logo

Çubuk-Ankara Arası Metrobüs Seferleri Başladı

Çubuk-Ankara Arası Metrobüs Seferleri Başladı

Çubuk-Sıhhiye arasında metrobüs seferleri bugün başladı.

İlk sefere yoğun ilgi gösteren yolcular, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Çubuk- Ankara arasında ulaşımı sağlayacak metrobüsler ilk sefere Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve yolcuların da katılımıyla başladı. 06.30’de düzenlenen ilk sefere yolcular da yoğun ilgi gösterdi. Metrobüsün ilk seferinde Çubuk’taki hareket terminalinden binerek yolcularla birlikte seyahat yapan Başkan Özden, vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Uzun süre yolcularla sohbet eden Başkan Özden, metrobüs seferlerinin yolcu yoğunluğu nedeniyle başladığını ifade ederek, metrobüslerden dolayı Anakara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve EGO Genel Müdürüne ilçesi adına teşekkür etti.

Halkın metrobüs seferlerinden çok memnun olduğunu vurgulayan Başkan Özden, “Bilindiği üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatlarıyla EGO Genel Müdürlüğü tarafından Başkentlilerin hızlı ve konforlu seyahat yapmaları için metrobüsler alındı. Ankara’nın muhtelif yerlerinde sefere başlayan metrobüslerden ilçemiz içinde istedik. Bu gün ilk olarak 2 metrobüs sefere başladı. Bizde vatandaşlarımızla birlikte onların görüş ve önerilerini alabilmek adına metrobüsle yolculuk yapıyoruz. Sizlerinde gördüğü gibi halkımız bu uygulamadan dolayı çok memnun. Onların memnuniyeti, mutluluğu ve yüzlerinin görmesi bizim en büyük kazancımızdır” dedi.

Metrobüsün ilk seferine katılan vatandaşlardan Sefa Çelik, “Uzun zamandır bunu bekliyorduk. Minibüs tipli küçük otobüslerle gitmek çok zor oluyordu. Şimdi daha rahat ve konforlu bir şekilde işimize gidebileceğiz” diye konuştu.

Yeni metrobüslerin devreye girmesiyle Ankara-Çubuk arasında ulaşım rahat ve daha konforlu bir şekilde sağlanabilecek.

Çubuklu Metrobüs İstiyor
Çubuklu vatandaş Ankara Gölbaşı seferlerine başlayan Metrobüsü Çubuk’a da istiyor…
Vatandaş “Yolumuz düzgün metrobüse uygun, ilçeden Ankara’ya günlük birçok insan gidip geliyor. İlçede şuan büyük sıkıntı yaşanan Çubuk Ankara yolculuk seyahati için en uygun alternatiflerden birisi de metrobüstür. Başkent kent içi ulaşımına büyük kolaylık sağlayacak olan metrobüslerin ilçemizde de olması trafiği de bir nebze olsa rahatlatacaktır.
Artık Ankara ile Çubuk arasının neredeyse birleştiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu araya ekonomik ve hızlı ulaşım sisteminin girmesi gerektiğini belirttiler.
Çubuklu vatandaşlar, Metrobüs seferlerinin adil olarak dağıtılması için, EGO Genel Müdürlüğü’nden talepleri var. Çubuk’a Metrobüs Seferlerinin bir an önce başlatılmasını istiyorlar.
Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşımına getirdiği bu yenilik sayesinde vatandaşlar; hem metrobüsler sayesinde uzun bir mesafeyi durmadan kısa sürede kat edecek hem de yeni kullanılmaya başlayacak olan “Metrobüs Kartı” ile 75 dakika içinde ilk binişten sonra ikinci ve üçüncü aktarmalarda ücret ödemeden seyahat etmiş olacaklar. Bu durumdan Çubuklu da yararlanmak istiyor.

2021 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?