logo

Çubuk Çayında Timsah İddiası

Çubuk Çayında Timsah İddiası

Çubuk Çayı’nda yaklaşık 1 metre uzunluğunda bir timsahın bulunduğu iddia edildi.

Çubuk Avcılar Doğayı Koruma Derneği üyeleri, Çubuk Çayı’nda bir timsah gördüklerini iddia etti.

Dernek üyelerinden Cengiz Çınar (54) isimli vatandaş, Çubuk-2 Barajı’nın su çıkış yerinde tünelde ölü bir hayvanın cep telefonu ile fotoğrafını çekti.

Baraja doğru yürürlerken torunu Efe Güventi (11) tarafından timsah olduğunu düşündükleri hayvanı gördüklerini söyleyen Çınar, “Torunum Efe, ‘dede şurada timsah var’ dedi. Ben de ‘ne gezer oğlum burada timsah’ diye çocuğu azarladım. Bunun üzerine Efe, koşarak timsahı gördüğü yere doğru gitti. Birden çığlık attı ben ve yanımda bulunan arkadaşım Mehmet Yılmaz sese doğru koşarak gittik. Gittiğimizde sırt üstü yatan yaklaşık 1 metre uzunluğunda olan bir hayvan gördük” dedi.

Büyük bir sopa ile ve ters yatan hayvanı çevirdiklerini, yaklaşık 10 kilogram ağırlığında olan hayvanı, önce kertenkele sandıklarını anlatan Çınar, büyük dişleri olan ve kafasından yaralanarak öldürülen hayvanın timsah olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Hayvanın cep telefonu ile fotoğrafını çektiklerini belirten Çınar, “Çayda balık tutan vatandaşlar da yanımıza geldiler. Onlarda bakarak bunun timsah olduğunu söylediler. Biz oradan ayrıldık Dernek Başkanı Sedat Geniş’e ertesi günü fotoğrafı gösterdik. O da hayvanı alıp gelmemizi istedi. Gittiğimizde hayvan yerinde yoktu. Çok aradık ama bulamadık” dedi.

Çubuk Avcılar Doğayı Koruma Derneği Başkanı Sedat Geniş ise olayı doğrulayarak, “Muhtemelen vatandaşın biri yavru iken alıp belirli bir süre beslemiş ve tehlikeli olmaya başlayınca öldürerek çaya atmış olabilir. Arkadaşlarımız tarafından bulunan hayvanı Ziraat Fakültesine teslim etmek için getirilmesini istedim, ancak hayvanı gittiklerinde bulamadılar. Yırtıcı hayvanlar tarafından bir başka yere götürülüp yenildiğini düşünüyorum” diye konuştu.

1255 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?