logo

Domates Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

Domates Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

Çubuk’ta ‘Akkuzulu Domates Şenliği’ 25 Agustos Pazar Günü gerçekleştirileceği belirtildi. 

Akkuzulu Mahallesinin tamamının geçim Kaynağı Olan domates yetiştiriciliğinin ilçeye de Büyük Bir içine girdi sağladığını söyleyen Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Gurban Demirci, domateslerini tüm Türkiye’ye duyurmak ve değerinde satabilmek için 4 Yıldır hasat şenlikleri düzenlediklerini belirtti.

Küçük Büyük Tüm mahalle halkının 5 yıldır Sebze Üretimi Veya pazarlaması İle geçimini sağladığını vurgulayan Gurban Demirci,” Geçmişte Çeşitli sektörlerde çalışan mahalle sakinlerimiz, Yaklaşık 5 Yıldır Üretimi İle geçimlerini sağlamaktalar domates. Çok ve çalışkan Olan mahalle sakinlerimizden Küçük Büyük, Kadın erkek TÜM mahalleli GECE gündüz Sebze üretmek ve onları satmak İle Meşgul. Bizde Dernek Olarak 4 Yıldır üreticilerimize Destek Olmak için Şenliği yapmaktayız domates. Ve Sağ olsun Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Bey Bize şenlik tanıtım noktasında Destek veriyorlar. Bizim tek amacımız üreticimizin bin Bir güçlükle ürettikleri ürünü değerinde ve Yerinde satmasına Katkı vermektir. Tadı ve Özellikleri İle farklı Olan Akkuzulu domatesini Pazarda Daha Etkin hale getirebilmek ve kalitesinin devamlılığını sağlamak için bunu yapmak Hakkında zorundayız” dedi.

Tüm Başkentlileri şenliklerine Davet ettiklerini kaydeden Demirci,” 4. Akkuzulu Şenliği’miz 25 Ağustos 2.013 Pazar Günü Akkuzulu Meydanında yapılacaktır Domates. En iyi domates seçileceği ve Çeşitli yöresel yarışmaların yapılacağı şenliğimizde Gün boyunca Konserler verilecek yetiştiricisinin. Tanınmış sanatçılardan Seda Kara, Yasin, ibocan, Hasan Koç, Çubuklu Cem ve Hasan Yaman sahne alacaklar. Meydanda Onlarca ton Basta Olmak Üzere, biber, fasulye, patlıcan, salatalık ve ev yapımı salça Satışlarımız Ile misafirlerimize Çeşitli ikramlarımız yapılacak domates. Giriniz Tüm başkentlileri Kaliteli ve Uygun fiyata kışlık sebzelerini Almak için şenliğimize Davet ediyoruz” diye konuştu.

İnşaatlarda çalıştıktan Sonra en sonunda mahallesinde Sebze yetiştiriciliğine başladığını söyleyen domates üreticisi Ali Karaman, ürettikleri Ürünleri mahallelerde traktörde seyyar Olarak sattıklarını belirterek,” Bizim tek gelir kaynağımız Sebze üretmek. Onu her Geçen Yıl giderek artıyoruz. Mahalle halkının Tamamı domates üretiyor. İki Yıldır fasulye, patlıcan ve karpuz Gibi çeşitlerde üretmeye Başladık. Pazarlama Konusunda sıkıntılarımız Vardı, o da Yapılan şenliklerle ve etkinliklerle çözülmeye çalışılıyor” dedi.

975 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?