logo

Çubuk’a Yeni Köprüler Yapılacak

Çubuk’a Yeni Köprüler Yapılacak

Çubuk Çayı’na ve Arkıt Deresi’ne Yeni Köprüler Yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çubuk Çayı ve Arkıt Deresi üzerine yeni 4 köprü daha yapılacağı bildirildi.

Çubuk Çayı üzerine 3 ve Arkıt Deresi üzerine de 1 olmak üzere 4 yeni köprü inşa edilmesi yönündeki çalışmalar hız kazandı. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, köprülerle ilgili inşaat çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Yeni köprüler için Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından kısa zamanda proje hazırlandığını anımsatan Özden, “Projelerde suyun akışı, toprak yapısı, araç yoğunluğu gibi farklı unsurlar göz önünde bulunduruldu. Yapılan ihaleyi alan yüklenici firmaya bugün itibarıyla yer teslimatı yapılırken, önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına başlayacaklar. Köprüler inşallah 120 günde teslim edilerek vatandaşlarımızın kullanımına açılacak” dedi.

Yapılacak köprülerle ilgili teknik bilgi veren Yörük İnşaat Yetkilisi Kıvanç Yörük ise köprülerin maliyetinin 2 milyon 769 bin lira olacağını bildirdi.

Yörük, şunları kaydetti: “Yazır Mahallesi’ne yapılacak köprü Tuğba Sokak üzerine yapılacak ve gelişli gidişli olmak üzere çift şeritli bir köprü olacak. Yazır’da bulunan organize sanayi bölgesine ulaşımı sağlayacak bu köprünün yüksekliği 6 metre, uzunluğu 23 metre ve genişliği ise 16 metre olacak. Güldarpı Mahallesi’nde Güldarpı İlköğretim Okulu yanına yapılacak köprü ile Esenboğa Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerine yapılacak köprüler ise 13 metre genişliğinde, 6 metre yüksekliğinde ve 23 metre uzunluklarında yapılacak. Tahtayazı Mahallesi Yukarı Çavundur yolu üzerinde bulunan Arkıt Deresi üzerine yapılacak köprüde 13 metre yüksekliğinde 26 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde bir köprü olacak” diye konuştu.

885 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+7 = ?