logo

Çubuk’a Dev AVM Projesi

Çubuk’a Dev AVM Projesi

Çubuk’ta şehrin imajını değiştirecek dev bir proje hayata geçiriliyor.

Toplam 12 bloktan oluşan ve her biri 9 ila 12 katlı rezidansların ve AVM’nin yer alacağı kompleks, 3 yıl gibi kısa bir sürede Çubukluların hizmetinde olacak.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile birlikte yatırımcıların cazibe merkezi haline gelen Çubuk’ta,  yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Yaklaşık 15 yıldır atıl vaziyette duran Samur Halıları Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye ait fabrika alanına, her biri 9 ila 12 katlı rezidanslar ile alışveriş merkezi (AVM) yapılacak. Toplamda 55 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve yaklaşık 2015 yılında tamamlanması planlanan ‘Samur AVM ve Samur Rezidans’ 12 bloktan ve 600 daireden oluşacak.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi veren Samur Halıları Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslan, 1973 yılından bu tarafa Çubuk’ta bulunduklarını söyleyerek, Çubuk’a vefa borcunu ödemeye çalıştıklarını belirtti.

Geçmişte yaşanan bazı nedenlerden dolayı fabrikayı Akyurt’a taşıdıklarını anlatan Aslan, ’’Yıllardır boş duran fabrika alanını, Sayın Başkanın ‘Burası ilçe merkezinde boş duruyor ve artık görüntü kirliliği oluşturmaya başladı. İlçeye iyi bir yatırım yapın, burasını canlandırın’ demesi üzerine böyle bir yatırım yapma kararı verdik. Zamanında biz bu ilçeden para kazandık, kazandıklarımızla yine bu ilçeye yatırım yapmak istiyoruz. Bu ilçeye ne yapsak azdır. Bu yatırım inşallah ilçe için hayırlı olur’’ dedi.

Yaklaşık 3 yılda yapımının tamamlanması beklenen komplekste otoparklar, oyun alanları, sosyal tesisler, kreş, düğün salonu, sinema, alış veriş merkezleri, süs havuzları,  hipermarket, eğlence ve yaşam merkezleri, spor salonları, çok amaçlı salonlar ve restoranların yer alacağını söyleyen Aslan, Cumhuriyet Mahallesi Ankara Bulvarı üzerinde yapılacak AVM’nin de 10 bin metrekare alana kurulacağını ve 3 kattan oluşacağını belirtti.  Aslan, adını fabrikadan alacak projenin maliyetinin henüz tam olarak çıkarılmadığını ifade ederek,’’Daha henüz maliyet çıkarılmadı. Mimar ve proje ekibi ruhsat ve diğer konular için çalışıyor’’ diye konuştu.

Çubuk Gözde Yatırım Alanı

Çubuk’un artık gözde yatırım alanına dönüştüğünü söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden,  Samur AVM ve Samur Rezidans projesiyle ilçenin çekim gücünün daha çok artacağını belirtti. Projenin üniversiteye hazırlık projesi olarak da değerlendirilebileceğini vurgulayan Başkan Özden, ’’İlçe ekonomisine önemli katkı sunacak olan iş merkezi yatırımı, ilçeye hem yeni bir çehre kazandıracak hem de istihdama çok büyük katkı sağlayacak’’ dedi.

2866 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?