logo

Geleneksel Mutfak Kültürü Kitabı Hazırlandı

Geleneksel Mutfak Kültürü Kitabı Hazırlandı
Geleneksel Mutfak Kültürü Kitabı Hazırlandı

Türk Halk Bilimi Uzmanı Sevim Aydos tarafından hazırlanan ve Çubuk Belediyesi Başkanı Tuncay Acehan’ın destekleriyle bastırılan ‘Çubuk İlçesi Geleneksel Mutfak Kültürü’ adlı kitabın dağıtımına başlanıldı.

Yöreye özgü ev yemekleri, yemek tarifleri, doğumdan ölüme kadar törenler ve yemek gelenekleri, yemek üzerine halk inançları, mutfak kültürünün manileri, bilmeceleri, atasözleri ve deyimlerinin verildiği kitaptan ilk etapta bin 500 adet basıldı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen festivalde ilk defa görücüye çıkan ‘Çubuk İlçesi Geleneksel Mutfak Kültürü’ kitabı, uluslararası arenada büyük beğeni topladı. İçerik olarak, Çubuk’un mutfak tarihi, mutfak kültürü, mutfak kültürünün tarihsel gelişimi, Çubuk’ta tarım kültürü, çorbalar, salatalar, etli yemekler, zeytinyağlılar, hamur işleri, sebze yemekleri, içecekler, tatlılar kategorisi olarak bölümlerden oluştuğu bildirildi.

Çubuk’un yemek kültürünün, ilk defa kitap haline getirilmesinin kendilerine nasip olduğunu söyleyen Başkan Acehan, eserle ilçenin zengin mutfak kültürünün gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde ulaşmasının sağlanacağını belirtti.

Kitabı hazırlamak için yaklaşık 5 yıl köy köy, ev ev dolaştığını anlatan Aydos, bu esnada çok ilginç anılarda yaşadığını söyledi.

633 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+5 = ?