logo

Çubuk’ta Aksiyon Dolu Günler Yaşandı

Çubuk’ta Aksiyon Dolu Günler Yaşandı

Çubuk’ta bir haftalık jandarma ve polis asayiş bülteni haberleri

 Oyuncak Deposundan Hırsızlık

Çubuk’ta bir oyuncak dükkânının deposundan hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Mahallesi Şehit Ahmet Aydın Caddesi’nde bir oyuncak dükkânının deposunun kapılarını kırarak içeri giren kişi veya kişiler, çok sayıda oyuncağı çuvallara doldurup kaçtı.

Oyuncakçının ihbarı üzerine olay yerine gelen Çubuk Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaptıkları araştırmalar sonucu şüpheliler E.S. (19) ve V.A.’yı (37) gözaltına aldı. Zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen oyuncaklar, mal sahibine teslim edildi.

Yukarı Çavundur da Kendini Vurdu

Çubuk’ta, tüfekle oynadığı sırada kazara kendini vuran genç, ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İlçeye bağlı Yukarı Çavundur Mahallesi Direkli Mevkiinde Sayit Semerci (23) evinde pompalı av tüfeğiyle oynadığı sırada, tüfek aniden ateş aldı.Tüfeğin ateş alması sonucu Semerci, karın boşluğuna isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. Sayit Semerci, ailesi tarafından Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara Hastanesi’ne sevk edilen Semerci’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Baraj da Kaçak Avcılar Yakalandı

Çubuk’ta, baraj gölünde yasak olmasına rağmen balık avladığı belirlenen kişiye idari para cezası uygulandı.

Alınana bilgiye göre, Çubuk-2 Barajı’nda kaçak olarak avlandığı ileri sürülen O.A, özel güvenlik personeli tarafından yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Güvenlik ekipleri tarafından Yazlıca Mahallesi yakınında görülen şüphelinin baraj gölüne serdiği misina ağlara da el konuldu.

Hakkında yasal işlem başlatılan O.A’ya bin 55 lira para cezası uygulandı.

Büşra Sevenlerini Üzdü

Çubuk İlçesi’nde ehliyetsiz sürücü, 16 yaşında D.S. yönetimindeki otomobilin çarptığı 15 yaşındaki Büşra Çolak, 2 günden bu yana verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Kaza, sabah okula giderken 08.00 sıralarında Çubuk’un Gökçedere Mahallesi’nde meydana geldi. Gökçedere Mahallesi’nden Çubuk yönüne giden D.S. yönetimindeki 06 CCT 27 plakalı otomobil, Gökçedere Yolu Göktürk Sokak’ta, Barbaros Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Büşra Çolak’a çarptı. Okula giderken otomobil çarpan Çolak, ağır yaralanırken, kontrolden çıkan otomobil ise boş arsada park halindeki 06 S 6383 plakalı otomobile çarparak durdu.

Ağır yaralanan ve Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Büşra Çolak, buradaki ilk müdahale ardından Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanenin Cerrahi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören Büşra, bu sabaha karşı yaşam mücadelesini kaybetti. Büşra’nın ölüm haberi ailesini, yakınlarını ve sınıf arkadaşlarını gözyaşlarına boğarken, sürücü D.S. gözaltına alındı.

Okul yolunda can veren Büşra’nın cenazesi, Çubuk Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile hastaneden alınarak Çubuk’taki baba evine getirildi. Büşra’nın cenazesine okul müdürü, öğretmenleri, sınıf arkadaşları da katıldı. Öğleden sonra Çubuk Merkez Camii’nde cenaze namazı kılınan Büşra, Paşa Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankaralı Turgut’un Kızına Otomobil Çarptı

Ankaralı Turgut’un kızı Özlem Karataş, Ankara Bulvarı Çıraklık Eğitim Merkezi Kavşağı’nda yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarpması sonucu yaralandı.

Çubuk’ta, “Ankaralı Turgut” olarak bilinen ses sanatçısı Turgut Karataş’ın kızı, otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

Volkan Yıldırım (33) yönetimindeki 50 DR 650 plakalı otomobil, Ankara Bulvarı Çıraklık Eğitim Merkezi Kavşağı’nda yolun karşısına geçmeye çalışan Hasret Karataş’a (18) çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan ses sanatçısı Turgut Karataş’ın kızı Hasret Karataş, yaralandı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı Karataş, buradaki müdahalenin ardından Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Çubuk’ta Trafik Kazası: 1 Yaralı

Çubuk’ta meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Yıldırım Mahallesi Berat Caddesi üzerinde 33 yaşındaki Ali Osman Konyalı yönetimindeki 06 DY 2226 plakalı otomobil, Çubuk ilçe merkezi istikametine giderken önce çukura düştü, daha sonra da otomobil suya kapıldı.

Yağışlı havanın etkisiyle de direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü otomobil ile büyük bir ağacıda kökünden sökerek kaldırımın üstüne durabildi.

Kaza sonrası otomobilde bulunan sürücü yaralandı.

Yaralı olay yerine gelen 112 acil ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı durumun iyi olduğu bilgisi alındı.

Çubuk’ta Güvercin Hırsızlığı

Çubuk ilçesinde güvercin hırsızlığı olayı yaşandı.

Alınan bilgiye göre, önceki gün Yıldırım Beyazıt Mahallesi Elmas Sokak üzerinde bulunan bir evin yanında bulunan kümese giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler 12 adet güvercini alıp kayıplara karıştı.

İlçede 20 yıldır güvercin besleyen 37 yaşındaki Yüksel Bal; “Kuşlarıma yem ve su vereyim diye geldiğim kümesin demir kapısı balyoz ve çekiç gibi aletlerle kırılmış bir şekilde gördüm. İçeri baktığımda hiçbir güvercinim yoktu. Hepsini almış gitmişler. Kimin ya da kimlerin çaldığını bilmiyoruz. Bu bir hastalık, altın olsa çalmazlar. Ama güvercine gelince görüyorsunuz ki 2 kilitli çelik demir kapıyı bile kırıp çalıyorlar” diye konuştu.

 

Bir Babanın İsyanı

Çubuk Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi Adak 3 sokakta sütçülük ve besicilik yapan F.G ve Y.G kardeşlerin Çubuk Nüfusuna kayıtlı Bekir Yılmaz Ortaokulu son sınıf öğrencisi T.A’yı kendi sokaklarından geçmemesi konusunda tehdit etmeleri sonucu T.A’nın bunu reddetmesi üzerine iki kardeşin demir çubuklarla başına saldırarak ağır yaralanan T.A 112 sağlık ekiplerinin olay yerine gelmemesi sonucu babası tarafından Çubuk Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından talihsizliğin peşini bırakmadığı T.A ‘ya ambulans verilmemesi üzerine babası tarafından kendi imkanları ile Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine yola çıkarılan yaralının Pursakları geçince olumsuz tıbbi bulgular sergilemesi ve uyku moduna girmeye başlaması üzerine tekrar babası tarafından 112 ünitesi aranmış ve hastanın durumunun ciddiyetini anlayan 112 ekipleri talep edilmediği halde yolda beklemelerini ve ambulans ve sağlık ekipleri nezdinde naklinin sağlanması gerektiğini belirtmişlerdir. Kısa sürede bekleme noktasına gelen sağlık ekiplerince yaralının Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki sağlanmıştır. Konu ile ilgili olarak yaralının ailesi tarafından Sağlık Bakanlığa şikayette bulunulduğu öğrenildi. Ankara’da tedavisi tamamlanan yaralı akşam saatlerinde taburcu edildiği öğrenildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre bunun bir kavga olmadığı, saldırganların öldürme amaçlı demir çubuklarla kendilerinden daha küçük ve yalnız olan mağduru darp ettikleri, yere düştüğü ve kafası parçalandığı halde vurmaya devam etmelerinden yola çıkarak öldürme kastı bulunduğunu, o sırada yoldan geçen bir öğrenci servis şoförünün olayı ayırması ile saldırıyı bıraktıklarını ifade etmişlerdir.

Mağdur öğrencinin babası tarafından yapılan açıklamada ise; “Maalesef daha henüz orta son sınıfa giden oğlum, kendinden daha büyük olan Ağrı Nüfusuna kayıtlı olduğu anlaşılan ve daha önce hiç tanımadığımız kişiler tarafından önce tehdit ve hakaretler edilmiş, hemen sonrasında da ateşsiz silahlarla  alçak,  hain bir saldırının hedefi olarak ağır yaralanmıştır. İlçemizde  hukuka teslim olmuş insanlara karşı kendi hukukunu tesis etme cüretini gösteren eli kanlı bu insanlardan sadece ailemiz adına değil, kamu yararı gözeterek bu toplum adına şikayetçi olmuş bulunuyoruz. Ancak olayın tasarlanarak, silahla ve organize olarak cereyan etmiş olmasına rağmen eli kanlı terör failleri serbest bırakılmıştır. Şu an faillerin ilçemizde aramızda olduğunu da belirten baba, “Özellikle seçim önce bu tür girişimlere karşı İlçemizde yaşayan tüm insanlarımızın sağduyulu olması gerektiğini, hukuk devletinde yaşadığımızı ve kendimizi hukuka teslim etmekten yana tavır koymamız gerektiğini ve çocuklarımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini belirten baba, tek tesellilerinin çocuklarının öldürme amaçlı bu alçak girişimden sağ olarak kurtulması olduğunu belirtti.

Olayla ilgili savcılık tarafından tahkikat başlatıldığı öğrenildi.

758 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?