logo

Çubuk’ta Kömür Yardımı Devam Ediyor

Çubuk’ta Kömür Yardımı Devam Ediyor
Çubuk’ta Kömür Yardımı Devam Ediyor

Çubuk’ta ihtiyaç sahibi aileler belirlenerek 1 ton miktarında 40 torba kaliteli ithal kömür veriliyor.

Tırlarla getirilen tonlarca kömürler tekrar kamyonetlere yüklenerek yoksul ailelerin evlerinin önlerine kadar götürülüyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BELKO AŞ, bu yıl da kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek ithal kömür dağıtımı yapıyor. 1997 yılından bu yana sürdürülen kömür yardımı sayesinde 110 bin aile, 1 ton ağırlığındaki kömür ile buluşuyor.

Büyükşehir yetkililerinin verdiği bilgiye göre ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür çevreci özelliğe sahip. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Kesinlikle kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek ithal kömür dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Kömürle ilgili tüm ölçüm ve kalite kontrolü gemiden indirilmeden önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılıyor” bilgisi verildi.

Büyükşehir yetkililerinin açıklamasına göre, yardım dağıtımının ön koşulu, ailenin gelir durumu ve ısınma şekli olurken yardım almak için başvuru yapan vatandaşların durumu hassasiyetle değerlendiriliyor. Uzmanlar kömür yardımı almak isteyenlerin evlerine gidip inceleme yaparak, evin ısınma biçimine, ısınmak için kömüre gereksinim duyulup duyulmadığına bakıyor. Yetkililer, başvuru şartları uygun değilse kesinlikle yardım gönderilmediğini açıkladı.

823 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+7 = ?