice ısındı. Futbolcuların güvenliğini aksatmadan sağlayan Yenimahalle Belediyesi güvenliği de turnuvanın ilk gününden itibaren maç saatlerinde statta hazır bulundu.

Günün toplu sonuçları

Zaman Gazetesi (3) – Kanal B (0)

Milliyet Gazetesi (1) – Kanal A (3)

 

*

ÇUBUK TA ESKRİM TURNUVASI SONA ERDİ

Çubuk’ta Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığınca düzenlenen Süper Minikler Açık Eskrim Turnuvası sona erdi.Çubuk Belediyesi Kapalı Spor Salonu nda yapılan turnuvanın ilk günü erkek finalistler madalyalarını aldı. Turnuvanın son gününde dereceye giren bayan finalistler de madalyalarını aldılar.İstanbul dan bir ve Ankara Bölgesinden de yedi kulüpten 29 erkek ve bayan sporcunun katıldığı turnuvanın ikinci günkü müsabakaları da çekişmeli geçti. Bayan sporculara madalyalarını ve çeşitli hediyelerini Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Eskrim Federasyon Başkan Yardımcısı Mustafa Kalender ile Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Karul verdi.Zaman zaman seyircilerin sporculara tezahürat yaparak moral verdiği karşılaşmaların sonucunda birinci, Asya Gençlik Spor Kulübünden Hilal Bayraktar olurken, ikinci Bekir Yılmaz Gençlik Spor Kulübünden Aliye Ceren Ayhan ve üçüncülüğü de Zeynep Merve Aksel ile Rümeysa Aşgit paylaştılar.Çok başarılı bir turnuva geçtiğini söyleyen Eskrim Federasyon Başkan Yardımcısı Mustafa Kalender, şunları söyledi. Çubuk halkına hoş, nezih, aristokrat bir spor olan eskrimi tanıtmak istediklerini vurgulayan Kalender, ilçede yirmiden fazla sporcusu olduğunu belirtti. Bu sayıyı yeterli bulmadığını söyleyen Kalender,’’Çocuk ve gençleri salon sporlarına çekmek onlara bu sporu sevdirmek istiyoruz. Bunun içinde bundan sonrada ilçede çeşitli turnuvalar düzenlemek istiyoruz. Bu müsabakaya destek olan başta Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı’ya, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e, emeği geçen herkese sporcular ve kulüp adına teşekkür ediyoruz’’dedi.

 

*

TÜRKİYE KUPASI SONA ERDİ

ANKARA-Akyurt ilçesinde düzenlenen Eskrim Yıldızlar Türkiye Kupası, sona erdi.Akyurt ilçesindeki Büyük Anadolu Otel de gerçekleştirilen turnuvanın dün yapılan ilk gün müsabakalarında Yıldızlar B Klasmanı sporcuları mücadele ederken, bugün de Yıldızlar A Klasmanı karşılaşmaları yapılarak, finalde dereceye giren sporcular ödüllerini aldılar. Çeşitli illerden gelen sporcular turnuvanın sona ermesi ile otelden ayrılarak memleketlerine dönmek için hareket ettiler.Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, yaptığı açıklamada, Yıldızlar A Klasmanı bay-bayan kategorilerinde epe, flöre ve kılıç branşlarında yapılan bu günkü turnuvaya, 58 si bayan 139 sporcunun katıldığını söyledi. Yıldızlar A ve B Klasmanına toplam 282 sporcunun katıldığını belirten Bilgin, burada alınan puanların Atina da gerçekleştirilecek Yıldızlar Avrupa Şampiyonası na katılacak milli takım kadrosunun belirlenmesini etkileyeceğini kaydetti.İki gün süren ve oldukça zorlu geçen müsabakaların son gününde Yıldızlar A Klasmanında dereceye giren sporculara madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürleri verdi. Müsabakalarda ilk üçe giren isimler şöyle:

Bayanlar:

Epe

1. Lotüs Tüzün – İstanbul – TED SK

2. Merve Güristan – Afyon – Kamer GSK

3. Canan Ayşa Reisoğlu – Antalya – Antalya FERDİ

4. Remziye Varol – Trabzon – Telekom SK

Kılıç

1. Ilgın Sarban – İstanbul – TED SK

2. Tutku Tekinel – İstanbul – Altınyurt SK

3. Göksu Çetintaş – Ankara – AESK

4. İrem Yıldırım – Ankara – AESK

Flöre

1. Gizem Karaca – Mersin – Mersin Büyükşehir Belediyesi SK

2. Elif Erbil – İstanbul – Aaltınyurt SK

3. Sena Çalın – İstanbul – TED SK

4. Cansu Umay Vardar – İstanbul – Altınyurt SK

Erkekler:

Epe

1. Murtaza Berkan Anıl – Afyon – Kamer GSK

2. Berke Türkaydın  – Antalya – Antalya FERDİ

3. Okan Karadeniz – Mersin – Mersin Büyükşehir Belediyesi SK

4. İlker Şahin – İstanbul – TED SK

 Kılıç:

1. Ozan Uluzambak – Bursa- Coşkunöz SK

2. Armağan Sıkçalı – Bursa- Coşkunöz SK

3. Kerim Begenirbaş – Eskişehir – Demir SK 4. Emre Çokal – Bursa- Coşkunöz SK

Flöre

1. Ege Karakurt – İzmir – Bornova Bel. GSK

2. Tayga Yuvacan – İstanbul – Altınyurt SK

3. Cem Suvat Kutlay – Ankara – AESK

4. Hayri Yalçın – Mersin – Mersin Büyükşehir Belediyesi SK

 

*

ÇUBUKSPOR ÜZDÜ

Ankara-Amatör Süper Lig’in 11. haftasında Çubukspor, TKİ’ye 3-0 yenildi.Karşılaşma, antrenman sırasında hayatını kaybeden Keçiören Bağlumspor’lu oyuncu Ali Özdemir anısına saygı duruşu ile başladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan TKİ Spor 9. dakikada Serkan’ın golü ile 1-0 öne geçti. Volkan’ın 13. dakikada attığı golle TKİ Spor 2-0 öne geçti.Karşılaşmada 23. dakika oynanırken Çubukspor penaltı kazandı. Kaleci Yasin’in penaltı atışında Anıl gole izin vermedi. Ve karşılaşmada ilk 45 dakika 2-0 TKİ Spor’un üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın ikinci yarısında Çubukspor ataklarını sıklaştırdı. Temposu yüksek olan karşılaşmada Çubukspor gol bulmada zorlanırken 64. dakikada TKİ Spor Serkan’la üçüncü golü buldu ve farkı üçe çıkardı. Karşılaşmada 70. dakika oynanırken Hamdi ve Serkan’ın ikili mücadelesinde yaşanan gerginlikte Çubukspor’dan Osman’ın Hamdi’ye vurması üzerine karşılaşmanın hakemi Y.Kemal Uğurlu Osman’ı kırmızı kartla oyun dışı bıraktı ve Çubukspor sahada 10 kişi kaldı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve TKİ Spor sahadan 3-0 galip ayrılarak puanını 16’ya çıkardı.

Hakemler: Y.Kemal Uğurlu***, Kerim Karamazak***, A.Kaan Ahıska***

Saha Komiseri: Aycan Irmaklar

TKİ Spor: Anıl***, Hamdi***, Engin*** (Ercan***), Uğur***, Fatih***, Eyüp C.Ersoy***, Eyüp Benek***, Serkan****, Barış****, Emre*** (Hasan***), Volkan*** (Mustafa***)

Antrenör: Ayhan Kızışar

Çubukspor: Yasin**, Fatih** (Abdurrahim**), Cihan***, Serkan**, Osman**, Tonlay***, Uğur** (İbrahim**), Özer***, Canberk***, Köksal***, Hasan** (İsmail**)

Antrenör: Arif Hadi Gedikoğlu

Goller: Dk.9, 64 Serkan, Dk.13 Volkan (TKİ Spor)

Kırmızı Kart: Dk. 70 Osman (Çubukspor)

 

*

ÇUBUK’TA ŞAMPİYONLARA YEMEK

Çubukspor U17 Genç Takımı, Genç Küme Grubunda Ankara da 90 takım arasından ilk onun içerisine girmesini akşam yemeği ile kutladı.Genç sporcuların başarılarından dolayı merkezi Çubuk’ta bulunan Çelebi Restoran tarafından akşam yemeği düzenlendi. Gazetecilerin, Sporcuların, Çubukspor Kulübü ve Çelebi Restoran yöneticilerinin bir araya geldiği akşam yemeğinde kazanılan başarı ve sporcuların sorunları hakkında bir süre sohbet edildi.Yemekte bir konuşma yapan Çubukspor Altyapı Teknik Sorumlusu Oktay Demirci, kendilerine destek olarak böyle bir yemek düzenleyen Çelebi Restoran yöneticilerine teşekkür ederek, takım hakkında bilgiler verdi. Ankara da düzenlenen Kulüpler arası Genç Küme Grubunda doksan takım arasından Çubukspor Genç Takımının ilk ona girdiğini ifade eden Demirci, takımın Play Off müsabakalarına katılmaya hak kazandığını söyledi. Çubukspor U17 Genç Takımının 32 puanının olduğunu belirten Demirci, ’’Geç takımımız oynanan maçlarda 2 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 15 galibiyeti bulunmaktadır. Toplam puanımız 32 dir. Takımımız bu başarısı ile Play Off müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır’’ dedi.U17’de 25 sporcusunun bulunduğunu kaydeden Demirci, bu güne kadar kendilerine kimsenin kayda değer destek olmadığını vurgulayarak,’’Bu güne kadar bizlere kimse destek olmadı. Elimizdeki malzemeler ancak 25 sporcumuza yetiyor ve onlarda eski malzemeler. Elimizde malzeme ola ve bize maddi konuda destek olan sponsorlarımız olsa yüzlerce genç, başarılı sporcumuz olur. Çubuk futbolcu üreten fabrika gibi olur. Çok zor şartlarda mücadele veriyoruz. İnşallah başarıların devamı artarak gelecek” diye konuştu.

Okullarında ve derslerinde başarılı olan sporcularından gurur duyduğunu söyleyen Demirci, Çubukspor U17 Genç Takımının önce Ankara, sonrada Türkiye şampiyonluğu hedefi olduğunu ve 5 Aralık’ta başlayacak Play Off müsabakalarında bu duyguyu yaşayacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

 

*

YENİMAHALLE DE FUTBOL ÇEKİŞMESİ

Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği Yenimahalle Belediyesi Basın Turnuvası’nın 10.cu gününde sahalar daha da ısındı.Turnuvada grup maçlarının sonuna yaklaşılırken puan tablosu iyice netleşmeye başladı. Gruplardan çıkma mücadelesi veren takımlar doyasıya mücadele ederken, turnuvanın ilk günlerine kıyasla yeşil sahalara alışan gazeteciler formalarının hakkını veriyor.

Tribünler doluyor

Gecenin ilk maçı olan Gazete HaberTürk ve Milliyet takımlarının müsabakası birinci lig maçlarını aratmadı. Büyük bir heyecan içerisinde geçen müsabakanın gizli kahramanları iki takımında taraftarlarıydı. Birbirinden güzel tezahüratlara imza atan taraftarlar soğuk havaya rağmen takımlarını yalnız bırakmadı. Turnuvanın 10.cu gününün ikinci maçı olan CNN TÜRK-İhlas Haber Ajansı maçında da tur atlamak için nefes kesen bir mücadele oldu. Karşılaşmadan üstün ayrılan takım İhlas Haber Ajansı olurken, üçüncü maçta Yenişafak, rakibi Anayurt’un takımdaki sakatlıklarından dolayı maça gelmediği için üç puanın sahibi oldu. Gecenin kapanış maçında karşılaşan Cihan Haber Ajansı ve Star TV takımları da yüksek performans gösterirken üç puanı daha çok isteyen taraf Star Tv oldu.  

Günün toplu sonuçları

Milliyet (1) – Gazete HaberTürk (3)

CNN TÜRK (1) – İHA (2)

Anayurt (0) – Yenişafak (3)

CHA (3) – Star TV (10) 

 

*

ÇUBUK TA ESKRİM TURNUVASI SONA ERDİ

Çubuk’ta Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığınca düzenlenen Süper Minikler Açık Eskrim Turnuvası sona erdi.Çubuk Belediyesi Kapalı Spor Salonu nda yapılan turnuvanın ilk günü erkek finalistler madalyalarını aldı. Turnuvanın son gününde dereceye giren bayan finalistler de madalyalarını aldılar.İstanbul dan bir ve Ankara Bölgesinden de yedi kulüpten 29 erkek ve bayan sporcunun katıldığı turnuvanın ikinci günkü müsabakaları da çekişmeli geçti. Bayan sporculara madalyalarını ve çeşitli hediyelerini Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, Eskrim Federasyon Başkan Yardımcısı Mustafa Kalender ile Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Karul verdi.Zaman zaman seyircilerin sporculara tezahürat yaparak moral verdiği karşılaşmaların sonucunda birinci, Asya Gençlik Spor Kulübünden Hilal Bayraktar olurken, ikinci Bekir Yılmaz Gençlik Spor Kulübünden Aliye Ceren Ayhan ve üçüncülüğü de Zeynep Merve Aksel ile Rümeysa Aşgit paylaştılar.Çok başarılı bir turnuva geçtiğini söyleyen Eskrim Federasyon Başkan Yardımcısı Mustafa Kalender, şunları söyledi. Çubuk halkına hoş, nezih, aristokrat bir spor olan eskrimi tanıtmak istediklerini vurgulayan Kalender, ilçede yirmiden fazla sporcusu olduğunu belirtti. Bu sayıyı yeterli bulmadığını söyleyen Kalender,’’Çocuk ve gençleri salon sporlarına çekmek onlara bu sporu sevdirmek istiyoruz. Bunun içinde bundan sonrada ilçede çeşitli turnuvalar düzenlemek istiyoruz. Bu müsabakaya destek olan başta Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı’ya, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e, emeği geçen herkese sporcular ve kulüp adına teşekkür ediyoruz’’dedi.

 

*

AKYURT’TA ZAFER SON BULDU

Ankara’nın Akyurt ilçesinde gerçekleştirilen 3. Uluslar arası Atatürk ve Zafer yolu bisiklet turunun 3. etabı Akyurt’ta sona buldu..İnebolu’dan başlayıp, Dumlupınar’da son bulacak olan bisiklet turunun 3. etabı olan Çankırı-Akyurt ilçesinin 98 kilometrelik bölümü gerçekleştirildi. Yarışmacıların 78 kilometrelik bölümü grup halinde yarıştıkları gözlenirken, 78 kilometre sonra kopmalar başladı.Tekebeli mevkiinde yarışmacıların zorlanmalarına karşı iyi bir yarış sergileyen yarışmacılardan birinciliği Bulgar yarışmacı Koev Vladımır 2.36.47 ile, ikinciliği Bulgar Shumanov Pavel 2.36.48 ile, üçüncülüğü de Türkiye adına yarışan Bahtiyar Mamyrov 2.36.49 ile tamamladı. 

 

*

ÇUBUKSPOR UN TARİHİNDE BİR İLK

Çubukspor tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ilk kez yabancı bir futbolcu aldı.Başkentin hızlı başlayan, Ankara Amatör Süper Küme takımlarından Çubukspor, İngiltere League-1 takımlarından Stockport County takımından Paul Ennis ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.Çubukspor Kulüp asbaşkanı Mürsel Hastürk ün ofisinde gerçekleştirilen ve kulüp başkanı Osman Gençtürk ün de hazır bulunduğu imza töreninde orta saha oyuncusu Paul Ennis, kendisini 2 yıllığına Sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.İmza töreninden açıklamalarda bulunan 19 yaşındaki orta saha oyuncusu,”Buraya transfer olmadan Stockport County takımında forma giydim. Orta sahanın her tarafında oynayabilirim. En verimli olduğum yer ise kanatlar. Buraya gelmeden önce İngiltere ve İskoçya dan da teklifler vardı. Darius Vassell in de Ankara da oynaması burayı tercih etmemde büyük rol oynadı. Kulüp yöneticilerimizin de benimle İngiltere ye kadar gelerek görüşmesi Ankara ya gelmemin en büyük etkenlerinden birisi. Çubukspor un çok iyi bir taraftarı olduğunu öğrendim. Bana güvenenleri mahcup etmek istemiyorum. Öncelikle Çubukspor a faydalı olmak, daha sonra ise üst liglerde forma giymek istiyorum” diye konuştu.Transferi gerçekleştiren isim olan Çubukspor Asbaşkanı Mürsel Hastürk, Ennis in transferiyle ilgili olarak,”Paul Ennis i bir süredir takip ediyorduk. Transferi için çok çaba harcadık. Kendisi Çubukspor tarihinin ilk yabancı futbolcusu oldu. Çubukspor a katkı yapacağına inanıyoruz. Transferlerimiz devam edecek. Çubukspor u bir an evvel hak ettiği yer olan profesyonel lige taşımak istiyoruz” diye konuştu.

 

*

ANKARASPOR DAVA AÇACAK

Ankaraspor yöneticilerinin, gerekli belgeleri ünlü avukata gönderdiği ve Dupont un en kısa zamanda davayı açacağı ifade edildi.Ankaraspor, Kulüp Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek in Ankaragücü Kulübü Başkanlığına Seçilmesinin Ardından Futbol Federasyonu (Tff) Tarafından Başlatılan Soruşturmayla İlgili Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ne (FIFA) Başvuruyor.TFF Hukuk Kurulu nun verdiği karara itiraz etmek için FIFA ya başvuran mavi-beyazlı ekip, konuyla ilgili kendilerini savunması için Bosman kurallarının çıkmasını sağlayan ünlü Fransız avukat Jean Luis Dupont ile anlaştı.Dupont un kendisiyle bağlantı kuran kulüp yetkililerinden bilgi aldıktan sonra avukatlık yapmayı kabul ettiği belirtildi. Ünlü avukatın konuyla ilgili, TFF bu konuda hiçbir şekilde haklı değil. Ben, bu davayı üstleniyorum. Konuda bahsi geçen ilgili maddenin, size yüklenen suçla alakası yok. Bu nedenle TFF haksız ve ben bu dava için elimden geleni yapacağım dediği kaydedildi.

 

*

TURNUVA DA SİNCAN GALİP

Ankara’da Anayurt Gazetesi tarafından, amatör spora destek amacıyla düzenlenen “5. Futbol Turnuvası”nın galibi, Sincan Belediyespor oldu.Orman Spor, Yeniyol Spor ve Akyurt Belediyespor’un da katıldığı turnuvada karşılaştığı her iki takımı da yenen Sincan ekibi, turnuvanın bu yılki şampiyonu oldu.19 Mayıs Stadyumu Dış Sahalarda gerçekleştirilen turnuvanın ilk maçında Sincan Belediyespor,Orman Spor ile karşılaştı. Rakibine karşı baskın bir futbol oynayan Sincan, maçtan 5-0 gibi farklı bir skorla ayrıldı. Finalde ise Yeniyol Spor ile mücadele eden Sincan Belediyespor, 38. dakikada Engin’in attığı golle öne geçti. İlk yarı bu skorla biterken, final maçının skorunu ise 75. dakikada Ufuk attığı golle belirleyerek takımını 2-0 öne geçirdi. Maçın son dakikalarına 2-0 önde giren Sincan ekibi, başka gol olmayınca turnuvadan galip gelirken, Yeniyol Spor ikinci, Akyurt Belediyespor ise turnuva 3. olarak tamamladı.Turnuva sonrasında düzenlenen kupa töreninde, Sincan Belediyespor’un kaptanı Alper’e şampiyonluk kupasını Anayurt Gazetesi Köşe Yazarı Oktay Taş verdi. Amatör Süper Lig öncesi, turnuvada alınan bu başarı takım için büyük motivasyon sağlarken, Sincan Belediyespor Teknik Direktörü Naci Yılmaz takımın haftaya başlayacak olan lig için son hazırlıklarını sürdürdüğünü turnuvada alınan bu başarının da takım için önemli bir moral olduğunu kaydederek, Sincan’ı daha iyi noktalarda temsil edebilmek için bu sezon çok iyi mücadele edeceklerini belirtti.

 

*

ÇUBUK SPORDA SIKINTILAR DEVAM EDİYOR

Çubukspor Başkanı Ümüt Polat, yaptığı basın açıklaması ile tüm Çubukluların Çubukspor’a sahip çıkmalarını istedi.

Çubukspor yönetim binasında yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı yapan Çubukspor Başkanı Ümüt Polat, yeni yönetim kurulu üyelerini basına tanıttı. Buna göre Çubukspor Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşuyor; Başkan Ümit Polat, Başkan Yardımcısı Ender Arda, As Başkan Hakan Ünses, Genel Sekreter Mustafa Karagöz, Genel Sayman Yaşar Yılmaz, Genel Kaptan Selman Yurt ve Basın Sözcüsü Bilal Salih Erkan’dan oluşuyor.Çubukspor’un geçen dönemde Çubuk Belediyesinin destekleri ile profesyonel liglere çıkmanın kıyısından döndüğünü söyleyen Polat, ’’Kulübümüz belediyenin içine düştüğü olumsuz tablodan da etkilenerek sahipsiz kalmış ve sıkıntılar derinleşmiştir. Bizler, şanlı bir geçmişi olan kulübümüzü bu zor ve sıkıntılı günlerde kaderine terk etmeyip, yapılan kongrede ben ve yönetim kurulu üyelerimiz büyük bir özveriyle göreve gelerek kulübe sahip çıkmak istedik’’dedi

 

*

POLAT’TAN ÇUBUKSPOR’A SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI

Çubukspor un yeni başkanı Ümüt Polat kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, kendilerine kanunlar ve imkanları ölçüsünde destek verecek Kaymakam ile Çubuk Belediye Başkanına Lokman Özden’e teşekkür ederken Çubuklulara da çağrıda bulundu. Polat,’’ Bu zor günlerin geçmesi için Çubukluların, Çubuk sevdalılarının ve ilçenin ileri gelenlerinin maddi ve manevi desteklerine ihtiyacımız vardır. Bizim yönetim olarak yeniden parlak günlerin geleceğine olan inancımızı tamdır. Zira geçmişte her zor günde, sporsever Çubuk halkı daima kulübüne sahip çıkmış ve kısa süre sonra kıskanılacak derecede başarılara imza atmıştır’’ şeklinde konuştu

“HERKESİ YÖNETİME DAVET EDİYORUM’’

Çubukspor’a sahip çıkarak yönetim boşluğunu dolduran Ümüt Polat ve yönetim kurulu üyeleri, Çubukluları birlik olmaya davet etti. Bütün herkesi yönetimime davet ediyorum diyen Ümüt Polat açıklamalarına şöyle devam etti:’’ Bizler bugün gömülecek bir tabutu aldık. Çubukspor’u diriltip yeniden yaşatacağız. Çok zor bir göreve talip olduk. Büyük bir heyecanla görevimize başlıyoruz. Aynı heyecanı başta Sivil Toplum Kuruluşlarından, Çubuklulardan ve yöneticilerimizden de görmek istiyoruz. Tüm Çubukluları Çubukspor için birlik olmaya davet ediyoruz. Çubuklu iş adamlarımızı ve Çubuk’ta iş yapan tüm iş adamlarını Çubukspor’a forma reklamı ve saha reklamı vermeye davet ediyoruz. Gün bugün birlik günüdür, beraberlik günüdür. Çubukluların kenetlenmesi gerekir. Gün kavga günü değil, dedikodu günü değildir. Herkesi yönetimime bekliyorum. Çubuklu iş adamlarına, imkanları dahilinde bir şeyler yapmak isteyen herkese kapımız açıktır. Yönetime girecek arkadaşlarımız başımızın tacı olacaktır. Bizlere destek olun, köstek olmayın. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabiliriz’’dedi.

KİMSE ŞAMPİYONLUK BEKLEMESİN

Polat, Çubukspor kulübünün altyapısından yetişen ve ulusal düzeyde başarılara imza atan herkesin sevgisini kazanmış Sadullah Acele Hoca ile görüşüldüğünü söyleyerek,’’ Sadullah Acele hocamız bu zor günlerinde hiçbir menfaat beklemeksizin takımın başında bulunacağını söyleyerek, Çubukspor için kendisinin de her türlü katkıya hazır olduğunu ifade etmiştir. Yine altyapı sorumlusu Oktay Demirci ile konuşulmuş, aynı özveriyi o da göstererek görevine sahip çıkmıştır. Biz yola çok paralar harcayıp şampiyonluk parolasıyla devam etmiyoruz. Kulüp sporcu kadrosunda bulunan ve büyük bölümü altyapıdan yetişerek Çubukspor formasını terletmiş çocuklarımıza sahip çıkarak ve onların dışında Çubuk Spor’a uyacak ve takıma kalite kazandıracak birkaç sporcu transferi de yapmak suretiyle kadroyu tamamlamak üzere yola çıktık. Öncelikli hedefimiz ligde kalmak ama sürpriz de yapabiliriz. Keşke herkes bu fedakar kaptanımız Sadullah Acele ve teknik direktörümüz Oktay Demirci kadar Çubukspor’u sevse’’ dedi.

 

*

KAZAN DA BOWLİNG BAŞARISI

Türkiye Kulüpler Bowling Şampiyonasında, Kazan Belediyesi Bowling takımı erkeklerde birinci, bayanlarda ikinci olmayı başardılar.Ankara Rolling Ball Bowling Salonunda, 7-9 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya 13 kulüpten 78 sporcu katıldı. İlk iki gün oynanan tekler, çiftler ve üçler müsabakalarının ardından, son gün takımlar şampiyonasına geçildi.Tekler şampiyonasında erkeklerde Kazanspor’u temsilin Mustafa Onur birinci olurken, bayanlarda ise Kazan Belediyesi takım halinde ikinci sırada yer aldı.Şampiyonada tekler-çiftler-üçler oyunlarının toplamına göre oluşturulan sıralamada, erkeklerde Kazan belediye spordan Mustafa Onur, bayanlarda ise Gençler birliği oyuncusu Gözde Yeşilkaya ilk sırada yer alarak, Avrupa Tekler Kupasında ülkemizi temsil etme hakkı elde ettiler.Şampiyonada başarılı olan sporcular ödüllerini BBDF Bakanı Ahmet Recep Tekcan, diğer yetkililer ve Kazan Belediyespor Kulübü Başkan Vekili Hakan Gülsün’ün elinden aldılar.Kulüp Başkan Vekili Hakan Gülsün ödül töreninde yaptığı açıklamada elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sporcularımız güreşten, futboldan ve bocceden sonra bowlingte de göğsümüzü kabarttılar. Harcanan emeğin karşılığını başarı olarak almak gurur verici diyen Gülsün, “Kulüp bünyesinde farklı branşlarda elde edilen başarılar bizleri bu alanda daha çok yatırım yapmaya sevk etmektedir. Sporcularımızı bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.Şampiyonaya katılan sporcuları makamında kabul eden Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Sarı da şampiyonada elde edilen başarıdan dolayı sporcuları tek tek kutlayarak Kazan’ın farklı bir spor dalında daha adının başarıyla anılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başarı sizden, bu başarının altyapısını hazırlamak da bizden diyen Sarı, Kazan’ın sadece hizmetleriyle değil sporda gösterdiği başarıyla da anılmaya başlandığını söyledi.

 

*

SİNCAN DA YAĞLI GÜREŞ HEYECANI

Ankara – Sincan’da Kırkpınar yağlı güreş heyecanı yaşandı. Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye Güreş Federasyonun desteklediği Sincan 1. Yağlı Pehlivan Güreşleri, vatandaşlara ikinci Kırkpınar heyecanını yaşattı. Sincan Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen ve 300 pehlivanın mücadele ettiği etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Saat 10:00’da başlayan müsabakalarda, minikler, teşvik boy, tozkoparan, deste boy, küçük orta boy, büyük orta boy, baş altı ve baş pehlivanların mücadelesini yaklaşık 9 bin 500 kişi seyretti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başlayan etkinliğe Sincan Kaymakam Vekili Recep Erkılıç, Sincan Belediye Başkanı Doç.Dr. Mustafa Tuna, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Veysel Dalmaz, Federasyon Asbaşkanı Mehmet Genç, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, Sincan Eski Belediye Başkanı Rüstem Altınbaş, Sincan Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çelik, Sincan Şoförler Odası Başkanı Mehmet Gündüz ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Müsabakalar öncesinde kısa bir açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yerel yönetimlerin asli vazifelerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel değerleri de yaşatmak için bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapması gerektiğini ifade etti. Ata sporu olan güreşlerin yaşatılması adına bu tür etkinliklerin önem taşıdığını belirten Başkan Tuna “Sincan Belediyesi olarak Türkiye Güreş Federasyonumuzun da desteğiyle bu güzel organizasyonda siz sevgili halkımız için pehlivanlarımızı Sincan’a getirdik. Güreş denilince ilk akla gelen ülkelerden biriyiz ve umuyorum ki güreşçilerimiz, pehlivanlarımız bizleri yine dünyada en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Bu etkinliğimizde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Yiğiner 125 bin TL ile ağa seçildi

Başpehlivanların mücadelesi öncesinde yapılan ağalık yarışmasında Sincan’ın tanınmış iş adamları Selahattin Sağlam, Adem Akın, Hasan Ali Ülkü, Muharrem Fiyci ile Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez ve ANKESOB Başkanı  Mehmet Yiğiner ağalık için yarıştı. 20 bin TL ile başlayan açık arttırmada 125 bin TL veren Mehmet Yiğiner Sincan 1. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Ağası seçildi.

Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu büyük ilgi gördü

Ağalık seçimi sonrasında sahaya çıkan Eski Dünya ve Olimpiyat Halter Şampiyonu  Halil Mutlu’da, Sincan Belediye Başkanı Doç.Dr. Mustafa Tuna ve ağalık için mücadele eden işadamlarıyla bir araya gelerek, başpehlivanlık mücadelesini izledi. Başkan Tuna ve Ağa seçilen Mehmet Yiğinerle birlikte seyircileri selamlayan Halil Mutlu’ya, vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Başpehlivanlığı Savaş Yıldırım kazandı .

Nefes kesen başpehlivanlık mücadelesinin galibi ise Savaş Yıldırım oldu. Yıldırım madalya ve kupasını Başkan Mustafa Tuna’nın elinden alırken, Sermest Bulut ikinci, Hüseyin Şahin ve Hasan Tuna ise üçüncü oldu. 

 

*

HAPKİDO ANTRENÖR VE HAKEM SEMİNERİ YAPILDI

Türkiye Hapkido Federasyonu 27. Antrenör ve Hakem Semineri Altınpark’ ta yapıldı. Seminere Türkiye Hapkido Federasyonu Başkanı ve Dünya Hapkido Federasyonu As Başkanı Şükrü Kınataş, Hapkido Fedarasyonu İl Temsilcileri Atama Komisyonu Başkanı Güner Nasöz, Polis Akademisi Öğretim Görevlisi Mustafa Çay, ODTÜ öğretim Görevlisi Ali Mete, Dünya Hapkido Federasyonu Hakem Kurulu Üyesi Burhan Arslan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 27 Antrenör ve Hakem kursiyer katıldı.Seminerle ilgili açıklama yapan Burhan Arslan; “26. Hapkido Antrenör ve Hakem seminerine de biz ev sahipliği yaparak Ankara’da yapılmıştı. 27.Seminere de yine biz ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’de Hapkido sporunu geliştirmeye çalışıyoruz. Dünya hızla gelişiyor. Türkiye’de Hapkido Federasyonu 2005 yılında kuruldu. Federasyon Başkanımız Dünya Hapkido Federasyonu As Başkanı olarak görev yapıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Antrenör ve hakemlerimize seminer verdik. Hakem olmaya hak kazanan arkadaşlarımıza da Kore’den gelen hakemlik diplomalarını takdim ettik” dedi.

 

*

TÜRKİYE’NİN İLK BAYAN HAPKİDO HAKEMİ RAZİYE AKGÜL DİPLOMASINI ALDI

Türkiye’nin İlk Hapkido hakemi olmaya hak Kazanan Taekvando ve Hapkido Antrenörü Raziye Akgül katıldığı hakemlik kursunu başarıyla tamamlayarak Türkiye’nin ilk Hapkido hakemi olma unvanını kazandı. Raziye Akgül’e Kore’den gelen Hakemlik diplomasını Türkiye Hapkido Federasyonu Başkanı ve Dünya Hapkido Federasyonu As Başkanı Şükrü Kınataş verdi.

 

*

ÇUBUKSPOR 3. LİG TERFİ MAÇLARINA HAZIR

Son zamanlarda maddi sıkıntılar yaşayan Çubukspor’un 3. Lig Terfi Maçlarının oynanacağı tarihler ve yerler belli oldu.Çubukspor’un gitmesi muhtemel yerler 4.Grup İl Merkezleri: Konya-Mersin-Kırşehir ve Antalya. Konya ve Mersin merkezlerinde 1.Grup Maçları 29 Nisan 2009 ve 03 Mayıs 2009 tarihlerinde oynanacak. Kırşehir ve Antalya merkezlerindeki 1. Grup Maçları 06 Mayıs 2009–10 Mayıs 2009 tarihleri arasında oynanacak. Takımın gideceği Grup merkezi 27 Nisan 2009 tarihinde belli olacak.

3.Lig Terfi Maçlarının Oynanacağı Tarih ve Grup Merkezleri.

1.Grup (1.Bölge) Merkezler: Düzce – Eskişehir – Bursa – İstanbul.

2.Grup (2.Bölge) Merkezler: Balıkesir – Manisa – Kütahya – Isparta.

3.Grup (3.Bölge) Merkezler: Samsun – Zonguldak – Amasya – Trabzon.

4.Grup (4.Bölge) Merkezler: Konya – Mersin – Kırşehir – Antalya.

5.Grup (5.Bölge) Merkezler: Van – Malatya – Hatay – Gaziantep.

29 Nisan 2009 Maçları Ve Katılacak İller:

4. Grup 4. Bölge: Konya Katılacak İller: Ankara (2), Mersin (2),Antalya (2),Isparta, Burdur.

4.Grup(4.Bölge):Mersin Katılacak

İller: Ankara(2),Adana, Çankırı, Aksaray, Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir

06 Mayıs 2009 Maçları Ve Katılacak İller:

4.Grup (4.Bölge): Kırşehir Katılacak İller:

Konya(2), Antalya, Karaman, Afyon, Eskişehir, Niğde, Yozgat

4.Grup (4.Bölge):Antalya Katılacak İller:

Adana(2), Mersin, Ankara, Afyon, Eskişehir, Konya, Isparta

 

*

ÇUBUK TA BASKETBOL MAÇLARI SON BULDU

Çubuk Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Çubuk Belediyesi Kapalı Spor Salonu nda gerçekleştirilen Okullar Arası Basketbol Müsabakaları sona erdi.Yapılan maçlar sonunda ilk dörde giren takımlara kupaları Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak`ın da katıldığı törenle verildi.Kupa töreninde öğrencilerin kendilerine basketbol ziyafeti çektiklerini ifade eden Kaymakam Dallı; ’’ Geleceğin sporcuları bu yaşlarda yetişir. Gençlerimiz her alanda olduğu gibi bireysel sporlarda da en güzel şekilde yetişmektedir. İlçemiz de son yıllarda eğitim alanında çok önemli gelişmeler oldu. Bu gelişmeler biz yöneticileri son derece mutlu etmektedir. Kaymakamlık olarak bizlerin desteği, bir taraftan Belediyemizin destekleri ve  Milli Eğitim Müdürlüğümüzün etkin ve verimli çalışmaları sonucu eğitim alanında çok hızlı gelişmeler yaşanmaktadır’’dedi. Törende soruları cevaplayan Başkan Özden, bir kulübe veya belirli zümreye hizmet etmeyeceklerini, spor’u seven herkese destek olmak istediklerini vurguladı. Belediyenin imkanları ve yasalar çerçevesinde eğitime ve sporculara destek olacaklarını ifade eden Özden, Milli Eğitim Müdürlüğünün özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.Müsabaka da  dereceye girenler sırasıyla Birinci Çubuk Anadolu Lisesi, İkinci Çubuk Lisesi, Üçüncü Anadolu Öğretmen Lisesi, Dördüncü Çubuk Endüstri Meslek Lisesi oldu.

 

*

ÇUBUK’TA VOLEYBOL COŞKUSU SONA ERDİ

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen okullar arası kızlar voleybol müsabakaları sona erdi. Yıldızlar kategorisinde Atatürk İ.Ö.O., Gençler kategorisinde ise Çubuk Lisesi Kız Voleybol Takımı birinci oldu. Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde ilk dörde giren takımlara kupa ve madalyaları Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Mensur Toprak`ında katıldığı törenle verildi.Çubuk Kapalı Spor Salonunda oynanan final müsabakalarında yıldızlar kategorisinde Atatürk İ.Ö.O. ile Bekir Yılmaz İ.Ö.O; gençler kategorisinde ise Çubuk Lisesi ile Çubuk Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi.  Çubuk Lisesi ile Atatürk İ.Ö.O. rakiplerini yenerek kendi kategorilerinde birinci oldular.

Gençler kategorisinde sıralama:

1. Çubuk Lisesi,

2. Çubuk Anadolu Lisesi,

3. Cubuk Ticaret Lisesi,

4. Çubuk Endüstri Meslek Lisesi

Yıldızlar kategorisinde  sıralama:

1. Atatürk İ.Ö.O.

2. Bekir Yılmaz İ.Ö.O.

3. Yıldırım Beyazıt İ.Ö.O.

4. Sabiha Şaşmaz İ.Ö.O.

 

*

ŞAMPİYONLUK KUPASI SİNCAN’IN OLDU

Amatör Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Sincan Belediyespor, kupayı ligin son maçında kendi evinde yaptığı TKİ maçı sonrasında aldı.  Sincan Belediye Başkanı Yardımcısı Abdurrahman Barın, Sincan Belediyespor Kulübü Başkanı Şeref Dönmez’in de katıldığı törende, Sincan Belediyespor şampiyonluk kupasını, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erol’un elinden aldı.Sincan Şehir Stadı’nda 27 Mart Cuma günü saat 15:00’da oynanan maçı Sincan 5-0 gibi farklı bir skorla kazandı. Şampiyonluğu garantilemesine rağmen son maçında da performansını düşürmeyen Sincan, 4. dakikada Serkan, 14. dakikada Muhittin, 51’de Caner, 58’de Hüseyin ve 86. dakikada yine Serkan’ın attığı golle sahadan galip ayrılmasını bildi.Maçın ardından yapılan kupa töreniyle birlikte, Sincan geçen yıl olduğu gibi Amatör Süper Lig’i şampiyon olarak tamamladı. Takımın en büyük hedefi ise 15 Nisan’da belirlenecek olan bölge ve gruplardan çıkarak 3. Lig’de mücadele etmek.

 

*

ÇUBUK VOLEYBOL TURNUVALARI BAŞLADI

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen okulları arası kızlar voleybol müsabakaları başladı. Kızlar Yıldız; 23 Mart 2009 – 06 Nisan 2009 tarihleri arasında, b) Kızlar Genç; 31 Mart 2009 – 06 Nisan 2009 tarihleri arasında, olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilecek olan maçlara, ilçe genelinde 12 ilköğretim okulunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan yıldız kız voleybol müsabakaları final müsabakası 06 Nisan 2009 tarihinde Çubuk Belediyesi spor salonunda saat 13.00 de yapılacak.Liseler arasında düzenlenen genç kız voleybol müsabakaları final müsabakası ise 06 Nisan 2009 tarihinde Çubuk Belediyesi spor salonunda saat 14.00 da yapılacaktır.

 

*

SİNCAN BELEDİYESPOR 1 – 0 YENİMAHALLE BELEDİYESPOR

Amatör Süper Lig’de mücadele eden Sincan Belediyespor, kendi evinde oynadığı Yenimahalle Belediyespor’u, 88. dakikada attığı golle geçti.Sincan Şehir Stadı’nda Sincan Belediyespor ile Yenimahalle Belediyespor oynanan maçta her iki takımda golü bulmak için mücadele etti.Golü bulan taraf ise ev sahibi ekip oldu. Sincan Belediyespor, aradığı golü maçın bitimine 2 dakika kala Atilla’nın attığı golle buldu ve maçtan galip geldi. Sincan, aldığı 3 puanla birlikte puanını 55’e çıkartırken, liderliğini korudu. Öte yandan 24 karşılaşmada 14 gol yiyen Sincan, ligde en az gol yiyen takım olma özelliğini de sürdürüyor.

 

*

ÇUBUK’TA KUŞAK İMTİHANI YAPILDI

Çubuk Belediyesi Kapalı Spor salonunda 42 sporcunun katılımı ile Taekwondo kuşak imtihanı yapıldı.4. Dan Taekwondo Milli Hakemi Raziye Akgül başkanlığında yapılan karate kuşak sınavına 42 Sporcu katıldı. Sporcu velilerinin yoğun ilgi gösterdiği sınav oldukça başarılı geçti. Milli Hakem Raziye Akgül’ün verdiği bilgilerde; “Kuşak imtihanında 42 sporcumuz bir üst kuşağa geçmeye hak kazanmıştır. Yapılan imtihanda dereceye giren sporcularımızla Muğla/Marmaris’te 07–12 Nisan 2009 tarihinde oynanacak Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasına katılacağız. Sporcularımız Türkiye şampiyonasında Çubuk’u ve Ankara’yı temsil edecekler’’diye konuştu. Çubuk Ak Parti Belediye Başkan adayı Lokman Özden’in de katılımıyla düzenlenen kuşak imtihanının yanı sıra öğrenci aileleri için düzenlemiş oldukları gösteriler aileler tarafından beğeniyle izlendi. İmtihan sonunda konuşma yapan Özden, sporcuları ve Antrenör Milli Hakem Raziye Akgül’ü tebrik ederek ailelerin spor yapması için teşvikleri çok önemli ben onları da bu gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum dedi. Özden, sporcunun ahlaklı, erdemli, değerlerine saygılı, ülkesini, milletini seven, kitap okuyan, araştıran bireyler olması gerektiğini vurgulayarak, insan yetiştirmenin ne kadar zor bir sanat olduğunun söyledi. Milli Hakem Raziye Akgül de Ak Parti Çubuk Belediye Başkan adayı Lokman Özden’in kendilerine verdiği desteklerden dolayı Taekwondo camiası adına teşekkür etti.

TOPRAK; “SPOR VE KARDEŞLİKTİR” 

Çubuk Yıldızlar Futbol turnuvasını Yıldırım Beyazıt İlk Öğretim Okulu kazandı.Çubuk Belediyesi Halı Sahasında Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen Yıldızlar Erkek Futbol Müsabakaları son yapılan final karşılaşması ile sona erdi.Çubuk’ta 14 okulun katılımıyla gerçekleştirilen ve yoğun ilginin olduğu müsabakalar renkli çekişmelere sahne oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak yaptığı konuşmada; “Müsabakalara katılan tüm okulları tebrik ediyorum. Spor sevgi ve kardeşliktir. Bu tür organizasyonlarla öğrencilerimiz arasında sevgi ve kardeşliği tahsis ederken, diğer yandan öğrencilerimizin profesyonel sporun alt yapısını oluşturmalarını da sağlıyoruz” dedi.Dereceye giren okullara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Müsabakalarda: 1. Yıldırım Beyazıt İ.Ö.O. 2. Yavuz Selim İ.Ö.O. 3. Muharrem Kaleli İ.Ö.O. oldu.

 

*

ÜMİT ÖZAT’TAN FUTBOLA VEDA

Almanya da Köln ün deneyimli kaptanı Ümit Özat, futbol kariyerine son noktayı koydu.Geçtiğimiz Ağustos ayında Karlsruher yle oynadıkları bir karşılaşmada aniden sahaya yığılarak tüm futbolseverleri şok eden Bundesliga ekiplerinden FC Köln ün kaptanı Ümti Özat, uzun süren tedavi sürecinin ardından futbol kariyerini noktaladı.

YARDIMCI ANTRENÖRLÜK YAPACAĞIM

Almanya’nın FC Köln ün, Ren derbisi diye adlandırılan Mönchengladbach ile oynayacağı lig maçı öncesi Rheinenergie Stadı nda düzenlenen basın toplantısında duygulu bir açıklama yapan Ümit Özat, Bir buçuk yıldır bu kentteyim. Ben kadere inanan bir insanım. Tabi ki çok üzgünüm. Bugün ikinci kariyerime başlayacağım. Bana destek olan dualarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. FC Köln kulübünde herkese çok teşekkür ediyorum. Bana bir jübile maçı yapacak ve anternörlük diploması almama yardımcı olacak olan FC Köln yönetimine de çok teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bugüne kadar çok sevdiği takımında çok güzel günler geçirdiğini dile getiren Ümit Özat, İkinci ligden bugüne kadar futbolcu olarak bu kulübe katkım olduysa ne mutlu bana. FC Köln camiasına, başkanımıza, yönetimine, manajerimize, hocalarıma takım arkadaşlarıma, bana vermiş oldukları destek ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum dedi.Dünyada ilk defa bir Türk futbolcusuna FC Köln kulübünün takım kaptanlığına layık gördüğüne işaret eden Ümit, Benim adıma çocuklarım ve ailem adına onur verici bir olay. Bu anlamda tüm camiaya ve hayatım boyunca bu unutamayacağım bu onurlu görevi bana verenlere teşekkür ediyorum. Üzüntüm büyük. Erken yaşta futbolu bırakacak olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Ama futboldan sonraki hedeflerime daha erken başlayacağım için de sevinçliyim. Yaşadığım kolay bir şey değil, futbolu böyle bırakmak istemezdim diye konuştu.

DAHA ÖNCE SÖYLEMİŞTİM

Almanya ya gelirken verdiği bir söz olduğunu hatırlatan Ümit, Buraya gelirken verdiğim söz vardı. Bunu söylerken çoğu insan bana gülmüştü, inanmamıştı. Fakat bu şekilde ya da başka şekilde FC Köln Kulübü nde futbolu bırakacağımı söylemiştim. Bundan dolayı mutluyum. Köln halkına ve benden dualarını esirgemeyen Türk halkına ve tüm camiya tekrar teşekkür ediyorum dedi.FC Köln menajeri Michale Meier de Ümit in FC Köln de forma giyen en önemli futbolcularından biri olduğunu ifade ederek, Fenerbahçe kaptanı olan Ümit kulübümüzde de kaptanlık yaptı. Kulübümüzde forma giyen en önemli futbolcularından biriydi. Kendisiyle çalışmaya devam edeceğiz dedi.Ümit Özat ın bundan sonra antrenörlük diploması alarak FC Köln de görev yapmaya devam edeceği açıklandı.

ÇUBUKSPOR 5’LEDİ 

Maddi sıkıntılar yaşayan Çubukspor aldığı 5-0’lık galibiyetle moral buldu.Çubukspor 22.hafta maçında Jandarmagücü karşısında oyuna kontrollü başladı.Dk.23 Jandarmagücünün kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Çubukspor dk. 30 da Kaptan Muhammed ile durumu 2-0 yaptı ve ilk yarı bu skorla bitti. İkinci yarıyada hızlı başlayan takımımız 46 dk. Erdinç ile durumu 3-0 yaptı. Dk.78 Emre nin güzel golü ile durum 4-0 oldu perdeyi dk.90 da Atılganın penaltıdan attığı golle kapatan Çubukspor maçı 5-0 kazandı. Çubukspor B Genç takımımızda Kavaklıdere B genç takımına gol yağdırdı. 8-1 gibi farklı bir skorla mağlup geldi.

 

*

ÇUBUKSPOR TOPLU İSTİFA KARARI ALDI

Çubuk Spor yönetimi maddi sıkıntılardan dolayı çareyi istifa etmekte buldu.İdari yönetiminin mali krizden dolayı, teknik kadro ve futbolcuların paralarını ödenemeyecek durumda gelmesi Çubuk Sporu zor durumda bıraktı.Çubuk Spor bir dönem şampiyon olmuş ve şu anda lider konumda olan başarılı bir kulübün kimse tarafından sahip çıkılmaması,  yönetimin çabalarıyla, teknik kadro ve futbolcuların fedakârlıklarıyla bu güne kadar direnen idari yönetim maddi sıkıntılardan dolayı toplu istifa kararı alarak, resmen istifa ettiler.

İstifa eden yönetim listesi:

Kulüp Başkanı:Murat Sülük

Yönetim Kurulu Üyeleri

Hasan Ayaz

Ahmet Tufan

Osman Bal

Murat Aydos

Ömer Aktaş

Cengiz Ayan

Toplu istifa eden Çubuk Spor yönetim kurulu başkanı Murat Sülük konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ”Desteklerini bizlerden esirgemeyen taraftarlarımıza, teknik kadromuza ve futbolcularımıza, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İstifa etmemizin sebebi kulübün imkânsızlıkları ve maddi destek bulamayışımız sonucudur.” dedi.

 

*

ADANA TRUVA VE BEŞİKTAŞ LİDER

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi Birinci Buluşması Sona Erdi,Avrupa nın sayılı satranç ligleri arasında gösterilen Türkiye İş Bankası Satranç Ligi nin birinci ayağı 1–6 Şubat tarihleri arasında Antalya Kemer Göynük teki Queen Elizabeth Hotel de oynandı. 16 kulübün yer aldığı ligin birinci buluşmasında yedi tur oynandı. Yedi tur sonunda geçtiğimiz yıl bütün maçlarını kazanan “yenilmez armada” Adana Truva, bir yıl aradan sonra yeniden şampiyonluk isteyen Beşiktaş ile birlikte 14 puanla bütün maçlarını kazanarak liderliği paylaştı.Geçtiğimiz sezon ikinci olan Manisa Doruk Koleji 12 puanla ikinci sırada yer alırken, Türk Hava Yolları 10 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Şampiyonluk Düğümü Temmuz Ayında Çözülecek

Ligin temmuz ayında oynanacak ikinci buluşmasındaki Beşiktaş-Adana Truva ve Manisa Doruk Koleji-Beşiktaş maçlarının şampiyonluk düğümünü çözmesi bekleniyor. Türkiye İş Bankası Satranç Ligi nde ilk iki sırayı alan kulüpler, Avrupa Kulüpler Kupası na katılabiliyorlar. Gelecek yıl takım sayısı 14 e düşürüleceği için bu sezon beş takım İş Bankası Satranç Ligi ne veda edecek ve önümüzdeki sezon ikinci lig statüsündeki Türkiye Kulüpler Şampiyonası nda mücadele edecek.

 

*

EN BÜYÜK SATRANÇ ŞÖLEN HAVASINDA

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu: “Türkiye’de Satranç Büyük İlerleme Kaydedildi, İş Bankası Önemli Katkılarda Bulundu”Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince İş Bankası nın ana sponsoru olduğu Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 23-30 Ocak tarihleri arasında Antalya Kemer’de düzenlenen “2009 Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda” 30 Ocak Cuma günü ziyaret etti.Son yıllarda büyük patlama yaşayan satrançta ülkemize madalya kazandıran yetenekli gençler tanışan ve A Milli Takım Kampları’nı ziyaret eden Bakan Başesgioğlu, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ile törensel ilk hamleyi yaptı. Bin çocuğun satranç oynadığı salonda maçları izledi ve onları dışarıda bekleyen aileleriyle sohbet etti.Daha sonra basın mensuplarına konuşan Başesgioğlu, “Son yıllarda Türkiye’de satranç büyük ilerleme kaydedildi. 2005 yılından itibaren satrancın okullarımızda seçmeli ders olması son derece önemlidir. Çocuklarımız donatılmış sınıflarda satrancı en iyi hocalardan öğreniyorlar. Federasyon yetkilileri en yakın kaynağından yetenekli çocuklarımızı tespit ediyorlar. İş Bankası’nın satranç sporuna ana sponsor olması bu branşın gelişmesinde son derece önemli katkılarda bulunmuştur. Onun için İş Bankası genel müdürüne teşekkür ediyoruz. Biz de federasyonumuzun faaliyetlerini destekliyoruz. Çok güzel bir nesil geliyor çok önemli bugüne kadar dünya şampiyonluklarında Avrupa şampiyonluklarında önemli dereceler elde ettiler.”Basın mensuplarının soruları üzerine İstanbul’un ev sahipliği yapacağı 2012 Satranç Olimpiyatı’na da değinen Başesgioğlu “ Bu sene Dünya Takımlar Şampiyonası’nda ev sahibiyiz. 2012 Dünya Satranç Olimpiyat Şampiyonluğu da İstanbul’da yapılacak. Bu ülkemiz ve Satranç Federasyonu açısından önemli bir organizasyon.Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince: “Kumbaradan Sonra En Önemli Hizmetimiz Satranca Desteğimiz”Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsoru Türkiye İş Bankası Genel Müdür Ersin Özince de Türkiye’nin her tarafından 8-18 yaşları arasında 996 genç satranççının katıldığı Yaş Grupları Türkiye Şampiyonası’nda önce Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanan sporcularla bir araya geldi.Basın mensuplarına bir açıklama yapan Özince “Kumbaradan sonra İş Bankası’nın önemli hizmeti satranç sponsorluğudur. Bugün burada verdiğimiz destekle neler başarıldığını gördüm ve gurur duydum.” diye konuştu. Daha sonra başarılı genç sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

*

ÇUBUK SPOR TAM GAZ

Çubuk spor 2-0’lık aldığı galibiyetle ve oynadığı iyi futbolu ile tam gaz gidiyor.Çubuk spor, Bağlum spor ile oynadığı maça Harun, Selim, Yavuz, Bünyamin, Ersin, Mustafa, Serkan, Erdinç (Özkan), H.İbrahim (Ender) ,Muhammet (Muzaffer) ,Emre onbiriyle sahaya çıkan Çubuk spor ilk yarıdaki ataklarda gol bulamayınca ilk yarı 0–0 kapandı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Çubuk spor 65 dakikada Sahanın yıldızı Erdinç in takipçiliği ile kazanılan köşe atışından gelen ortada Ersinin kafa ile attığı golle 1–0 öne geçti. 90+4 de Ender’in sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahası içerisinde topla buluşan Muzaffer kaleciyi de çalımlayarak topu boş kaleye göndererek skoru 2-0 yaptı. Çubuk spor, Bağlum spor 2–0 yenerek iyi bir skor elde etti.Seyircilerine iyi bir futbol sergileyen Çubuk spor aldığı 2-0’lik skorla taraftarlarını ve yöneticilerini bir kez daha sevindirdi

 

*

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SATRANÇ ŞÖLENİ

2009 Yaş Grupları Türkiye Satranç Şampiyonası, 23 Ocak – 1 Şubat 2009 tarihleri arasında Antalya Kemer de düzenleniyor.Son iki yıldır olduğu gibi satrancın dev festivaline yine Limra Hotel ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin Her Yanından Genç Beyinler Buluşuyor

Yaş Grupları Türkiye Satranç Şampiyonası’nda Türkiye’nin 7-18 yaşları arasındaki binden fazla genç beyni bir hafta boyunca satranç oynayacak. Kesinleşmemiş kayıtlara göre, 42 ilden ve KKTC’den gelen; 785’i erkek 244’ü kız olmak üzere toplam 1029 çocuk Kemer’de hamle yapacak. Antrenör, veli ve idarecilerle birlikte organizasyonda yaklaşık 1500 kişi Kemer’de buluşacak.Şampiyonaya katılan 44 ilde en çok katılımcısı bulunan yerler 124 sporcuyla İstanbul ve İzmir olarak göze çarpıyor. Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinden de katılımcılar bulunuyor.

Satranca Çağ Atlatan Türkiye İş  Bankası Büyük Festiveli

Şampiyona boyunca üç yıldır satranca verdiği destekle Türkiye’de satranç devrimi başlatan Türkiye İş Bankası da Türk satrancının en büyük organizasyonuna destek verecek. Çeşitli yan etkinlikler, milli takım kampları, antrenörlük seminerleri ve çocuklarla velilere yönelik çeşitli toplantılar olacak. Ayrıca şampiyonanın son günlerinde Türkiye İş Bankası’nın en üst düzey yetkilileri de Türkiye’nin satranç oynayan genç ve aydınlık yüzünü görmek için Kemer’e gelecekler.

 

*

ÇUBUKSPOR MUTLU DÖNDÜ

Çubukspor, iyi oynadığı futbolu ve Haymana deplasmanından aldığı 3-2 lik skorla başarılı futbolunu sergiledi..Çubukspor,  Haymana stadında Yeni Haymana Spor ile yaptığı ASL 16. hafta maçını 3-2 kazanarak puan hanesine 3 puan daha eklemeyi başardı. Seyircilerine iyi bir futbol sergileyen Çubukspor aldığı 3-2’lik skorla taraftarlarını ve yöneticilerini bir kez daha sevindirdi.

ÇUBUKSPOR – POLATLI SPOR MAÇINA KAR ENGELİ 

Çubukspor –  Polatlıspor ile oynayacağı ASL maçı kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

 

*

KAZAN BELEDİYESİ’NDEN TÜRKİYE REKORU

Kütahya’da yapılan genç erkekler okullar arası Türkiye Şampiyonasında Kazan Belediye spor’dan +94 kiloda yarışan Yunus Emre Boltürk, koparmada kaldırdığı 126 kilo ile yıldızlarda Türkiye rekorunu kırarak şampiyon oldu.Yaz aylarında Karaman’da yapılan Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nda yıldızlarda Türkiye üçüncüsü olan Kazan Belediye spor Halter Takımı, bu kez de Kütahya’da yapılan Genç Erkekler Okullar Arası Türkiye Şampiyonasında, Türkiye rekoru kırarak bir birincilik, bir ikincilik ve bir de üçüncülük madalyası aldı. Koparmada + 94 kiloda 126 kilo kaldırarak Türkiye rekoru kıran Yunus Emre Boltürk Türkiye şampiyonu olurken, yine Kazan Belediye spor Halter Takımından 85 kiloda İhsan Yıldırım ikinci, 69 kiloda Sadık Karakoç da üçüncü oldu. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, spora büyük önem verdiklerini ve desteklediklerini vurgulayarak, “ Bocce ve Dart takımlarımız Türkiye Şampiyonu. Amatör Süper Lig’de mücadele eden futbol takımımız başarılı sonuçlar alıyor. Güreş Takımımız Yıldızlarda Ankara Şampiyonu ve Türkiye şampiyonluklarında önemli dereceleri var. Halter takımımız ise yeni kurulmuş olmasına rağmen başarıdan başarıya koşuyor. Bunun son örneğini Kütahya’daki şampiyonada Türkiye Rekoru kırarak gösterdiler. Eminim ki ileride uluslar arası şampiyonalarda da daha büyük başarılara imza atarak hem bizim hem de ülkemizin gurur kaynağı olacaklardır. Halter takımı sporcularını ve onları yetiştiren değerli antrenörümüz Orhan Boltürk hocamızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.Her geçen gün yeni bir başarıya imza atan Kazan Belediyesi Halter Takımı, yıldızlaşan sporcuları ile göz dolduruyor. Hedeflerini büyütüp, Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, Taner Sağır gibi Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkartmaya hazırlanan Kazan Belediyesi Halter Takımı, aynı zamanda Halter Antrenörleri Derneği Başkanı olan milli antrenör Orhan Boltürk tarafından çalıştırılıyor.

 

*

GALATASARAY: 4-2: BEŞİKTAŞ

Turkcell Süper Lig de ilk yarının kapanış mücadelesinde Galatasaray Beşiktaş derbisini 4-2 kazanmayı bildi…İlk yarının son derbisi bol gollü geçti. Ali Sami Yen Stad ında Galatasaray, Beşiktaşı 4-2 lik skorla mağlup ediyor…

Yılın son derbisi fırtına gibi başladı !.. 8. dakikada Lincoln ün ortasında Rüştü den seken topu Servet tamamladı, Galatasaray 1-0 öne geçti !.. Golde Rüştü ye faul yapıldığını öne süren siyah beyazlılar 13 te Delgado ile beraberliği yakaladı !.. Ancak bu kez siyah beyazlı tribünlerin sevinci kursağında kaldı ve 15. dakikada Baros un gol şovu başladı !.. Arda nın yerde kalmasıyla Cüneyt Çakır ın verdiği penaltıyı filelere gönderen Çek yıldız skoru 2-1 yaptı !..

15 dakikada 3 gol izleyen futbolsevreler kalan 30 dakikada aynı heyecanı bulamadı. 2-1 lik skorla başlayan ikinci yarıda ilk şok Delgado nun atılması oldu. Hakem Cüneyt Çakır, 50. dakikada kendisine itiraz eden Arjantinli yıldıza 2. sarı kartı ve ardından kırmızı kartı gösterdi.Beşiktaş 10 kişi kalmanın yokunu atlatamadan topu kalesinde gördü. 53. dakikada Baros Lincoln ün nefis pasında Rüştü yü affetmedi ve skoru 3-1 yaptı. Ancak bu öyle bir derbiydi ki heyecan dinmiyordu. Hemen 2 dakika sonra sahneye Holosko çıktı ve füzesiyle Galatasaray filelerini sarstı: 3-2.

Tam Beşiktaş 10 kişiyle dengeyi kurmaya çalışırken, sahneye yine Lincoln-Baros ikilisi çıktı. Lincoln Uğur İnceman ı geçip ceza sahasına daldı ancak yerde kaldı. Hakem Çakır 2. kez beyaz noktayı gösterdi. Baros da 2. kez beyaz noktadan topu filelere gönderdi: 4-2

Galatasaray böylece yılın son derbisinden 3 puanla ayrıldı ve şampiyonluk yarışında yoluna kayıpsız devam etti. Beşiktaş ise haftalar önce oturduğu liderlik koltuğunun 6 puan gerisinde kaldı.

GALATASARAY – BEŞİKTAŞ

Saat: 19:00

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran,Aleks Taşçıoğlu,

 

*

DÜNYA TEKVANDO ŞAMPİYONASI ANKARA DA BAŞLADI

Dünya Tekvando Federasyonu (Wtf) ile Türkiye Tekvando Federasyonu Tarafından Birlikte Organize Edilen 3. Wtf Dünya Poomsae Şampiyonası, Ankara da Başladı. Şampiyonada 24 Türk Sporcu Mücadele Edecek.Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) ile Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından birlikte organize edilen 3. WTF Dünya Poomsae Şampiyonası, Ankara da başladı. Şampiyonada 24 Türk sporcu mücadele edecek.ASKİ Spor Salonu nda gerçekleştirilen resmi açılış töreninde konuşan Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, ilk kez bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak olan Ankara da ki şampiyonada gösterilecek performasın gelecek şampiyonalara da ev sahipliği yapacağını söyledi. Türkiye Tekvando Federasyonu nun organizasyonlar konusunda oldukça başarılı olduğunu belirten Choue, şampiyonaya destek veren herkese teşekkür etti.Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de, 3. düzenlenen Dünya Poomsae Şampiyonası na ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.Yapılan konuşmaların ardından şampiyonaya katılan ülkelerin takımları salona girdi. İstiklal Marşı nın okunmasının ardından Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin e katkılarından dolayı plaket verdi. Metin Şahin de, Chungwon Choue ye organizasyona verdiği destekten dolayı plaket verdi. Daha sonra organizasyona katkı verenlere plaket verildi.Plaket törenin ardından Tekvando ve hakem yemini yapıldı. Halk oyunları ekibinin yaptığı gösteriler salondakiler ve sporcular tarafından beğeniyle izlendi. Şampiyonada İranlı bayan sporcular yaptıkları hareketlerle tavırlarıyla seyirciler tarafından alkışlandı. Şampiyonaya seyirci katılımının az olması dikkat çekti. Şampiyonaya 57 ülkeden 450 sporcu katılıyor. Şampiyonada 12 si bayan olmak üzere toplam 24 Türk sporcu mücadele edecek. 3. Dünya Tekvando Poomsae Şampiyonası perşembe günü sona erecek.

 

*

DÜNYANIN EN İYİ 5 FUTBOLCUSU BELLİ OLDU

FIFA dünyada yılın futbolcusu ödülüne aday gösterilen isimlerin sayısı 5 e indirildi….FIFA dünyada yılın futbolcusu ödülüne aday gösterilen isimlerin sayısı 5 e indirildi.  İşte o isimler Bu prestijli ödül, Kaka, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Fernando Torres ve Xavi den birine gidecek. Büyük ödülü geçtiğimiz yıl Milan ın Brezilyalı yıldızı Kaka kazanmıştı.”FIFA dünyada yılın futbolcusu ödülü” için, spor yazarları, teknik adamlar ve ulusal takımların kaptanları tarafından 23 isim aday gösterilmişti.Spor otoriteleri, ikinci bir oylama yaparak, 12 Ocak 2009 da Zürih Opera Binası’nda düzenlenecek ödül töreni öncesi adayları 5 e indirdi.

 

*

EN İYİ OLMAK İÇİN 5 İSİM MÜCADELE EDECEK

2008 in en iyi futbolcusu ödülü için, Milan ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Kaka, Barcelona nın Arjantinli genç yıldızı Lionel Messi, yine Barcelona dan orta sahanın vazgeçilmez ismi Xavi, Liverpool da çok başarılı bir sezonu geride bırakan bir başka İspanyol Fernando Torres ve Manchester United ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo mücadele edecek.Geçtiğimiz günlerde “France Football” dergisi tarafından düzenlenen, Avrupa da yılın en iyi futbolcusu ödülüne layık görülen Ronaldo, yine favori gösteriliyor.23 yaşındaki Portekizli oyuncu, geçen sezon, bir kanat oyuncusu olmasına karşın, takımı adına 42 golün altına imza atmıştı.

SON 10 YILIN EN İYİ İLK 3 Ü

2007

1. Kaka (Brezilya)

2. Lionel Messi (Arjantin)

3. Cristiano Ronaldo (Portekiz)

2006

1. Fabio Cannavaro (İtalya)

2. Zinedine Zidane (Fransa)

3. Ronaldinho (Brezilya)

2005

1. Ronaldinho (Brezilya)

2. Frank Lampard (İngiltere)

3. Samuel Eto o (Kamerun)

2004 

1.Ronaldinho (Brezilya)

2. Thierry Henry (Fransa)

3. Andriy Shevchenko (Ukrayna)

2003

1. Zinedine Zidane (Fransa)

2. Thierry Henry (Fransa)

3. Ronaldo (Brezilya)

2002

1. Ronaldo (Brezilya)

2. Oliver Kahn (Almanya)

3. Zinedine Zidane (Fransa)

2001

1. Luis Figo (Portekiz)

2. David Beckham (İngiltere)

3. Raul (İspanya)

2000

1. Zinedine Zidane (Fransa)

2. Luis Figo (Portekiz)

3. Rivaldo (Brezilya)

1999

1. Rivaldo (Brezilya)

2. David Beckham (İngiltere)

3. Gabriel Batistuta (Arjantin)

1998

1. Zinedine Zidane (Fransa)

2. Ronaldo (Brezilya)

3. Davor Suker (Hırvatistan

CHELSEA TUNCAY I İSTİYOR 

İngiltere Premier Lig Takımlarından Middlesbrough da forma giyen Türk futbolcu Tuncay Şanlı ya, İngiliz devi Chelsea nin talip olduğu belirtildi.İngiltere de yayın yapan Daily Mail Gazetesi, İngiliz ekibi Chelsea nın yeni yılda Tuncay için Middlesbrough ye 8 milyon paundluk teklif yapmaya hazırlandığını iddia etti.Teknik direktör Luiz Felipe Scolari nin yardımcıları tarafından izlenen Tuncay ın yeni yıldaki en büyük transfer hedeflerinden biri olduğu ifade edildi.Teesside ekibinin taraftarlarının sevgilisi haline gelen milli futbolcunun takımdan ayrılması için tek yolun büyük miktarda bir teklifin gelmesi gerektiği belirtildi.

 

*

ANKARASPOR KARTALI MAĞLUP ETTİ

Turkcell Süper Lig in 14. hafta maçında Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Ankaraspor a 3-1 yenildi.

Ankaraspor a galibiyeti getiren goller 20. dakikada Neca, 51. dakikada Sivok (K.K.) ve 94. dakikada Bilal den geldi. Beşiktaş ın tek golünü ise 41. dakikada Zapotocny kaydetti.

HEM KENDİ KALESİNE GOL ATTI, HEM KIRMIZI KART GÖRDÜ

Sivok, karşılaşmanın 51. dakikasında kendi kalesine gol attı ve takımının 2-1 geriye düşmesine neden oldu. İkinci yarının 72. dakikasında da oyuna sonradan giren Theo ya yaptığı faulden sonra kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

YÖNETİM İSTİFA

Beşiktaş tribünleri maçın son dakikalarına doğru yönetime tepki gösterdi. Siyah-beyazlı tribünler Yönetim istifa, Çek git Demirören çek git şeklinde tezahüratlarda bulundu.

DELGADO ISLIKLANDI

Sahaya kaptan olarak çıkan Delgado, maçın 79. dakikasında yerini Holosko ya bıraktı. Arjantinli oyuncu sahayı terk ederken Beşiktaş tribünleri tarafından ıslıklandı.

İKİ HAFTA DA 6 PUAN GİTTİ

Beşiktaş, geçtiğimiz hafta Saracoğlu nda Fenerbahçe ye 2-1 yenilmiş ve sahadan puansız ayrılmıştı. Siyah-Beyazlılar bu hafta da aynı skorla bu kez Ankaraspor a boyun eğdi ve yine sahadan eli boş ayrıldı.

“KARAMAN ANKARAGÜCÜNDEN İSTİFA ETTİ” 

Ankaragücü nde haftalardır süren taraftar yönetim gerginliği, Teknik Direktör Ünal Karaman ın istifasıyla sonuçlandı.Ankaragücü Teknik Direktörü Ünal Karaman, 3-0 yenildikleri Galatasaray maçının ardından yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı görüşme sonrasında istifa kararı aldığını açıkladı.Karaman, Galatasaray karşısında talihsiz bir maç oynadıklarını belirterek, Sonucun böyle olmasını istemezdik. Galatasaray, Avrupa Kupası maçından sonra buraya biraz daha moralli geldi. Üst üste gelen goller hiç beklemediğimiz anlarda oldu. Biz de çok pozisyona girdik. Bunları değerlendirebilseydik belki heyecanı daha çok olan bir maç yaşayabilirdik ama yapamadık diye konuştu.Karaman, maçtan sonra yönetim kurulu üyeleriyle görevi bırakma konusunda bir görüşme yaptıklarını vurgulayarak, Bu maç Ankaragücü ile son maçımdı. Bundan sonra İnşallah güzel günler Ankaragücü nün olur dedi.

Ünal Karaman, istifa nedeninin sorulması üzerine, şunları söyledi:Ankaragücü camiasının bir arada olması gerekiyor. Alınan sonuçlara konan tepkiler doğru değil. Sonuçta burada terini son damlasına kadar akıtan futbolcular ve gecesini gündüzüne katan yöneticiler var. Gerçek Ankaragücü taraftarına asla kırgın değilim. Ama istenilen bütünlüğü bir türlü sağlayamadık. Bunu bireysel bir protesto olarak alabilirsiniz

 

*

BEşİKTAş TAN UEFA YA ERKEN VEDA

İnönü de ağırladığı Metalist Kharkiv i 1-0 mağlup ederek avantajlı bir skor elde eden Beşiktaş, Ukrayna da farklı mağlup oldu ve kupaya erken veda etti.

METALİST 4-1 BEŞİKTAŞ

Stat: Metalist

Hakem: Jacek Granat

METALİST KHARKİV: Goryanov, Maydana, Papa Gueye, Obradovic, Gonzarçik, Valayev, Edmar, Sulusar, Trisovic, Devic, Jackson

BEŞİKTAŞ: Hakan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Zapotocny, Seric, Holosko, Serdar Kurtuluş, Cisse, Tello, Delgado, Bobo

MAÇTA İLK YARI

16. dakika: Yarı alanımızda topla buluşan Jackson yaklaşık 35 metreden şutunu çekti ve üst direğin altına çarpan top ağlarla buluştu. 1-0 geriye düştük.26. dakika: Golün adı bu kez Deviç. Jackson, ceza sahasına koşu yapan Devic e pasını verdi, bekletmeden plaseyi yapan Devic, topu ağlarımıza gönderdi.. Metalist 2-0 önde.41. dakikada Delgado nun ara pasında sol çaprazda topla buluşan Tello nun sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.42. dakikada Delgado nun kullandığı korner atışında ön direkte Cisse topa ayak koyarken, savunma çizgi üzerinden meşin yuvarlağı kornere attı.Karşılaşmanın ilk yarısını da Metalist Kharkiv 2-0 önde kapadı.Maçta ikinci yarı sürüyor.70. dakika: Metalist Jackson ile 3. golü buldu. Hızlı gelişen Metalist atağında Sliusar, savunmamızdan sıyrıldı ve pasını arka direğe doğru gönderdi. Jackson boş pozsiyonda affetmedi.74. dakika. Kalemizde 4. gol. Gancarczyk in sağdan kullandığı serbest vuruşa kimse dokunamadı ve yere çarpan top doğrudan ağlarımıza gitti..90. dakika: Beşiktaş Nobre ile golü buldu. Aydın la başlayan atak. Bobo bıraktı. Nobre önüne çekti ve topu ağlara yolladı. 4-1

MAÇ SONUCU: METALİST K. 4-1 BEŞİKTAŞ

 

*

TRABZON ZİRVEYE GÖZ KOYDU

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor un bu sezon ki hedefinin, zirvedeki en iyi yerlerden birine yerleşmek olduğunu söyledi.Bordo-mavili kulüpte bayramlaşma töreni Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri nde gerçekleştirildi. Yurt dışında bulunan kulüp başkanı Sadri Şener in katılmadığı bayramlaşma töreninde Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu, futbol ve basketbol takımı, Trabzon Karadenizspor futbol takımı, bordo-mavili kulübün eski yöneticileri ve taraftarlar katıldı.Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, törende yaptığı açıklamada, zirvede olmalarının bayramlaşma törenine de olumlu yansıdığını ifade ederek, Trabzonspor camiasının böyle anlamlı bir günde bir arada olması çok güzel. İddialı ve zirvede olan konumumuz bugünkü bayramlaşmayı daha anlamlı kılıyor. Oldukça fazla katılımlı bir bayramlaşma töreni oldu. Sezon sonunda katılımı çok daha fazla olan taraftar ve camiadan insanların bir araya geldiği kutlamayı inşallah bir arada yaşarız dedi.Hacısalihoğlu, Konyaspor ile hafta sonunda yapacakları karşılaşmaya ilişkin olarak ise Her takım kendi evinde iddialı oluyor. Ancak Trabzonspor un bu sezon ki hedefi, zirvedeki en iyi yerlerden birine yerleşmek. O nedenle bütün maçlarımıza kazanmak için çıkıyoruz. Futbolcularımız, taraftarlar ve yönetimde bu inançta. Bu maçı da aynı anlayışla oynayacağız. Sonucun arzu ettiğimiz şekilde olacağını umuyoruz. İstanbul, Ankara dışındaki tüm deplasmanlara özel uçakla gidiyoruz ve uçakta bir çok taraftar da yer alıyor. Bu çok güzel bir şey diye konuştu.Katar ın Al Sadd Kulübü ile prensipte anlaşmaya varan Yattara konusunun birçok kez konuşulduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:Gerekli şeyler, yetkililer tarafından birçok kez söyledi. Bundan sonrası dedikodu oluyor. Herkes her şeyi biliyor. O nedenle bu konuda spekülasyon yaparak bu konuyu gündeme getirmek yararlı değil. Bizim için şu anda önemli olan Konyaspor ve Galatasaray maçları. Taraftarlarımızdan beklentimiz takıma yönelmeleri. Her transfer, bedeli ödenmediği sürece kesin değil. Bu konuda da bir açık kapı vardır. Ancak zayıf bir ihtimaldir. Şayet öyle bir olay gerçekleşirse o günkü şartlarda durum değerlendirmesi yapar, Trabzonspor un menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre davranırız.

1843 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?