logo

Hayvan Pazarında Heyecan

Hayvan Pazarında Heyecan

İç Anadolu’nun en büyük hayvan pazarı olan Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda hayvan satıcıları ve alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda küçükbaş hayvanlar 400 ile bin lira arasında alıcı bulurken, büyükbaş hayvanlar ise kilosuna göre 2,50 bin ile 10 bin lira arasında alıcı buluyor. Canlı kilogram almak isteyenler ise kilogram fiyatı 9 TL ila 11 TL arasında değişen fiyatlarda alıcı buluyor. Pazarda satıcılar ile kurbanlık almaya gelen vatandaşlar arasında çok sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Hayvan satıcıları fiyatların ucuz olduğunu savunurken, alıcılar da fiyatların pahalı olduğundan dert yanıyor. Çubuk’ta yetişen hayvanların yanı sıra Anadolu’nun her yerinden kurbanlık hayvan gelen pazarda, geniş güvenlik önlemleri alınırken ve denetimlerde de yapılıyor.

Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, 25-28 Ekim tarihlerini kapsayan Kurban Bayramı öncesi ilçede kurulan İç Anadolu’nun en büyük canlı hayvan pazarına sahip Çubuk Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık pazarlıklarının kızıştığını söyledi.

Pazarda bulunan hayvanların tamamının kurbanlık olduğunu kaydeden Yüce, girdi fiyatlarının çok yüksek olmasına rağmen fiyatların çok makul olduğunu vurguladı. Yüce, “Kurban fiyatlarının bu şekilde olması kurban kesecek vatandaşlar açısından çok avantajlı. Kurban kesecek vatandaşlarımıza biran önce kurbanlıklarını almalarını tavsiye ediyorum. Girdi fiyatlarının yüksek olmasından dolayı, üreticimiz elindeki hayvanları biran önce çıkartmaya çalışıyor.

Bu fiyatlara hayvan beslemek mümkün değil, önümüzdeki yıl bu fiyatlara kurbanlıkların alınacağını ben kesinlikle zannetmiyorum. Çünkü hayvancılığımız gün gün gittikçe zarar eder duruma geldi ve bu nedenle hayvan sayısı düşmektedir” dedi.

Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda ve civar köylerde güvenlik güçleri satıcı ve hayvan sahiplerini hayvan hırsızları ve sahte paraya karşı uyarıyor.

1243 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?