logo

Bisikletli Taşıyıcılar Ekmek Peşinde

Bisikletli Taşıyıcılar Ekmek Peşinde

Çubuk ilçesinde dar gelirli ailelerin geçim kaynağı üç tekerlekli bisiklet onlara evlerine ekmek götürme fırsatı sunuyor.

İlçede hamal arabası olarak bilinen üç tekerlekli bisikletle taşımacılık yaklaşık 50 yıldır ilçede yapılıyor.

İlçe pazarında bekleyen bisikletçiler, “bisikletçi” sesini duyar duymaz kulaklarını açıyor, sağa sola bakarak hemen müşteri kapma yarışına giriyorlar.

Bisikletçilerden 56 yaşındaki Şaban Çelik 30 yıldır bu mesleği yaptığını belirterek; ” Bu işi ilçede 15 kişi yapıyor. Elimizden geldiği kadarıyla insanlara hizmet ediyoruz. Evimize ekmek parası götürüyoruz” dedi.

Bir diğer bisikletçi 51 yaşındaki İsmet Topçu ise; “ Kendim emekliyim boş durmaktansa burada çalışıyorum. Aile bütçemize az da olsa katkısı oluyor. Araçların girmediği yerde bizi tercih ediyorlar. Bizde bu işten ekmek yiyoruz” diye konuştu.

Bisikletçiler; araçların giremediği yerlerde de kullanılan bisikletle, sebze, patates çuvalı, kasa, kömür, ev eşyası ve soba gibi malzemelerin yanında bazen insan bile taşıdıklarını belirttiler.

İnsan ve ayak gücüyle çalışan 3 tekerlekli bisiklet sürücüleri ilçeyi karış karış geziyor ve taşıdıkları malzemeyi adrese teslim ediyorlar.

1149 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?
#

Bisikletli Taşıyıcılar Ekmek Peşinde” için 1 yorum

  1. Ercan akay : diyor ki:

    Satılık varmı hamal araba

    0