logo

Gökçek Çubuk’ta 5 Bin Kişilik Halk İftarı Yaptı

Gökçek Çubuk’ta 5 Bin Kişilik Halk İftarı Yaptı

Çubuklulara müjdeler veren Başkan Gökçek, bu yılın sonuna kadar ilçede asfaltlanmayan yolun kalmayacağını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çubuk’ta düzenlen halk iftarına yaklaşık 5 bin kişi katılırken, iftar programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Çubuklulara Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki yatırımlarını anlattı ve müjdeler verdi.

Çubuk Atatürk Parkı’ndaki 5 bin kişilik ‘Halk İftarı’na konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin son zamanlarda ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını kaydederek, ‘Allah korusun şu an için olsa da bu sıkıntıları atlattık’ diye konuştu.

-Faize giden para artık halka dönüyor

On yıl önceki Türkiye’de toplanan 100 lira vergiden 86 lirasının faize gittiğini anlatan Başkan Gökçek,  faize giden paranın direk olarak bankaların cebine gittiğini hatırlattı. Ak Parti iktidara geldikten sonra ise toplanan 100 liralık vergiden sadece 16 lirasının faize gittiğini kaydeden Başkan Gökçek, geri kalan paranın ise halka hizmet olarak vatandaşa geri geldiğini ifade etti.

-Geçmişte 25 sent’e muhtaç Türkiye’den, sadece Afrika ülkelerine 5 milyar lira yardım

Geçmişte 25 sent’e muhtaç olan Türkiye’nin sadece Afrika ülkelerine 5 milyar lira para yardımı yaptığını hatırlatan Başkan Gökçek, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, Kanal İstanbul, İstanbul’a yeni yapılacak Avrupa’nın en büyük havalimanı, İstanbul’a üçüncü boğaz köprüsü ve üç nükleer santral projelerini ayrıntılı olarak halka anlattı.

Bu projelerin yurtdışında başta Almanya ve İngiltere olmak üzere bazı ülkelerde rahatsızlığa neden olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, ’’Bütün bu gerçekler rahatsız etti birilerini ve Türkiye’nin altını üstüne getirmeye çalıştılar’’diye konuştu.

Türkiye’yi üniversiteler açıldıktan sonra yeni karışıklıkların beklediğini ve bu konuda dikkatli olunması konusunda uyarılar yapan Başkan Gökçek, vatandaşların sağduyusunun oyunlarını bozacağını kaydetti.

– ‘Herkes Twit atmayı öğrenmeli’

Çubuklular, ‘Kimler twitter kullanmayı biliyor’ oylaması yapan Başkan Gökçek, ‘Çubuk’ta bir kişi biliyor, iki kişi bilmiyor. Arkadaş öğreneceksiniz. Gerçekten bu insanlar burada mücadele ediyorlar. Oğlunu, torunun, gelinini çağır, deki bana bu twiti öğret de. Tamamen kavga, dövüş her şey bu alemde oluyor. Sizler de öğrenecek misiniz? Söz mü?’’ diyerek, halktan ‘Twitter kullanmayı öğrenme’ sözü aldı.

Konuşmasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çubuk’ta yürüttüğü projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, ’’Sanayi ve adliye önünde 2 adet köprü yaptık. Çubuk’un merkez arıtmasını güçlendirdik. Akkuzulu ve Yukarı Çavundur’a 2 adet paket arıtma yaptık. 2013 yılında ocak ayından bu tarafa 57 bin ton sıcak asfalt döküldü. Yani bunun karşılığı eski parayla 8 trilyon 500 milyon TL’lik yatırım. Sadece 2013 yılında 10 metre bordür döşedik ve 12 bin metre kaldırım yaptık. Bu sene kanal için kazdığımız yerler var, onların hepsinin üstünü kapatacağız ve Allah’ın izniyle asfaltsız yer kalmayacak. Doğalgaz bizdeyken doğalgazı başlatmıştık, şuanda yüzde doksanlara vardı. Allah nasip ederse itfaiye binası ihtiyacı var, onun ihalesi yapılıyor ve ona da başlıyoruz. Ayrıca Adnan Menderes Bulvarı üzerinde 11 bin metrekarelik alana Adnan Menderes Parkı ve Gazi Üniversitesi önüne 700 metrelik yürüyüş yolu yapıyoruz. Allah nasip ederse iki kavşağa havuz ve saat kulesi yapıyoruz, bunlarda hayırlı uğurlu olsun’’ diye konuştu.

Hem Akyurt’u hem de Çubuk’u ilgilendiren büyük bir projenin de fuar alanı projesi olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, ’’Fuar alanının projesi bitti, ihalesi de önümüzdeki hafta bitiyor. Allah nasip ederse seçimlere kadarda 50 bin metrekare kapalı, 50 bin metrekare açık fuar alanını açacağız. Buranın açılması demek özellikle Çubuk’ta işsizliğin ortadan kaybolması ve Ankara ekonomisinin ciddi anlamda hızlanması anlamına gelecek, o da hayırlı uğurlu olsun diyorum’’ dedi.

-Başkan Özden: ‘İftar bir araya getiriyor’

Kurtuluşumuza vesile olacak Ramazan ayını büyük bir ailenin mensubu olaraktan birlikte idrak etmenin gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ’’Çubuklu hemşerilerimizi birlik içerisinde bir sofrada bizi bir araya getiren yüce Allah’ıma hamdüsenalar olsun. Buna vesile olan Melih Başkanımdan da Allah razı olsun’’ dedi.

Göreve geldiğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilçenin sorunları hakkında görüştüğünü ve ilçenin en önemli sorununun alt yapı olduğunu kendilerine bildirerek alt yapının yapılması konusunda çalışma başlattıklarını anlatan Başkan Özden, ’’İlçemizde cadde ve sokaklarda Allah’ın Rahmeti yağdığında, Allah’ın Rahmeti millete eziyet oluyordu. İlçenin hiçbir yerinde yağmur suyu hattı yoktu. İçme suyu hatlarında asbestli borular bulunuyordu. Merkez bir ilçe olmamıza rağmen kanalizasyon hatları yeterli değildi. Bunların yapılmasını Sayın Melih Başkanımdan istediğim zaman, ’Başkan bu işler zor, Mehmet Altınsoy ağabeyimiz alt yapıdan dolayı çok sıkıntılar çekti. Bu konular sıkıntılı konular’’ dedi.  Bende kendisine dedim ki, ‘Başkanım birlikte bu işleri koordine edeceğiz. Gerekirse şantiye şefi gibi, bir işçi gibi gece gündü çalışarak ekibin başında duracağım. Ben bunları yaptıracağım ve ilçedeki bu alt yapı sorunun çözeceğiz’ dedim. Başkanımız da sözünü verdi ve alt yapının büyük bir kısmı tamamlandı’’ dedi.

Çubuk Ankara yolunun altı şeritli yapılması, ilçe genelinde doğalgazın yaygınlaştırılması ve merkezdeki asfaltlama çalışmalarından da bahseden Başkan Özden, yapılan çalışmalardan dolayı Melih Gökçek’e ve ekibine teşekkür etti.

Konuşmasının sonunda gezi parkı olaylarına da değinen Başkan Özden, Ramazanın ayının yüzü suyu hürmetine gezi parkı olaylarını kışkırtanları ve gösteri yapanları Allah ıslah etsin diye konuştu.

802 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+7 = ?