logo

Gündemdeki Suçlular Yakalandı

Ankara Kumrular’da patlayan bomba anında olay yerinde gözaltına alınan Işıklı, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Emniyet, polis memuru Zekeriya Yurdakul’un katili olduğu iddiasıyla Işıklı’nın fotoğraflarını basına dağıtmış ve arandığını açıklamıştı.

Işıklı’nın annesi de kızının terörist olmadığını belirtmiş ve kızının fotoğraflarını basına dağıtanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

ATEŞLE KARŞILIK VERDİLER

Sultangazi’de sivil polislerin bir ticari taksiden şüphelenip durdurmak istemesiyle başlayan çatışmada,Hasan Selim Gönen olay yerinde diğer terörist Sultan Işıklı Gaziosmanpaşa’da yakalandı.

Taksiciyi ‘durma’ diyerek tehdit eden teröristler polisle çatışınca taksi bariyerlere çarparak durduruldu. Takside kalan Selim Gönen yakalandı. Araçtan çıkarak başka bir araç gasp eden Sultan Işıklı, Gaziosmanpaşa yönüne kaçtı. Burada kıstırılan Işıklı, yaya kaçmaya başladı.

Ekipler Işıklı’yı etkisiz hale getirdi. Işıklı’nın hastaneye kaldırılırken dahi sloganatmaya devametmesidikkat çekti. Işıklı’nın yakalanması için polis, MOBESE’leri de kullandı.

Çevredeki MOBESE’lerden görüntüleri anında olay yerindeki ekiplere bildiren birimler, saldırganın kıskıvrak yakalanmasını sağladı.

McDONALD’S’A BOMBA

Işıklı’nın 31 Mayıs’ta Fındıkzade McDonalds’ın tuvaletine bomba koyduğu tespit edilmişti. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Işıklı başörtüsü takarak McDonald’s’a giriyor, tuvalete girip saatli bomba düzeneğini yerleştirdikten 12 dakika sonra ayrılıyordu. Bomba, temizlikçiler tarafından fark edilmişti. Polis, bombanın saatinin bozuk olması sebebiyle patlamadığını tespit etmişti.

Işıklı’nın 3 kilometre boyunca yürüyerek Fındıkzade’ye geldiğini tespit edildi. İlk başta başı açık olan Işıklı’nın ara sokakta başörtüsü taktığı veMc Donald’s’a başörtülü olarak girdiği güvenlik kameralarında görülüyordu.

KUMRULAR SALDIRISINDA

Polisin incelemesinde ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Ankara Kumrular Caddesi’nde 20 Eylül 2011’de düzenlenen 5 kişinin öldüğü ve 34 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından da Işıklı’nın olay yerinde olduğu belirlenmişti.

Haksız yere gözaltına alındığını, amacının yaralılara yardımetmek olduğunu söyleyen Işıklı “Apart topar gözaltına alıp götürdüler. Ellerinde kanıt olmadıkları için bıraktılar. Sesimi duyurmak için slogan attım” demişti.

Polisin basına dağıttığı fotoğraflarda siyah renkli saçıyla dikkat çeken Işıklı’nın yakalandığı andaki saç rengi ise sarı. Tanınmamak ve polisten saklanabilmek için saç rengini değiştirdiği belirtilen Işıklı bekar. 2008’de Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi olan Işıklı’nın 2010’da bu okulu bıraktığı öğrenildi.

Yaralı olarak ele geçirilen diğer zanlı Hasan Selim Gönen ise 2002’de Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Bilgisayar Öğretmenliği Bölümünü kazanmış. Gönen 2006’da okulu bırakmış

ANNEDEN SUÇ DUYURUSU

Işıklı’nın annesi Cennet Güneş, kızı Sultan Işıklı’nın fotoğraflarının medyada yayınlanması sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

İlk eşinden ayrı olduğu için kızı ile soyadları farklı olan Güneş, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak kızının terörist olmadığını ve polise saldırı eylemine katılmadığını iddia etmişti.

Basında çıkan fotoğrafların kaldırılmasını isteyen Güneş, “Benim kızım böyle bir şeyi asla yapmaz. Hayatı tehlikede. Kızım yanımdaydı ne ara eğitim aldı? Üniversite öğrencisiydi” ifadelerini kullanmıştı.

Fotoğrafı yayınlayan basın kuruluşlarından ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan şikayetçi olan Güneş emniyete çağrılmıştı.

Polis, Güneş’e “Kızın şüpheli olarak aranıyor. Siz de benim kızım yapmadı diyorsunuz, o halde kızınızı getirin. Buraya getirmek istemiyorsanız avukatlarınız aracılığıyla adliyeye götürün. İfadesi alınsın” önerisinde bulunmuştu.

1003 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+7 = ?