logo

Eğitim ve Sınav Organizasyonu

Eğitim ve Sınav Organizasyonu

Ankara da 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Riskli Yapı Tespitlerine İlişkin Esaslara Yönelik Eğitim ve Sınav Organizasyonu yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Riskli Yapılar Daire Başkanı İsmail Raci Bayer açıklamasında: “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, riskli yapı tespitinin yapılabilmesi için kurum ve kuruluşlar Bakanlığımızca lisanslandırılmaktadır. Bu kurum ve kuruluşlarda çalışan inşaat mühendisleri Bakanlığımızca düzenlenen eğitime katılım sağlayıp eğitim sonunda verilen katılım belgesini alarak, riskli yapı tespitinde görev alabilmekteydiler. Bugüne kadar yaklaşık bin kadar inşaat mühendisine bu şekilde eğitim ile katılım belgesi verilmiştir. Ancak 25/07/2014 tarihinde 6306 sayılı Kanun’un Uygulama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile birlikte lisanslandırılacak ve lisanslandırılmış kurum ve kuruluşlarda görev almak isteyen inşaat mühendislerine Bakanlığımızca düzenlenecek eğitime katılımın yanı sıra, eğitim sonrasında yapılacak sınavda en az 70 alma şartı getirilmiştir. Söz konusu sınav şartı, Yönetmelik değişikliği öncesi katılım belgesi alan inşaat mühendislerini de kapsamakta olup, bu şartı yerine getirmeleri için 6 ay geçiş süresi tanınmıştı. Yönetmelikte meydana gelen bu değişiklik sonrası ilk eğitim ve sınav 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilmişti ve yaklaşık 650 inşaat mühendisi iştirak etmişti. Yönetmelik değişikliği sonrası ikinci eğitim ve sınav organizasyonu geçtiğimiz hafta sonu Ankara Meyra Palace Otel’de ODTÜ İnşaat Müh. Bölümü ile Bakanlığımız Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Riskli Yapılar Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Söz konusu sınava Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 350 inşaat mühendisi iştirak etmiştir. Sonuçlar, Yönetmelik değişikliği ile tanınan geçiş süresinin sona ereceği 25/01/2015tarihinden önce ilan edilecek ve 100 üzerinden 70 puan alamayan inşaat mühendislerinin yetkileri 25/01/2015 tarihi itibari ile askıya alınacaktır” dedi.

Genel Bilgi:6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında; 2014 yılı sonu itibariyle, 171 bin 832 konut ve 27 bin 339 işyeri olmak üzere toplam 199 bin 171 adet bağımsız bölüm içeren 57 bin 73 binada riskli yapı tespiti gerçekleştirilmiş olup, toplamda 49 bin 363 adet konut ve işyeri içeren 14 bin 659 adet riskli binanın yıkımı sağlanmıştır.

771 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+8 = ?