logo

ANKARA GÜNCEL SİYASET HABERLERİ (ARŞİV)

ANKARA GÜNCEL SİYASET HABERLERİ (ARŞİV)

ANKARA GÜNCEL SİYASET HABERLERİ (ARŞİV)

ÇİÇEK: TÜRKİYE EN AZ ETKİLENECEK ÜLKE

  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Dünyadaki ekonomik kriz Türkiye yi etkilemez demek, olup biteni iyi anlamamak demek olur dedi.

  Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, geldikleri Düzce de Anıt Park alanındaki bir restoranda Vali Bülent Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çiçek, ABD de finans sektöründe başlayan ve tüm dünyayı etkileyen krizle ilgili olarak, Türkiye nin dünyadaki ekonomik dalgalanmadan en az etkilenecek ülkeler arasında olduğunu söyledi.

Türkiye nin ihracatının büyük bir kısmını krizden etkilenen ülkelere yaptığını belirten Çiçek, Dünyadaki ekonomik kriz Türkiye yi etkilemez demek, olup biteni iyi anlamamak demek olur. Eğer oralarda alım gücü zayıfladıysa ister istemez talep sıkıntısı belli ölçüde Türkiye ye de yansır. 2002 yılından bu yana mali bir program uyguluyoruz. Bunların bir bölümünü de IMF ile beraber yaptık. O disipline uyduğumuz sürece bu krizden en az etkileneceğiz. Yani popülist bir politika yapmıyoruz, yapmamak için uğraşıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu değişime katkı vermesi gerekiyor. Gelişmeleri Hükümet olarak takip ediyoruz. En az zayiatla atlatacağız dedi.

 

 

*

DENİZ FENERİ DAVASI

Bir gazetecinin Almanya da görülen Deniz Feneri Davası nın AK Parti yi nasıl etkilediğiyle ilgili bir soruya Çiçek, Bunun AK Parti ile alakası yok. Düzce de de suç işleyenler olabilir ve hatta partili de olabilir. Bunun partiyle ne alakası var. Suç ve ceza şahsidir. Birinin işlediği suç varsa bir başkasını suçlayamazsınız. Suçu kim işlediyse suçun cezasını çeker ve çekmelidir. Biz de bugüne kadar suç işleyenin hiçbir zaman arkasında olmadık. Destek de vermedik. Bundan sonrada vermeyiz yanıtını verdi.

Şu ana kadar savcıların gerek Deniz Feneri gerekse kamuoyunun soruşturulmasını istediği olaylarla ilgili incelemelere başladığını vurgulayan Çiçek, Bizim ne Deniz Feneri ne de başka konuda savunacağımız arka çıkacağımız bir şey olmaz. Kim suç işlediyse cezasını çekecektir. Bunu da yapacak olan bağımsız yargıdır. Herkeste yargının işleyişine saygı duymalıdır. Bu konularda Ak Parti ve hükümetten beklenti içinde olanlar daha bir hafta 10 gün önce yargıya siyaset niye müdahale ediyor diye yaygara koparıyorlardı. Siz ne diyorsunuz? Evvela ne diyeceğinizi bir netleştirin. Yaygı bağımsızdır, bağımsız olmalı diyorsunuz ve ardından Hükümet niye bu işe müdahale etmiyor deniyor. Bu olaylarla AK Parti nin ilgisi yoktur. Arka da çıkmayız, örtbas da etmeyiz

 

 

*

MHP ÇUBUK’TA SESSİZ KALDI

  Ankara da siyasi partilerde hareket yaşanırken Çubuk’ta MHP sessiz kalmayı tercih etti.

  Ankara da siyasi partilerde hareket yaşanırken Çubuk’ta MHP sessiz kalmayı tercih etti.

MHP, yerel seçimlerde aday göstereceği kişilerin isimlerini açıkladı. Ankara ilçeleri arasında sadece Çubuk adayı belli değil.

MHP, 29 Mart yerel seçimlerine katılacak il ve ilçe belediye başkan adaylarını büyük oranda kesinleştirdi. Kesinleşen isimlerde kamuoyuna ilan edilirken Ankara İlçeleri arasında sadece Çubuk Belediye Başkan adayının ismi açıklanmadı.

www.guncelankara.com

 

 

*

LOKMAN ÖZDEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  Çubuk Ak Parti ilçe başkanlığına 8. başvuruyu Yukarı Çavundur Belediye Başkanı Lokman Özden yaptı.

Çok şanslı bir parti olduklarına dikkat çeken Yukarı Çavundur Belediye Başkanı Lokman Özden; “Birbirinden değerli arkadaşlarımız yarış halindeler. Bunu tebrik ediyor, kutluyorum. Türkiye’nin partisi Ak Parti, barış içerisinde güzel bir hizmet yarışı olacaktır. Ben şuana kadar aday adaylığı başvurusu yapmış tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bu yarış gerçekten Çubuk’un imajı,  değişimi ve vizyonu için yapılması gereken bütün projelerin hayata geçirilmesi için yapılan bir yarıştır” diye konuştu.

Çubuk’un zerre kadar geçirilecek artık ne zamanı nede vakti olmadığını dile getiren Özden; “Bu yarışta bilgimi deneyimimi tecrübemi ilçem ve teşkilatımla, bu güne kadar Ak Parti ye gönül ve hizmet veren tüm arkadaşlarımızla beraber barış ve kardeşlik içerisinde Çubuk halkını da kucaklayarak halkımızın hizmetinde olmak istiyoruz. Bizim ilçe başkanımızın vizyon sahibi olması barış içerisinde, teşkilatı güvenilir hale getirdiği bir gerçektir. İlçe teşkilatı gerçekten partimize mükemmel bir imaj kazandırdı. Çubuk Ak Parti teşkilatı olarak bir bütünlük ve ahenk var. Ben ilçe başkanımızı bunu sağladığı için kendisini ve yönetim kurulu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Tüm halkımızın yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Huzurlu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum. Bu hizmet yarışında benimle beraber yarışacak, partimizi tanıtacak olan imajıyla, kalitesiyle her yerde partimizin propagandasını yapacak arkadaşlarımız içerisinde bu adaylık görevi hangisine tebliğ edilirse edilsin bunu inanarak söylüyorum içimden geldiğince söylüyorum. O arkadaşımızın sayın genel başkanımızın çalışma temposunun hiç değilse yarısını göstermek suretiyle aday arkadaşımızın yanında olacağım. Partimizin büyümesi ve gelişmesi için Türkiye ye hizmet için inşallah Çubuğumuzun değişimi için bir nefer olarak ta hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

 

*

KAPUSUZ; “ÇUBUKLULARA SAYGIM SONSUZ”

    Ak Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, kendisi ile ilgili yerel basında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, yerel medyada çıkan ve kendisine atfedilen sözlerle ilgili olarak haberlere bir açıklama yaptı.

Çubuk halkının hür iradesine sonuna kadar saygılı olduğunu ifade eden Kapusuz şu açıklamada bulundu; “Hakkımızda çıkan “Çubuk ta kimi aday koyarsak koyalım seçimi kazanırız” sözleri şahsıma ait değildir. Bu sözleri bana ve partime iftira olarak ve kasıtlı olarak dolaştırıyorlar. Bunu söyleyenler ispatlamak ve kanıtlamak zorundadırlar. Ben, halkımızın ve özellikle Çubuk halkının seçme hakkına ve iradesine saygım sonsuzdur.

Benim siyaset ve ahlak anlayışım seçmenlerimizi ve saygıdeğer halkımızı sürü yerine, adaylarımızı sopa yerine koyacak bir yanlışlığa asla müsaade etmez. Bu yalan ve iftiraları uyduranları şiddetle kınıyorum.

Partimize %73 oy veren Çubuk halkımıza ve seçmenlerimize saygı ve güvenimi bir kez daha ifade eder. Recep Tayyip Erdoğan ın şahsında devam eden ilgi ve teveccühlerine şükranlarımı arz ederim. Zaten bu karalama ve iftiraların asıl nedeni partimiz ile halkımız arasındaki karşılıksız sevgi ve gönül bağını zedelemektir. Ama korkunun ecele faydası yoktur. 29 Mart 2009 Pazar günü aziz halkımız gereken cevabı sandıkta verecektir. ” dedi.

 

*

ANKARA’DA START VERİLDİ

    Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Ak Parti Ankara İl Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu programa, başkentin tüm Ak Parti ilçe teşkilatları yoğun ilgi gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve 25 İlçenin Belediye Başkan Adaylarının tanıtım toplantısında, “Ak Adaylar Ankaralılarla Buluşuyor” sloganıyla Proje ve Vizyon Tanıtım Programı tüm ilçelerden katılan çok sayıda vatandaşa sunuldu.

Ankara Ak Parti İl başkanı Halis Bilge’nin konuşmasından sonra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara’da yapacağı 141 makro projeyi katılımcılara anlattı.

4 Kişiden 1’i Bayan 1’i Genç Olacak

Programa katılan Başbakan Recep Tayyib Erdoğan muhalefete yüklendi. Erdoğan, her 4 Meclis üyeliği adayından 1’nin bayan, 1’nin de 25 ile 30 yaş arası genç aday olmasını istedi. Beldelere de bir meclis üyesinin görevlendirileceğini ve beldelerde ki hizmetin artacağını belirti. Programda adaylar tek tek tanıtıldı.

İşte Adaylar;

Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Melih Gökçek

Akyurt Belediye Başkanı Adayı Gültekin Ayantaş

Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki

Ayaş Belediye Başkan Adayı Rıfat Mavioğlu

Bala Belediye Başkan Adayı Neşet Altıntop

Beypazarı Belediye Başkan Adayı Tuncer Kaplan

Çamlıdere Belediye Başkan Adayı Hazım Canercan

Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Akarcalı

Çubuk Belediye Başkan Adayı Mustafa Özden

Elmadağ Belediye Başkan Adayı Gazi Şahin

Etimesgut Belediye Başkan Adayı Serhat Kemal Yılmaz

Evren Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Demirci

Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Abdülnasır Haşlak

Güdül Belediye Başkan Adayı Hüseyin Erdoğan

Haymana Belediye Başkan Adayı Hacı Aysu

Kalecik Belediye Başkan Adayı Filiz Ulusoy

Kazan Belediye Başkan Adayı Lokman Ertürk

Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok

Kızılcahamam Belediye Başkan Adayı Adem Özbekler

Mamak Belediye Başkan Adayı Mesut Akgül

Nallıhan Belediye Başkan Adayı Mehmet Mete

Polatlı Belediye Başkan Adayı Yakup Çelik

Pursaklar Belediye Başkan Adayı Selçuk Çetin

Sincan Belediye Başkan Adayı Mustafa Tuna

Şereflikoçhisar Belediye Başkan Adayı Hakverdi Altuğ

Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Ahmet Duyar

Programın sonunda adaylar ile hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, Ankara’da seçim startını verdi.

 

*

BBP BÜYÜK BİR ATILIM YAPACAK

  Güçlü bir kadrosu ve yaptıkları çalışmaları ile ilçede gövde gösterisi yapan Büyük Birlik Partisi ilçe halkının dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.

  Güçlü bir kadrosu ve yaptıkları çalışmaları ile ilçede gövde gösterisi yapan Büyük Birlik Partisi ilçe halkının dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.

İlçe halkını desteklerini, gözle görülür derecede arkasına alan Büyük Birlik Partisi, siyasi ve belediye tecrübesi olan Süleyman Haksever’i kadrosuna katarak oy potansiyelini daha da güçlendirdi.

Çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini dile getiren BBP Çubuk Belediye Başkan Adayı Durali simsar; “Sayın Süleyman Haksever partimize katılarak bize onur ve şeref vererek BBP’sine güç kattı. Hakseverin bize katılması ile birlikte vatandaşın yüzü güldü. Bu neticeler sandığa yansıyacaktır” dedi.

Biz Büyük Birlik Patisiyle Çubuk’ta Allah’ın izni ile kazanacağız. Çubuk’a hizmet etmenin, Çubuk insanlarını kucaklamanın birlik ve beraberlik içinde olmanın paylaşımı hep birlikte yaşayacağız. Hep beraber ilçemizin tüm makûs tarihini geçmişe bırakarak ve gerçekten ilçemizi çağdaş, modern bir ilçe yapma noktasında güzel bir ekip ve kadro ile ilçemize güzel çalışmaların altına imzamızı atacağız. Ben öyle görüyorum ki Büyük Birlik Partisi Çubuk’ta ciddi anlamda büyük bir atılım yapacak, ciddi bir kazanım sağlayacaktır. Bu kazanımı da inşallah hizmete dönüştürme noktasında, bu heyecanı bu ekip ve kadro ile ilçemizi layık olduğu yere taşımanın heyecanını, onurunu ve gururunu birlikte paylaşacağız. İlçe halkımızdan destek ve dualarını bekliyorum. İlçemizin faydalı açısından faydalı ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

*

YENİMAHALLE DE SEÇİM BÜROLARI HAZIR

  Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Şentepe, Demetevler ve Yahyalar seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. 

  Başkan Duyar, yaklaşan yerel seçimler öncesi meydanları hınca hınç dolduran coşkulu kalabalıkla seçim merkezlerini bir bir açmaya devam ediyor. Seçim Koordinasyonu için Şentepe, Demetevler ve Yahyalar Bölge Büroları’nın açılışlarına, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, AK Parti Afyon Milletvekili Ahmet Koca, Ak Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Hamdi Balaban, belediye meclis üyeleri, Ak Parti gençlik ve kadın kolları ve çok sayıda coşkulu vatandaş katıldı.

“TEREDDÜT YAŞAMIYORUZ”

Seçim merkezi açılışında konuşma yapan Başkan Duyar, AK Parti olarak, “Yenimahalle’de acaba seçimi kazanabilir miyiz?” diye en ufak bir tereddütlerinin bulunmadığını söyleyerek “Bu kervan yürüyecek AK Parti kadroları Yenimahalle’de yerel hizmete devam edecektir. Durmak yok hizmete devam.” dedi. Hiçbir siyasi partiyi küçümsemediklerini aksine kaç oy almış olursa olsun bütün siyasi partileri önemsediklerini ve ciddiye aldıklarını belirten Duyar, “Ancak seçimi alabilir miyiz diye en ufak bir tereddüt taşımıyoruz. Yenimahalle halkı yapılanları görüyor. 2004 yılı öncesi bir Yenimahalle mi istersiniz, şu anda ki Yenimahalle’yi mi arzu edersiniz. Bunu söylememiz yeterli olur diye düşünüyorum. Çünkü 2004 yılı öncesini hepimiz gördük hepimiz yaşadık o günkü olumsuzlukları sıkıntıları unutmadık.” dedi.

Başkan Duyar şöyle konuştu; “Şöyle bir baktığınızda, 2004 yılındaki Şentepe ile 2009 yılı Şentepe’sinin mukayese bile edilemeyeceğini görüyorsunuz. Şentepe’de bugüne kadar kimsenin göze alamadığı herkesin ‘çok riskli’ dediği Şentepe Kentsel Dönüşümü 2,5 yıl önce başlattık. 2.5 yılda projeyi önemli noktalara getirdik. Kentsel dönüşüm sadece modern konutlar değildir. Dönüşümle birlikte sağlık kurumlarının da eğitim kurumlarının da kalitesi yükseliyor. Park, bahçeler, koşu yolları, yeni açılan yollar ve çevre düzenlemeleri her alanda kendini hissettiriyor. Çalışmalarımız görülüyor. Bizim ‘cek cak’larla işimiz olmaz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Demetevler ve Yahyalar bölgelerimizle birlikte her bölgemiz aynı şekilde 2004 yılına mukayese edemeyeceğimiz derecede gelişti.”

“YENİMAHALENİN ÖNÜ AÇILMIŞTIR”

“Yarım kalan projeler sizlerin desteğiyle bir sonraki dönem yarım kalmadan devam edecektir, buna da inanıyorum” diyen Başkan Duyar, “Bizden önceki dönemde 5 yılda yapılan yatırımların toplamı 15 Trilyon, göreve geldiğimiz 2004 yılının Nisan ayından, 2008 yılının 10. ayı itibariyle yaptığımız yatırımların toplamı 233 Trilyon. İcralarla hacizlerle uğraşmayan enerjisini bunlara harcamayan kadrosu oturmuş büyük bir belediye yarattık. Yenimahalle’nin artık önü açılmıştır” dedi.

Konuşmanın ardından Seçim Bürolarının kurdelesini Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yenimahalle İlçe Başkanı Hamdi Balaban, AK Parti Afyon Milletvekili Ahmet Koca tarafından alkışlarla kesildi.  Açılışlara çok sayıda Yenimahalleli katıldı. 

 

 

*

CHP ÇUBUK’TA HIZLI BAŞLADI

  Çubuk’ta son zamanlarda varlığını iyiden iyiye belli eden CHP seçim çalışmalarına hız verdi.

CHP Çubuk Belediye Başkan Adayı Salih Er seçim gezilerini sürdürüyor. Çubuk Platformu, Çubuk Gazetesi (Çubuk Platformu Gazetesi) ve Elif Gazetesini ziyaret eden Salih Er görüştüğü yöneticilerden, İlçenin çeşitli sorunları hakkında bilgiler aldı.

   Ziyarette eski siyasetçilerden olan babası Salih Er in il ve ilçede önemli görevlerde bulunarak ilçeye o zamanın imkânları ile çok hizmet getirdiğini belirten Salih Er, babasının yolunda ilçeye hizmet etme görevinin kendine geldiğini vurguladı. Er, sözlerine şöyle devam etti: Halkımızın büyük çoğunluğu özellikle babam Salih Er i ve İlçeye getirdiği hizmetleri çok iyi biliyorlar ve takdirle karşılıyorlar. İlçesine hizmet etmiş ve aradan geçen uzun zamana rağmen unutulmayan böyle bir babanın oğlu olmak beni çok mutlu ediyor. Şimdi ilçem için hizmet etme zamanı bana geldi şeklinde ifade etti.

ÇUBUKLU GENÇLER İŞ SAHİBİ OLACAK

       Er, ilçede gerçekleştirecekleri projelerini anlattı. Ziyarette Er, sosyal belediyeciliği hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirterek, bu kapsamda halk meclisi oluşturacaklarını ve e-belediyeciliği hayata geçireceklerini söyledi. Şeffaf belediyecilik anlayışını benimsediklerini de belirten Er, Belediye ne yapıyorsa, ne yapacaksa halkımız bilecek. Çubuk ta işsizlik her geçen gün artıyor. Belediye bünyesinde meslek kursları açıcağız ve böylece Çubuklu gençlerin iş sahibi olmasını sağlayacağız dedi.

BELEDİYE TÜM HARCAMALARINI İLÇEDEN YAPACAK

         İlçe esnafının zor günler geçirdiğini belirten Er, ilçe ekonomisini canlandırmanın da belediyenin bir görevi olduğunun altını çizerek şunları söyledi: Belediye ve ilçe büyüyecek, esnafta birlikte büyüyecek. Esnaf büyüdükçe istihdam sağlanacak. Belediye tüm harcamalarını ilçe esnafından yapacak. Hep beraber birlikte hizmetler üreteceğiz. İlçenin sorunları çok büyük. Ancak, bu sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Yerel yönetimlerin başarılı olması, ilçe halkının ve esnafının başarılı olması demektir. Böylelikle ülke de başarılı olur. Yerel yönetimler yatırım yaparken her yönüyle iyi bir analiz yapması gerekmektedir. Bu nedenle yerel yönetimleri önemsiyoruz diye konuştu.

İLÇEDE EZBER BOZULMALI

        Şimdiye kadar yapmış olduğu görüşmelerden çok önemli bilgiler ve olumlu tepkiler aldığını belirten Er, bunların seçim çalışmalarında kendisine ışık tutacağını, İlçede artık ezberin bozulması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; “ Fazla lafa gerek yok. İlçenin kuş bakışı bir fotoğrafını çekerseniz nelerin şimdiye kadar yanlış yapıldığını çok rahatlıkla göreceksiniz.  İlçede kaliteyi artırmak istiyorsak, kaliteli düşünmek gerekmektedir” dedi.

 

*

ÇUBUK TA NÖBET DEĞİŞİMİ

  Ankara’nın çoğu ilçelerinde yapılan belediye başkanlığı görev değişikliğine Çubuk’ta da nöbet değişimi gerçekleşti.

 

Ak Parti Çubuk Belediye Başkanı olan Lokman Özden ve Yönetimi İlçe Seçim Kurulundan Mazbatalarını aldıktan sonra görevi Başkan vekili Halil Soba’dan teslim aldı.

            Çubuk Belediyesinde, üç aylık Başkanvekilliği yapan Halil Soba, 29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde 172 sandıkta 42232 geçerli oyun 20340 oyunu alarak Çubuk Belediye Başkanlığına seçilen Ak Parti Belediye Başkan adayı Lokman Özden e koltuğunu devretti.

           Özden, belediye çalışanlarına ve ilçe halkına hitaben yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Bu kardeşiniz sorumluluğunun bilincindedir. Tüm belediye çalışanları ve Meclis Üyeleri ile birlikte görevimizin son gününe kadar halkımızın hizmetinde olacağız. Belediyede herhangi bir çalışan işçi, memur veya müdür işini savsaklamayacak, görevini suiistimal etmeyecektir. Benim mensup olduğum parti adaletli bir partidir. Ben adaletli davranacağım işçilerimin ve halkımın hak ve özgürlüğünü sonuna kadar koruyacağım. Bizde asla efelenme olmayacak. Çok kesin söylüyorum ki çalışan insanlar baş tacım çalışmayan insanında yanımda yeri yoktur. Biz vatandaş merkezli bir yönetim yürüteceğiz. Biz insan merkezli hizmet edeceğiz. Belediyenin imajını çalışarak düzelteceğiz. Çok çalışacağız ve çalışarak ta halkımızın gönlünde taht kuracağız’’ dedi.

            Kendilerine halkın çok büyük destek olduğunu vurgulayan Özden, kendilerine destek olan veya olmayan diğer parti mensupları da dahil tüm ilçe halkını kucaklayacaklarını altını çizdi.

Özden; “Artık Çubukta bölünme parçalanma zamanı değil bütünleşme zamanıdır. Çalışan Lokman Özden zamanında ilçem metropol ilçeler arasında parlayan bir yıldızı olacaktır. Belediye başkanlığı koltuğunun Şehri Emin koltuğu olduğu bilincindeyiz ve o doğrultuda da hareket edeceğiz. Ben ilçemin sorunlarını bildiğim gibi çözüm yollarını da biliyorum. Lokman Özden geldiği yeri asla ve asla unutmayacak. Ben sözden değil, özden olacağım’’ şeklinde konuştu

            Konuşmaların ardından Halil Soba, belediyenin mührünü Özden e teslim etti. Daha sonra Meclis Üyeleri ve Personel ile hatıra fotoğrafı çektiren Özden, hayırlı olsun ziyaretinde bulunan vatandaşları kabul etti.

Çubuk yeni belediye başkanı Lokman Özden ve İl Genel Meclisi üyeleri, Şahap Topçu, Ahmet Arslan, Şerife Ayar, Sami Çetinkaya ve Belediye Meclis üyeleri  Mustafa Demir, Sabri Koca, Hacı Çelebi, Ahmet Uzun, Mehmet Kuzal, Harun Olmuş, Rasim Tıngır, Meral Kayan, İsmail Özdemir, Ömer Aydın, Ahmet Kaya, Hüseyin Doğanay, Kemal Küçük, Ramazan Sarıkaya, Adem Aygün, Tansel Demirok ve Ünal Öztürk oldu.

 

 

*

AKYURT ANKARA DA EN YÜKSEK OYU ALDI

  Ankara genelinde en yüksek oy yüzdesiyle seçilen Belediyelerden birisi Akyurt oldu. 

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde ilçe halkı, 28 Mart 2004 seçimlerinde göreve geldikten sonra ilçede başarılı projeler ve çalışmalara imza atan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’la yola devam dedi.

Akyurt’ta önemli projeleri hayata geçiren ve ilçenin vizyonunu değiştirecek mega projeler içinde altyapı hazırlayan Başkan Ayantaş,  29 Mart 2009 Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerden güven tazeledi.

Göreve geldiği 5 yıl içerisinde Akyurt’ta çok önemli hizmetlere imza atan Başkan Ayantaş çalışmalarının karşılığı olarak Ankara genelinde en yüksek oy yüzdesiyle seçilen Belediye Başkanı unvanını da elde etti. Yaklaşık %60 oy alan Gültekin Ayantaş bir 5 yıl daha hizmet görevine devam edecek.

 

 

**

YAVAŞ DEMİREL’İ ZİYARET ETTİ

  MHP’nin yerel seçimlerdeki Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı Mansur Yavaş, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’i makamında ziyaret ederek kutladı. Yavaş, Etimesgutlu vatandaşın sandık başına giderek en doğru kararı verdiğini söyledi. 

  MHP’nin yerel seçimlerdeki Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı Mansur Yavaş,  Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’i makamında ziyaret ederek kutladı. Yavaş, Etimesgutlu vatandaşın sandık başına giderek en doğru kararı verdiğini söyledi.

ADAYLIĞI İKİ YIL ÖNCE AÇIKLANDI

Etimesgutlu vatandaşın, Başkan Demirel’e önceki belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine oy verdiğinin altını çizen Yavaş,  Başkan Demirel’in Etimesgut’a daha güzel hizmetler vereceğini söyledi. Mansur Yavaş, Başkan Enver Demirel’in ikinci defa belediye başkanı olarak seçilmesinin önemine işaret ederek, Türkiye de ilk defa bir belediye başkan adayının iki yıl önceden adaylığının açıklandığını da belirtti.

OY PATLAMASI YAPTI

Belediye Başkanı Enver Demirel de ziyaret nedeniyle Yavaş’a teşekkür etti. Başkan Demirel, Belediye Başkanlığı döneminde Mansur Yavaş’ın Beypazarı’na önemli hizmetler ederek dünyada bir marka haline getirdiğini kaydederek, yerel seçimlerde Mansur Yavaş’ın, büyük bir oy patlaması yaptığının altını çizdi.

 

*

BAYKAL YENİMAHALLE DE

  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP’nin Yenimahalle’de güzel işler yapacağını ifade etti.

 Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcıları Yılmaz Ateş, Onur Öymen, Bihlun Tamaylıgil, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, milletvekilleri ve MYK üyeleriyle Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ı ziyaret etti. Yaşar’ı makamında ziyaret eden Baykal, daha sonra belediye bahçesine geçerek, belediye çalışanları ve Yenimahallelilerle buluştu. Baykal burada vatandaşlara seslendi.

Yenimahalle’yi bir daha kaybetmeyeceğiz

Yenimahalle Belediye Başkanlığı’nı 29 Mart seçimlerinde CHP nin kazanmış olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Baykal, partilerine oy veren Yenimahallelilere teşekkür etti. Baykal, “CHP ve Yaşar Yenimahalle de çok güzel hizmetler yapacak. CHP Ankara daki oylarını artırdığı önemli yerlerden biri de Yenimahalle. Yenimahallelilere teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşar, hızlı ve başarılı başladı

CHP’nin bir sonraki seçimlerde diğer metropol ilçeleri de alarak başarılı hizmetleri Ankaralılara sunacağını belirten Baykal, “Değerli Belediye Başkanımız Fethi Yaşar hızlı başladı ve ne kadar başarılı olduğunu tüm halkımız görüyor. Bundan sonra da aynı başarıları bekliyoruz” diye konuştu.

Halkımız için çalışıyoruz

Yenimahalle’ye aday gösterilmesinin kendisi için mutluluk verici olduğunu söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sayın Genel Başkanımız bizleri yerel yönetim için aday gösterdi. Bunun için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bize güvendiğini daha başında belli etti. Bizlerde kazandık ve halkımız için çalışıyoruz. İnandığımız her şeyi sonuna kadar savunuyoruz. Bizler çalışmaya geldik, eğer çalışmazsak Yenimahallelilerin güvenini sarsmış oluruz. Türkiye’ deki kaynak kullanımındaki israfı Yenimahalle’den başlayarak sona erdireceğiz. Dileğimiz tüm yurda yayılmasıdır” dedi.

Baykal ve Yaşar daha sonra halkı selamladılar.

 

*

İL GENEL MECLİSİNDEN ÖDÜL

Ankara İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisinin yürüttüğü hizmetlerin gerek kamuoyu tarafından bilinmesi, gerekse gelecek nesillerin dikkatine sunulması amacıyla, ortaöğretim öğrencileri arasında gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler İçinde İl Genel Meclisinin Yeri ve Önemi” konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Ülkemizdeki yerel yönetimler arasında önemli bir konuma sahip olan, İl Özel İdarelerinin karar organı İl Genel Meclislerinin yürüttüğü hizmetlerin gerek kamuoyuna tanıtılması amacıyla, Ankara İl Genel Meclisinin 04.12.2008 tarih ve 2008/362 sayılı kararı uyarınca, ortaöğretim öğrencileri arasında gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler İçinde İl Genel Meclisinin Yeri ve Önemi” konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni 05.06.2009 Cuma günü İl Genel Meclisi Salonunda gerçekleştirildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kamil AYDOĞAN, İl Genel Meclisi ile Milli Eğitimin müştereken yürüttüğü bu çalışma sayesinde öğrencilerin ve öğretmenlerin İl Genel Meclislerini tanıma ve öğrenmelerine önemli katkı sağladığı; bunun devamında önümüzdeki yıllarda da eğitim camiasına İl Özel İdareleri ve İl Genel Meclislerinin tanıtılması amacıyla faaliyetlerin sürdürüleceğini belirtti. Yerel yönetimlerin bütün Dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkinliğinin arttırılmasının, uygulayıcı olarak kendilerine hizmetlerin daha hızlı ve kolay olarak sunulması imkânını verdiğini belirtti.

Daha sonra söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem CEYLAN konuşmasında yerel yönetimlerin son dönemde ciddi olarak yetki, sorumluluk ve görevlerinin arttığını; kırsal altyapıdan, kentteki eğitim, sağlık vb tüm alanlarda İlin mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere görevler üstlendiğini belirtti. İl Özel İdarelerinin karar organı olan İl Genel Meclislerine de buna paralel görev, yetki ve sorumluluklar verildiğini, daha etkin bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. Böylesine önemli görevleri yürüten kuruluşların kamuoyu tarafından tanınmasına yardımcı olmak amacıyla, böyle bir organizasyon düzenlendiğini belirtti ve başta sayın Ankara Valisi Kemal ÖNAL adına bu programa katkısı olan herkese teşekkür etti ve başarılı olan öğrencileri tebrik etti.

Son olarak Ankara İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet ARSLANOĞLU söz aldı ve İl Genel Meclislerinin “yerel parlamentolar ve “demokrasinin temel okulları” olduğunu belirtti. İl Genel Meclisi üyelerinin halkın içinden ve halkın kendisi olduğunu vurgulayarak, yürütülen çalışmaların bilinmesi amacıyla böyle bir yarışmanın düzenlendiği ve bundan sonrada bu yönde çalışmaların yapılacağını ifade etti. Kendilerinin katkıları ile yapılan hizmetler tamamlandığında, ilgili müdürlere, kaymakamlara veya muhtarlara teşekkür edilirken, bu işlerde emeği olan İl Genel Meclisi üyelerine de teşekkür edilmesi gerektiğini belirterek, tüm katılımcılara ve öğrencilere başarı dileklerini iletti.

 

*

BBP DEN MECLİS ARAŞTIRMASINA YAKIN TAKİP

BBP Heyeti, Başkan Hakkı Köylü’den Daha Derinlemesine Çalışma İstedi.

Yeni yasama yılında ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde yapan TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’yü ziyaret eden BBP Heyeti, bugüne kadar yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ve daha derinlemesine bir çalışma yapılmasını istedi. Köylü’den Komisyon çalışma sürecinin de uzatılması istendi. Köylü, BBP Heyetinden gelen bu isteklere olumlu cevap verdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Mustafa Destici ve Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi, Ebedi Siyasi Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadet sürecinin araştırılması ile ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’yü ziyaret etti.

Üç saat süren görüşmede BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, Komisyon Başkanı Hakkı Köylü’den Ebedi Siyasi Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadet süreci ile ilgili beş maddelik bir istekte bulundu. Maddeler şöyle:

1.      Helikopterin uçuşuna izin verenlerin ortaya çıkarılması,

2.      Helikopterin ruhsatlandırılması ve teknik veriler ile ilgili bilgiler,

3.      Valilerin açıklamaları,

4.      NTV’den edilen telefonların araştırılması,

5.      İsimleri verilen 5 kişinin daha dinlenmesi.

         BBP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi, TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’den komisyonun gidişatı hakkında bilgi aldı. Komisyonun süresinin 4 Kasım 2009’da dolduğunu belirten Şanverdi, komisyonun çalışma süresinin uzatılmasını, komisyonun pozitif olmasını ve soruşturmanın derinleştirilmesini istediklerini söyledi.

           BBP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi, TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü yü ziyaretlerinin ardından gazetecilerin soruları üzerine, Kahramanmaraş ve Kayseri Valileri ile dönemin Kayseri Emniyet Müdürünün komisyona bilgi verdiklerini hatırlattı.

              Kayseri Valisinin, Kendisinin şehadet süreci ile ilgili açıklama yapmadığını, sadece şimdiki BBP Genel Başkanı, dönemin BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu ya bilgi verdiğini söylediğini ifade eden Şanverdi, Genel Başkanımız Yalçın Topçu, hiç bir zaman, Kayseri Valisi ile ne telefonda ne de yüz yüze görüştü dedi.

Ahmet Şanverdi, Sayın Topçu, şehadet sürecinden sonra, Kayseri Valisinin açıklamaları basında yer alınca, Kayseri Valiliğini aratıyor, (Şu açıklamayı soralım) diyor. Kayseri Valisinin Genel Sekreteri bağlanıyor. Genel Sekreter, (Valinin toplantıda olduğunu ve hemen bağlayamayacaklarını) söylüyor. Sayın Topçu da Valinin Genel Sekreterine açıklamaları soruyor ve o da teyit ederek, (doğrudur) diyor diye konuştu.

 

Kayseri Valisinin, açıkladığı bilgileri Kayseri Emniyet Müdüründen, onun da Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü istihbaratından aldığını söylediğini ifade eden Şanverdi, helikopterin düşmesinin ardından Kayseri Valisi ile görüşen ve bilgi alan kişilerin komisyonda dinlenmesini istediklerini söyledi.

 

*

ERTÜRK: “TEK ÇATI ALTINDA TOPLANALIM”

  Geçtiğimiz günlerde Anavatan ve Demokrat Partisinin birleşmesi ile Türkiye’nin yeni bir değişime girdiğini ifade eden, Demokrat Parti Çubuk ilçe başkanı Mehmet Emin Ertürk, “Ülke bütünlüğü için Türkiye’nin de Çubuk’un da tek çatı altında birleşmesi gereki

  Geçtiğimiz günlerde Anavatan ve Demokrat Partisinin birleşmesi ile Türkiye’nin yeni bir değişime girdiğini ifade eden, Demokrat Parti Çubuk ilçe başkanı Mehmet Emin Ertürk, “Ülke bütünlüğü için Türkiye’nin de Çubuk’un da tek çatı altında birleşmesi gerekir” dedi.

Başkan Ertürk: “Ülke bütünlüğü için yeni partiler kurulması değil mevcut partilerin birleşmesi gerekiyor. Türk siyasi hayatında yepyeni bir dönem başlattık. Türk toplumunda dağılan, akılcı, sağduyulu örf, adet, özüne bağlı, milli duygularına ve ulusal bütünlüğüne hasret kitlelere kucak açtık. Parti organlarımızı hem genelde hem de ilçede kuruyoruz. Kongre, proje ve programları hazırlıyoruz. Birleşme sağlayarak bizim gibi düşünen herkese kapımızı açıyoruz. Amacımız ülkede siyasal bütünlüğü sağlayarak, ülkenin kurtuluşu, iç ve dış güçlere karşı dik durması, selamete ermesi, ayrımcılık olmadan tek çatı toplamaktır” diye konuştu.

Vatandaşın kendi işiyle uğraşmadığını belirten Ertürk; “Vatandaş önce kendi işini yapmalı ki, konuşarak hükümet kurup, hükümet yıkmasın. Vatandaş kendi sorumluluğunu bilirse, hükümette kendi işini yapar. Hükümet olarak da halka eğitim, sağlık haklarını vermezsen, kişiler kimliğini kaybeder. Bu yüzden insanlarımızı boş bırakmadan onlara haklarını vererek iyi bir yaşam kalitesi vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

*

AK PARTİLİLER BAYRAMLAŞTI

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Parti Merkez binasında gazetecilerle bayramlaştıktan sonra bir açıklamada bulundu. 

Arınç; 2004 te yerel yönetimlerde yüzde 70 i aşan büyük bir başarıya kavuştuk. 2009 Mahalli seçimlerinde yine yüzde 40 aldık. Türkiye referanduma gitti ve yüzde 70 le Evet aldı. AK Parti ye duyulan sevgi ve saygı bize gurur veriyor. Hamdolsun ki başımız önümüze hiç eğilmedi.

Çok dualar aldık, herkesi sevindirdik ve Türkiye de ihmal edilmiş hizmetleri bir bir gerçekleştirdik. Bugün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin hangi ulaşım aracıyla giderseniz gidin gittiğiniz yerde mutlaka 7 yıllık iktidarımızın yaptıklarını başarısının izlerini göreceksiniz. Bunların hepsinde sizlerin payınız var. AK Parti ye gönül verenleri saygı ve sevgi ile kucaklıyorum.

DEMOKRATİK AÇILIM SÜRECİ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

AK Parti sadece ekonomik, eğitim, ulaşım alanında yaptıkları ile kalmadı kardeşliğimizi pekiştiren pek çok tedbirler aldık. Türkiye de fikir ve düşünce özgürlüğünde çok önemli hamleleri başardık. 40 Yılını boşa geçirmiş Türkiye AK Parti ile AB müzakerelerine başladı. Dünyanın dış politikasında en önemli argümanlardan birisi oldu Türkiye. Barışı özleyen ülkelerin ümidi mazlum halkların ümidi haline geldi. Türkiye den geldim dediğiniz zaman eskiden kapalı olan kapıların artık ardına kadar açıldığını hepiniz büyük bir özlemle biliyorsunuz.

En iyi milliyetçilik en iyi hizmeti vatanı ve milleti için yapmaktır. Vatanseverliğin gereğini yapmaktır. Bu ülke için en önemli adımları atmaktır bizde bunu yapıyoruz. Attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün hesabını şerefle veriyoruz. AK Parti nin gücü buradan geliyor. AK Parti gerçeklerle karşı karşıya geliyor. Gerçekten bir hukuk, laik ve sosyal devlet olmanın ne hale geldiğini sadece Anayasa nın ikinci maddesi ile değil AK Parti bunu yaparak yerine getiriyor. Bunu yerine getiriyoruz ki Anayasa nın temel bir belge olduğunu yaptırım olduğunu kanıtlıyoruz. Türkiye yi kalkındırmanın en önemli süreci olan Demokratik Açılım sürecine de en kararlı şekilde ilerliyoruz ve bu konuda milletimizin bize çok destek verdiğini de çok iyi biliyoruz.

BİZLER DÜŞMAN DEĞİL RAKİBİZ

Sadece kendimizi değil Türkiye de siyaset yapan tüm partileri de demokratik hayatın vazgeçilmez öğesi olarak kabul ediyoruz. Tüm siyasi partilere de buradan seslenmek istiyorum, meclis içinde bulunan tüm partilere ve diğer partilere biz bir bütünüz. Biz birbirimizin düşmanı değil, birbirimizin rakibiyiz. Bugünün muhalefeti yarının iktidarı olabilir. Onun için birbirimizi düşman ilan etmek, vatan hainliği ile suçlamak siyasi partilere ve onların Genel Başkanlarına hiç yakışmıyor. Buradan sayıları 50 ye varan tüm siyasi partilerin genel başkanlarına gönülden diyorum ki Bayramınız hayırlı ve mübarek olsun onların ve yanındakilerin hepsinin bayramını kendi kardeşimin bayramını kutlar gibi kutluyorum.

Birbirimizin düşmanı değiliz. O yüzden kötü bakışları sert bakışları birbirimizi yok eden düşmanlar olarak göstermeyi, kürsülerden konuşurken sanki birisine vuracakmış gibi hareketleri bırakın. Gelin fikirlerimizle düşüncelerimizle projelerimizle birbirimize rakip olduğumuzu gösterelim. AK Parti nin yaptıklarının tamamı doğru olmayabilir bunları neden söylemiyorsunuz, doğru yaptıklarımızı niçin takdir etmiyorsunuz. AK Parti 5 yaptı ise neden 6 yapıcam diye ortaya çıkmıyorsunuz. Bütün sivil toplum kuruluşları bütün partiler Türkiye de Biz Türkiye yiz birlikte ancak Türkiye yiz AK Parti nin sloganı budur. Gönülden söylüyorum ki bayram ertesinde başlayan siyasi faaliyetler birbirimizin varlığını kabul ederek inşallah ümit ediyorum tüm Türkiye de tekrar güzelliklerle yola çıkmalı.

Düşmanlık politikalarının Türkiye ye ve milletimize faydası yok. Birlikte olursak birlikte hareket edersek bundan en kazançlı Türkiye çıkacaktır. Biz AK Parti olarak 2010 da Türkiye için daha çok çalışacağız. Türkiye nin bütünlüğünü temsil eden kuruluşunda el ele vereceğiz gönül gönüle vereceğiz. Her yerde AK Parti olacak. Hepinize candan teşekkür ediyorum.

 

*

BAYRAMLAŞMALARDA TOKALAŞMAYIN, ÖPÜŞMEYİN

Bu bayramda Sağlık Bakanımızın da sık sık yaptığı bir uyarı var. Bilmem buna ne kadar uyacağız bugün. Diyorlar ki bayramlarda el ele sıkışmayın öpüşmeyin. Şimdi böyle uzaktan el sallamakla bayramlaşma olur mu Salih bey olmaz diyor Çünkü o Başbakanımızdan yana ben Sağlık Bakanından yanayım. Atatürk bile beni Türk hekimlerine teslim ediniz. O yüzden ben tedbirlerden yanayım. Eşlerinize akrabalarınıza bizim hükümetimizi olarak, milletvekili arkadaşlarımız olarak lütfen selamlarımızı iletin hayırlı bayramlar diliyorum.

Erbakan Kılıçdaroğlu’nu fena kızdıracak

CHP’nin muhafazakar kesimlere yönelik başlattığı türban açılımını Erbakan, “İster çarşaf giysin isterse Hacı Bayram’dan çıkmasın. Kılıçdaroğlu ne hava yakalarsa yakalasın, iflah olmaz” sözleriyle eleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, oğlu Fatih’in partinin başına geçebileceğinin sinyalini verdi. Partiden ayrılanlara değinirken, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Numan Kurtulmuş’u da ekleyip, “Herkese hakkımı helal ederim” dedi.

Aktif siyasete dönerek SP’nin başına geçen Milli Görüş Hareketi’nin lideri Necmettin Erbakan, Zaman gazetesinden Zekai Özçınar’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

28 ŞUBAT’TA NEDEN REST ÇEKMEDİ?

Uzun uzadıya Siyonizm’i anlatıyor; 20. haçlı seferinin halen devrede olduğunu öne sürüyor. Bu noktada 28 Şubat sürecine getiriyor sözü. 18 maddelik kararlar için, “ABD Savunma Başdanışmanı Makovski tarafından hazırlanan planın askerler tarafından ‘teklifimiz’ diye ortaya konulduğunu sonradan öğrendik.” diyor. Bu kararları neden reddetmediklerini ise şöyle açıklıyor: “Müslüman birinin bunları yazamayacağını düşündük. 5 saat konuştular. Biri bırakıp biri alıyor. Aczimendi’yi televizyona koyup, ‘görmüyor musun efendim’ diyorlar. Neyi göreceğim, sizin oyununuz bu. Gerçeği biliyoruz da, her şey söylenmiyor. Demirel, onlarla beraber. Çiller, susuyor. Ben tek başımayım. DYP’deki 50 kişi, “Hepinizi Yassıada’ya götüreceğiz” diye tehdit edildi. Ordunun geneli işin içinde değildi, cuntacılar vardı. Ben tek başıma iktidar mıyım, ortağımı tanımam mı? Tek başına iktidar olsam, hiç şüphesiz ilgililer kimlerse bir saniye bekletmezdim, görevden alırdım.”

28 ŞUBAT 14 YIL KAYBETTİRDİ

SP liderine göre, asker amacına ulaşamayınca 4 ay boyunca başka taktikleri devreye soktu. Hükümet çekilmeseydi darbe olmayacaktı ama başka oyunlar oynanacaktı. Erbakan, Türkiye’nin 28 Şubat yüzünden 14 yıl kaybettiğine, sürecin 2011 seçimlerinde biteceğine inanıyor.

MEŞHUR KONYA MİTİNGİNDE YAŞANANLAR TERTİPTİ

Zaman zaman bayramlaşmak için görüştüğü Demirel’in yanlış yerde durmasının hesabının ayrı olduğunu söylüyor. Necmettin Erbakan, 12 Eylül darbesine gerekçe yapılan meşhur Konya mitinginde yaşananların da tertip olduğunu savunarak, “Cuntacılar, ihtilal yapabilmek için bu tertibi hazırladı.” iddiasında bulunuyor.

HAKKIMI HELAL EDİYORUM

Yaşanan bütün bu süreç hatırlatılarak, “Hakkınızı helal eder misiniz?” sorusuna cevap verirken Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Numan Kurtulmuş’u da ekleyerek, “Herkese ederim.” diyor.

KIZLARI VE SEKİZ TORUNUYLA BİRLİKTE OTURUYOR

Erbakan, genelde Balgat’taki SP Genel Merkezi’nin yakınındaki evinde çalışıyor. Oğlu, kızları ve sekiz torunuyla birlikte oturuyor. Akrabalarıyla topluca senede bir yemekte buluşuyor. Oğlu Fatih’in, bu Kurban Bayramı’nda doğan ikizleri Merve ve Mina, ayrı sevinç katmış aileye. “Uzun süre çocukları olmadı. Dua ettik, ikiz geldi. Dahası da olur inşallah. Nermin Hanım adı da konabilir. Oğlan olursa Necmettin adı konulmasından memnun olurum.” diyor.

NERMİN HANIM’LA CENNETTE BULUŞACAĞIZ

Erbakan için kuşkusuz evin tek ama önemli bir eksiği var. 4 yıl önce hayatını kaybeden hayat arkadaşı Nermin Hanım’ı özlüyor. Duygularını şöyle aktarıyor: “Aile çok mukaddes bir yapıdır. Özel bir sevgi halk eder Cenab-ı Allah. Aile ebedidir. Cennette de bir arada olacağız inşallah. Her İstanbul’a gittiğimde mezarını ziyaret ederim. Fatiha ve diğer duaları okurum.”

ESKİ BİR CEP TELEFONU KULLANIYOR

Erbakan, cep telefonu kullanıyor. Elindeki cihaz bir hayli eski. Arkasına, yakınında görev yapanlar ile çocuklarının telefon numaraları yapıştırılmış. Bu durumu, “Bazı eski şeyler çok kıymetlidir.” diye anlatıyor.

OĞLUM FATİH İLERİDE PARTİNİN BAŞINA GEÇEBİLİR

Erbakan, lider çocuklarının siyasetle ilgilenmesine sıcak. Oğlu Fatih Erbakan’ın bir partinin başına gelebilecek tecrübeyi edinip edinmediğine cevabı ise şöyle: “İleride gelir inşallah. Allah bilir. Osmanlı babadan oğula geçti, bütün dünyaya saadet getirdi. Fatih, elektrik yüksek mühendisi. Doktorasını yapmış. Milletvekili adaylığına kendi karar verir.”

KILIÇDAROĞLU ÇARŞAF GİYSE DE CHP İFLAH OLMAZ

Seçim ittifaklarına kapı aralayan Erbakan, CHP’ye ise tavırlı. “Halk Partisi, din düşmanlığı yaptığı için mühürlenmiştir. İster çarşaf giysin isterse Hacı Bayram’dan çıkmasın. Kılıçdaroğlu ne hava yakalarsa yakalasın, iflah olmaz.” diyor. Numan Kurtulmuş’un HAS Partisi’ni değerlendirme gereği duymuyor. MHP için ise, “Görüyorsunuz söndü gitti. Baraj altında kalsa ne olur, kalmasa ne olur?” ifadelerini kullanıyor.

SİYASET CİHATTIR

Erbakan, ileride ‘malıyla, canıyla mücadele eden bir Müslüman olarak anılmak’ istiyor. Siyaseti bırakmaya ise hiç niyeti yok. “Siyaset cihattır, insan gücü yettiği kadar bu işi bırakmaz.” diyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olaraksa, “Bunu halka sorun.” ifadesini kullanıyor.

1329 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+8 = ?