logo

Bu yıl Dağ Meyvesi Hiç Olmadı

Bu yıl Dağ Meyvesi Hiç Olmadı
Bu yıl Dağ Meyvesi Hiç Olmadı

Dağ köylerinde yetişen dağ meyveleri şehir merkezinde satışa sunuldu.

Ankara’nın Çubuk ilçesi yüksek dağ köylerinde yetişen kış mevsimin habercisi olarak bilinen ahlat, dağ eriği, dağ armudu ve alıç meyvesi toplanıp köylüler tarafından satılmaya başladı.

Doğal hayatta ve natürel olarak kayalık yerlerdeki ormanlarda yetişen dağ meyveleri sonbahar mevsiminde vatandaşların rağbet ettiği meyveler arasında yer alıyor.

Ahlatı ölçekle, alıcı da tespih şeklinde dizip halka şeklinde tanesini 3 TL’den satan Ramazan Harman (49), bu yıl dağ meyvelerinin hiç olmadığına yakınarak: “Önceki yıllarda meyveler dağın bir tarafında olurken, diğer tarafında olmuyordu. Bu yıl dağ meyvelerini afet ve soğuk vurdu. Allah tarafından bu sene hiç dağ meyvesi olmadı. Elimizdeki bu meyveleri de sadece Ovacık Mahallesi dağlarında bir kaş ağaçtan çok az miktar da bulabildiğimiz ürünler, bundan başka yok. Gelecek sene bereketli olmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Alıç hakkında birçok bilgi öğrendiğini belirten Harman: “ Bu meyve, hafif ekşimsi lezzetli bir meyvedir. Daha çok kalp ve damar hastaları tercih etmekte. Sinir sistemini yatıştırıcı, hafızayı güçlendirici, idrar söktürücü ve kabız yapıcı etkileri de var. Kalp ve beyne olan kan akışını artırdığı, kalbi düzensiz atışlara karşı koruduğu, kalbin kasılma gücünü artırdığı, kan basıncını dengelediği, çiçeğinin ise zayıflamak için bire bir olduğu biliniyor” bilgisini verdi.

Müfit Onbaşı (DHA)

1061 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+7 = ?