logo

Çubuk’ta 15 Noktaya Mobese Sistemi

Çubuk’ta 15 Noktaya Mobese Sistemi

Çubuk’ta suçluların kabusu olan MOBESE sistemi ile 7/24 saat izleneceği belirtildi.

Çubuk ilçesinde güvenlik, ilçe merkezini ve giriş çıkışlarını kontrol edecek MOBESE kameraları ile sağlanacak. İlçenin 15 noktasına kamera monte edilecek. İlçe girişi, Ankara Bulvarı ve Atatürk Caddesi başta olmak üzere 15 noktaya toplam 60 kamera takılacağı bildirildi. Kameralar, izleme merkezi olan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde 24 saat takip edilebilecek.

Çubuk İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karataş,  suç oranlarını düşürmek ve güvenliği attırmak amacıyla ilçenin giriş ve çıkışları başta olmak üzere kritik 15 noktaya kamera yerleştirileceğini söyledi.

Karataş, şöyle dedi: “Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından suç ve suçlularla mücadele için ilçenin merkezi noktalarına 60 adet MOBESE kamerasının yerleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı. İlçe güvenliği için 41 sabit, 13 hareketli ve 6 PTS kamera yerleştirilecek. Projenin yaklaşık maliyet ise 2 milyon 500 bin lirayı bulacak. İlçeye bu sistemi kurmak için yapılan girişimler sonucunda genel müdürlüğümüz tarafından ihale yapılacak. Görüş kalitesi yüksek, kızılötesi özelliği olan ve zoom yapılabilen bir sistem kurulacak. Gece görüşü, hız – radar sistemi, plaka ve yüz tanımı özelliklerinin mevcut olacağı MOBESE sistemiyle ilçemiz daha güvenli hale gelecek” dedi.

619 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

8+1 = ?