logo

Çubuk’u Dış ve İç Basın İzledi Açıkladı

Çubuk’u Dış ve İç Basın İzledi Açıkladı

Çubuk’u dışarıdan ve içeriden izleyen, gözleyen ve iyi ya da kötü yorumlayan basın tarafından böyle yorumlandı.

ANKARA’NIN UYUYAN İLÇESİ ÇUBUK VE BELEDİYE BAŞKANI

Yerel seçimleri ardımızda bırakalı 3 yıl gibi bir süre oldu. Ankara’nın 24 ilçesinde seçimle göreve gelen belediye başkanları ve meclis üyeleri seçim meydanlarında verdiği sözleri yerine getirip getiremediği vatandaşlara sorduk partililere sorduk başkanlarını yerden yere vuranlar da var ele avuca sığdıramayanlar da var Bugünkü yazımızda Ankara’nın Çubuk ilçesini konu edindik geçmişte görev yapan başkanlardan Ali Yurt Veli Neşeli Süleyman Haksever Mustafa Gökmen Adem Tuğluca Lokman Özden Tuncay Acehan kalitelerine ve becerisine göre ilçesine hizmet yapmak için çaba gösterdiler, şu anda görevi başında olan insan olarak kaliteli dürüstlüğüne de kimseler laf söyleyemez ama geçmiş dönemlerde görev yapmış belediye başkanları arasında en azimsiz belediye başkanı.

Bugünkü sorum çok net: ´Bir İlçe neden kalkınamaz?´

Biliyorum ki sizin de bu soruya farklı yorumlarınız olabilir…

Bir ilçe neden kalkınamaz? Sorusuna yanıt aramaya, fikir yürütmeye çalışacağım.

Özetlemek gerekirse, bu sorunun cevabı da abartısız söylüyorum çok net. Ankara’nın Çubuk ilçesi Ak Parti iktidarı döneminde 24 ilçenin arasında iktidar payını en az alan ilçedir.

Peki bu kadar geri kalmanın vebali kimin? Bu soruya Çubuk halkının bir cevabı vardır herhalde?

Cevaplarınızı duyar gibi olsam da, ben sorumuza tekrar başa dönerek devam edeceğim. ´Bir İlçe neden kalkınamaz?´ diye sormuştuk. Bir şehri yönetenler koltuğuna yapışıp kalmışsa, sorunlara duyarsızsa, halkın içinde değilse, yazılanlardan habersiz olayı tercih ediyorsa ve koltuğunu korumak adına dümen suyuna girmişse o idarecilerinin başarılı olması beklenemez.

Bir Çubuk ilçesinin seçilmişleri yetersiz ve beceriksizse, iktidar şımarıklığı ile çıldırmışsa, o şehrin kalkınması kolay olmaz.

Bir ilçenin bürokratları yoksa Sivil Toplum Örgütleri ve yerel basın korku ile sindirilmişse ve siyasi tribünlere oynamayı tercih ediyorsa o şehrin kalkınması hayal olur.

Fotoğraf çok net. Bu fotoğraf ta çubuk ilçesini yönetenler Başkan Melih Gökçek in çubuk halkından aldığı oylar karşılığında siz ondan hizmet alamıyorsanız uyan ilçeler arasında Çubuk´u görmek istemesek de gerçeklerden kaçamayız.

Fabrikaları kapanan, istihdam alanları daraltılan Çubuk´un kalkınması lafla olsaydı hiçbir söze gerek yoktu. Biz Çubukluyuz; laf çok, icraat yok. Hiç kimse kusura bakmasın lafla peynir gemisi yürümüyor. ´Kalkınıyoruz´ masallarıyla uyutulmaya devam ederken, daha önce Çubuk ilçesinin mahallesi olan komşu ilçe Akyurt ta bir bakın da; Çubuk`ilçesinin hangi noktada olduğuna siz karar verin…

Komşularımız aya giderken, sizler yaya kaldınız; bunu görmekte yarar var.

Çubuk ilçesi kalkınmıyorsa bunun vebali İlçeyi yönetme yetkisi olanlarla beraber, iktidarın beceriksiz yöneticileri Belediye başkanı ve meclis üyeleridir O seçilenler ki, liderlerinin rüzgarıyla seçilmiş isimler olmanın ötesinde ilçenin kalkınmasında hiçbir etkisi yetkisi çabası olmayan isimlerdir. Etkileri olsaydı Ak Parti iktidarı döneminde Çubuk ilçesini Kalkınmış sıralamasında göremeyeceksiniz siz uyuduğunuz için. Yazımız kimseyi üzmek için değil yalnızca uyarmak içindi. Saygılarımla Haber: Mehmet ACAR

BAŞKAN TUNCAY ACEHAN’DAN ESNAFIN İÇİNDE

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, çeşitli programlar ve düzenlediği ziyaretlerle halkın içinde olmaya devam ediyor. Esnaf ve vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bu kez Cumhuriyet Mahallesi numaralı sokaklarda bulunan esnafları ziyaret etti. İş yerlerini ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler dileyen Başkan Acehan, hem vatandaşla hem de esnafla sohbet edip, talepleri dinledi.   Taksi duraklarını da ziyaret eden Başkan Acehan, her fırsatta ilçenin her köşesini ziyaret etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Belediye faaliyetlerini vatandaşlarla paylaşan Başkan Acehan, belediye olarak vatandaşların hakkını rastgele yerlere harcamadan ileriye dönük beklentilerine cevap verebilmek adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.   Ziyaretlerde konuşan Başkan Acehan, ‘’Çubuk tüm mahalleleriyle geniş bir alanı kapsayan büyük bir ailedir.  Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar tüm mahallelere hizmet etmeye çalışmanın yanı sıra vatandaşlarımızın acı anlarında ve tatlı anlarında da onlarla iç içe olduk. Olmaya da devam ediyoruz’’ dedi. Başkan Acehan, Çubuk’un gelişmesinde esnafın çok önemli rol oynadığını belirterek, ‘’Biz esnafımızı ve onların talep ve önerilerini önemsiyoruz, değer veriyoruz. Halkımızın ve esnafımızın her daim yanındayız ve olan sorunları da el birliğiyle çözeceğiz. Başlatmış olduğumuz projelerle ilçemizi geleceğe hazırlıyoruz. Hedefimiz büyüyen, gelişen ancak insanların mutlu olduğu yaşanılabilir sakinlikte bir şehir olarak devam etmesidir’’ dedi.   Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğine değinen Başkan Acehan, birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu vurguladı. Terör örgütlerinin son zamanlarda halkı sokağa davet ederek, eylem yapmaları için kışkırttığına dikkat çeken Başkan Acehan, ’’Bu konuda herkes dikkatli olmalıdır. İlçemizde bu tür olaylar olmasa da büyük şehirlerde yaşayan yakınlarımızı provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyarmak gerekiyor’’ifadelerini kullandı. Başkan Acehan’ın ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirten mahalle esnafı da istek ve sorunlarını iletti. Haber: Aydın Tufan

Güzel Memleketim Çubuk Video Haber:

706 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?