logo

Çubuk’a Yeni Projeler Yapılıyor

Çubuk’a Yeni Projeler Yapılıyor

Çubuk’a Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Meyve İşleme Ve Depolama Tesisi” ile Ankara Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Spor Kompleksi” yapılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca ekonomik yatırımların desteklenmesi programı kapsamında verilen destekle Başkent Ankara’ya tarımsal ürün işleyen yeni tesisler kazandırılırken, bazı işletmeler daha modern tesislere kavuşuyor.

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, vişne üretiminin yoğun olduğu Çubuk bölgesinin bir meyve depolama tesisine ihtiyacı vardı. Bu desteklerle Çubuk, ihtiyaç duyduğu meyve işleme ve depolama tesisine de kavuşmuş oldu” ifadesini kullandı.

Çubuk Kaymakamlığı tarafından “Spor Kompleksi” olarak yapılması düşünülen Muhsin Yazıcıoğlu mahallesindeki 63.800 m2’lik spor tesis alanı, hazine arazisi olup Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesi gerektiği önerildi.

Muhsin Yazıcıoğlu mahallesinde bulunan ilçeye yaklaşık 5 km uzaklıkta, 63.800 m2’lik alan Stadyum, Spor Salonu, Gençlik Merkezi, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, Yüzme Havuzu, Açık Basketbol, Voleybol, Tenis Sahaları, Park ve Dinlenme Bahçeleri ile birlikte “Spor Kompleksi” şeklinde planlanmaktadır.

Spor Kompleksi, komşu ilçelerin ve havaalanına yakınlığı dolayısıyla ulusal ve uluslararası spor faaliyetlerindeki tüm branşlara hitap edecek ve hizmet verecek.

931 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?