logo

Çubuk’a Süper Yeni Halı Saha Yapıldı

Çubuk’a Süper Yeni Halı Saha Yapıldı

Çubuk’a Süper Yeni Halı Saha Yapıldı

Çubuk’ta beden öğretmenliği görevini yapan Mesut Özdemir, ilçede yüksek standartlarda bir kapalı halı sahayı yakında hizmete açacaklarını ifade etti.

Özdemir; Çubuk şehir stadının hemen arka tarafı İmam Hatip Yurdunun önünde bulunan halı saha yapımına bu yıl başlanıp, yine kısa sürede bitirileceğini bildirdi.

Çubuk’ta yaklaşık 6 yıldır beden öğretmenliği yapan Özdemir, hayalindeki futbol sahasını yapmak için kolları sıvadı.

Çubuk Belediyesi’nden kiralanan 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak kapalı halı sahası ve sosyal tesislerinin yüzde 80’i tamamlandı.

Yaklaşık 60 ton demirin kullanıldığı kapalı halı saha, 500 bin liraya mal olacak ve içerisinde soyunma odaları, kafeterya, aile çay bahçesi, 30 metre genişliğinde 50 metre uzunluğunda UEFA standartlarında çim saha ve idari bina bulunacak.

Çubuk’ta yüksek standartta maç yapacak bir futbol sahası olmadığı nedeniyle böyle bir karar aldığını söyleyen Özdemir, “Yaklaşık 6 yıl önce beden eğitimi öğretmeni olarak Çubuk’a geldim. Futbol maçı yapacak o zamanlar bir tane halı saha vardı. Hem öğretmen arkadaşlarla hem de öğrencilerimizle çok istediğimiz halde futbol maçı yapamıyorduk. Çünkü tek bir halı saha vardı. İstediğimiz zamanda veya günde maç yapamıyorduk, çok sıra bekleniyordu. Hep hayal ettim kafamda planlar ve projeler kurdum. Öğretmen arkadaşlarımıza sürekli birlikte yapalım diye telkinde bulundum, ama hiç biri yanaşmadı” dedi.

Memleketinden akrabası iş adamı Fazlullah Şirin’in bu yıl kendisine ziyarete geldiğinde hayalini ona da anlattığını anlatan Özdemir, işin büyük bir çoğunluğunu ortağı ile birlikte kendisinin yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ben her fırsatta meslek taşlarıma hayalimi anlattığım gibi, Afşin’den gelen akrabam ve aynı zamanda iş adamı olan Fazlullah Şirin’e de bu hayalimi anlattım. Yaptığım fizibilite çalışmalarını ve kendi hazırladığım projeyi gösterdim. Bu konuda kendi yanıma bir ortak bulamadığımı anlattım. Sağ olsun kendisi yaptığım çalışmaları ve hevesli, istekli olduğumu da görünce kendisinin bana ortak olarak destek verebileceğini söyledi. Böylelikle bu yola çıktım. Çoğu zaman çalışacak işçi bulamadık. Kimi zaman amele, kimi zamanda usta olarak işin büyük bir kısmını kendimiz yaptık. Ancak hiç yorgunluk hissetmiyorum. Hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah ilçeye ve bizlere hayırlı olur” dedi.

İlçeye yapılan kapalı halı sahanın Türkiye standartlarının çok üzerinde olduğunu söyleyen Çubuk İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hadi Alpay ise “İlçe Gençlik ve Spor Müdürü olarak gittim ve inceledim. Türkiye’de bulunan halı sahaların standartlarının çok üzerinde bir halı saha yapıyor arkadaşlar. Örneğin ben Ankara’da böyle bir halı saha daha görmedim ve şuana kadar da duymadım. Zemini, sosyal alanları, duşu, tuvaleti, kapalı olması, havalandırması, ışıklandırması ve sentetik çimiyle UEFA standartlarında bir halı saha yapıyorlar. Biz bu noktada kendilerini tebrik ediyoruz” diye konuştu.

3310 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

5+9 = ?